![]() |
no moja Chelsea Magg Londin - 2 miejsce.
btw jeżeli wywale Carricka, to moge zastapic go kims z listy transferowej? i czy trace za to pkt? |
@up: Jakiej listy transferowej? O ile się nic w tym sezonie nie zmieniło w porównaniu z poprzednią edycją to nie ma żadnej "listy transferowej". Po prostu robisz transfer i za niego potrącane są punkty. To w praktyce około 2-4 punktów za zawodnika wychodzi. Anyway gratz miejsca.
Moje drużyny to Manyoo (ownowane przez Upiorro Torro) oraz Aew (by David Schneider). Jak więcej osób przychyli się do prośby Lolnego to zrobię listę w pierwszym poście. |
up@ nie grałem w poprzedniej edycji ^^ thx.
zrobiłem sobie 3 zmiany, poszło 8pkt :( Carricka zmianił Nolan, Knight'a Cahill który zdobył 7pkt, oraz Aarona Lennona Nasri. Więcej zmian nie przewiduje :D |
Cytuj:
Ah, i jakbyś tam nie zauważył to po wybraniu zawodników na transfer jest tam taki button który możesz raz w sezonie wykorzystać- dzięki niemu możesz zrobić ile chcesz transferów (nawet całą drużynę zmienić) i nie stracisz ani jednego punktu. Ale jak już wspomniałem tylko raz na sezon możesz to wykorzystać. |
Ja chyba za bardzo w Giovaniego wierzę, ale zostawię go, może będę miał nosa;)
No i jeszcze jak Skrtel będzie wychodził w pierwszej jedenastce to powinno być OK. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
A jak wam się wydaje Senderos ma jakieś szanse grać w podstawowej jedenastce? Bo jak ma grzać ławę przez większość sezonu, to może lepiej go zmienić.
|
Cytuj:
|
Ja coś kiedyś tam wyczytałem, że Wenger niezbyt lubi Senderosa więc ja bym go odpuścił. Podobnie mam nadzieje, że Skrtel będzie w 1szej jedenastce Liv'poolu. Zmiany jakieś zrobię w tygodniu.
|
Cytuj:
Gdzie jest ten button? |
Zmieniłem "kilku" zawodników. Czy zrobiłem dobrze? Okaże się niebawem. Mimo wszystko myślę, że dokonałem dobrego wyboru. Skorzystałem z dzikiej karty xD
Before: Ukryty tekst:
After: Ukryty tekst:
Spis zmian: Ukryty tekst:
Legenda: Ukryty tekst:
Podsumowanie: Ukryty tekst:
Przyszłość: Ukryty tekst:
Do moderacji: Ukryty tekst:
|
Mój skład po paru zmianach:
http://img359.imageshack.us/img359/6...elskad2so6.png Opcję wymiany całej jedenastki zostawię sobie na później, bo różnie może być. Zastanawiam się nad wprowadzeniem Fletchera lub grą 5 pomocnikami i jednym napastnikiem. |
Jeśli chcesz wprowadzić szkota, zrób to teraz, bo po powrocie Carricka, Ronaldo, Parka, Andersona, Naniego (chyba nawet już będzie grał), to raczej nie będzie zbyt wiele grał (Hargreaves, Scholes, Giggs, Possebon, Martin, O'Shea i możliwe, że kogoś przegapiłem, do tego należy dodać poprzednio wymienionych zawodników, więc nie będzie łatwo, a teraz gra ze względu na brak bocznego).
