![]() |
@up
Kora ma pr0 pvp i na celescie gra xD. |
Cytuj:
|
Ja wrzucilem 1 bo z checia zagrtalbym na takim old servie xD
|
Kora ma tutaj najwięcej racji;)
też już o tym pisałem w tym temacie;) |
odpowiedzialem, tak gralbym na nim, ale osobiscie wolalbym tibie 7,4 gdzie nie bylo wandów i rodów... ychhh ja w tibie zaczalem grac gdy byla 7.1, z tego okresu bardzo dobrze i milo wspominam gsy :D od ktorych dalo sie juz uciec na 25 lvl ;] to bylo cos :D hehe :D gdyby byla tibia 7,4 to Y odrazu zaczal bym grac :] hehe ;] obecnie nie gram w tibie od stycznia tego roku ;] ychhh
|
I tak uważam że serwer 7.5 przyniósł by im większy zysk niż jakiś na 8.0 :>
|
7.6 to nie (początek psucia tibii) , ale 7.4 było ok - ówczesny balans profesji + dzisiejsze tereny , bez głupich hotkeyów i wandów oraz związanych z tym masy dzieciaków 10-12 lat. Byłoby świetnie , ale niestety cipy na to nie pójdą , fajnie chociaż pomarzyć ;/
|
Ja gralem cos od tibi 7.0 i bylo exstra bez rozdzek,bez noobkow(mniej polakow ,powiedzmy szczerze polacy to najwieksze nooby ;( )
Gralem na poczatku na isarze i na zawsze zapamietam ten server, byl taki maly dreszczyk emocjii kiedy sie widzialo jakiegos czlonka guildi del'toro np. Diego Del'Toro. Osobiscie chyba najlepsza byla 7.1 Moze ktos pamieta Tibia Proxy ???Pomagal wejsc na tibie bez kolejek :) a to byl naprawde keylogger :) |
Taki serv nic by nie dał, bo tamtych klimatów się nie odtworzy.
Klimat tworzą gracze, i to czy serv byłby pod 7.6 czy pod 3.1 nie ma znaczenia. Ludzie się zmienili i tyle. |
@Kora
Naprawdę nie lubie obrażać ludzi jeśli nie muszę, ale powiedzieć, że jesteś idiotą to i tak za mało. Mówisz, że knight się uhnął to ktoś dopiero celował z sd ? To pomyśl, że tym uhem też się było trzeba umieć trafić. A jeśli ktoś miał słabe pvp to musiał się zatrzymać, co było natychmiast wykorzystywane. Oczywiście niektórzy potrafili się uhnąć pozornie "w biegu" i nie było widać, że się zatrzymują. Następne Twoje argumenty - gra magiem była strasznie męcząca. A popatrz sobie na każdą inną grę .. Mag zawsze ma najtrudniejszy początek, a gdy już osiągnie odpowiedni poziom dopiero ujawnia się jego moc. Dlatego sorc/druid to były kiedyś profesje dla graczy naprawdę umiejących grać, a nie dla lojtków które dorwą różdżke i biegają na 8lvl na cyce etc. Moja pierwsza postać to był sorc. W ciągu 2 miechów padłem nim ok. 50 razy. Byłem newbie, a sorc to nie była profesja dla newbie. Przerzuciłem się na knighta. Teraz gram w tibię wystarczająco długo i jakby wróciły tamte czasy spróbował bym ponownie swoich sił jako mag, który jest podkreślam - najbardziej wymagającą profesją, dla najbardziej doświadczonych graczy. Jeszcze jedno, co mnie bardzo rozśmieszyło - "Knight szedł z bp mf , uh na małpy , żółwie , guardy i nie wychodził przez kilkanaście godzin." Po 1 kolego - nie było wtedy ani małp, ani żółwi, a guardy (jak i hity knightów) były trochę inne i praktycznie nie dało się ich bić knightem. Po 2 - Sero~, Bubble, EO to byli knightci i siedzieli bardzo długie godziny żeby wbić tyle expa co sorc w 5x krótszym czasie. Bo sorc sobie expił 2 godzinki na demonie i wyciągał 400-500k expa, a knight musiał na taki exp siedzieć pół dnia (pewnie mnie wyśmiejesz z takimi wartościami exp'a, ale kiedyś milion expa jednego dnia to było naprawdę coś i niewielu się to udawało)... Uważam, że to co napisałem jest żenujące, a Ty piszesz o czasach, o których nie masz pojęcia. /Yours Bykunn |
