Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Summer Update 2008 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=182407)

Libatzione 01-07-2008 23:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragones5 (Post 2153463)
Update jutro a mnie jakos to nie rusza tak samo jak Kusniera. Kiedys jak czytalem o update i byl dzien przed to ciekawosc mnie zjadala. W ogole tibia mi sie nudzi a co dopiero mnie update obchodzi.
Dobra zobaczmy co z tego zrobia ale tibia staje sie coraz bardziej nudna ;s.

To co chłopaki, kończymy z Tibią 8o (co to by było, juz se wyobrażam)

Szczerze to mnie też nie kręci ten update, wgl żaden update mnie nigdy nie kręcił... :confused:

manfred_007 01-07-2008 23:08

Jak część z was mam ten uptejd w du*ie, nie podobał mi się w ogóle ( sorry 2 rzeczy mnie cieszyły;P -aczkolwiek były zerżnięte z otsów) Nowe itemy i jeszcze nowsze i lepsze potfffffory, a co by tego było mało to jeszcze nam dodali DEMON HUNTER OUTFIT... omigosz :( No i jeszcze oczywiście goblin assasin.

I jeszcze bym to wszystko przeżył, jakby nie te zachwyty dzieciaków na forum "O jaki super uptejd będzie XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD"
To już po prostu miażdży. Dzieciaki grają w tibie od roku (co starsze to od 2 lat) w tibii osiągnęli 80 lvl z tego 75 lvli na bocie i mają czelność pisać coś o klimacie gry, którego już nie ma! Jest inny gorszy!

Dziękuje ;)

P.s. Żebyście mnie nie zjedli, to chciałbym zauważyć, że w moim ww poście napisałem o dzieciaczkach! które jarają się upkiem. Nie pisałem natomiast nic złego o osobach którym podoba się uptade, i które (osoby przyp. red. :D) w swoich postach starały się napisać coś więcej niż jedno zdanie, dostrzegały coś więcej niż tylko niu ołtfity.

Jeszcze raz dziękuje:)

Dawergo 01-07-2008 23:14

@Ryba
Co do próby załapania się, uwierz mi nie tylko ty będziesz próbował :p

CzubiX 01-07-2008 23:29

@up pwn3d hahahahaha

@topic. Podniecacie się jak te dzieci u mnie na osiedlu, z 12 lat mają :]

wgutbier 02-07-2008 00:22

HEHE to ja pierwszy powiedziałem ze będzie update :P Juz sie doczekać nie moge :P

Hovvner 02-07-2008 01:05

Mało kontrowersyjny update z powodu braku "balansu postaci". Żadnych nowych terenów (dużych obszarów ofc - nie chodzi tu o hunting grounds). Nie będzie to update tak głośny jak dwa poprzednie.

Z racji dużej ilości itemów będzie on ciekawy z początku, jednak szybko odejdzie w niepamięć wielu tibijskich graczy.

Skutki ostatnich pięciu upów odczuwamy do dzisiaj, jak będzie z tym? Pożyjemy, zobaczymy.

Pozdrawiam,
~Hov

wgutbier 02-07-2008 03:31

!!!!Nie Narzekajcie!!!!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hovvner (Post 2154108)
Mało kontrowersyjny update z powodu braku "balansu postaci". Żadnych nowych terenów (dużych obszarów ofc - nie chodzi tu o hunting grounds). Nie będzie to update tak głośny jak dwa poprzednie.

Czy wszyscy macie jakiegoś bzika na punkcie tego balansu i nowych terenow???!!!

W niektórych grach sa mniejsze updaty, a tu co nowy update to nowe potwory, itemki itd...!!!

#tereny
Przecież co update nie muszą dodawać terenów... Ludzie co maja pacca narzekają na to, a co maja mówić zwykli gracze < gdzie tłok na niektórych expowiskach jest tak duży ze na 1 potwora przypada 4 graczy>... Wiem ze płacicie i wymagacie ale bez przesady niedługo Cipsoft będzie robił koncert życzeń na nowe rzeczy tereny i inne... <zal.com> Powiem tyle Ciesze sie z tego updatu, ale ludzie bez przesady cipsoft robi wszystko żeby nam umilić życie a wy jeszcze narzekacie.

