![]() |
Cytuj:
A co do skilli trzeba najechac na pasek i poczekac z 2s i bedzie pisac, np "70% to go", czyli 30% juz np zuzyles do mlevel 7 :) |
Ja nie mam PACC, ale już byem na teście 2 razy, tyle że na rooku. Raz wczoraj o 23, raz dzisiaj o 11. To co rooka zobaczyłem to:
-Najazdy Orców itp. -Ogromny respawn węży, wilków, bugów itp. słabszych potworków (tyle za mną biegało, że w końcu padłem, normalnie masa, miałem skrina, ale mi wsiąkł.), teraz można szybko wyjść z rooka... aż niebezpiecznie sie robi :P. -ładnie pajączki wyglądają, a nie jakieś bydlaki - rozwalanie krzeseł (ale chyba -, bo wszyscy łażą i szukają co rozwalić, mnie też to wciągnęło, ale fajny bajer) - Jakieś pojawiające się i znikające wejścia, np wczoraj był jakiś właz, dzisiaj kupiłem łopatę idę, a tu już nie ma... Wczoraj były jakieś wielgachne trupy szczurów, i ataki szczurów, dzisiaj nie. oni co chwila coś robią... |
Ja też dodam coś od siebie:
Nie ma absolutnie żadnych nowych outfitów. Dla nikogo!* * - sprawdzone milion razy |
Bylem dwa razy. Zapowiada sie naprawde dobrze.
Tu podaje linka do strony klanu mojego kolegi (Harvezd z Valkirii) na ktorej zamiescil artykul na temat naszej wizyty. Jest tam kilka milych screenow. http://tibia.valkiria.net/NewsDetails.aspx?ID=9820 To tak dla tych ktorym brakuje screenow bo slow tu duzo pada ale wiele one nie wnosza. Dlatego wielkie podziekowania dla pracy jaka Harv wlozyl do szybkiego przygotowania tego artykulu. Edit: Zapomnialem dodac ze kolejka od poczatku dzialala mi bez zarzutu ze wzgledu na to ze jestem pacc. I szla duzo szybciej. Podejrzewam ze po prostu zdjeli/zmiejszyli priorytet dla pacc, zeby facc mialo jakakolwiek szanse wejsc na test. |
Cytuj:
|
Omg
Ja nie wiem na mjejscu moderatorów bym zamknął fora o Test Serverze i update , 3/4 postów to jakieś jełopy pisały O.o ! - tacy co nie rozumieją słowa
NIE A co moge powiedzieć o update: a) Nowy spr ... może być , wiekszość ludzi mówi , że nowy Giant Spider jest do dupy , osobiscie twierdze , że nie jest ani lepszy ani gorszy - jest nowy :P , Dsm'ka ... średnia , Wooden Shield i Studded Shield - nice nice :) , Crusader Helmet ... VERY NICE :P b) Już sie ciesze na widok nowych dekoracji domku (Faja wodna do kupienia xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD) , nie sądzicie , że ludki w Tibi powinny siadać na krzesłach a nie tylko stać ?? Skoro już takie ładne krzesełka zrobili :) c) Nowych zachowań potworków niestety nie zdążyłem zarejestrować :( d) Jeżeli będzie tak jak na TS , że CAŁY ŚWIAT BĘDZIE WIDZIAŁ INFO o inwazji potowrków w danym mjejscu to bosko , bo z tego co wiem najazdy będą na pewno - ale co z tego jak nikt o tym nie będzi wiedział ?? :P e) Opcje - brak missclików i mała zmiana w używaniu hot-key'ów - zajefajna :D , na pewno bardzo pomocna f) Skill bar , no chyba nie trzeba komentować , jedna z najlepszych rzeczy jaką zobaczymy po update g) Kolejka logowania dla facc'ów - genialne , nie trzeba wbijać pass'ów w kółko :) (ja mam pacc'a i kij wam w oko xD) h) Nowe potworki i lokacje ... ocenie po exploracji , juz po update :] i) Brakuje nowych outfitów , ale to może bedzie jeden z prezentów gwiazdkowych :) j) Nowe questy i itemki ... możemy tylko czekać aby sie nimi cieszyć :) JAK JESZCZE RAZ KTOŚ NAPISZE , ŻE NIE MOŻE SIĘ WBIĆ NA TEST SERVER , ALBO ,ŻE TA KOLEJKA JES CH**OWA , TO POPROSZE MODERATORÓW O LICENCJE NA ZABIJANIE 007 |
Ja rozumiem inwazję elfow, GSów też, ale to już przesada!!!!!!!!!
