Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Zdrapane nadzieje Marcina - akcja (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=176897)

Bambuko 31-05-2008 23:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BioZ (Post 2088290)
jakaś firma robi w bambuko konkursowiczów.

Wypraszam sobie! : P

"Podaj dalej" oglądałem parę lat temu, całkiem spoks. Nie naprawimy świata tym, że będziemy uczynni, ale jest to po prostu dobre. Jak ktoś mnie o coś poprosi to mu pomagam. Czasem muszę coś przez to poświęcić (zwykle sen), ale potem i tak się cieszę. Wiem jednak, że nie wszyscy "tak mają", trudno. Tu jednak nie chodzi też o to, że nie wyślecie listu = jesteście źli, ale piszecie głupoty i śmiejecie się, a to już nie jest jakieś super odpowiednie i potrzebne.

BioZ 01-06-2008 00:06

Agree;).
Mam nadzieję że ludzie którzy w podobny sposób się wypowiadają są jakoś doświadczeni życiem i determinuje to świadomość wypowiadanych przez nich słów.
Zawód dziecka nigdy nie jest zabawny.
http://pl.youtube.com/watch?v=VhO-OE931D4

A co do naprawienia świata.. w sumie nie do końca niemożliwe, ale musieliby wszyscy chcieć;]...

Virusmaxi 01-06-2008 07:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BioZ (Post 2088436)
Zawód dziecka nigdy nie jest zabawny.
http://pl.youtube.com/watch?v=VhO-OE931D4

Ja bym jej chyba zajebał, ale nie jakbym był dzieckiem tylko poprostu jakbym ją spotkał, bo to było tak chamskie że nie da się wytrzymać.

>>>Mazix<<< 01-06-2008 08:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez J.D (Post 2086923)
Niestety,jedyne co możemy zrobić to współczuć chłopcu i wieszać psy na TESCO .

Tak samo jak nie wszyscy niemcy zawinili tragedią II wojny światowej, tak samo nie wszyscy z "tesko" są wmieszani w ten zuy spisek... Ale racja jest.

Kenixia 01-06-2008 08:38

Bambuko respekt!

W końcu to w dobre słowa ująłeś. Mam nadzieje że zrozumieją :P

Yoh Asakura 01-06-2008 10:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez J.D (Post 2088136)
Yoh,Ty chcesz być "elo" broniąc tak te dzieci i dawając denne argumenty?

Ja nikogo nie bronię, ale mówienie, że olać tego, bo inni są bardziej potrzebujący, jest trochę głupie.
Cytuj:

No offence at all tylko pytanie ;)
None taken.

Cytuj:

Tego nie powiedziałem. Ale co? Myślisz, że ludziom stanie łezka w oku i zaczną sypać kasą?
Nie powiedziałeś, ale mniej więcej tak można rozumieć twoją wypowiedź. I nie myślę, że zaczną sypać kasą, ale chociaż lekko współczuć można. Od tego naprawdę się nie umiera.
wiem, sam sobie żartowałem - ale nie z chłopaka, jeno ze składki na wycieczkę

Tompior 01-06-2008 10:44

Gdybym mial wspolczuc kazdemu, komu sie na swiecie krzywda dzieje to chyba powinienem sie zamknac w domu i siedziec w kacie placzac, jaki to swiat jest okrutny.
Wiem, ze list wyslany do TESCO nic nie da i dlatego go nie wysylam.
Jezeli mam 100% pewnosc, ze akcja cos da, to ok. W szkole przez 3 lata organizowalem zbiorke WOŚP, bo wiedzialem, ze to co zbierzemy jednak na cos sie przyda.

Yoh Asakura 01-06-2008 10:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2088812)
Wiem, ze list wyslany do TESCO nic nie da i dlatego go nie wysylam.

Może i nic nie da, ale dla mnie liczy się sam gest.
@Down:
Nie mogę, bo on już nie żyje

ripper 01-06-2008 12:42

Cytuj:

Nie powiedziałeś, ale mniej więcej tak można rozumieć twoją wypowiedź. I nie myślę, że zaczną sypać kasą, ale chociaż lekko współczuć można. Od tego naprawdę się nie umiera.
Powiedz to Nietzschemu.

