![]() |
Jak sa ufo to niech se lataja.Moze wycieczke sobie zrobili?Piknik?Mi oni nie przeszkadzaja.A jak sie NASA dowie o ufo uwierzcie mi ze opinia publiczna pierwsza sie nie dowie.
|
Nie wierzycie w ufo ... bo go nie widzieliście.. kiedyś może zobaczycie a zmienicie zdanie :) tak jak ja. bez napinki
|
Być może nie jestem ani ekspertem ani jakimś fanem UFO ale muszę przyznać co do tej teorii z mrówkami to bardzo prawdopodobne ;) No cóż jeżeli tylko 15-20% "ich" populacji mogło zobaczyć ludzi to tak samo jak i my. Tylko "nieliczni doznają kontaktu" z obcymi. Ja osobiście wieżę że UFO istnieje i kiedyś może dojdzie do tego że każdy będzie wiedzieć że nie jesteśmy sami we wszechświecie. Tak jak pierwsi ludzie na ziemi żyli w jaskiniach a teraz są domy, technologia :P Wszystko zawsze idzie na przód tak więc jak nie teraz to za xx lat inne cywilizacje się "rozwiną" i także będą ciekawi. Nie wiem jak jest naprawde ale 1 jest pewne. Nie jesteśmy sami we wszechświecie.
|
te 1 z wroclawia to raczej fake
spojrzcie pod windowsowa lupa a co do ufo to tez wierze ze istnieja www.paranormalne.pl a NASA od dawna o tym wie tylko ze oni to trzymaja w tajemnicy zeby nikt sie nie dowiedzial http://gamecenter.pl/forum/index.php?showtopic=266640 tutaj jakis Pro H4X0R wlamal sie do nasa i opowiada :P |
Cytuj:
|
Ja również sądze, że kosmici istnieją, znalazłem fajny filmik, zobaczcie go i ocencie czy te zdjęcia są prawdziwe :)
|
@autor pierwszego mostu
Nie żebym chciał się kłócić, ale mnie się wydaję, że to była mucha. ;) http://pl.youtube.com/watch?v=ymCmI-MvIeU /\ Filmik pokazuje chyba największy "dowód" na UFO w ciągu ostatnich 20 lat. http://pl.youtube.com/watch?v=GLUAhV...eature=related <- nawiązanie do UFO w Phoenix (Arizona). @co do końca świata I tak wszyscy kiedyś umrzemy, więc nie ma się czym przejmować. ;) |
Cytuj:
Odsyłam do przeczytania kilku książek Pana Erich'a Von Daniken'a to dowiesz się bardzo wiele na temat Majów, Inków I Egipcjan i kim Oni tak naprawdę byli:) @do Panów twierdzących że UFO nie istnieje. Zamień słowo UFO na inna cywilizacja to raz. 2. W naszej galaktyce istnieją 2 miliardy gwiazd. Przypuszczając, że co 10 gwiazda ma swój układ planetarny daje liczbę 200 mln. Przypuszczając, że na co 10 z tych układów wykształcił się ekosystem sprzyjający rozwojowi życia wychodzi 20 mln. Powiedzmy... że na co 10 (...) powstało życie (<takie jak u nas w sposób przypadkowy<jasne!>) wychodzi 200 tys cywilizacji. Za dużo? Spoko... Na co 100 układzie i wychodzi liczba 20 tys cywilizacji. @UFO Taka dobrą lekturą dla niedowiarków może być "Stary Testament" <wow?> @Dragones5 Koniec świata datowany na 21 grudnia 2012 według kalendarza majów, ich przepowiedni oraz według Egipcjan. Możesz wierzyć albo i nie. Tylko jest taki mały problem, a mianowicie to że oni posiadali większą wiedzę na temat astronomii niż Twój mózg może ogarnąć. http://www.orion2012.pl/przetrwanie_patrick_geryl http://www.wrzuta.pl/audio/3kGTpQF7Y0/ dla rządnych wiedzy na temat końca świata. @NASA Oni wiedzą i nie powiedzą oke? Świat oznajmia "nie jesteśmy sami". Mohery "przecież Adam i Ewa nie mogli robić dzieci w kosmosie?! Wtf!!!" Ujawnienie istnienia UFO=upadnięcie największych religii świata=jeden wielki burdel + wojna. |
Poza tym jakiś hacker ze Szkocji włamał się do wszystkich baz sił wojskowych USA (marines itp.) i z którejś bazy wykradł informacje o UFO. Oficjalna informacja była taka że go zamknął ale pewnie go wykorzystają do poprawienia swoich zabezpieczeń. Notabene następnego dnia jeden z byłych już astronautów wypowiedział się że UFO istnieje i regularnie odwiedza ziemię. To tyle w tym temacie.