Ronaldo-Scholes-Carrick-Giggs Park-Hargreaves-Anderson-Nani Fletcher-Possebon-O'Shea-Martin Tak wygląda linia pomocy w Manchesterze, więc ciężko będzie mu się przedrzeć. Podkreśliłem nieogranych zawodników, którzy często dostają szansę, a "pochyliłem" tych, którzy z różnych powodów byli/są niedostępni. Co z tego wynika? Po ich powrocie będzie miał wiecej przeciwników (pomijając to, że lepszych), a do tego młodzi, którym Ferguson będzie dawał szanse (jak ostatnio np. Campbellowi, a wcześniej Pique...). Kuszczak raczej nie rozegra zbyt wielu spotkań (FOSTER!), a żeby w nie trafić trzeba mieć raczej szczęście. W Skrtela jakoś nie wierzę. Kuyt także może nie znaleźć sobie miejsca w składzie (moim zdaniem jego miejsce jest na ataku). Torres-Keane A nawet gdyby grał w pomocy... Pennant-Gerrard-Xabi Alonso-Babel Do tego Benayoun i wielu innych, ale kto wie... Możliwe, że Pennant nie będzie wykorzystywany i wtedy pojawi się szansa dla Holendra. |
Cytuj:
Benayoun na razie to podstawowy prawy skrzydłowy, Kuyt nie ma ostatnio formy, zresztą... Benitez i tak juz go juz przerobil na prawe skrzydło. Skrtel choć moze bez problemu grac w defensywie, ale raczej zmiennikiem. |
Cytuj:
Babel gra bardzo często na skrzydle, a to, że Kuyt gra w pomocy tylko za mną przemawia. @Down I nie będzie grał w ogóle? Smutne. Swoją drogą, przeczytałem swojego wcześniejszego posta, no i Ty przecież nic nie wniosłeś. Napisałem, że Pennant może nie grać, a wtedy Benayoun lub Kuyt... |
Cytuj:
|
Czas na moje podsumowanie pierwszej kolejki.
Bramkarz: Green mnie zawiódł. Zapunktował tyle co za występ. Słabiutko. Naprawdę spodziewałem się czegoś więcej. Robert został zmieniony na irlandzkiego geniusza, Shaya Givena, który gra w Newcastle. Jestem pewien, że co mecz będę dzięki niemu inkasował przynajmniej 5-6 punktów. Drugim golkiperem był Jones, ale on chyba w ogóle nie grał. Zmieniłem go na Myhilla z Hull City. Obrona: Clichy, Ferdinand, Carragher, Meite. Solidny blok obronny. Gael i Jamie ładnie zapunktowali, Meite tyle co za występ. Totalnym niewypałem okazał się Rio, który zgarnął 2 pkt. Jestem jednak pewien, że niedługo się zrehabilituje, na razie go nie zmieniam. Za to ze składu wyleciał McShane, którego zastąpił Cahill z Boltonu. Powinien ładnie punktować, liczę na niego. W następnym meczu jego zespół gra z Newcastle, będzie miał okazję, żeby wykazać się zdolnościami defensywnymi. Pomoc: Zapunktowałbym znacznie więcej, ale miałem w składzie Fabregasa, który jest kontuzjowany. Szkoda, że wcześniej nie wymieniłem go na Nasriego, ale bałem się, że Samir okaże się niewypałem i będzie bardzo mało punktował. Jednak ładnie wkomponował się w zespół i to teraz Francuz, a nie Hiszpan, jest w moim zespole. Dobra, a co z resztą ? Tacy graczy jak Ashley Young, Steward Downing czy Joe Cole to nie w kij dmuchał. Spodziewałem się, że będą świetnie grać i się nie przeliczyłem. Joe zdobył dla mnie 12 punktów (!), Ashley 7, a Stewart 5. Nie jest, choć po Downingu spodziewałem się czegoś więcej. Jutro czeka go potyczka z Liverpoolem, więc będzie miał naprawdę ciężką przeprawę. Rezerwowym pomocnikiem był Hamann, którego zmieniłem już po pierwszej kolejce na Seola z Fullham. Nie spodziewam się żadnych fajerwerków, ot, taka tania zapchajdziura w składzie. Atak: Troszkę kiepsko. Spodziewałem się więcej po van Persim, ale on wszedł z ławki rezerwowych. Nie pokazał zbyt wiele, stąd też żałośnie mało punktów jak na gracza tego kalibru. Tylko 2. Wstyd. Ale wynagrodził mi to Santa Cruz, który strzelił gola i dzięki temu zyskałem 7 pkt. Rezerwowym napastnikiem jest Harewood, ale to leszcz i wymieniłem go na Ashtona. No więc zmiany: Bramka: Green out, Given in Obrona: McShane out, Cahill in Pomoc: Fabregas out, Hamann out, Nasri in, Seol in Atak; Harewood out, Ashton in Przyszłe ruchy transferowe: W składzie na pewno będę musiał znaleźć miejsce dla Cesca. Wydaję mi się, że van Persie będzie musiał pożegnać się ze składem, na jego miejsce wezmę najprawdopodobniej Nicolasa Anelkę. Blok defensywny pozostanie bez zmian, choć zastanawiam się, czy nie wymienić Carraghera na kogoś z Chelsea, np. Ricardo Carvalho. W pomocy pewne miejsce ma Young i Joe Cole, zobaczymy, co będzie z Nasriego. Na razie nie jest źle, choć mogło być znacznie lepiej. W drugiej kolejce powinien mocno zapunktować Joe Cole (Wigan), Young (Stoke), Nasri, Clichy i van Persie (Fullham) oraz pewnie Given, który może być nękany przez Elmandera. Zdjęcie obecnego składu: http://i10.photobucket.com/albums/a1...yklad/ad-6.jpg |
Odświeżam !
