![]() |
1.Skill ciecia skorek bardzo fajny pomysl
2.Obnizenie expa za potworki o 50% (np gs daje 900 expa to dawal by 450) dlaczego? no sorki ale jak powstawaly nowe swiaty to tydzien i byly juz 40-50 lvl ;/ za duzo wysoko lvl postaci ale nie wiem jak to rozwiazac 3.) wyspy profesji ( a wiec 4 wyspy na ktore moze sie dostac tylko dana profesja np na wyspe druidow tylko druid) bylaby to wysepka na ktorej bylo by kilka expowisk i po jakims quescie dla danej profesji 4.) swiat non pvp dla graczy PACC (non pvp przeludnione przydalby sie taki server) i niech nikt sie nie sugeruje premia ze tam malo luda 5.)Wzmocnienie znaczenia SD i UH.TO byly kiedys priorytety druida i sorcerera ,teraz ludzie wola kupowac nic robic a Uhy sa juz prawie bezuzyteczne 6.)czestsze najazdy (raz na 2 tygodnie) na WSZYSTKIE miasta o tej samej porze 7.)Dodatkowe expowiska dla FACC (jestem pacc wiec mi to wisi) gdyz nie mozna sie kisic ciagle w tym samym (kazdy z nas byl kiedys faccem) 8.) obnizenie limitu ludzi na serwerze z 950 do 800-850 (pelny server = zajete expowiska = wieksze lagi) 9.) Wieksza liczba gmow w tym conajmniej 1 gm na kazdy swiat aby bylo mniej oszustow,botterow |
Niech wprowadza deszcz i parasolki bedzie zajebiscie bo i tak teraz to gowno a idzie coraz gorzej [; Takie jest moje zdanie
|
Cytuj:
|
Postawienie 10 serverow nab-pvp
|
Arena na non-pvp! Spadłem z krzesła. Non-pvp = non player versus player = nie ma walk gracz kontra gracz. A jak nie ma, to nie ma. I tyle.
Może zróbmy nowy tryb rozgrywki, można lac ludzi, ale jak się ich zabije to nie tracą nic! Wtedy jak ktos bedzie na redzie kolo demona biec, to możnaby go dobic, przynajmniej by nic nie stracił :d |
Cytuj:
"On Non-PvP game worlds you are safe from attacks or damage by other players." I to się nigdy nie zmieni, a w ogóle zauważyłeś, że mapa Tibii jest identyczna na wszystkich światach? Wyobrażasz sobie, że na Securze czy Guardii jest jakaś arena, a na normalnym pvp co by tam było, pustka? Nie będą robić na serwerach różnic w spawnach potworów, zabudowie mapy, tylko dla tego, że przy tworzeniu postaci wybrałeś taki, a nie inny świat. Jakoś ja robiłem deserta kilka razy i nie potrzebowałem żadnych pleców, ale jeśli po wykonaniu ów questa pisze się do innych "pay 10k noobs" to sie nie dziw. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Dobra dajcie juz spokoj z ta arena to bylo tylko ot tak napisane bo normalnie z tymi noobami cos sie robi.
Dla przykladu: Slime slayer 40~~ sorc Siedzi przez caly czas co sie tylko lognie na slimach kolo ef i nie wazne jaki by gosc mial lvl czy cokolwiek podejdzie zabije i powie cos w stylu "no train here becouse I said that" i to juz gdzies tak z tydzien codziennie. Dodam jeszcze ze ma brata na mniej wiecej tym samym lvlu i sie wymieniaja wzajemnie -.- PS Rozwalaja mnie te reklamy google... "tibia gold tibia cheats i cos tam z tibia a na koncu "ruchy plodu, czas ciazy "" xD |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Przecież druid teraz ma Necrotic Rod (żywioł - śmierć).
Sorc ma Wand of Decay (żywioł - śmierć). Nie rozumiem skąd pomysł, że śmierć to żywioł sorca... Bo co, SDki robi? Druid może robić HMMy, a energia wcale nie jest jego żywiołem... :roll: |
Cytuj:
|
A ja uważam że podstawą powinna być zmiana cen u NPC. To jest żenada że DSM kosztuje (na moim serwerze) 45 k a następne demon armor i MPA kosztują już kilka razy tyle. Poza tym takie MPA czy DSM może kupić na allegro nawet 8 lvl. Wszystkie itemy powinny wymagać jakiegoś lvla
Pozdrawiam Galo |
Ja bym chciał trochę urealnić Tibię...
