![]() |
Z racji, że jako tako nie ma oficjalnego tematu to tutaj napiszę.
Grafika: Bardzo ładna, nie przeczę, lecz brakuje mi w niej akcentów z Tibii (w końcu o niej jest strona) i na pierwszy rzut oka wygląda to jak jakaś strona o lasach (górne logo Tibia.pl - drzewa?) Przejrzystość: Strona bardzo czytelna i przejrzysta, nie mam zastrzeżeń. Bez problemu można się połapać, gdzie co jest. Uwagi, zastrzeżenia: Trochę mnie drażni panel boczy menu głównego. Czasem przeskakuje zbyt szybko w inną kategorię, bo za szybko jadę kursorem w stronę pod panelu w jaki chce kliknąć (np. będąc na "Regulaminie" i chcąc wejść w dział "Forum" przeskakuje mi do "Linków" bo za szybko myszką za bardzo jadę myszką do góry w stronę linku docelowego). Może to jest tylko kwestia przyzwyczajenia. Newsy są teraz znacznie bardziej czytelne, to jest plus. To chyba wszytko. |
Nie wiem czy ktos o tym, ale jest taki bug, ze jak najade na gorne menu np. na Bron to nie da sie wybrac np. Miecze bo jak zjade myszka nizej to zaraz to menu znika ;)
|
strona jest dojść nieczytalna szczególnie ze względu na źle dobrany kontrast kolorów, dodatkowo nawigacja jest nieco trudniejsza, dla mnie któtkowidza wygląd tej strony jest bradzo męczący dla oczu
|
masakra... layout juz dawno widzialem i mi sie bardzo podobal ale to co z nim (chyba?) ten programista porobil to straszna rzecz. wszystko mi sie zacina, przesuwa bez plynnosci. ogolnie pomysl ciekawy, ale wykonanie... porazka.
|
Na górze można coś podobnego do starego loga strony :) Ale nawet ładnie wam to wyszło, mi się podoba, choć stara była chyba lepsza.
|
Jak dla mnie jest brzydki, a napewno nie pasujący do tematyki strony. Przydalaby sie mozlliwosc zmiany layouta.
|
Czemu na logu jest reklama? Moze w ogole zrobice ze stronki jedna wielka reklame, a newsy umieszczajcie w lewym dolnym rogu? Przez te reklamy strona odrzuca. Lepsza jest tibia.net.pl ;)
|
Moim zdaniem grafika jest ładniejsza lecz nawigacja beznadziejna (według mnie). Chyba przeniosę sie na tibia.org.pl, choć zawsze wolałem tibia.pl.
|
Cytuj:
Niestety tibia.pl to nie juz to samo i trzeba podmienic linka z t.pl na forum ;( |
No fajnie :D. Oczywiście szablon został zjebany jak był, a nikt z supportu nic na ten temat nie powie...taa jak ostatnie tchórze...lub lenie, którym nie chce się zajrzeć do prawdopodobnie najważniejszego działu na forum. Pff na takie władze...
|
Moim zdanie teraz jest gorszy wygląd. Nie wiem poco zmieniali jak i tak bylo przeżyście i bylo cos dobrze znaleść. Teraz to nawet nie wiadomo jakie potwory są na danej arenie. :(
|
A ja mam pytanie:
Czy ten wielki czrany pasek zajnujący 1/3 strony (jak się zjedzie trochę niżej) będzie cały czas, czy zostanie wykorzystany? Jak nie to: "stary layout plax! ;(" |
@Wylansowany
Pewnie Bosal wrzuci jeszcze pare reklam, phi - 6 więcej, 6 mniej, co za różnica. I tak zrobił z tej strony jedną wielką, niewyraźną witrynę zalaną Googlami i innymi pierdołami. Ssyf goni ssyf, a grosz do grosza... |
boski, a kiedy bedziesz aktualizowac vb? ;)
|
Cytuj:
|
Teraz to dopiero ładnie można pawia puścić na monitor. Bosal jak zwykle się postarał.
|
Cytuj:
|
Ja nie mam AdBlocka, jakos reklamy nie przeszkadzaja mi w korzystaniu B)
|
Cytuj:
Ale na razie rzeczywiście, wielu narzeka na reklamy, ale w rzeczywistości niewielu przeszkadzają...(? :confused:) |
Nowy wygląd jest do duszy, ciężko się operuje, mam nadzieję, że jednak z czasem ulegnie paru poprawkom, bo aktualnie wygląda to kiepsko...