Bambuko 01-06-2008 13:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BioZ (Post 2088436)
A co do naprawienia świata.. w sumie nie do końca niemożliwe, ale musieliby wszyscy chcieć;]...

I to już jest niemożliwe.

Smoly 01-06-2008 22:53

Jak się ktoś kretynem urodził to już na to nic nie poradzimy.Wiecie co jest najgorsze? Że w żaden sposób nie można udowodnić tym krzykaczom, co krzyczą o tych skanerach etc. co chcą abo do WOW'a, że są lapsami.Bo ciekawe czy poza światem wirtualnym takich kozaków strugają, wątpie, bo wiem co z takimi robią, no chyba że kogoś wyzwali i się doszczętnie zaszyli przed monitorami.Tak - pewnie teraz zaraz jakiś krzykacz zrobi ripostę - proszę Cię bardzo.

Osobiście wysłałem list do Tesco + napisałem coś od siebie.

Kenixia 01-06-2008 22:56

A wystarczyłoby napisać ze po prostu nie potrafią się postawić w sytuacji tego chłopca.

Ale nie no, lepiej ponapieprzać, że nie ma drukarki.

A muke będziecie mieli, kiedy się okaże że Tesco przegra. ; )

Xiao 02-06-2008 07:29

Nadszarpniete nadzieje Noooba
Pewnego wesolego dnia nooobek chodzil po depo i krzyczal frii iteans plix bo pochodzil z biednej rodziny, utrzymywal sie tylko z tego co wyrzebral.Pewnego dnia super pro gracz zaproponowal mu loterwie.Mial mu dac jego ostatnie pieniadze, gdy zgadnie ktory numer wylosuje kostka super pro gracz dostanie 1k.5 z nadzieja powiedzial nooob.Hurrra! Wygralem! Polecial szybko do swojego kolegi na sam dol do depo by pochwalic mu sie ze wygral 1k.Niestety gdy wrocil super pro juz nie bylo. Jezeli chcecie pomoc nooobowi wyslijcie mu wasze eq i kase by zapobiec nerwicy w starszym wieku.

N/c co nas to obchodzi ze jakies dziecko nie wygralo wycieczki??? Codziennie kogos okradaja, komornik zabiera komus ostatnie oszczednosci a my mamy sie przejmowac jakims malolate ktory nei wygral wycieczki i jest smutny n/c zal dzieciaka ale bez przesady ^^

Misza 02-06-2008 07:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kenixia (Post 2090658)
A wystarczyłoby napisać ze po prostu nie potrafią się postawić w sytuacji tego chłopca.

Stawiaj się tak w sytuacji każdego, kogo spotkasz, szybko się zawiedziesz.

BioZ 02-06-2008 12:23

"Gdybym mial wspolczuc kazdemu, komu sie na swiecie krzywda dzieje to chyba powinienem sie zamknac w domu i siedziec w kacie placzac, jaki to swiat jest okrutny."
Współczucie to nie użalanie się nad nieprawościami tego świata, zaprawdę;).

"Wiem, ze list wyslany do TESCO nic nie da i dlatego go nie wysylam."
Skąd wiesz?

"Jezeli mam 100% pewnosc, ze akcja cos da, to ok. W szkole przez 3 lata organizowalem zbiorke WOŚP, bo wiedzialem, ze to co zbierzemy jednak na cos sie przyda."
W życiu na nic nie ma 100% pewności. Pewne tylko że umrzemy. Chyba, że Paruzja nastąpi za naszego życia. No chyba, że Bóg nie istnieje, ale to nie ten temat;).

"N/c co nas to obchodzi ze jakies dziecko nie wygralo wycieczki??? Codziennie kogos okradaja, komornik zabiera komus ostatnie oszczednosci a my mamy sie przejmowac jakims malolate ktory nei wygral wycieczki i jest smutny n/c zal dzieciaka ale bez przesady ^^"
No każdemu można współczuć, dlaczego by nie? Jedni cierpią bardziej inni mniej.. Trzeba też zwrócić uwagę na to, że każdy odbiera cierpienie subiektywnie. Niektórzy tracą sens życia gdy ich firma bankrutuje, inni cieszą się nim nawet gdy żyją bez kończyn lub z np. nowotworem...
To że inni mocno cierpią nie oznacza, że nie można współczuć nawet komuś, kto cierpi tylko troszkę(z obiektywnego punktu widzenia).