#Balans
W niektórych częściach forum pisano na ten temat, ale to ludzie od tibi żądza cala gra wiec nic to nie da takie pisanie i kłócenie sie o wszystko...
Z resztą każdy ma swoja ulubiona klase postaci... W każdej grze są i gorsze i lepsze typy... Teraz i tak jest lepiej niż było...

#Update
Po 1. Wygląd miast <kazordon><darashia> Jedno dla Facc <a jednak o nas pamiętają ;p> drugie dla Pacc
po 2. Rookgard
po 3. Potwory
po 4. Itemy
po 5. System sell/buy (tutaj bardzo wielki +):cup:
po 6. Nowy system gadania z npc

Te 2 ostatnie to jest wielki + :cup:Dla Cipsoftu

Jak dla mnie ten up będzie w 100% udany.
Tibie zmierza w dobrym kierunku:) Dogania większość gier mmorpg wiec: LUDZIE NIE NARZEKAJCIE

Skylan 02-07-2008 07:19

Mi się ten Upek podoba. Dobrze, że nie zrobili niczego w kierunku balansowania postaci. Tematy na forum były by już zapchane postami w stylu "Ja już nie będę grał knightem. Skille idą za wolno. Zrobię sobie druida, bo po update łatwiej się nim gra" itp. W tym update nie ma się czego przyczepić. Najwyżej tego, że wygląd przedmiotu się nie podoba.

Trinh 02-07-2008 07:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez fetik (Post 2154097)
hehehe Fajny bedzie ten update :D :P Ciesze sie Ze wreszcie to jest:P
---------------------------------------------------------------------------

pan w podpisie też ma ciekawy plik scr ;)

update jak update ;)

druidek123 02-07-2008 08:32

updatee jest zawsze o 17:30 więc jeszcze tylko 8godzin a ja się nie będe nudził bo będe się w basenie pluskał xD

Pisay_666 02-07-2008 08:38

Jednego w niektórych waszych wypowiedziach nie rozumiem-
Po cholere jedziecie cipsoft? Po cholere piszecie, że macie w dupie uptejd?
Połowa z was ma pewnie 60+ i podniecia się tym, chwaląc się jeszcze kolegom. I sądze że reszta z was[nie licząc paru osób] bez cipsoftu i jego "Tibii" byłaby niczym!

Co do tematu:
No nic, miło że dzisiaj będzie uptejd. Nie różniący się praktycznie niczym od poprzednich, ale będzie. Miałem zamiar dzisiaj wyjść z rooka, ale chcę sprawdzić ten system nowy.

Lord kasztanowiec 02-07-2008 08:44

klka ciekawych opcji dodali z czego połowa to z ots...tylko te nowe tunele beda fajne...no ale nic moze sie szybko uwina

komeon 02-07-2008 08:49

Witam.
Wie ktoś może coś o nowych serwerach ? Czy w końcu po 2 latach przerwy nadejdzie ten dzień kiedy wejdą nowe serwery ? Może ktoś jest poinformowany?:baby:

ShosVern 02-07-2008 08:53

A myślałem, że w czwartek będzie ;x. Ale może i być dziś. ;p

Freemen69 02-07-2008 09:08

a te nowe kusze coś będą dodawać ? jakieś nowe dodatki czy tylko mocniej będą bić? a ogółem update kijowy jakby dali nowe czary i przywrocili kształt SDków z tibii 8.0 bądz innej poniżej 8.11 to b było spox :) a kin powinien więcej walić z berserka :)

Szybki'lols 02-07-2008 09:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Freemen69 (Post 2154292)
a te nowe kusze coś będą dodawać ? jakieś nowe dodatki czy tylko mocniej będą bić? a ogółem update kijowy jakby dali nowe czary i przywrocili kształt SDków z tibii 8.0 bądz innej poniżej 8.11 to b było spox :) a kin powinien więcej walić z berserka :)

Dodają distance fighting ;p

Michnik of Celesta 02-07-2008 09:39

W końcu ? Nie , ja bym mógł jeszcze poczekać bo ten update to nic wielkiego w sumie , ale dzięki trywialnemu tutorialowi na rooku średnia wieku dzieci neo spadnie z 11 na 8 lat -.-

Szufi 02-07-2008 09:56

Hmm... Update, jak wszystkie inne, tyle że zamiast terenów ulepszyli kilka systemów. Nic specjalnego, zresztą jak wszystkie upy.
Dla mnie liczą się tylko ładne graficzki do fake'ów, a w samą tibię gram, bo szkoda mi kasy na coś lepszego w oczekiwaniu na Diablo 3. ;p
Podsumowując: Update nie daje nie oprócz fajnych questów i niektórych graficzek.