Pozdrawiam Xiz EDIT. Soferim - koniec swiata tak? Jedna pani doktor rozbija całą teorię o końcu świata proszę link masz http://astro.eco.pl/przepowiednie.html A to dla tych którzy boją się końca świata, bądźcie gotowi http://www.orion2012.pl/ A to dla tych którzy chcą wiedzieć ile czasu im jeszcze zostało http://rok-2012.blogspot.com/ |
Cytuj:
|
Cytuj:
Phoenix Lights nie są najsilniejszym dowodem na istnienie UFO, to jest po prostu manifestacja NOL-i których w ostatnich latach jest coraz więcej :X. Dla przykładu zobacz film na którym widać całą flotyllę obcych obiektów, dałem film na początku tematu. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@ down dobra, idź na bravo.pl nie chodzi mi czy wierzysz czy nie, tylko o to, że nie przedstawiłeś dowodów :X. |
Kris
Ufo nie ma, nie istnieje.®
[Ja tam nie zmienilem zdania :S] @up Dymaj sie sciero. Moje zdanie, moja opinia i nie zycze sobie zebys ja podwarzal. Ja Twoich Mrowkowych farmazonow nie ciupalem. (tak dla pewnosci, uwazam to za zniewage.) BTw. Sam pierdoliles, ze to dyskusja i kazdy moze wyrazic swoje zdanie. |
A tak wogóle, wiecie czemu kosmici mają tak zdeformowany kształt?
Ostatnio oglądając jakiś program na Discovery dowiedziałem się iż ludzie poczęci w kosmosie rozwijali by się w brzuchu matki inaczej niż ludzie na ziemi z powodu braku grawitacji. Biorąc pod uwagę że wszyscy kosmici są podobni budową do ludzi, doszedłem do wniosku że mogą być oni właśnie tymi zdeformowanymi ludźmi, poczętymi i urodzonymi w kosmosie. Ich wielkie oczy mogą być skutkiem braku grawitacji podczas formowania, tak samo wielkie głowy które nie przeszkadzają w stanie zerowej grawitacji. Gdyby przyjrzeć się im lepiej, znaleźlibyśmy więcej logicznych powiązań. Dobra, ale przecież nikt jeszcze nie rozmnażał się w kosmosie! No tak ale jeśli połączymy tą teorię wraz z teorią "Ludzi z przyszłości" rozwiązanie nasuwa się same. Ziemianie mogli opuścić w przyszłości ziemię z jakiegoś powodu, lub z czystej ciekawości i znaleźć inne planety nadające się do zamieszkania np. gdy ludzie zamieszkali planetę ze słabszą grawitacją niż ziemska, ewolucja zamieniła ich w to co znamy jako szaraki. Tak samo można wyjaśnić inne typy kosmitów - im grawitacja na pewnej planecie bardziej zbliżona do ziemskiej, tym bardziej także ludzie zamieszkujący tą planetę są podobniejsi do nas (ludzi zamieszkujących ziemię). @UP Dziecko neo... Idz lepiej sie dymaj ze swoja dziewczyna w Tibii ; ) Ten temat jest dla inteligentnych ludzi. Cytuj:
Rząd USA wie o istnieniu Planety X. Fizyk pracujący dla rządu donosi o „drugim słońcu”. Project Camelot to przedsięwzięcie amerykańskich badaczy – Billa Ryana i Kerry Cassidy. Przeprowadzają oni wywiady z niezależnymi badaczami niezbadanych zjawisk, także z naukowcami tajnych badawczych placówek rządowych (najczęściej występują anonimowo). Jeden z takich wywiadów zwrócił moją szczególną uwagę, gdyż w części dotyczył sprawy Planety X. We