http://img76.exs.cx/img76/9537/uo00204wf.jpg |
Coś nowego :)
Nie wiem czy ktoś już mówił... ale zmienił się wygląd "You see a ornamented shield (Atk:0 Def:22).", jest teraz za***ista !!!!!!!!!!!!!! :) :) :)
|
@up: nadodatek możliwość wysyłania SMSów i EMMsów :P Lub auto-wyszukiwanie free itezów :P
@ontopic: Cytuj:
|
Loozik
Wszystko looz. Najlepszy jest nowy DSM. I juz nie mogem sie doczekac az udekoruje swoj domek (dzis kupiony:p).
Jest tylko jeden problem. Mirror zrobuiony 1 grudnia a ja pacc dostalem 8...chamstwo ale nic moze kiedys sie dostane. |
k.... co wy porownujecie wbijanie sie na test-serwa z normalnym wbiciem na normalny serwer <chetnych na testa jest xxx razy wiecej> a poza tym targna na niego rzesze z wszystkich swiatow
|
Cytuj:
|
mam kilka pytań do kogoś kto już grał na teście a na które nie znalazłem pełnej odpowiedzi...
1) do czego sluzy nowy przycisk, ten który jest zamiast "keep distance to oponent" ? 2)widziałem na screenach jak ktoś miał rune gfb 99x, czy to prawda, że to będzie po update? jeżeli tak to: a) czy runa 99x waży tyle co 99 run czy tyle co jedna runa ? b)jak bedzie wygladala sprawa z ich robieniem, czy runy będzie się łączyć, czy "wlewać magie" do jednego blanka ? 3) Jakie są nowe potwory, itemy, i tereny ? To chyba tyle moich pytań, jak coś jeszcze bedę chciał wiedziec to zedytuje posta.... |
@up
pierwsze slysze o tych runach... i wydaje mi sie to malo prawdopodobne... wtedy nie bylo by ofert "sell bp of whatever". No i wogole knehci byliby niezniszczalni... bo jednak watpie aby waga "kamyka" rosla wraz z iloscia magii w nim zawartej. Czyli cap zalezalby w sumie od ilosci kasy wydanej na runy... rozumiecie o co mi chodzi. Bylbym wdzieczny za werefikacje tej informacji. Bo moze widziales cos w stylu: 23:23 Noob: 23:22 You see a adori gran flam rune. blah blah blah It has 99 charges left. |
co do tych run ... to normalne ze na test serwerach wystepuja takie runy ... wiec nie ma co sie ekscytowac ...
a co do tego nowego przycisku- chyba blokuje mozliwosc zaatakowania gracza -> no missclick |
Hmm.. to bardzo uspokaja :)
A ten przycisk to blokada missclickow. Czyli nie mozesz zaatakowac gracza bez czaszki - nie nabijesz jej sobie przypadkiem. Niestety gfb nie strzelisz jaesli Ci wlezie jakis gosc bez czaszki. Ale jest to dobre rozwiazanie bo ochronilo mnie juz przed jedna czaszka (w konsekwecji smiercia) na tescie. |
Cytuj:
Mnie update się bardzo podoba, oczywiście nie wszedłem tam tylko widziałem screeny, Przedmioty według mnie genialnie zrobione, potworki również (także GS, który według mnie jest za***isty). Ciekawi mnie jedna rzecz kiedy będzie premiera Updata. :D |
wlasnie cierpliwosci
ja w sobote zcekalem do 2 w nocy bo mialem 10 miesce a tu ani rusz ale za pol godzinki mialme jusz 3 i wlazlem i bylo po prsotu wypaśnie, a pozatym waiting list zalezy od tego jak szybko giną ludzie :P
|
Czyli co? Nowy update uznajemy za oficjalną datę śmierci klimatu w tibii? ;-)
Hmm zato na + zaliczyłbym najazdy, zapowiada się fajna zabawa ;-))) |
@up
Czy ja wiem. Załóżmy, że wracasz z jakiegoś hunt'u, już bez UH'ów żadnych z ciężko zdobytym sprzętem. Przechodzisz prze bramę miasta i nagle się pokazuje, że jakiś najazd na miasto i atakuje Cię z 7 Dwarf Guard'ów i padasz. -.- To nie byłoby przyjemne. |
Cytuj:
|
Ja jestem za najazdami. Na normalnym srvie beda zadsze wiec takie przypadki beda sporadyczne. I warto pomyslec jaka bedzie przyjemnosc pomyslec ze sie nie dedlo w czasie najazdu GS :D
|
Cytuj:
Ale teraz to można mieć nareszcie przepiekne hatki :) |
Cytuj:
|
Apropo, na tibia.com pisało coś o "zebraniach" takich strasznie żadkich i niewiadomo na którym serverze i gdzie. Dokładniej:
Cytuj:
|
re.up
Chodzi o to że eventy mogą się "pokazywać" bardzo rzadko, całkowicie losowo, będą zaczynane przez sam server i GMowie nie beda mieli na niegoo wpływ. |
Eventy czyli te najazdy czy co ??