Np.: Ze każdy kto ma domek, ma dla niego klucz, jak nie zamknie... to jego sprawa... Zwierzaki mogą być. Żeby każdy mógł sie uczyć wszystkiego. Np.: Mamy Druta, szukamy.... jakiegoś NPC, który jest drutem, ale nauczył się magii sorców. Idziemy do neigo, i za 2 razy większą kasę uczymy się czarów sorca. I tak ze wszystkim, żeby wszystko dało się zrobić, a profesja tylko cenę dawała. Co do anty - key: Podczas tworzenia konta w Tibii mamy wymyślić hasło 3, powiedzmy... 10 cyfrowe. Podczas logowania, po wpisaniu acc number i pass, dostaniemy tabelkę na pass 3, wtym problem dla hackera, że komputer losowo każe podać cyfry, np.: podaj 1, 3 i 9 cyfrę pass 3. |
jako system anty-hakerski proponował bym blokadę ip, a wyglądało by to tak:
przy personalizacji otrzymywalibyśmy reckey i pin, a w opcjach konta moglibyśmy włączyć możliwość logowania się tylko z 1 ip. jesli chcielibyśmy zalogować się np. u kumpla musielibyśmy podać przy logowaniu pin. tak samo aby zalogować się na tibia.com z innego ip trzeba by podać pin. więc wszystkie owntibie i inne gowna bylyby na nic, bo żeby haker mógł się zalogować musiałby podać pin. |
Cytuj:
Cytuj:
|
@up
A co z ludzi ktorzy maja zmienne IP ?? |
Cytuj:
|
Cytuj:
NPC- Ta.. widze juz.. idzie Sorc z Exori.. Knight z Exura gran.. Pal z Exori flam.. Kolejny Bezsens.. Zwierzaki.. Tibia ma byc inna od wszystkich RPG.. to po co jej dawac zwierzeta.. Sobie pomysl jakby to wygladalo.. wszedzie zwierzeta za toba biegaja.. Kolejny Bezsens |
Cytuj:
|
nowe profy :d
Archer - all paladyni by sie automatycznie ppo upie w archerów zmieniali 25hp i 10 many na lvl a Paladyn to będzie nowa profa tak jakby bo: knighci nie mogliby walić z cluba a za pały (lol) mogliby z niego walić |
A moze tak zrobic PvP od levela np. 30 ?;)
|
Pomysł zaj****** ale i tak to nie przejdzie ;///
@DOWN Ten nowy serv to nawet niezła rzecz ale i tak już dużo razy ten temat był poddawany pod dyskusję na tym forum. A to miasto. Wejdziesz do podziemi i co? Bugi czy trole? Jak koło wulkanu to FE, dragi DLe, Demony itp. A nie każdemu hlvl chciało by się przenosić z tego kazz, ankh lub edron po to, żeby mieć te moby pod ręką. I jeszcze jedno. W tym mieście nie sprzedadzą np. serpenta albo dragon shielda bo tam nie będzie low lvli! |
Moje propozycje są takie :
1)Nowe miasto (np. we wnętrzu lub blisko jakiegoś wulkanu) 2)Nowy Server, na którym można by się zalogować tylko za pomocą Tibii 7.4 lub 7.6. Wielu z nas chciałoby sobie powspominać stare, dobre czasy...:) Pozrdawiam^^ |
Cytuj:
|
Cytuj:
Po 2. Jak ci się ten pomysł nie podoba to od razu nie wyzywaj tylko powiedz, że pomysł ci się nie podoba i już. Jeżeli ten pomysł podoba mi się to moja sprawa i nie narzucisz mi swoich upodobań ;/. |
Cytuj:
|
Co do PvP od levela to byłby to całkiem niezły pomysł^^
Pomyślcie: Idziesz z kumplem , ty masz 80 level a twój kumpel 75. Nagle nachodzą na Ciebie h-levele i wyzywają Cię od największch <nie powiem co> i ty się wściekasz , twój kolega też i włączacie czachę........i co i bijecie sie z nimi a żaden 6 , 8 , 12 czy 20 level wam nie przeszkodzi bo będzie miał blokadę pk:D Ba....nawet moglibyście bic się przy depo np. w Cralin gdize jest dużo 6-20+ leveli , którzy wam by nie przeszkadzali B) |
PVP od levela to pomysł BEZ SENSU.
Przykład: Stawiasz 6 levela w przejściu na fibulę, a za nim parcela, a ty w tym czasie możesz expic tam bez ograniczeń swoim main charem. Nikt tam nie wejdzie bo przeciez pvp jest od 30 czy tam 50 levelu. edit: kolejny przykład - tłumy noobcharów, których nie można zabic blokujące gildie podczas opena oraz zapewniające jej bezpieczne schronienie na czas zniknięcia pz. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Wiem, że są 2 posty 1 pod drugim ale one są o czym innym i tak jest czytelniej.
