![]() |
Po przeczytaniu tytułu miałem nadzieję, że zespół forum zerwał z propagandową zasadą na rzecz Cipsoftu, szkoda że chodziło o coś innego :)
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ciekawy artkykul, moglby ktos przetlumaczyc ten dokladny, napisany przez Stephan'a?
|
@Up
Sam sobie tłumacz 44 strony... Ten Stephan to niezły koleś, napisać o tym tyle stron :P |
Co do angielskiego to jednak nic tak nie uczy jak szkola ;]
Pieniadze w Tibii z roku na rok, z update na update tanieja, staja sie o wiele mniej warte. Gdzie jest powod? Albo gracze za duzo lootuja, albo ceny w sklepach sa za niskie ;p A jezeli chodzi o temat to zeczywiscie moze przyjsc na mysl DROM ktorego tak namietnie promujecie :D ...My to wszystko robimy dla was... ale kup pacca :] |
Cytuj:
|
Wreszcie jakiś długi artykuł który sie fajnie czyta :)
i w dodatku inteligentnie napisany :cup: |
Cytuj:
Cytuj:
Co do tematu czytalem to jakis czas temu bo dosyc dawno to wrzucili na tibia.com i nic tam zabardzo ciekawego nie powiedzieli, ekonomii mozesz sie nauczyc wymieniajac sie hmm nie wiem co teraz jest na topie ale za moich czasow to byly karty "wiec wymieniajac sie kartami" mozesz sie nauczyc ekonomii itp mozna mnozyc przyklady Z tej gry 50% graczy w szczegolnosci polskich ale rowniez innych narodowosci nie wyniesie nic, bo wlasnie okolo 50% graczy potrafi porozumiec sie tylko w swoim ojczystym jezyku a jedyne co potrafia napisac w jezyku angielskim jest "noob-stfu(chodz wiekszosc nawet nie wie od czego jest ten skrot, lub poprostu fuck off/fuck you) i z tym sie zgadzam ze tacy gracze nic nie wyniosa Znajomosc jezykow przynosi chociazby korzysc mozliwosci poznania innej kultury co jest dosyc ciekawe, osobiscie utrzymuje staly kontakt z meksykanami hiszpanami i szwedem i niemcem i im wlasnie zawdzieczam "tibijska edukacjie" (ze tak to nazwe) A od polakow (ktorych i na tym forum nie brakuje; nie mowie o wszystkich) ... czego moge sie nauczyc ?? Cytuj:
Pozdrawiam |
fajny art ^^
czesto slysze komentarze od h lvli , zebym nie walil rynku sprzedajac np bohy za 30k ( kiedys sie na to rzucali - teraz po miesiacu robienia tak na roznych serwerac nawet pol godz czekam , az sprzedam je za tyle ile chce) coz fajnie bylo poczytac :P |
Bardzo ciekawy artykuł : )
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Coś czuje, że wkrótce ceny u npc będą wyższe ;)) |
Świat tibii to się kręci dzieki haraczom zdzieranym z nas przez PACC'a...
A artykuł to żadna Ameryka, jak widać nawet 12 latki grające w tibie znają się na tutejszej ekonomii.... |
Cytuj:
|
Nie rozumiem dlaczego w tibijskim banku nie ma oprocentowania, lokat albo nawet kredytów - musi być strasznie zacofany :)
|
Cytuj:
dshjgfasjdh |
Cytuj:
|
Klimat najwazniejszy?
Cytuj:
Ja właśnie wyobrażam sobie jakie by tu padały komentarze na ten temat :D |
Rozbracjacie mnie ludzie :D "Tibia nauczyła mnie angielskiego", dobre sobie. Większość z was nie umie nawet poprawnie po polsku pisać:D
|
Dla mnie to są głupoty, lanie wody. Jak oni mogą mówić o jakiejkolwiek ekonomii.