@Michnik of Celesta
Niestety, może być jeszcze gorzej, bo nie dość, że to będą dzieci, to to będą noobowskie dzieci ; /

KalasantyX 02-07-2008 10:12

Diablo III HrhrhHRh...

Co do update...
Nic on nie wnosi do systemu gry. Dodane monstry...
Jedynym plusem jest dodanie questów (mam nadzieję ciekawych), ale i tak pewnie dla 100+...
Tibia by miała sens gdyby nie nieustanne zdobywanie leveli... ewentualnie zmienić system tak, żeby bardziej opłacało się expić w teamach, ale przeszkodą jest "ciasnota" w grze, gdzie tak naprawdę 4 graczy może zablokować pole do manewru.

@edit
Nie mówiłem o 3D...

Hovvner 02-07-2008 10:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wgutbier (Post 2154176)

wiec: LUDZIE NIE NARZEKAJCIE

Wow, widzę krytykę pod moim adresem (może i nie centralnie, ale pewne akcenty da się wyczuć). To może wytkniesz mi w których miejscach narzekam na ten update?

Oceniłem go "z dystansu" i wcale nie wyraziłem w nim swojej opinii o nim ;)

Pozdrawiam,
~Hov

projekt89 02-07-2008 10:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KalasantyX (Post 2154393)
Diablo III HrhrhHRh...

Co do update...
Nic on nie wnosi do systemu gry. Dodane monstry...
Jedynym plusem jest dodanie questów (mam nadzieję ciekawych), ale i tak pewnie dla 100+...
Tibia by miała sens gdyby nie nieustanne zdobywanie leveli... ewentualnie zmienić system tak, żeby bardziej opłacało się expić w teamach, ale przeszkodą jest "ciasnota" w grze, gdzie tak naprawdę 4 graczy może zablokować pole do manewru.

nie róbmy wowa kurwa z tibii.. ;) nie wszystkie gry MMORPG musza miec 3D i polegac na laniu mobów w 5 osob .. prosze was. :)

Krajzel 02-07-2008 10:38

Może średnia wieku spadnie przez ten update, ale nie na moim servie... Ja widze minimum 14 latków, reszta dzieci po dedzie za nic z płaczem przenosi się na noob-pvp i jest git 8o (ofc nie licze tu nobków z karlińskiego depot). Mi się update podoba, chociaż ten outfit śmiesznie wygląda. No ale przekonamy się w praniu jak to wszystko nowe wygląda:)
Btw zapraszam na iridie

Naczelny 02-07-2008 10:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krajzel (Post 2154439)
reszta dzieci po dedzie za nic z płaczem przenosi się na noob-pvp

To z iridy biorą się te wszystkie NooBy na harmonii xD ;(

ludzik_ 02-07-2008 10:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez projekt89 (Post 2154436)
nie róbmy wowa kurwa z tibii.. ;) nie wszystkie gry MMORPG musza miec 3D i polegac na laniu mobów w 5 osob .. prosze was. :)

- Tibia tak czy siak idzie już w tym kierunku. Np. enchanting.

- W WOWie wcale nie jest konieczne lanie moba w 5 osób.

- W grze 2D też da się wprowadzić zmiany dotyczące systemu gry.

Naczelny 02-07-2008 10:54

no właśnie.. wyobrażacie co by sie stało z tibią jak by wprowadzili muzyczke z WoW'a do niej? <ueeeeeeee> :o

Knight65748 02-07-2008 11:02

Nareszcie update! Od razu wypróbuję nowe miecze i armory moim knightem. A ten strój też niezły. Tylko szkoda że dzisiaj wyjeżdżam:(.

Esh'ar 02-07-2008 11:16

Heh, na szczęście wyrobili się przed moim wyjazdem na kolonie xD 5 dni bede mial na nacieszenie sie up'em :PP Co prawda wiele nie wnosi, ale zwiedze przynajmniej całe kazo :P Ciekawe tylko, czy Wyrmy beda dostepne dla facców.. oby xDD. 'jego wprowadzenie potrwa pare godzin' <-- Ehe, Ehe xD Wiem z doswiadczenia, ze bede trwał kilkanaście.. dobra, joke, ale z 5h napewno...

