![]() |
Bambuko....
mhm ;\
Ale w ameryce placa dolarami, u nas dali by dyche, za iles tam pracy, u nich 10usd ;x taki maly suprajs |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
nigdy nie pracuj na czarno. w zeszłym roku robiłem w lokalnej nadmorskiej pizzeri. Wg naszej umowy miało być 8h~ dziennie, wychodziło nie raz od 8rano do 3 w nocy. Jak sie cos nie podobalo to drzwi na zapleczu a kasa pod koniec miesiaca. Po miechu dalem sobie spokoj. Lepiej w mcdonaldzie na mopie niz na czarno w kuchni.
Cytuj:
|
a ja wlasnie wrocilem. zalatwilem sobie robote w najlepszej restauracji w mojej miescinie. zaczynam od pomagania przy pizzy/napojach i roznoszeniu. Potem moge na 'ekskluzywna' sale jako kelner. 8zl/h, 5 dni w tygodniu. pon-pt od 12 do 20, w soboty od 10 do 18. w dniu w ktorych nie musze byc moge przyjsc za 150%. : )
Cytuj:
|
Cytuj:
|
nie wmówisz mi, że 14-latkowie troszczą się o swoje wyżywienie (tzn troszczą się o własny byt)
|
14 latkowie nie moga legalnie pracowac.
|
Cytuj:
A co powiecie na wyprowadzanie psów? |
noo za wyprowadzenie psa kokosów nie wyciągniesz,predziej za koszenie ...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Moja nauczycielka byla w USA pare lat i mowi ze w przeliczeniu na jedzenie wydawala tam niej zl niz tu, a co do tego to zarobki sa duzo wieksze i sprzety typu tv,rtv,agd sa takze tansze co do tematu to kupuj i sprzedawaj po drozeszej cenie np na allego (Taki sobie dżołkas) |
Cytuj:
|
A ja jade sobie do pracy... germany na czarno =P 10euro/h.. wracammm w lipcu :P
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
U mnie w miescie mozna isc do ohp i sie zapytac o oferty pracy zawsze sie cos znajdzie na wakacje.
Iz sa wakacje od rana do popludnia sa nudy lece do pracy od jutra(robia autostarde) zawsze te 1000-1200 zl bedzie |
W tym roku lenia załapałam, może za rok z towarzystwem na ulotki pójdę.
|
Ja jako iż mieszkam na wsi, idę do takiej jednej babki co chmielu ma w Ch*j, podaje sznurki przez cały dzień na polu i mam 6zł/h. Pracuje 10h dziennie i mam te 6 dych ;)
|
popytaj sie o grabienie trawy (siana) tego co koszą
|
poszukalem w necie chwile i mam rozwiazanie :) Dla mnie i dla ciebie :P Telepizza xD pracujesz jako:
Kuponista: Możliwość zatrudnienia osób niepełnoletnich za zgodą opiekunów. Zakres obowiązków: Roznoszenie ulotek ofertowych w okolicy lokalu Telepizza. Najważniejsze że legalnie :). >> Tutaj << masz ankiete do wypelnienia ;) milej pracy |
na wsi można sie popytać jeszcze o kuraki ,blisko mojego maista 10zł/h za loozna prace, robisz 10 minut i czekasz godzine na następne pakowanie...
dziennie loozem mozna przynieść na chate 100zł,jak na 16 lat to dużo,sam robie na stolarni ale za mala kase nie wiecej jak 5zł/h nie dostane ;) ale praca loozna i caly czas sie o*******am :D |
Niektorzy wycierają szyby samochodowe na parkingach? co o tym sądzicie?