Kenixia 02-06-2008 13:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xiao (Post 2090953)
Nadszarpniete nadzieje Noooba
Pewnego wesolego dnia nooobek chodzil po depo i krzyczal frii iteans plix bo pochodzil z biednej rodziny, utrzymywal sie tylko z tego co wyrzebral.Pewnego dnia super pro gracz zaproponowal mu loterwie.Mial mu dac jego ostatnie pieniadze, gdy zgadnie ktory numer wylosuje kostka super pro gracz dostanie 1k.5 z nadzieja powiedzial nooob.Hurrra! Wygralem! Polecial szybko do swojego kolegi na sam dol do depo by pochwalic mu sie ze wygral 1k.Niestety gdy wrocil super pro juz nie bylo. Jezeli chcecie pomoc nooobowi wyslijcie mu wasze eq i kase by zapobiec nerwicy w starszym wieku.

N/c co nas to obchodzi ze jakies dziecko nie wygralo wycieczki??? Codziennie kogos okradaja, komornik zabiera komus ostatnie oszczednosci a my mamy sie przejmowac jakims malolate ktory nei wygral wycieczki i jest smutny n/c zal dzieciaka ale bez przesady ^^

Weź zamknij morde i pierw przeczytaj co piszemy. Zabawny nie jesteś. Poza tym jeśli ci sie nie podoba, to zamknij pysk i spadaj, nikogo nie interesuje to, że ciebie to nie interesuje. Ten temat jest dla tych którzy chcą pomóc a nie dla tych którzy chcą być fajni i im nie wychodzi.

Lasooch 02-06-2008 13:42

Cóż, list można wysłać (czego ja nie zrobię z czystego lenistwa), ale pomysł ściepy na wycieczkę dla chłopaka jest zdecydowanie idiotyczny. Każdy został kiedyś oszukany, a jakoś nie przypominam sobie, żeby ktoś mi coś za bycie oszukanym zasponsorował. Wystarczy, że z podatków utrzymujemy milion bezrobotnych darmozjadów, nie musimy jeszcze wycieczek ludziom organizować.

Kulikos 02-06-2008 14:46

A może dzięki tej wycieczne dzieciak zostanie raperem? A wy niszczycie mu przyszłość nie wysyłając durnego listu. To chwila, może na forum nie wyjde na spoko luzaka koxa ale wyślę. Bo dla mnie to nie problem a dzieciak może mieć zasłużoną banię.
@Up
Btw, grasz na infernie? Moge być tfoim kolegom? (free gp plz)

ripper 02-06-2008 16:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kulikos (Post 2091324)
A może dzięki tej wycieczne dzieciak zostanie raperem? A wy niszczycie mu przyszłość nie wysyłając durnego listu. To chwila, może na forum nie wyjde na spoko luzaka koxa ale wyślę. Bo dla mnie to nie problem a dzieciak może mieć zasłużoną banię.

A może zostanie raperem, bo nie pojedzie? Nie baw się w przewidywanie przyszłości - za dużo czynników się na nią składa, by człowiek mógł to ogarnąć.

Serious Sam 02-06-2008 16:46

Haha, to kpina! Nigdy nie staram się tego mówić, ale to jest gówno.Ludzie umierają w Afryce, a tu dziecko nie pojedzie na wycieczkę.Zaraz do ludzi z "łapami" lecą, żeby kase dać.A niech wytoczy sprawę w sądzie, jak wygrał wycieczkę uczciwie i wg. regulaminu na pewno wygra.

Kenixia 02-06-2008 18:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2091618)
Haha, to kpina! Nigdy nie staram się tego mówić, ale to jest gówno.Ludzie umierają w Afryce, a tu dziecko nie pojedzie na wycieczkę.Zaraz do ludzi z "łapami" lecą, żeby kase dać.A niech wytoczy sprawę w sądzie, jak wygrał wycieczkę uczciwie i wg. regulaminu na pewno wygra.

masz racje - w Afryce Umierają, ale nie bardzo sam masz co z tym zrobić, a chłopak może pojedzie. Nikt tu nie mówi że masz kasą sypać. PROSZĄ ABY WYSŁAĆ LIST! Jeśli wam się to nie podoba, to po prostu przymknijcie się. Powtarzacie jeden po drugim to samo a to robi się nudne.