No cóż, druga kolejka (prawie) za nami. Zostało jeszcze tylko spotkanie United z Portsmouth, mam nadzieję, że Rio jeszcze zapunktuje. Przeprowadzone transfery: Najbardziej jestem zadowolony z Givena. Geniusz ! Aż 14 punktów, miałem nosa sprzedając Greena i sprowadzając właśnie Shaya. O reszcie: Dobrze zrobiłem zostawiając Jamiego Carraghera, który zdobył gola w ostatnim meczu, niestety, został zaliczony jako asysta. Jednak 8 punktów piechotą nie chodzi, jestem zadowolony. Zawiódł Clichy, dostałem za niego 4 punkty. Cahill z Boltonu najgorzej z obrońców, tylko 2. Czekam jeszcze na Ferdinanda. W linii pomocy kompletnie zawiódł Joe Cole. Raptem 1 punkt. Muszę pomyśleć nad zmianą kapitana. Dobrze zapunktował tylko Young, który zdobył 5 pkt. Downing i Nasri tylko po 2. W ataku van Persie i Santa Cruz. Robin jak na razie to dno, ale ogólnie cały mój atak jest beznadziejny. Mój duet zdobył raptem 4 punkciki. :( Do tego jeszcze 3 punkty za Seola i 2 za Ashtona, nie jest źle jak na rezerwowych. A, i jeszcze 2 punkty od Myhilla. Zdobyłem 47 punktów. Czekam jeszcze na Rio. Awansowałem na pierwsze miejsce w naszej forumowej lidze, mam nadzieję, że już nie oddam swojego miejsca. No to co, chłopaki, do następnej kolejki i zachęcam do napisania podsumowań ! |
Nic nie pisałem o transferach więc teraz w podsumowaniu zaznacze zmiany.
Na Bramce zostawiłem Almunie.. 4 punkty. Słabo. Obrona: Sagna i Jagielka po 2 pkt. Laursen ładnie zapunktował.. strzelił gola w przegranym meczu AW. 7pkt. Z obrony został Vidic. Liczę, że zapunktuje. Pomoc: Bardzo dobrze zrobiłem wprowadzając mojego ulubienca z Chelsea - Deco ;) 11 pkt. Już druga bramka w PL. Zmienił go O'neil z boro. Petrov słabo 2pkt. Nasri w 1szym meczu ładnie się pokazał, lecz w drugim tylko 2 pkt. wprowadziłem go zamiast kontuzjowanego Fabregasa. Lepsze 2 pkt. niż 0 :P Został Diarra z porsmouth. Atak: Tu bez zmian.. Anelka i Santa Cruz po 2 pkt. Zdobyłem 34pkt. Kieepsko. Zostało mi dwóch zawodników, którzy rozegrają swoje mecze w poniedziałek. Zastanawiam się nad użyciem dzikiej karty przed trzecią kolejką bo ten skład trochę kiepawy mam. Może trochę dlatego, że aż tak nie interesuję się ligą angielską, ale mam już nową wizje składu :) Mam nadzieje, że bedzie zdobywał więcej punktów. PS. Może mi ktoś powiedzieć czy przy użyciu dzikiej karty mogę wymienić cały skład czy tylko kilku graczy? |
Points (Rank)
Overall: 52 August: 52 Podawajcie nazwy swoich klubów (mój to Storm FC) |
Cytuj:
|
Tak punktowali moi zawodnicy:
Ukryty tekst:
Przed następną kolejką wykorzystałem dziką kartę zaryzykowałem inne ustawienie. Ciekawe czy się opłaci? Ukryty tekst:
Nie wiem czy dobrze zrobiłem zmieniając Artete za Nasriego. Mascherano, który dopiero co wrócił z igrzysk pewnie też na razie za dużo nie pogra, ale to jest skład na dłużej. |
Xendriel, popełniłeś ogromny błąd. Wyrzuć Eboue, dopóki ten gość nie zacznie znowu grac na prawej obronie, będzie bezużyteczny.
