Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Prawie zapomniana przeszłość węży (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=187696)

D_mon 02-08-2008 14:39

Podobał mi sie ten post[@up] Ludzie najpierw czytajcie a potem pie***lcie takie bzdury przecież te pytania powtarzają sie co chwile gadałem z Odemarą i nic sie nie stało wykorzystam podpowiedz z 10 diamentami ale muszę mieć 6k na to a kiepsko u mnie z kasą :F

pro_palacz 02-08-2008 15:13

A czy ja wspomniałem o NPC Odemra? Może trzeba odnaleźć Zathrotha? Przecież on jest niby tym "Złym Bogiem" i mu trzeba będzie pomóc np w uzbieraniu tam jakiś pierdołek aby mógł cofnąć czar a później nam będzie otwierał te ciała, nie pomyśleliście?

Micoo 02-08-2008 15:18

moze trzeba wedka lowic w bagnach skoro tam sie rozkladaja :X
wydaje mi sie ze otwieranie moze wygladac podobnie jaks sciaganie skórek z dragów itp jakims knifem

Eliyyar 02-08-2008 15:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shoq (Post 2210639)
Jak czytam wasze posty to mnie żal ściska :S

NA PEWNO NIE da się wydobyć klejnotów z węży. Dlaczego? Bo bogowie zaklęli je tak, żeby się nie dało. Jeśli uważacie że jesteście silniejsi od bogów, to się mylicie. Byłoby to też bez sensu, bo pozwalałoby na bezgraniczne wydobywanie klejnotów z węży.

PRAWDOPODOBNE, że chodzi również o Port Hope. W końcu chłopak wykopał diament, nie wiemy gdzie, ale właśnie wrócił z wakacji w Port Hope. Więc czemu nie?

NA PEWNO NIE da nic zaniesienie węża do Odemry. Jest ona tylko człowiekiem i też nie może wydobyć z niego klejnotów.

PRAWDOPODOBNE, że trzeba szukać po prostu na bagnach koło Venore. Nie sadzę, żeby diamenty wykopywało się tak jak scaraby na pustyni, jest to raczej jednorazowy quest, ukryty pod bagnami, którego póki co nikt nie znalazł.

MOŻLIWE, że ma to jakiś związek z bazyliszkiem. Bazyliszek jest jednak zamieszany w Excalibuga, no i kiedyś był człowiekiem (z tego co słyszałem), więc raczej nie pożerał klejnotów :)

Jest wyraźnie napisane, że ciała węży rozkładają się, a diamenty nie. Więc diamenty są gdzieś, gdzie umierały węże. Pewnie pod ziemią, trzeba je tylko znaleźć. (wykopać?)

Mam nadzieję, że skończą się głupie posty z głupimi przypuszczeniami.

Napisane jest tez , że węże wracają by umrzeć do miejsca narodzin ich przodków.

XeX 02-08-2008 15:30

Może to jest związane z tymi NPC w opwieści? Trzeba obszukać bagna w venore

lipolop 02-08-2008 15:31

Witam
W tekście była mowa o Venore:
"Pomimo tego wszystkie dalej kochały swoje miejsce pochodzenia – bagna wokół Venore.".
Podążając tym tropem przeszukałem znane mi bagienne okolice miasta Venore i natrafiłem na takie coś:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d13c2ef78.html
15:04 You see a mystic flame.
15:04 You see an earth shrine.

Być może jest to miejsce zupełnie nie związane z artykułem o wężach.....może to część jakiegoś innego questu, nie wiem zacząłem grać po dłuższej przerwie i dlatego pytam się Was co o tym sądzicie, może znajdzie się ktoś kto wie więcej o tym miejscu i podzieli się swymi informacjami.

Pzd.

Tharion 02-08-2008 15:38

Ta historia nie trzyma się kupy.

Cytuj:

Niektóre z nich opuściły stały ląd w poszukiwaniu schronienia w niespokojnym morzu, a niektóre przystosowały się do życia na pustyni
Ok, w morzu.

Cytuj:

Przy użyciu swej potężnej magii zapieczętowali ciała węży tak, że nikt nie mógł już zabrać ich łupów
W morzu nie działa, co?

A jeśli chodzi o resztę-venore-bardzo możliwe że jest to jakaś wskazówka czy coś.