wrześniu 2006 r. Ryan i Cassidy przeprowadzili rozmowę z byłym pracownikiem The Lawrence Livermore National Laboratory (laboratoria Departamentu Energii USA, związane z Uniwersytetem Kalifornijskim w Livermore, wraz z Los Alamos National Laboratory zajmujące się bronią nuklearną), fizykiem, który zgodził się na wyjawienie swojej wiedzy pod warunkiem, że nie zostaną opublikowane jego dane osobowe, a ponadto wywiad nie będzie rejestrowany elektronicznie. „Henry Deacon”, pod takim pseudonimem pojawia się w wywiadzie, przez wiele lat pracował w zespołach zajmujących się tajnymi projektami rządowymi. Dzięki temu posiadł znaczną wiedzę o badaniach nad projektami, które oficjalnie nie istnieją. „Deacon” potwierdził, że rząd USA wie o „Ciemnej Gwiażdzie”. Jej istnienie zostało odkryte przez wojskowych astrofizyków na podstawie zaobserwowanych grawitacyjnych anomalii (m.in. dziwne zachowanie sond kosmicznych Pioneer, zbaczających z kursu). Fizyk powiedział, że Dark Star, czyli Planeta X ma ekstremalnie eliptyczną orbitę o niezykle długim obiegu, jednak nie zna jej wielkości ani masy. Problem zaistniał kilka lat temu, kiedy wpływ Ciemnej Gwiazdy zaczął być widoczny w aktywności Słońca. Efekt ten to rezonans o naturze bardziej elektromagnetycznej niż grawitacyjnej. Naukowiec stwierdził, że chociaż bezpośrednio nie zajmował się tą sprawą wie, iż to właśnie Planeta X jest odpowiedzialna za wzmożenie aktywności Słońca i nagłe ocieplenie, które obserwujemy nie tylko na Ziemi, ale również na wszystkich pozostałych planetach Układu. „Deacon” dowiedział się o Planecie X podczas swojej pracy w NOAA (The National Oceanic and Atmospheric Administration). To ciało zostało nazwane „drugim słońcem”. Ma ono eliptyczną orbitę nachyloną pod pewnym kątem w stosunku do pozostałych planet. Obecnie ciało zbliża się, i według NOAA jest to pośrednią przyczyną zmian klimatycznych. Naukowiec pośrednio potwierdził też, że domysły na temat roku 2012 mogą mieć coś wspólnego z odziaływaniem Planety X. W dalszej części wywiadu „Deacon” opowiadał o innych tajnych rządowych projektach. Szczegóły wkrótce. zrodlo:nautilus.org.pl |
Tak sobie tutaj gadamy o tych kosmitach i zapewne nic z tego nie wyniknie ; p (Ale pogadac sobie zawsze mozna, fajny temat zreszta)
Wiec moze cos innego zapodam. Zalozmy ze historie calego swiata moznaby przedstawic w formie... filmu. Kazdy film musi miec swoj poczatek. Tylko jak to bedzie z calym swiatem? Zeby cos powstalo, cos musi to cos poprzedac. Ale nie mozna w ten sposob dobrnac do poczatku.... bo okazaloby sie ze poczatek nigdy nie mial miejsca. Swiat powstal z niczego? Lub z czegos... ale co bylo wczesniej? Czy mozliwe jest ze jakis "Bog" zyl ZAWSZE, nigdy nie "naradzajac sie" i stworzyl wszystko? Jesli tak, to skad wzial sie wlasnie on? |
Widzę że dużo informacji tutaj opiera się na strefie 51.. Niektórzy kompletnie nie wiedzą nic na niej temat więc kilka podstawowych informacji.