Przydał by się outfit Postmana. Zwykły po misji 2 Z addonem-czapką po misji 4 Z addonem-trąbą u pasa po misji 8 Na zwykły addon wystarczy przynieść 50 skórek z minosów Post Office Hat zamieniało by się na czapkę-addon Posatman Horn zamieniało by się na trąbę-addon Ci którzy wykonali już quest zapytali by tylko o uniform Kevina i otrzymywali by go za darmo (oczywiście bez addonów). Dlaczego czapka i trąba jako addon items. Otóż mogą one służyć tylko jako ozdoba domku raczej. I nie pokazuje się ich za często. A tak to by prestiż dawały ;p. |
Podoba mi sie pomysł z Postman outfitem :)
ciekawe tez kiedy zostanie wprowadzony ostani z ToT(triangle of terror) Zoralurk, a co do bosow z InQ quest to sa załosne :P Wkorzystali stara grafike z pozmienianymi kolorami :] Jakies zmiany w balansacji profesji tez by sie przydaly :D moj biedny knight :< ... |
Moje propozycje:
- ice rapier niszczy sie tak samo jak assassin star,
- wprowadzenie potiona leczącego dla palka od 130 lvl - czar do zamiany 100 gp w platynke dla sorca, druta i palka i dodatkowy dla sorca i druta do zamiany 100 platynek w crystala. |
Cipsoft ma mnóstwo propozycji do next updatów lecz czasami pewnie boi sie je wprowadzać w zycie bo moze to zniszczyć kilmat tej gry :]
Niech zmienia enchanting broni, zamiast na częsc to na cala bron :P Przynajmniej byloby to prydatne ;] Czemu serpent sword ma czesc atk zmieniona na ziemie? Dobrze ze juz dawno skonczyly sie te czasy kiedy musialem latac z Serpent Sword'em ;p |
Cytuj:
10 hp + 15 many + 20 capa = 45 Knight 15 hp + 5 many + 25 capa = 45 Sorcerer/Druid 5hp + 30 many + 10 capa = 45 Twoja nowa profesja Archer 25hp + 10 many = 35; 45-35=10; wychodzi, że Archer musiałby dostawać 10 capa na lvl. Czyli jeszcze częściej musiałbyś wracać do dp po amunicję. |
fajnie, archer który robiłby za blokera
|
-Pojawienie się ostatniego z Traingle of Terroer, nastepnie pojawialoby się Ruthless Seven(co 1 update 1 boss). Każdzy z nich powinien mieć swoje "mieszkanko", co wiązałoby się z nowymi terenami, czyli expowiskami i -byc moze- questami.
-Balansacja profesji. Nie bede mowil jak i co ma byc zmienione, ale... ogolny powrot to przeszlosci bylby dobrym rozwiazaniem. Knight - forteca, ktora moglaby zadawac wysokie obrazenia tylko na malym obszarze. Moglby dlugo siedziec na expowiskach (tak jak teraz - duzo capa) MS - postac u ktorej latwo u deada, trudno o capa i leczenie... lecz tez najpotezniejsza, posiadajaca silne czary na wiele kratek, no i runy takie jak dawne sd. ED - postac ktora dobrze leczylaby siebie innych, lecz posiadala mniejsze mozliwosci od msa jesli chodzi o sile atakow... problemy o cap tez nie bylyby nowoscia RP - dobry na dystans, slaby w zwarciu(BARDZO slaby). Leczylby sie średnio bądź slabo, ale latwiej byloby mu uciekac (mniejsza wrazliwosc na paralize, przechodzenie przez m walle? xD moze tez wieksza szybkosc). [p za tym dobrze by bylo, jesli mialby spore problemy z amunicja. z pewnoscia nie moglby siedziec na huncie tyle co teraz - jakis antybocik wbudowany w tibie :baby: ale na to nie mozna liczyć -poprawienie grafik wielu przedmiotow (ale to na koniec) gówno to da ale pofantazjowac mozna. jakbym mogl brac w tym jakis wiekszy udzial przemyslalbym to o wiele dokladniej... chyba z palem przesadzilem xD no ale co tam... jak juz pisalem - fantazja. |
najbardziej to przydaly by sie odpowiedniki sd z różnych żywiołów. Z SD walne za 550 w smoka z lodowego sd juz by bylo za 600 zawsze cos :P
i jakieś obrażenia dodatkowe od żywiołów z flam spalanie np po 5 z frigo lekkie spowolnienie potworka/człowieka, tera to zartucie tam też po 5 i vis np 5hp na ture :P |
Zeby nie bylo pierdo******* exuhasta na przesuvvanie bo to jest poprostu smieszne , ze trap = dead , kiedys mozna bylo dac tego destroy fielda i przesunac a tera ogarnietej osoby z f bomba na hotkeyu nie da rady przesunac.
|
Cytuj:
Cytuj:
jak ja lubiłem tamtą "balansację" |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:08. |