Cytuj:

PRAWDOPODOBNE, że chodzi również o Port Hope. W końcu chłopak wykopał diament, nie wiemy gdzie, ale właśnie wrócił z wakacji w Port Hope. Więc czemu nie?
Po pierwsze-byli tam na weekend a po 2:

Cytuj:

Otworzył ją i wyjął wielki promieniujący diament znaleziony dwa dni temu, gdy kopał niedaleko bagien.
Okej, to wszystko ;p
Elo.

Vasudanin 02-08-2008 15:39

Nie chcę cię zmwartwić, ale to jest ołtarz, gdzie można enchantować diamenty aby zaczarować broń.

lipolop 02-08-2008 15:45

Hehe widzę, że mam trochę zaległości. B)

Btw. dzięki za odpowiedz.
Pzd. :D

WOJTI93 02-08-2008 15:59

Jak narazie umnie burza ale jak minie to sproboje poszukac w port hope tych panow z opowiadania ;] moze cos uda mi sie od nich wyciagnac ;p

Parkour4ever 02-08-2008 17:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xorez112 (Post 2210495)
Z nieoficjalnego źródła powiem Wam tyle : początek Questu na DSH (którego dokończyć będzie można po winter update), dobrze szukajcie w obrębach deserta koło Veno - Quest rozpoczyna sie w Veno u NPC z diamentami, gdzie musimy kupic 10 small diamond. Reszte odkryjcie sami ;] GL & HF

mowisz ? i wydales 6k na diamenty i co potem powiedziala ta Odemara.. ??

Drazhen 02-08-2008 17:56

Ciekawa sprawa z tymi snake'ami :)

Vertiro 02-08-2008 17:58

Ciekawa Historyjka Dobrze by było Gdyby zrobili jakiegoś nowego Questa.:baby:

Maiqel 02-08-2008 18:00

Istotnie Ciekawa historia

Udałem się na poszukiwania ;D i natknąłem się na dziurę za drzewkiem.
Na dole jest kilka dziur (boję się wchodzić bo nie wiem czy jest rope place) i 3 gohule i 2 beholdery oraz skrzynka

17:47 You have found a crystal key.
17:47 You see a crystal key (Key:3700).
It weighs 1.00 oz.

Co to może być !? Jak ktoś jest z Pacery i chce się przyłączyć proszę pisać na prv. Maikel Xawera

[edit] faktycznie ten key do PoI ;/ szkoda ^^

Pomocny Murzyn 02-08-2008 18:01

Te dziury to small hole, ten klucz jest do questa, chyba poi.

Daduch 02-08-2008 19:00

@up Tak ten klucz do POI
@2up Ja też z Pacery
@topic Tam pisze że węże uciekły za morze czyli gdzieś na pacc land a może trzeba poszukać u węży morskich lub na bagnach Port Hope

Kfasuch 02-08-2008 19:07

W opowieści jest napisane, że to Venore jest miejscem skąd pochodziły wszystkie węże i tam jest ich grób, należy więc skarbu szukać właśnie tam.

... Z kolei, chłopiec znalazł diament dwa dni temu, czyli prawdopodobnie w Port Hope w trakcie gdy spędzał weekend u swoich dziadków :P
Interesująca sprawa :)

Daduch 02-08-2008 19:13

Właśnie przeglądałem hunted.pl i człowiek o nicku Obcy napisał:
Cytuj:

W to co teraz napisze mało kto uwierzy. Ale dzięki kilofowi znalazłem pewne ciekawe miejsce którego nie ma na mapie.Nie było tam węży ani żadnych potworów ,no przynajmniej do czasu gdy zszedłem podajże na -4 poziom spotkałem bardzo miłe stworzenia ,a konkretnie kilka wyrn które zabiłem bez większych problemów(swoją drogą ciekawe że wyrny są podobne trochę do węży) szedłem dalej ,uznałem to za świetne miejsce do expienia ponieważ nie spotkałem żadnego śladu człowieka. Gdy byłem tak około na -6 poziomie zobaczyłem szerokie schody, zszedłem a tego co tam zobaczyłem nie zapomnę. Ruszyło na mnie stado sea serpentów i serpent spawnów. Okazało się że byłem w pułapce gdyż schody były za kratą (jak na banshee qest) oczywiście szybko padłem. Teraz szukam ekipy która poszłaby ze mną na refugii.Kontakt gg 13420989 lub w grze
Może to być żart albo nie warto sprawdzić
@down nie znam nicku ;/ a nie jestem zarejestrowany na hunted.pl jak ktoś jest to niech napisze tu