Cytuj:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...arningsign.jpg Cytuj:
http://img177.imageshack.us/img177/6791/s51xs8.jpg Mam nadzieję że pomogłem, i że informacjce na temat bazy które umieściłem przydadzą się. Niektóre informacje zaczerpnięte z wikipedii. |
Nierozumiem tylko jednego, czemu w KAŻDYM filmie/filmiku ufo ma kształt spodka?
|
@Ambaro
Mówiąc USA dajesz mi wypowiedź dwóch naukowców ; P ? Ostatnio była konferencja NASA na ten temat, jakaś dziennikarka z taboidu spytała o Nibru i 2012 i cała sala wpadła w śmiech ; P ? O czym to świadczy ? O tanich poszukiwaczach sensacji. Planeta X istnieje, jako 9 planeta od słońca, ale to, że walnie w ziemię to jest czysta retoryka i tania sensacja ; P. |
Kris
Cytuj:
mozesz mieszkac w baraku ale mnie to jebie jak nauczysz sie pisac to pojde sie z nia podymac najwyzej sobie poczeka moja Kasiunia :*:*:*:* PZDR. dla niej Kasia ILVU :*:*:*:*:* PS. Twoja inteligencja mnie rozbija :) 5 lat w tym siedzisz? To siedzisz w gownie ;D ale milo ze od urodzenia juz sie czyms interesujesz. Tylko z pisaniem nie teges jeszcze, ale zawsze bajer na "jestem poza polska" dziala ;) |
@2x UP
A jak wytlumaczysz dziwne zachowanie Plutona I Neptuna?? Skoro sie tym interesujesz, to na bank wiesz o co mi chodzi... @DOWN Ok, zakladam wlasny temat o Planecie X... Zaraz si dowiesz :) |
Cytuj:
lol. ten obrazek tylko ośmiesza teorie planety X. Gdzie peryhelium, apogeum, gdzie tu się mają prawa Keplera ? Jednym słowm, Big Fail ; F. @ up jest już taki temat >.> |
90% tych "pr0" filmów z UFO, to fotomontaż.
Osobiście w coś tam wierze, ale dlaczego ufoludki muszą mieć kształt zielonych karłów i mieć wielkie głowy i oczy ? Ktoś pierdolnął sobie taki wygląd i niby oni już tak wyglądają i latają talerzami <rotfl> Prędzej już jest prawdopodobne, że Obcy to jakieś zwierzęco-podobne stworzenia... |
http://pl.youtube.com/watch?v=zbw7lDyZ1jM
dzieci z marsa sa na ziemi, chyba ze ten film pochodzi z marsa ^.- |
@Neopostman
Moze napisz cos wiekszego, konkretnego, podaj link i tam bedzie rozmowa bo tutaj nie pasuje :) |
Jeszcze parę słów dla niedowiarków.
Czy nie potraficie wyobrazić sobie jaki kosmos [wszechswiat] jest wielki? ogromny? Wy wbijecie z rana w tibie gracie 12 h wbijecie lvl i idziecie spać, nic innego was nie interesuje... Fotomontaż !!!Fotomontaż !!! Fotomontaż Fotomontaż !! bo tło ci sie nie zgadza... mogę sie założyć ze jest przynajmniej parę tysiecy innych cywilizacji, ze parę nas odwiedza to nic dziwnego, myśle też ze chcą nam pomuc i nie sa wrogo nastawieni. Niektórzy z nich schodzą na ziemie za jakies ważne osoby i próbują ustabilizować zła na świecie... czekam tylko kiedy wyślą kogos do polskiego rządu to na tyle Radzę kiedyś przemyślec za i przeciw a dojdziecie do wniosku że jednak to wszystko to prawda |
|
Neo--Damn, szit, jak już coś mówisz to nie opieraj faktów na legendach, bo akurat przypowieść o Adamie i Ewie taką jest. W dodatku, nie wiem niby czemu po ujawieniu istnienia obcych cywilizacji doprowadzi do wojen ? Wiele rządów państw uznało istnienie UFO i jakoś z tego powodu się jeszcze nie biją. I ostatecznie, to, że istnieje UFO, nie znaczy, że upadnie jakakolwiek religia bo to jest po prostu bullshit. Mało tego, Watykan ma własne obserwatorium do znalezienia obcych cywilzacji.