|
Praca na budowie 12,5zł/h
Ciężka, wkurzająca robota, wymagająca siły fizycznej lecz pieniążki wynagradzają Ci te problemy. Wg. mnie, jeżeli ktoś chce pracować legalnie, to największe 'kokosy' zarobi w branży budowlanej. MCDonald 7,5zł/h Sprzątanie, stanie przy kasie/MC Drive. Wygodna praca nie wymagająca większego wysiłku, w której poznaje się wiele ludzi i na ogół nie sprawia żadnych problemów. A zapłata, jak na te warunki, które wg. mnie są wyśmienite jest też całkiem spora. Co do "mycia szyb na parkingach": Uważam, że jest to w miare ciężka praca, bo ludzie nie za bardzo chcą by to jakaś przypadkowa osoba, myła im auto, więc dużo człowiek tam nie zarobi, a też zdarzy się czasem, że można pracować w bardzo męczących warunkach (deszcz, wichura, upał etc.) Reasumując, moim zdaniem nie warto bawić się w robotę, w której ilość zarobionych pieniędzy jest zależna od szczęścia. |
Cytuj:
Edit: Teraz przeczytałem dokładnie Twój post, roznoszenie.. Ale wolę się upewnić ;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
Ja akurat widziałem. Jakieś dwa lata temu, jechałem z ojcem na zakupy, była wtedy burza i cholernie lało. Podchodzi do naszego auta jakiś człowiek przemoczony jak gacie małego dziecka. Odrazu pomyśleliśmy "Żebrak", a tu nagle pytanie "Czy zechcieliby państwo mieć samochód umywane przeze mnie?" (Powiedział to jakoś tak bez sensu, jakby nigdy w życiu nie chodził do szkoły). Ojciec spojrzał na niebo i powiedział, że 'pogoda mu myje' samochód za darmo. Wtedy ten biedny człowiek zaczął coś mówić, że on ma płyn i zawsze może też popilnować samochód et cetera, et cetera... Można wywnioskować, że Ci ludzie są tak zdesperowani, że nawet te stosunkowo 'głupie' warunki nie przeszkadzają im w pracy. Ale co do Twej ironicznej kwestii, że jest to 'widok godny upamiętnienia' to przyznam Ci rację. = ) Pozdrawiam |
Cytuj:
|
Cytuj:
Parę dobrych lat temu znajomy tak pracował, ale niestety nie jestem w stanie przypomnieć sobie ile zarobił i czy przypadkiem nie dostał tej roboty 'po znajomości'. |
|
Cytuj:
|
Mycie samochodów to dobra fucha...Dobrze zarabiasz + napiwek dostajesz..A jak trafi się jakiś bogacz to nawet 100 zł napiwku dostajesz..Mój kolega mówi, że przeciętnie z samych napiwków 120 zł/per day wyciąga, raz nawet 190 wyciągnął + stała pensja..Ale praca niestety ciężka.
|
@up
Patrząc na zarobki, to chyba kolega pucuje coś więcej niż tylko samochody tych panów ;) |
@2 up
Nie możesz liczyć idąc do pracy na napiwki bo to nie ma najmniejszego sensu, a jeżeli nie jesteś zatrudniony na jakiejś stacji (czyli biegasz jak kretyn po parkingu) to w ogóle bym nie liczył na jakiekolwiek pieniążki, które mogą Cie zadowolić (chyba, że nie masz na chleb i wodę). Jeszcze jedno: Ile masz lat, że wierzysz koledze, któremu 'bogacze' dawały stówki jako napiwek za wycieranie szyb samochodowych? @ up Owned = D |
Ubierz się ładnie, idź na dworzec, jak będziesz miał farta to 1000zł w nocke wyciągniesz. Na początku może być trudno ale potem jak pozyskasz stałych klientów to lajt.
Druga opcja to dilerka - najbezpieczniejszy zawód na świecie (tak tak, policja jest opłacana) na miecha z 4-5 tysiaków. Oczywiście musisz znaleźć "pracodawce", chyba że będziesz sam uprawiał i sprzedawał (większa szansa że wpadniesz, ale czysty zysk). Trzecia opcja jest taka że podbijasz do jakiegoś gówniarza jak jest ciemno, kopa w brzuch wyciągasz kose i dawaj komóre, i masz nowiutkiego SE k660i. Potem sprzedajesz na allegro za pare stów i się cieszysz że masz kasę na nowe ciuchy. To tyle, jeśli chcesz zap*******ć 10h dziennie jak ten debil w makdonaldzie albo stać i rozdawać ulotki za psie pieniądze to droga wolna (tak btw to tego lata na jedno stanowisko jest kilkudziesięciu chętnych). Jeśli nie to skorzystaj z powyższych opcji. Cześć. @down twoja stara |
@up
N/C. |
Cytuj:
@Edit: Co do mycia szyb w samochodach to już lepiej pójść na myjkę ręczną i odkurzać jakieś fajne fury od środka , pucować maskę , szybki i takie tam pierdoły czasami jak sie trafi jakaś fajna fura to z przyjemnością sie ją wymyje ;D |
Cytuj:
@down Nie powiem kto mnie nauczył, bo byłoby to dla Ciebie zapewne obraźliwe ;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
co do tematu to można iść do jakiegoś ch*jstwa typu reale itd. i się spytać o jakąś prace typu promotor sprzętu rtv albo jak się ma książeczke sanepidowską to można już iść prawie wszędzie... wykładanie towaru itd. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:31. |