Zamiast potionów dla knighta powinny być UHy o tych samych właściwościach i parametrach.(ta sama waga i "kaloryczność") Dajmy zarobić low-lvl druidom ... Ten update jeszcze bardziej popsuł ekonomię tibii. Itemy które kiedyś miały wartość ponad 1kk jak assassin dagger czy elvenhair rope(Tu może trochę mniej) teraz praktycznie nic nie są warte. Ktoś kto miał demon legs mógł się czuć wyróżniony. Kiedyś Hammer of wrath spadał tylko z Omruca a teraz paladyni lotują go sobie solo z plaguesmithow. Cipsoft tworzy nowe fajne itemy, a te stare czyni bardziej codziennymi. W takim wypadku kolekcjonowanie rarów może nie mieć sensu. Co mi z tego że zdobędę Holy scaraba jak za pół roku będzie expowisko z faraonami , co 2 osoba będzie miała to w domku. |
@up
A z tym akurat sie zgodze... Podczas 4 miesięcy stania w banku na Rooku i skupowania rarów od newbie przyszedł update, który zamienił moje 20k w jajkach i mleku na 252 gp (!) Jak ja ich k... nienawidze >.< |
Cytuj:
@topic Mi tam się podoba, nie to żebym się czegoś nauczył, poprostu ciekawe jest poczytać jakiś oryginalny news o tibii od czasu do czasu:) Cytuj:
1) Jesteś frajerem że grasz w kostkę 2) Pomyliłeś watek kolego |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Nareszcie coś sensownego
|
Co do tego, czy Tibia uczy anglika, mysle, ze gramatyki na pewno nie nauczy, jednak po mojej 3 letniej karierze tibijskiej zasób slów angielskich diametralnie sie zwiekszyl, poniewaz rozmowa z graczami z innych krajow zmusila mnie do zagłądniecia do slownika.
#Topic Mądrze wymyslili, nie spodziewalem sie tego, ze oni obnizaja czestotliwosc wypadania loota, aby ekonomie servera podtrzymac :D. Teraz jak ktos pojdzie na hydry, bedzie mogl brak loota tym tlumaczyc heh xD |
Cytuj:
|
U mnie to samo ;)
|
Cytuj:
@topic Ciekawy tekst, sporo mówi o ekonomii. Gratuluję chęci. |
Artykuł jest rzeczywiście ciekawy, ale osobiście uważam, że:
1. itemki mimo wszystko zbyt rzadko wypadają (takie woi z draga to raptem 3k a wypada raz na 30 dragów?) 2. ceny niektórych itemków są śmiesznie niskie (nie chce mi się podawać teraz przykładów, każdy gracz wie co i jak) 3. cały czas powtarzam, że cipsoft mogłby dać możliwość sprzedawania kusz nie tylko na Fibuli, a nawet jeżeli tam to niech zrobią mini depo, bo to chyba jeden z nielicznych itemków jakie często lecą , są warte wiecej niż 100 gp :P |
:p
Hmm.. Giokonda masz racje na guardi Avenger stoi 30-35k ;/ , i tez przydaloby sie depo na fibuli lub jakis sklep w innych miastach ktore posiadaja dp do selania kusz :)
|
Cytuj:
|
Pieniądze sprawiają, iż świat Tibii się kręci.
hahahah xd no ta :d Sa dziecie sa pacce sa daremne kolorwe uptady :D |
Cytuj:
|
Tibia nieczego cie nie nauczy!!! Ale ludzie w nia grajacy tak!!! a co do sapera on jest THE BEST xD:cup::cup:;);)
|
@ up ten to pociska :D :ban:
@ Topic... zasady ekonomi na poziomie podstawówki (czyli wiekszosci graczy ^^) ... ale ciekawy artykUł ... @ T uczy... boli mnie ze znam takie przypadki które przez T oblały klase ... :D wiec nie popadajmy w euforie ze T uczy życia... |
oczywista oczywistość ubrana w ladne slowa:)
|
Cytuj:
|
Siemka mam problem czy może ktoś napisać poradnik albo chociaż zamieścić screen w którym pokazane jest jak kupić premmium na 1 miesiąc bo przy tej ostatniej fazie wyskakuje mi jakiś błąd i nic z tego :/
|
Co jak co ale Tibia może czegoś nauczyć.Ja się z tibii dowiedziałam co to znaczy 'trade' :)
A co do kasy to jest jeszcze jeden element...Sponsorzy :D |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:28. |