Edy 02-07-2008 12:12

Wreszcie Update.

Myślałem ze będzie ono gdzieś za tydzień albo później. Ale czy wcześniej tym lepiej B)

Myślę że wprowadzenie Update potrwa jakieś 5h?

Erauma_vez 02-07-2008 12:21

Moja wypowiedź na temat Letniego Upk'a x]

@~!

Jak już zauważyłem, parę osób stwierdziło że te nowe armory, bronie i takie tam xD wyglądają zbyt bajkowo, z tym się zgodzę w 100% xDD :cup: <---
Podoba mi się jednak nowa ulepszona rozmowa z NPC;) chociaż kiedyś to miało swój sens, sanie w kolejkach albo kto pierwszy powie hi ten mógł sobie sprzedawać czy tam kupować pierwszy :)

Nowe monstery też mają sens :)xDD tego chyba nie muszę wyjaśniać :faceoff: bo ne wiem jak xDD po prostu mi się to podoba x]

Level -> 64 65 66 67 68 69 71 72 73 <- Level

P.S I tak stara Tibia 7.6 była najlepsza :) xD

[CHAR]Sargadoss[/CHAR]

Hunterese 02-07-2008 12:33

??????

z tego co mi mówili to na światach non-pvp będzie można stawiać monki do skila dla innego gracza ?? czy to prawda ??

dzigi 02-07-2008 12:47

wrescie, wrescie, wrescie !!!!!!!8o8o8o
Licze ze bedzie tera w tibie sie pykalo wygodniej i z nowymi potworami fajniej :) itemkami xD :D

Potworek 02-07-2008 12:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Edy (Post 2154602)
Myślę że wprowadzenie Update potrwa jakieś 5h?

The service will be back approximately between 17:00 and 18:00 CET. Please excuse the inconvenience.(juz to widze )

Moim zdaniem do 18 napewno sie nie wyrobia .Przed 20 nawet niema co probowac wbic na tibie ;)

Rookstay 02-07-2008 13:08

tak jak ostatnim razem... czy przedostatnim... niewazne
2 razy przekładali godzinę ruszenia sie i co?? gowno

odkrywcaa 02-07-2008 13:13

Czy ktoś wie czy może w końcu po tylu latach wprowadzą nowe serwery?

Neavon 02-07-2008 13:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez fetik (Post 2154097)
hehehe Fajny bedzie ten update :D :P Ciesze sie Ze wreszcie to jest:P
---------------------------------------------------------------------------

http://img48.imageshack.us/img48/9012/itemywq6.jpg

Bana mu za podpis.
Keylogger.

Rybzor 02-07-2008 13:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez odkrywcaa (Post 2154738)
Czy ktoś wie czy może w końcu po tylu latach wprowadzą nowe serwery?

Czytaj ogłoszenia:
http://forum.tibia.pl/announcement.php?f=19&a=41

Simi 02-07-2008 13:28

Ciekawe, czy mi chara zbanowanego skasują... Ktoś kiedyś tutaj napisał, że jeśli nie odbanuje się charów zablokowanych za "invalid payment", będą one skasowane... Ciekawe na ile to prawda xD

Gocu 02-07-2008 13:30

Update

Fajnie, że będzie Update. Chociaż gram RP, to nie podoba mi się to, że ciągle są dodawane uproszczenia dla paladynów, a knighci tracą co update na swojej mocy, bo najmniej mają dobrego z update...

Siarczyslaw 02-07-2008 13:43

Te wszytskie nowe itemki potworki itd. wygladaja jak plastelina bedzie do*&^*& ten nowy up.

Elew86 02-07-2008 13:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2153554)
Dziennik.pl

Masowa fala masturbacji u polskich dzieci wywołana pojawieniem się oficjalnej zapowiedzi na tibia.com o zbliżającym się wielkim wydarzeniu, jakim niewątpliwie jest Summer Update 2008.

Opinia eksperta:
Proszę państwa, nie ma obaw, rząd zainteresował się tą sprawą deprawacji nieletnich i uruchomi na czas update swoją oficjalną stronę STOP MASTURBACJI, by wykorzenić te diabelskie praktyki.

Pozdrawiamy i liczymy na współprace.

hahahahahahhah owned.... hahahahahha placze 8o

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:06.