Co do zmian na samym forum, nowy panel użyszkodnika, to trochę namieszano zmianą ale dla nowych będzie to norma a starzy wyjadacze forum się przyzwyczają o ile nie stracili zębów ivul spammmując :< |
Zmiane wygladu akurat wmusil update vBulletin. Niedlugo wszystko ogarniemy. Na Stronie wprowadzilismy dzisiaj poprawke dot. nawigacji. Podmenu pokazuje sie dopiero po kliknieciu, prez co unikniemy niechcianych zmian kategorii.
Wczoraj pojawily sie nowe podzialy monsterow, dzisiaj powinnsmy dodac kalkulatory. |
Wszystko jest ładnie, bardzo funkcjonalne, ale jednak - z Tibii.pl zrobił się niezły zamulacz :( Wcześniej, gdy chciałem podczas gry zobaczyć info np. o jakimś queście, wchodziłem tutaj i lookałem bez problemów - a teraz niestety wszystko zamula ten AJAX. Moje rady? Aby dostosować stronę także dla tych użytkowników, którzy nie posiadają superszybkich kompów, usuńcie AJAX-owy player - możecie tam wstawić statyczny obrazek, losowo zmieniający się przy wejściu, usuńcie pływający teskt (marquee) wstawiając kilka statycznych linków - te właśnie rzeczy najbardziej przymulają i przy chęci otworzenia kilku stron jednocześnie robi się wielka "zmuła". Pozdrawiam!
|
Plywajacy tekst byl rowniez w poprzedniej wersji :) Staramy sie to maksymalnie zoptymalizowac.
|
Cytuj:
A to, jak strona wygląda, oblepiona reklamami tu i tam i jeszcze tam, to Ci też nie przeszkadza? Ani to estetyczne, ani efektowne, ani fajne, ani ciekawe... Da się zrozumieć, że reklamy muszą być, bo strona z czegoś musi się utrzymać, ale odpowiednie metody jej prezentacji muszą być. W tym wypadku strona wygląda, jakby użytkownik miał najpierw zobaczyć wszystkie reklamy, a dopiero później stronę. |
<zak*******e głośny krzyk> GDZIE GRUPY?! </krzyk>
|
Ekhem... Dołączam się do... "pytania" Michossa. Czy grupy powrócą jeszcze? Rozumiem, że tibia.pl jest dalej udoskonalana...
|
@up i 2up:
Signed XD A grup nie ma bo pewnie Bosal sie na spam w elicie i anty-elicie wkurzył xD No nie mówiąc o innych grupach xD @topic: Wygląd fajny, ale też sie pytam o grupy. Jeśli będą to tylko w takiej formie czy raczej w tej starej ??(oddzielne forum dla każdej grupy). |
3x up,2x up and up
signed =D |
Z grup zrezygnowaliśmy, bo vBulletin w tej wersji oferował tylko te kiepskie shoutboxy. Jeśli w kolejnych wersjach autorzy rozszerzą wsparcie dla grup dodając przy tym chociaż oddzielne forum to rozważymy ich przywrócenie.
|
@up:
Imho lepiej taki shoutbox niż nic, ale kłócić się nie będę. |
Cytuj:
|
A właśnie; czy ta afera z "Supported Tibia.pl" będzie miała wpływ na update Tibia.pl?
Kolejny, bądź zmiana obecnego? |
Cytuj:
|
Wolałem stara tibia.pl przed update
|
no i straciliście suport.. huah!
|
@UP: Huraaaa!
Dobra, ja jak na razie czekam na grupy... Ech, spodobały mi się : ). Chociaż szkoda, że nie ma szołtów, przynajmniej mogliśmy się lepiej zorganizować... @Down: następnym razem poproszę, żeby mnie szybciej sklonowali ;<. Słyszałem. Ponoć były takie elo elo pro maastah uber, że żal odbyt ściska. |
Cytuj:
@down Kwestia grupy, ja byłem w programmers; nie było brudnych Ryłków i innych dzieci obrzucających się na wzajem wszystkich co popadnie. |
Cytuj:
Nalezalem do METALMILITI... Czasem ktos cos ciekawego napisal.. ale ogolnie dno. |
teraz tibia 8.11 jest zawalista tak powino zostac 4ever
|
@UP: Update TIBIA.PL, nie TIBIA... Możesz zacząć czytać nazwy tematów?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:19. |