|
Test server. Czyli co nas czeka na Święta ...
Jestem jednym z tych szczesliwcow co udalo sie wbic na testa kilka razy ... :) , sam bylem w glebokim szoku jak udalo mi sie wbic.
A teraz zaczne juz od opisywania Plusow i Minusow :P Na poczatek minusy. Nieprawidlowe dzialanie "Trzymajacego Kolejke" - ale wiadomo ze po aktualizacji wszystko wroci do normy. Problemy z logowanie sie niektorych Pacc - Sam tego doswiadczylem , mam Pacc i nie umialem sie wogole zalogowac do listy moich postaci , caly czas pisze zle haslo po 3 probach "Konto zawieszone na 5 minut" i tak w kolko. Ale ze mam jeszcze Facc sprobowalem z nim i co sie okazalo ze jakims cudem na 4 logowania , 1 skakuje mi do gry :) :) :) Nie wiem od czego to zalerzy , wedle mnie to szczescie ... Kolejny minus to poprawienie "Grafiki" potworow - GS wyglada teraz jak "Wykokszony Zwykly Spider" , i czasem mozna samemu sie w p[ierwszej chwili zastanawiac co to :P , BH wyglada conajmniej mdlo zeby nie powiedziec Wodorost. Kolejny minus to dziwne Hity potworow - mysle ze to jest uwarunkowaniem Test Servera. Mianowicie poszedlem sobie na GS w POH chcac zobaczyc ile wytrzymam (Rycek 33 lev 4 mlev skille 55/55)(Rycek testowy sluzacy do sprawdzania terenu dlatego taki max slaby :(). Na poczatku kilka Minoskow roznej Masci. Ide dalej Cycklopy ... Po chwili widze w okienku Battle "GS". Szykuje sie i lece ... Walczymy Walczymy Walczymy (mialem 3 BP UH) i odziwo moj rycek zaczol radzic sobie z GS solo . Gs walil smiesnie tzn raz po 10 hp raz po 78 nigdy wiecej niz 80 hp mi nie zabral. By bylo wszystko jasne powtarzalem to 4 krotni i efekty mialem zawsze te same ... Jeszcze smieszniejsze bylo to jak wchodzac do podziemi nieopodal Thais , potwory ktore powinny na mnie sie zucic poprostu najzwyczajniej w swiecie nie zwrocily na mnie uwage ;/ , zdazylo mi sie to 3 krotnie ... Nowe przedmioty optycznie wygladaja jak by zajmowaly wiecej niz jedna kratke (chodzi tu np o krzeslo czy tez fotel , zajmuje jedna kratke a na oko nie miesci sie w tej jednej) A teraz kolej na Plusy. Uleprzenie grafiki - nowa grafika w Tibi (przedmioty , eq nio i niech beda potwory) jest poprostu olsniewajaca , zwala z krzesla , niektore przedmioty wogole nie przypominaja swych poprzednikow graficznych. DSM wyglada nieco hmm stracil swoj wspanialy wyglad lecz moze to kwesia przyzwyczajenia. Skill Bar - to to na co wiekszosc graczy glownie czekala. Sprawdza sie w 100% nic dodac nic ujac. Calkowicie nowe przedmioty - powstaly bardziej dla szpanu niz dla ulatwien (lustra , zaslony , kubki , globus itp). Coprawda dla kolekcjonerow jest to nielada gradka i zabawa ... Sam sie do takich zaliczam. Gram na Pacerku , mialem domek w Thais okolo 74 metrow zaplacilem za niego 67 k gp (jak na ten server to duzo) zeby po jakis 2 miesiacach kupic sobie okolo 150 metrowy domek (Najwiekszy w Venore) za ponad 200 k gp (jak na ten server to bardzo duzo). Nie ukrywam ze kupilem go glownie ze wzgedu na mozliwosc Ekspozycji mych zadkich (narazie skromnych) zbiorow. Kolejnym plusem jest nowy