|
Cytuj:
Swoją drogą, nikt nie skomentował zmian jakie przeprowadziłem po pierwszej kolejce :< Żałuje, że wywaliłem Givena... Carraghera w sumie też. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Mascherano jest tani 5.5, Eboue z Denilsonem 6.0. Jeśli miałbym wziąć kogoś z poleconych przez ciebie zawodników, musiałbym chyba sprzedać Gerrarda, który wart jest 11.5.No nic przez ten tydzień zlookam dokładnie statystyki i coś wykombinuje;)
|
Ale Javier ma kontuzję, więc lepiej zastąpić go kimkolwiek, kto w ogóle gra.
Ja się zastanawiam nad wyrzuceniem ze składu Ferdinanda i zastąpieniem go przez Carvalho... |
Nie wydaje mi się, żeby Mascherano miał jakąś kontuzję. W sobotę grał cały mecz na igrzyskach i dlatego nie wystąpi w eliminacjach LM. Benitez pewnie będzie chciał mu dać jeszcze trochę odpocząć i nie wiadomo czy zagra w następnej kolejce PL.
Co do Rio to ja właśnie go kupiłem i mam nadzieję, że się rozkręci. |
Przy Mascherano jest ten czerwony kwadracik, ale może to faktycznie przez to, że był na IO.
No cóż, jeszcze 4 godziny do ostatniego meczu tej kolejki. Trzymam kciuki za Rio, nie obrażę się, jeśli strzeli gola B) |
No to prezentuje wam skład na najbliższą kolejkę :
Given Bosingwa-Terry-Ferdinand-Evra Young-Elano-Deco(c) Torres-Carew-Fagan |
Genialnie spisał się mój pierwszy rezerwowy z Argentyny ;> Coloccini zdobył 6 punktów, a "grał" zamiast kontuzjowanego Kranjcara. Zawiodłem się na Defoe (1pkt) i Tevezie (2pkt). Cech jako kapitan 16 punktów. Szkoda, że na pierwszą kolejkę nie dałem opaski Agbonlahorowi.
|
A ja miałem Fletchera na ławce;(
|
Kurde, spadłem z 1 pierwszego miejsca na bodajże 4-5, strasznie dupna ta kolejka. W 3 na pewno lepiej spisze się Clichy, Persie i Nasri. Liczę na nich. :*
|
* Almunia replaced by Cech
* Kuszczak replaced by Gordon * Sagna replaced by Evra * Skrtel replaced by Carragher * Vidic replaced by Ricketts * Jagielka replaced by Cahill * Laursen replaced by Carvalho * Diarra replaced by Elano * Nasri replaced by Fabregas * Petrov replaced by Young A * Dempsey replaced by Ireland * Anelka replaced by Carew * Camara replaced by Baxter * Santa Cruz replaced by Walcott Zaszło troszkę zmian :D Skorzystałem z dzikiej karty. Obecnie mój skład wygląda tak: Ukryty tekst:
Zaryzykowałem i postawiłem na pomoc. Trójka solidnych obrońców też powinna zrobić swoje. Walcott i Carew w ataku.. Na Carew'a bardziej licze.. Chociaż skoro Van persie cienko tera gra to myślę, że Walcott wyjdzie w podstawowym i może brameczke zdobędzie :) Zastanawialem sie komu dac opaskę.. ale wybralem Deco.. Fabregas moze byc niepewny po kontuzji.. ale bardzo licze ze zagra :) joł. edit: btw. Moja drużyna to Piast ;p |
Cytuj:
|
@Fintex - Ja tez postawiłem na 5 pomocników;) U ciebie skład wygląda naprawdę dobrze, jedynie nad Walcottem bym się zastanowił. Opaskę też bym dał Deco.
Ja wywaliłem Eboue tak jak radził mi Yoh, a na jego miejsce dałem Modricia. Tylko brakowało mi punktów i musiałem sprzedać Woodgate'a. Za niego dałem Ben Haim z Man City. Dlatego teraz chciałem się zapytać czy warto na niego stawiać, bo szczerze mówiąc nie widziałem go nigdy w akcji? |
Zabrakło mi już kasy na atak :P Ale mam bramkostrzelnych pomocników więc myślę, że nadrobią. Pozatym Walcott grał ostatnio 64 minuty chyba.. w 1szej kolejce też cos pobiegał. Może w trzecież bramkę zdobędzie :)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:00. |