ArcherMisiek 02-08-2008 19:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Daduch (Post 2211044)
Właśnie przeglądałem hunted.pl i człowiek o nicku Obcy napisał:
Cytuj:

W to co teraz napisze mało kto uwierzy. Ale dzięki kilofowi znalazłem pewne ciekawe miejsce którego nie ma na mapie.Nie było tam węży ani żadnych potworów ,no przynajmniej do czasu gdy zszedłem podajże na -4 poziom spotkałem bardzo miłe stworzenia ,a konkretnie kilka wyrn które zabiłem bez większych problemów(swoją drogą ciekawe że wyrny są podobne trochę do węży) szedłem dalej ,uznałem to za świetne miejsce do expienia ponieważ nie spotkałem żadnego śladu człowieka. Gdy byłem tak około na -6 poziomie zobaczyłem szerokie schody, zszedłem a tego co tam zobaczyłem nie zapomnę. Ruszyło na mnie stado sea serpentów i serpent spawnów. Okazało się że byłem w pułapce gdyż schody były za kratą (jak na banshee qest) oczywiście szybko padłem. Teraz szukam ekipy która poszłaby ze mną na refugii.Kontakt gg 13420989 lub w grze
Może to być żart albo nie warto sprawdzić

Może znasz nick tego co tam padł, wystarczy, że sprawdzimy czy padł na sea serpentach lub serpent spawnach.
Lub niech idzie tam jeszcze raz i da screena jak walczy z Wyrnami.

shoq 02-08-2008 19:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tharion (Post 2210741)
Po pierwsze-byli tam na weekend a po 2:
Okej, to wszystko ;p
Elo.

Racja, przeczytałem to tylko raz i to dość szybko, nie zwróciłem uwagi.

Cytuj:

Napisane jest tez , że węże wracają by umrzeć do miejsca narodzin ich przodków.
Również racja. Ale chyba tylko te, które umierały śmiercią naturalną, bo tych, które zostały zabite, raczej nikt nie pytał gdzie chcą być pochowane. :)

@2up: Napisz do gościa na gg i poproś o nicka, po czym sprawdź czy padł ostatnio na serpent spawnie albo sea serpencie.
PS. @up: szybszy :P

Daduch 02-08-2008 19:42

Na gg jest niedostępy ;/ Może ktoś z was napisze na hunted.pl ;p

Maiqel 02-08-2008 20:34

No to poszukałem Wyrmy, i SS są na pacc area ... ;/

Voniek 02-08-2008 21:18

*up
Wyrm, Sea Serpent i Serpent Spawn są TYLKO na pacc :S

*topic
Ja się dalej upieram przy banucie. Port Hope -> Blisko Banuty -> Haircycles -> Robota anty-wężowa. Port Hope/Banuta/Venore/Odemara/Haircycles. Gdybym grał, to bym szukał. Tak to se mogę spekulować :C

*down
Tak, link czysty, jeśli o to chodzi. Jest to teren do zamiany zwykłych diamentów na enchanted (chyba small sapphire na enchanted).

walusprax 02-08-2008 21:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lipolop (Post 2210731)
Witam
W tekście była mowa o Venore:
"Pomimo tego wszystkie dalej kochały swoje miejsce pochodzenia – bagna wokół Venore.".
Podążając tym tropem przeszukałem znane mi bagienne okolice miasta Venore i natrafiłem na takie coś:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d13c2ef78.html
15:04 You see a mystic flame.
15:04 You see an earth shrine.

Być może jest to miejsce zupełnie nie związane z artykułem o wężach.....może to część jakiegoś innego questu, nie wiem zacząłem grać po dłuższej przerwie i dlatego pytam się Was co o tym sądzicie, może znajdzie się ktoś kto wie więcej o tym miejscu i podzieli się swymi informacjami.

Pzd.

NIE JESTEM PEWIEN CO DO TEGO linku ktos juz na niego klikał???

Ferno 02-08-2008 21:41

&up: To NIE KEYLOGGER.

Sprawdzał ktoś co piszą na suppored fansitach??