zaznaczyłem to 1 ale bym grał od czasu do czasu na takim servie (podobały mi sie te stare hity z sd [h lvle to po 1k+waliły])
P.S zagraj se na ots :P ja gram na akademickim okazyjnie i jest fajny ;D @up W pełni sie zgadzam |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Bykunn zgadzam sie z twoja opinia co do sorcow/druidow ze byly to straszne profesje dla newbie ; > |
żal żal żal
chcecie miec server tibia 7.6,5,4 ?? wydany przez Cip$oft? LoL pomyślcie troche ile trwala by ta tibia 7.6?? rok ?? bo przecież zobaczył bys mape tibii jak wygladala pare lat temu.. bys od razu wylaczyl i wlaczyl 8.1 ok przypuscmy tak Cip$oft zrobil serva 7.6 potem za rok juz 7.7 -.- za pol roku 7.8 za kolejne pol roku 7.9 i tydzien pozniej 7.92 8.0 i 8.1 -.- gdyby powstal ten server teraz to w 2010 byla by wersja 8.0 chyba zeby nie bylo updatow to bysmie mieli marne EDRON do expa z demonami bo wtedy nie bylo Goromy i wiekszosci potworow server padl by po 2 latach nikt by nie gral bo nie mial by gdzie expic.. bylo by tak jak na 7.6 Paladyna do Desert Questa szukalo sie tydzien lub dwa byscie zobaczyli MDW jak walil z sdka 2k a Sero z exori 300 chcecie poczuc klimat 7.6?? zapraszam na ots STRONA : armia.toproste.pl zobacz jak fajnie a z 400 lvlem musisz expic do 1000 na takich samych potworkach exp x5 |
Jak ja lubiłem te czasy. Zacząłem grać na 7.6 i wtedy pierwszy raz zobaczyłem jak ta gra zajebiście wciąga. Lubię mieć hotkeye ale tamten klimat niepowtarzalny. Chciałbym chociaż jeden serv 7.6
|
@G17
Inteligencji ci nie brakuje;) (bez obrazy) A nie wpadłeś na pomysł, że chodzi o to, żeby był klient np 7.4 z obecnym i terenami, questami??:baby::baby: @Bykunn Z całym szacunkiem dla ciebie, ale chyba jednak nie masz racji:) Rozumiem, Że twoja ulubiona profesja to kina, dlatego masz takie nastawienie, ale nie porównuj innych gier do tibi bo własnie o to chodzi, żeby tibia była inna niż inne gry...Te wszystkie potiony itp co dzisiaj są to ksero z innych gier mmo...każdy ma swoje zdanie, opinie itp wiec nie wyzywaj kogoś od idiotów bo każdy może mieć inne zdanie;) Pozdrawiam |
@up
nigdy jej nie miałem @z owymi terenami.. Svarground - frost trolle ? xD Goroma - demy dle dragi questy.. PoI by musiały powstaĆ odpowiednie potwory takie jak juggernaut ( hit 700) lub HellFighter (1000-1500) jak by taki poi wygladal ja bym chcial miec tibie 3.0 i zobaczyc jak to bylo od poczatku z tibia byscie musieli zakladac nowe konta 7.6 i pacce do nich kupowac bo byscie nie mieli exori morta flama i visa - tragedia demony by wam sie znudzily najgorsze jest to ze w tibii 8.0 powstaly Hotkeye.. kiedys mag nie wyrabial z uzywaniem manasow a teraz jest tak ze klikniesz Shift + F12 i masz full many poszukaj plikow serverowych na necie 7.6 z RL mapa i graj se na nich nawet pacca miej ustaw exp x1 i zobaczymy jaki bedzie klimat - gowniany bo klimat tworza gracze nooby byly zawsze nawet w 3.1 byly tylko ich liczebnosc wynosila 3% fajne byscie mieli mine gdyby do tibii dodali glos zzz Biegnie ork i krzyczy Kraaakk Orccccc buhahaahaha wydawany przez jakiegos dzieciaka |
@Cygan Slejter