Yoh Asakura 02-06-2008 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2091618)

Jak matka się potknie i upadnie na podłogę, to też powiesz, że masz ją w dupie, bo jej problem (upadek) to pikuś w porównaniu z murzynkiem, który właśnie zdycha z głodu w Afryce ?

ripper 02-06-2008 19:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2091840)
Jak matka się potknie i upadnie na podłogę, to też powiesz, że masz ją w dupie, bo jej problem (upadek) to pikuś w porównaniu z murzynkiem, który właśnie zdycha z głodu w Afryce ?

Co prawda nie zgadzam się z Samem, ale muszę zwrócić ci uwagę na jedną rzecz: ludzie różnie patrzą na nieszczęścia własne/bliskich i nieszczęścia obcych. To dość normalne, choć wieje hipokryzją = )

@Serious Sam
Chuj z tą wycieczką. Jak już się czepiłeś murzynków w Afryce, to wyobraź sobie, że jeden z nich dowiedział się, że wygrał zapas ryżu na rok, a potem dowiedział się, że go nie dostanie = ) Chodzi tu raczej o zawód niż o samą wycieczkę.

BioZ 02-06-2008 20:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2091840)

Asakura, mocny argument;).

Po prostu cierpień jest wiele, pomagać można każdemu na miarę chęci i możliwości, a nie krytykować drobnostki jeśli się nawet do wielkich akcji niekoniecznie rękę przykłada... Nie generalizując, no offence.

I za Ripperem, chodzi właśnie o zawód, bo dla każdego cierpienie jest rzeczą subiektywną. Są ludzie bez kończyn którzy w ogóle nie myślą o sobie jako o nieszczęśliwych, a zdarzają się ludzie bogaci, którzy stracili sens życia. Sytuacje zawsze różne, a pomóc można w każdej jak się chce;).

Yoh Asakura 02-06-2008 20:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 2091975)
Co prawda nie zgadzam się z Samem, ale muszę zwrócić ci uwagę na jedną rzecz: ludzie różnie patrzą na nieszczęścia własne/bliskich i nieszczęścia obcych. To dość normalne, choć wieje hipokryzją = )

Zdaję sobie z tego sprawę, ale bardziej na niego wpłynie "matka", tudzież ktoś znajomy, niż "kompletnie obca ci osoba".

R3T 02-06-2008 20:57

Ale mnie to nie interesuje!

__HAPPY_SVEN__ 02-06-2008 21:03

omg jakis biedny gnojek nieumyty niby wygral, a okazuje sie ze nie, TO CO Z TEGO? JAK NIC NIE MIAL, TAK NIE DOSTAL NICZEGO !

mówi się trudno, i żyje się dalej.
I tak mu dali łaske, że 20zł. A na wycieczkę to niech se pojedzie do jakiegos zapupia z krowami, i wyjdzie jakies 21 zł. I BARDZO Ładnie ! X(

je!@#$ać biednych!!!

Kenixia 02-06-2008 22:42

Zamknijcie już ten temat bo jakiejś schizofrenii czy czegoś dostane.. ;[

Hepi Suen śmieszny nie jesteś. Nie każdy biedny jest nieumyty, w przeciwieństwie do Ciebie ; ]

Yoh, Ripper - RESPEKT ! :P

[Ten temat to jakaś moja słaba strona i strasznie się przy nim denerwuje]

@down
Morda. Nudny już jesteś. Przykro, nie wyszło ci. Nie jesteś fajny

__HAPPY_SVEN__ 03-06-2008 20:41

niby skąd wiesz, że się nie myjemy (ja i Dark Sven)

MYJEMY SIE TANIM MYDLEM Z TESCO!

Killuminati 03-06-2008 21:56

@up

Super, a teraz wyjdź ;-) I mów następnym razem o sobie :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:01.