teren & zamek-twierdza - uchwyca nas swoja autentycznoscia jak i osobowoscia , jest jedyny w swym rodzaju poprostu unikatowy ( Zwiedzalem go juz Pacc jakims cudem udalo mi sie wbic , wpisujac caly czas te samo haslo , ktore raz bylo dla test servera zle a raz dobre :) ) Zwiedzajac ten nowy kawalek Tibi spotkalem GM i ku memu szczesci oprowadzil mnie po calej nowej okolicy. Mowie wam ludzie Ten teren to kolejnu CUD tibii. Ogolnie mowiac. Nadchodzaca aktualizacja niektorych zachwyci innych wprawi w zaklopotanie. Aczkolwiek trzeba przyznac efekt jest conajmniej piorunujacy jak nie Idealny. |
Cytuj:
Mam nadzieje, że z tą kolejką coś zrobią... ja po restarcie byłem 77, a po 2-ch godzinach stania 104 -.- |
wszystko możebyć oprucz najazduw na potworki
jusz dawno niewchodziłem na tibia.pl ale ok nowy udpade sie dowiedziałem od kumpla mego zajrzałem tu
nowe przedmioty ok :) nowe stworki ok :) najazdy potworuw<<<wielka kicha>>> ;( czekam asz swieta nadejda a sie zapytam bedzie mozna grac na serwie Celesta bo mam tam 15lvl i 14 mlvl i dobre summonki moge czarowac |
do diabła z testem! Ja tam chce już upek, żeby przystroić swoją chacjendę :)
To co dali w tym upie jest naprawdę niezłe. Muszą jeszcze popracować nad tą kolejką itp (lub w razie konieczności z niej zrezygnować) UP: co ty chcesz od najazdów? przecież w normalnej grze będą rzadkie a jak już to nic szczególnego ot szczury etc. Nie wwalą inwazji smoków, chyba że z kilkudniowym wyprzedzeniem bo tak to by gracze nieźle zaczęliby się buntować. Te eventy to chyba podprowadzili z HB, tam to dopiero najazdy robili aż się można było nieźle napocić, żeby własne cztery litery ocalić :) |
@Marshal & Dobo:
Tak, klimat tibi zginal dokladnie rok temu gdy zgraly sie dwa przykre wydarzenia: wprowadzenie wuest systemu oraz straszna ekspanasja powergamingu (tego zlego :P ) |
pytanie
czy na test servie jest save albo restart serva ?? bo proboje wbic od 6 godzin i ciagle stoje w tej je***** kolejce :( X( :evul: ;(
|
A czy podczas najazdu tych potworów bedzie mozna sie schronić w depo lub świątyni?
i czy potworki moga tam wejsc? |
Kur de.Kolejka działa.. i sprawuje się b.dobrze nie kierujcie się tym co było 3 dni temu teraz idzie się do przodu wyłączasz kompa przychodzisz za kilka godzin jesteś:>
Ten update mi się podoba w 100% nie widze żadnej złej cechy |
Cytuj:
______________________________ :miecz: Nigdy nie jest za pozno zeby zabic rata..... |
Restart serwera jest 2x dziennie o godzinie 9:00 i 21:00 naszego czasu.
|
Cytuj:
___________________________ :miecz: Nigdy nie jest za puzno zeby zabic rata.... |
Ludzie! Nie bójcie się tych kolejek! Po updacie nie będzie takich bo tu na test serva wpycha się cały świat! A tak normalnie na serva wpychać się będzie max. 30 osób! :D :D :D
|
heh
z tego co widzialem na screnach to niezly jest ten up date ale beho jakis kupawy:-) ;( jeszcze jedna sprawa napiszcie mi prywatna wiadomosc kiedy serv jest otwarty
------------------------------- z góry thx |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:59. |