Dzięki za to pierwsze zdanie kierowane do mnie, to samo mogę napisać do Ciebie (odnośnie szacunku). Tylko nie za bardzo zrozumiałem w czym się różnimy. Tzn. wiem, że źle jest porywnywać tibię do inny gier, ale tego jednego porównania nie sposób było moim zdaniem uniknąć. Chodziło mi po prostu o to, że mag to nie profesja dla ludzi nie mających pojęcia o grze, co ma miejsce także w innych MMO i nie tylko. A co do wyzywania, to przepraszam Kora, ale nasze opinię aż tak bardzo się różnią, że nie mogłem się powstrzymać przed napisaniem idiota, szczególnie iż uważam, że idiotycznym jest wypowiadanie się o czasach, o których się nie ma pojęcia (albo ma się pojęcia, a na forum pisze się brednie). Szacun dla ludzi, którzy potrafią rozmawiać ;-) Pozdrawiam |
moim zdaniem przydałyby się lubie grać na starych wersjach właśnie wtedy zaczynałem grać
|
a wy macie w tych lbach nasrane... jakos pare osob do tibi 7.6 wbilo ten 200 lvl i co? bylo dobrze.. jak zaczynalem grac to sero wbil 200 lvl i bylo wielkie HALO.
chodzi o klimat a nie o hotkeye i exp... + zwalone pvp... wiekszosc ludzi odeszlo ze wzgl na updaty cyt. zobacze mapke tibi i wruce na 8.11? nie... po 1 nie gram na 8.11...... po 2 bez nowych terenow tez jest good wiec 3maj pape |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
elo |
ja zaczolem grac jak byla jeszcze tibia 7.1 :/ ale tez bez wiekszych sukcesow Xd bo co chwile zmiany serva itp i moim zdaniem tamta tibia byla duzo lepsza i wciogajoca od tej co teraz jest tak jak chlopak powiedzial ze liczyly sie umiejetnosci to NAJPRAWDZIWSZA PRawDA :/
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
edit: zaznaczyłbym pierwszą opcje gdybym grał w ogole w tibię :) wiec zaznaczylem drugą @down: co ty w ogóle chciales przez to powiedzieć? bo za cholere nie moge załapać... |
Cytuj:
|
za 7.6 pojawily sie dzieci vis'a(przez znizke na manasach) i rod'ow,do 7.6 gra magiem byla skillowa,a drutem nawet bardziej...za czasow tibii 7.6 jedyne co lubilem to outy i brak hotkeyow.A po tibii 7.6 juz tibia zaczela sie staczac jeszcze bardziej i teraz dzieci bez reala zaczynaja cos znaczyc na swiatach,ze swoimi charkami zrobionymi w 3 miechy,bez zadnej historii.Kiedys zeby ubic naprawde duzy lvl trzebabylo umiec trapowac,a teraz elf bot,noskillowy spam sd.Koniec cry postu,tibia stracila swoj blask dawno temu i go juz nie odzyska,teraz to produkt massowy gdzie sie idzie na latwizne,sra na fabule i wiele innych rzeczy istotnych kiedys,a teraz niemajacych znaczenia...
|
tak samo jest z innym grami jak np cs 1.6 owszem sa dodatki ale grafika zostaje ta sama.. ta gra ma klimat.. mimo ze ma juz 9 lat co jest dosc duzym wiekiem jak na ere komputerow.. mimo ze jest duzo nowszysch gier z lepsza grafika itp jak np CoD to przez te 9 lat prob i zaangazowania powstalo kilka gier majacych lepsza fabule... sa organizowane turnieje miedzynarodowe sponsorzy sie za to zabieraja itp.. stare ale jare.. wczoraj wieczorem wyszukujac serverow na cs'ie 1.6 znalazlem ich troche ponad 10 tysiecy.. na kazdym zagra po 5 tys osob i juz jest tibia.. chociaz tibia niszczy bardziej umysl i zajmuje wiecej pamieci w twojej glowie z ktorej wymazanie czegos jest bardzo trudne
|
Cytuj:
Btw: na takich servach musialoby dojsc do wielu zmian, min inna tabela expa(zeby ciezej bylo wbijac te wysokie lvl), wprowadzenie tych zmian z pozniejszych updateów które nie dotyczyly balansacji profesji itp |
Ja bym wolał 7,6, bo lepiej było.