@ A ile to osób umarło w imię boga? Dla przeciętnego człowieka bóg jest pewną zaporą, a jakby okazało się że nie ma boga to co? Chcesz być inteligentny to luuz ale nie pierdziel głupot. Dla Ciebie i dla mnie Adam I Ewa to legenda a czy dla innych też? Nie każdy jest zwolennikiem Teorii Darwina... Neo---Tak samo sprawa 2012 roku. To jest zwykła komercja. Nie wiem czemu wszyscy opierają się na przepowiedniach jakiegoś człowieka, który jest z wykształcenia prawnikiem a tak naprawdę nie wie nic. Sam nawołuje do zakupu zapasów prezerwatyw i szczoteczek do zębów a od pewnego czasu jeździ swoim drugim Astonem Martinem i pluje wam w twarz, śmiejąc się z waszej naiwności. Prawdziwi specjaliści do spraw cywilizacji Majów, czy wybitności naukowe śmiały się z tych teorii. W dodatku tak na przepowedniach bym się nie opierał.. @Patrick Geryl jest z wykształcenia astrofizykiem a nie prawnikiem to raz a dwa dla mnie to on może sprzedawać nawet karmę dla kotów. A TOBIE radzę poczytać trochę literaturki popularnonaukowej... A Ci profesorowie itd od Majów i innych cywilizacji nie śmieją się mój drogi. Taki problem jest że oni sami nie wiedzą o co tak naprawdę chodzi z całą ich tą wiedzą astronomiczną i przepowiednią. |
@Temat
Nie wierzysz UFO? Oczywiście, że nie wierzę. Zmienisz zdanie. - Wg mnie tylko pokazałeś znane mądrym ludziom fakty, że UFO to jedna wielka ściema. UFO - pewna osoba sobie coś wymyśliła, zaczęła wkręcać innych i teraz dużo osób w to wierzy. |
Cytuj:
|
|
Ufo istnieje na 100%...wszyscy co mówią ,że nie, to ludzie pozbawieni wyobraźn,którzy dają sie nabrac na starożytny system kontrolowania ludzi(czyli odpowieści o Bogu-stówrcy ,który na dodatek kocha wszystkich ludzi..bullshit).
Cytuj:
Wiecie jaki wszechświat jest ogromny?nasz układ słoneczny jest jedynie mało kropelką w oceanie.Po wielkim wybuchu na 100% wykształciły się inne formy życia,może 1000,moze 10000 a moze kwadryliony milardów bilardów lat świetlnych od ziemi.Co do roku 2012...wiadomo jedynie ze co ileś lat (nie jest pewne dokładnie co ile,teorie są rożne..)nasępuje przebiegunowanie ziemi,w efekcie którego następuje odwrócenie kierunku ziemskiego pola magnetycznego.Jeżeli takie przebiegunowanie nastąpi ,wszyscy ludzie na ziemi (lub zdecydowana wiekszość) zginął.Inna z teori dot. roku 2012 mówi ,że w Ziemie ma uderzyć wielki asteroid,co również oznaczało by koniec świata.Nikt nie wie jak bedzie..musimy poczekać do roku 2012 :) |
Nie wierze, że na forum jakiejkolwiek innej gry znajdziecie takie rozważania, o końcu świata? Świat się skończy, ale Tibia nie! xDD
Ja wierze w UFO, Św. Mikołaja i króliczka wielkanocnego, ale w Boga również...I co, to się wyklucza? Oo @4up Tylko, że 1 wzmianki o "UFO" pochodzą już ze średniowiecza... |
Koniec świata a kalendarz Majow...