M@tthew 02-08-2008 21:42

Taa... kolejny kicz.Niedługo naszym oczom ukaże się historia o potężnych czarnoksiężnikach, którzy swoją ponad ludzką mocą atakują tibijski świat poprzez mass kicki.

Andrysek 02-08-2008 21:57

http://wiki.hunted.pl/wiki/Snake_Destroyer

a do czego to sluzy?

Robin 02-08-2008 22:04

@up
Di zniszczenia głowy sneaka podczas wykonywania ostatniej misji Banuty.

shoq 02-08-2008 22:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez M@tthew (Post 2211286)
Taa... kolejny kicz.Niedługo naszym oczom ukaże się historia o potężnych czarnoksiężnikach, którzy swoją ponad ludzką mocą atakują tibijski świat poprzez mass kicki.

Wątpię.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voniek
*topic
Ja się dalej upieram przy banucie. Port Hope -> Blisko Banuty -> Haircycles -> Robota anty-wężowa. Port Hope/Banuta/Venore/Odemara/Haircycles. Gdybym grał, to bym szukał. Tak to se mogę spekulować :C

Pisało wyraźnie, że chodzi o Venore, bo to miejsce narodzin węży i tam wracają, by umrzeć w rodzinnych stronach :)

Voniek 02-08-2008 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shoq (Post 2211337)
Pisało wyraźnie, że chodzi o Venore, bo to miejsce narodzin węży i tam wracają, by umrzeć w rodzinnych stronach :)

Jeżeli wszystko traktujesz dosłownie, to do niczego nie dojdziesz :C
A ja się będę upierał przy banucie i ew. Forbidden land i o!

Robin 02-08-2008 22:22

Moim zdaniem wreszcie zrobili coś z Bazyliskiem. Pewnie będzie sposób aby się tam dostać.

Maiqel 02-08-2008 22:29

Właśnie czytałem artykuł po raz kolejny i dziwne, że wcześniej tego nie z czaiłem

Cytuj:

Zathroth rozkazał swym złym hordom polować na nie, wydobywać łup i sprzedawać, gdy będą potrzebować pieniędzy. Węże nie mogły bronić się skutecznie a ich trucizna była zbyt słaba by powalić wściekłego orka.
Orki shamany summonują węże a do tego często są one lootem w bagu.

Cytuj:

Na prawo od Venore, na bagnach znajduje sie mala jaskinia z orkami, a w niej jeden orc shaman
Może coś w tym kierunku ?

[edit] Wściekły ork to Berserker... hmmm ?

Kamlos 02-08-2008 22:45

Hmm najbardziej mnie niepokoi to:

"Gdy Zoran znalazł się w pokoju, zamknął drzwi i skoncentrował się na szafce stojącej obok łóżka. Jego twarz lśniła z radości gdy zbliżał się powoli. Otworzył ją i wyjął wielki promieniujący diament znaleziony dwa dni temu, gdy kopał niedaleko bagien,,

Byl u dziadkow w weekend hmm czyli zaliczmy tak na przypuszczenia ze byla to sobota i niedziela , a naprzyklad wrocil w poniedzialek i w tekscie jest:

"Otworzył ją i wyjął wielki promieniujący diament znaleziony dwa dni temu, gdy kopał niedaleko bagien,,

Najwiecej zauwazylem tu podejzen ze chlopak kopal w port hope obecnie niemam pacc ale jakby co to najlepiej zajzec do jego dziadkow tylko w tekscie niema napisane jak sie nazywaja :(

Mozliwe jest tez ze te diamenty , klejnoty sa zakopane gdzies bardziej logiczne bo w tekscie jest napisane : „Każdy stary wąż, w tym kobra, wąż morski lub po prostu zwykły zielony wąż wraca do miejsca gdzie ich przodkowi urodzili się, tak blisko śmierci,,

Zauwazyliscie Weze Morskie ? Mozliwe ze te diamenty sa tez w wodzie bo przecierz weze morskie niezyja na bagnach xD

No wiem ze to tylko przypuszczenia bo w tekscie jest dokladnie napisane ze BAGNA ale do wezy prawdopodobnie nalezy wyrm ,serpent spawn , sea serpent [waz morski] itp [niewiem czy dobre name stworow] a jak uzytkownik o nicku Obcy na hunted.pl napisal ze wszedl do dziury i spotkal kilka wyrm , sea serpentow , serpent spawnow to mozliwe trzeba sie popytac na forum Refugi bo te potworki ktore wymienil i ktore sa w tekscie to sa weze i mozliwe ze bronia czegos cennego jakiegos cennego diamentu albo rubiny