Nie wbijało się tyle lvli tylko ciężko wbijało, ale miało się satysfakcję ;) |
chodzi o klimat rpg nie klimat hotkeyow.. gdzie idziesz przez miasto i bum ktos cie nawal to ty F12 i strzalka w prawo -.- wtedy musiales nacisnac na uha uciekasz musisz w siebie wcelowac...
|
Cytuj:
|
ALE ZA TO JAK WBILES 30 LVL W TAMTYCH CZASACH SORKIEM TO BYLES PRO I WSZYSCY CIE LUBILI I ZABIERALI NA HUNTY....... sry caps ale nie chce mi sie jeszcze raz od niwa tego pisac..
|
Te serwery by chyba musiały być nie updatowane, nie?
Sam zaczynałem na 7.5, mimo to, najbardziej lubię chyba 7.92. Różdżki błędem? Nie sądzę, wtedy naprawdę trudno było expić magiem. |
W tibii 7.6 podobal mi sie urok tej gry. byla lepsza atmosfera(niewiedzialem jak to ujac ;p) ,gdy wbilem lvl bylem szczesliwy ,a teraz ?? wbije lvl i mysle tylko o kolejnym.
I najbardziej co mnie teraz dręczy. -LAGi -KICKI -BOTTERZY -PLAGA HACKEROW |
up@
A gdzie Nooby, Flamerzy i Dzieci Neo? Gdybym wogóle grał w tibię to bym wziął 1 opcje. No ale nie gram więc ;s |
Cytuj:
http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=1940731 |
Tak, jeden server Non-Pvp a drugi Pvp, Tibia 7.6 ale troche zmieniona, czyli niektóre rzeczy z 8.0-8.11. NIektóre addony :P i może mapę jak z 8.1 Ale będzie to chyba trochę trudne , a znając Cipów, byłoby wiele addonów, jak nawet nie potrafia eventu zrobić na czas -.-
|
Stara tibia miała swój niepowtarzalny klimat min. dlatego że nie grało wtedy tyle dzieci neo, boty nie były tak rozpowszechnione i dla dużej części graczy exp nie był najważniejszy.
Do tej pory wspominam swoje poczatki w Tibii jako najlepsze chwile spędzone przy tej grze. Te wędrówki z Thais do Carlin i strach przed zlurowanym GS'em, czy questy takie jak Draconia w których uczestniczyła duża grupa graczy, uciekanie przed pk i klikanie myszką na uhy, a także bieganie tak że przeciwnik nie trafiał z sd....ech to były piękne czasy ;) |
Cytuj:
|
Mały Bump
|
Cytuj:
O RLY>? Ja znam masę noobów z Tibii 7.92-8.0, którzy grali na OTS-ach i 7.6 bardzo im się spodobała. Po 2: Jest też taka rzecz: co nowego - wszyscy się rzucają i pierwsze 3-6 miechów na serverze to istny koszmar. Po 3: Byłaby też sytuacja: niektórzy ludzie, którzy chceli Tibię 7.6, po zobaczeniu, że nie da się grać mieliby pretensje do Cipów, że: "po co robili ten server, nie da się grać", chociaż wiadomo, że problemem są ludzie, ale można bybyło dostać czegoś na forum. @down Tibia 7.6 only for PACC? Niezłe, ale (wg. mnie) więkoszość graczy, którzy "naprawdę" chceliby Tibię 7.6 to emeryci bez PACC-ów i nie chcieliby wydawać kasy tylko po to. Ale warte przemyślenia. |
no to może zrobili by te servery na wzór premii? only premium i jazda
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:55. |