Za początkowe dni kalendarza Majów podawane są m.in. 10 lutego 3641 p.n.e., 10 sierpnia 3214 p.n.e. i 13 sierpnia 3113 p.n.e. 21 grudnia 2012 roku n.e. według długiej rachuby to 13.0.0.0.0. Wielu wyznawców teorii spiskowych uważa tę datę za koniec świata. Majowie natomiast uważali, że żyjemy w czwartym świecie. Poprzednie trzy skończyły się kataklizmami i czwarty też to czeka według ich wierzeń, po którym nastąpi piąty i ostatni. Trzeci świat skończył się według długiej rachuby właśnie po okresie zapisanym jako 13.0.0.0.0, ale nie oznacza to również końca czwartego. Na monumencie z Coba podana jest data 13.13.13.13.13.13.13.0.0.0.0 co oznacza, że datę 13.0.0.0.0 zapisano skrótem zamiast 0.0.0.0.0.0.13.0.0.0.0. Na płycie z Palenqué podana jest np. data 1.0.0.0.0.0 ( czyli 0.0.0.0.0.1.0.0.0.0.0 ), która wskazuje na 21 grudnia 2012.
Tak mowia Majowie... Obecnosc jakiegos objektu za obrita Neptuna jest potwierdzone Naukowo. Wg. wiekszosci naukowcow zajmujacych sie tym objekt ten zbliza sie w kierunku slonca.... Zreszta i tak najwieksza szansa na koniec swiata to 2036r. (99942 Apophis) |
Cytuj:
@top: gdzieś pewnie życie jest, ale _pewnych_ dowodów nie widziałem, więc się na nich nie opieram ; ) |
Może nie dokońca na temat ,ale przedstawie wam ciekawą teorię :) Niedawno ogladałem bardzo ciekawy program.Ktoś up napisał ,że majowie uważali ,że zyjemy w 4 świecie i ,że bedzie jeszcze 1,ostatni...a po nim...nastąpi kolejny wielki wybuch ! :).Otóż....Obecnie niemal pewne jest ,że wszechświat ciągle się rozszerza.Pytaniem jest tylko jak długo może się rozszerzać?w nieskonczoność?Nie.Wszechświat rozszerza się aż do momentu w którym będzie tak duży,że...zacznie się kurczyć (było to jakos naukowo wytłumaczone,jednak nie bede tego przytaczal,bo nie ma to sensu...).Będzie się kurczył aż 2 końce zetknął się ze sobą...po czym nastąpi kolejny wielki wybuch...uformuje się kolejny układ słoneczny..i wszystko zacznie się od nowa.Potem znowu będzie na Ziemi 5 światów,po czym znowu wielki wybuch..i tak w kółko.Oznacza to ,że być może już kiedyś żyliśmy,a po następnym wielkim wybuchu,w 4 świecie znowu to napisze..hehe :]
|
A to starozytni tez sami wymyslili??
http://i372.photobucket.com/albums/o...595451sv01.jpg http://i372.photobucket.com/albums/o...myst2ang41.jpg http://i372.photobucket.com/albums/o...gipcjanie1.jpg A to tutaj najleprze xD http://i372.photobucket.com/albums/o...mbaro/ugh1.jpg @DOWN Cos w tym jest... :p |
No a niby kto zbudował piramidy? Obcy... ;d
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Są takie sprawy, o których lepiej, żebyście nie mieli pojęcia..
Wracając do tematu, właśnie się kończy konferencja MUFON-u i zjawisku UFO. Wystarczy znajomość języka angielskiego ( na naszym forum zdolność niebywała) i będziecie wiedzieć o UFO wystarczająco. |
Po pierwsze: UFO istnieje, bo to po prostu niezidentyfikowany obiekt latający, a czymś takim może być samolot, rakieta, latająca cegła itp. Po identyfikacji takie coś przestaje być NOLem. Za to wątpię w UFO w potocznym rozumieniu tego znaczenia (zielone ludziki w spodkach odwiedzają Ziemię).
Po drugie: w 2012 nie ma być żadnego końca świata. Cytuj:
Dziękuję. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:40. |