Wszystkie opcje sa tu mozliwe

[Sory za bledy] BB

OldWerladyn 02-08-2008 22:49

Może spytać króla orków :>, ja będę miał dzisiaj okazje chyba to oblookam ;]
Król powinien wiedzieć coś o swoich przodkach ;]

Hmm Serpenty to dla mnie węże, look głowy ;]

Kamlos 02-08-2008 22:55

Znalazlem Cos Ciekawe i bardziej logiczne zobaczcie sami

http://wiki.hunted.pl/wiki/Tear_of_Daraman niemam pojecia do czego to :(

dopiero teraz zauwazylem

„Każdy stary wąż, w tym kobra, wąż morski lub po prostu zwykły zielony wąż wraca do miejsca gdzie ich przodkowi urodzili się, tak blisko śmierci,,

KOBRA

bardzo duzo kobr jest na port hope B)

Maiqel 02-08-2008 23:10

@up tear of daraman - czyli łza daraman'a ? Czyli człowieka pustyni nomada.

@topic albo chodzi mniej więcej o coś w stylu - w venore przeważają zwykłe zielone węże, na Banuta - zakładam serpenty, Svarground - sea serpenty, Darama- Cobry.

To chyba wszystkie węże... (wiem, że nie wliczyłem wyrm)

Kamlos 02-08-2008 23:14

Ok jutro wiecej poszperam :)

Mandawiers 02-08-2008 23:49

heh

troche logiki i znajdziecie odpowiedz...
dla ulatwienia proponuje zporzadzic tabelke i zapisywac w niej wszystkie fakty nawet te szczegolowe , nastepnie jesli jeden do drugiego nie pasuje sprobowac roztrzygnac co jest prawda poprzez inne ... itd itp .... zrobilem byl list do dalszej czesci questu, dla mnie nie do odczytania cos w stylu ksiazek z hell gate (z biblioteki tylko pisane literami) dasudhanizxcjnuiahduia cos w tym stylu.. przy czym znalazlem sporo kamienii wszelakiego rodzaju, no chyba ze ktos siedzi 10h na frostach to lootnie taka sama ilosc.

ps: trzeba miec wysoki lvl, lub sredni czyli 70-90 przy czym nie isc samemu,

ps2: nie pisac na priv bo i tak nie powiem , gdyz i tak pewnie sporo ludzi juz wie o co chodzi a po co ma sie ten quest rozlesc na wikie itd... pewnie bedzie tak jak z demon legami. Narazie proboje zrobic dalsza czesc zdaje mi sie ze powinienm z kims pogadac i oddac mu te kosztownosci ;] wiecej nie mowie.

dodam dla ulatwienia... bo siedze nad tym 5h i raczej nie rozwiklam tego a questa nie dam tak czy siak na tacy... bo noobow do glowkowania nie potrzebuje. Wracajac do tego skarbu ktory udalo mi sie odnalesc, Szukajac w jednym miescie nic nie osiagniesz.

TaTaskers 02-08-2008 23:54

Jeśli wierzyć Obycemu, to sprawa może być krucha... Nawet 200 knight, nie poradzi sobie z ponad 6 sea serpentami... BA! 6 serpentów liczylo by się z śmiercią, lub natychmiastową ucieczką.

Jeśli miał to być quest to albo będzie on:

- Banalny, z małą małowartościową nagrodą w postaci kilku diamentow
- Trudny, który wymaga porządnej ekipy

Z 1 rzeczą się zgodze, mianowicie, takie Historyjki Doskonale budują klimat gry. Oby tak dalej!

P.S. Niektóre komentarze powalają z krzesla...

@Up
Że co, proszę?
Demon Legi dalej są dla mnie zagadką, a gdybym mógł ją rozwiązać już bym je miał...

@Down
Węża nigdy się nie otwierało o ile pamiętam... A nawet jeśli to nic w nim nie było...

Kolec 02-08-2008 23:57

może..

a może jacyś starzy wyjadacze Tibii wiedzą coś na ten temat? może kiedyś dało się otwierać tematowego węża? :>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:39.