Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Runy Swiętości (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=193913)

Argen 12-10-2008 15:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2294963)
Z jakiej racji na przykład RP ma mieć z założenia mniejsze waste niż ja?

Opiera się to mniej więcej na tym, że tam gdzie ty napisałeś sorcerer on napisał paladyn.

Vasth 12-10-2008 15:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2294870)
Kpina, to 5hp na lvl, 200ms bijący tak samo jak 100ms i koszty huntów.

To samo 200 rp bijacy tak samo jak 100 rp. 200 ek bijacy tak samo jak 100 ek.

Piotrek Marycha 12-10-2008 16:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miłosz (Post 2292304)
W ogóle to exori san powinien mieć druid zamiast morta(to by była różnica, sorc jako czarny mag może używać exori mort a druid exori san).

sorcerer oznacza czarodziej, a nie czarnoksiężnik
BTW: imho ciekawszym rozwiązaniem by było gdyby druid władał smiercią i świętą mocą, a czarodziej byłby mistrzem magii elementalnej
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2294579)
Tak, ED/MS szczególnie...

no mimo wszystko cos jest nie tak jezeli ja 45 msem expie na AS'ach z zyskiem o.O
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dzik11 (Post 2294708)
palkowi powini zrobić ze spearami tak jak było wcześniej że upadają one na ziemie tak by palladyni używali spearów tylko do skilowania a nie do expienia i palladyn przestał by być Amazonką,Włócznikiem i miał by utrudnione botowanie w końcu za czą by używać częściej kuszy i łuka

po prostu rozdzielić te dwa skille
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2294870)
Kpina, to 5hp na lvl, 200ms bijący tak samo jak 100ms i koszty huntów.

rada dla ciebie: zagraj na pvp a dowiesz po co sie gra sorcem

Kojotes 12-10-2008 17:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2294963)
Z jakiej racji na przykład RP ma mieć z założenia mniejsze waste niż ja?

Z takiej racji że RP nie zrobi nawet POŁOWY takiego expa jak ten MS o tutaj:

http://tibia.looki.de/forum/showthread.php?t=128796

Ba, wyzwaniem jest 350-400k/h..... I to nawet na wyższym lev niż ten sorc. A o proficie to nie ma za bardzo co mysleć.

Xr3 12-10-2008 18:18

Dobra, ale załóżmy, że ja nie chcę robić pg, tylko normalnie expić. W tym momencie moja droga kończy się na Okolnir, przyjmując, że Demy na goromie i dhellu są zajęte...

TheThunder 12-10-2008 20:26

Co za idiotyczny temat. Co da Ci to, że wyrazisz tu swoją opinię? Nawet gdybyś to zrobił na oficjalnej stronie to i tak NIC się nie zmieni. Wypowiadajcie się w tematach, które mogą zmienić przyszłość Tibii, np. Death Penatly albo Pvp System na forum oficjalnym. Dzięki dobrym pomysłom coś może wkońcu pójść po naszej myśli - myśli graczy. Ja tam postuję regularnie, i moje pomysły zostały zauważone przez CMa (Death Penalty, Lord Eq). Nie mówie tego, żeby się pochwalić, ale żeby pokazać, że każdy gracz może sam coś zmienić.

Mimo to oczywiście byłbym przeciw dodaniu jakichkolwiek run 'świętości'.

ZapodajMuze 12-10-2008 22:22

Cytuj:

Żaden argument. Z jakiej racji na przykład RP ma mieć z założenia mniejsze waste niż ja?
Z takiej ze jest wiecej niz jedna profesja.

xoz 12-10-2008 22:37

Cytuj:

Kpina, to 5hp na lvl, 200ms bijący tak samo jak 100ms
dla mnie kpina jest sam 200ms

Cytuj:

Dobra, ale załóżmy, że ja nie chcę robić pg, tylko normalnie expić. W tym momencie moja droga kończy się na Okolnir, przyjmując, że Demy na goromie i dhellu są zajęte...
orszabale bys chcial? i tak jest juz wystarczajaca parodia, ze ktokolwiek sam expi na demonach etc

Cytuj:

Żaden argument. Z jakiej racji na przykład RP ma mieć z założenia mniejsze waste niż ja?
bo ty masz wieksze mozliwosci. nie moja wina ze cipsoft zlikwidowal wiekszosc mozliwosci zarabiania na to poza expem

Xr3 12-10-2008 22:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 2295593)
dla mnie kpina jest sam 200ms

orszabale bys chcial? i tak jest juz wystarczajaca parodia, ze ktokolwiek sam expi na demonach etc

bo ty masz wieksze mozliwosci. nie moja wina ze cipsoft zlikwidowal wiekszosc mozliwosci zarabiania na to poza expem

Przyznaj... Jesteś typem gracza "ek forevah". Nie musisz mi przypominać o starej Tibii, gdyż dosyć dobrze pamiętam ją, gdy jeszcze nie było w niej carlin i gdy miałeś 18lvl to byłeś kozak, a jak miałeś 30, to byłeś bogiem.

Hunty na Demonach w 10 osób? Pane... to se ne vrati :(

ZapodajMuze 12-10-2008 23:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2295609)

Wlasnie to jest w tym wszystkim najgorsze , ze juz nie ma potworow ktore mozna huntowac w pare osob .

Xr3 12-10-2008 23:21

@up
-Juggernauty
-"Bossy" na Inquisituon quescie.

Lecz to i tak nie to samo. Kto był na dlach w 15 osób, ten zrozumie.

xoz 12-10-2008 23:30

Cytuj:

Przyznaj... Jesteś typem gracza "ek forevah".
nie. old ms/ed forevah.

Cytuj:

-Juggernauty
-"Bossy" na Inquisituon quescie.
moze inaczej. nie ma odpowiednich mobow i questow dla ludzi 150+. nie ma wyzwan. po co hunncic jourgi, jak z o wiele slabszych demonow przedmioty takie same. nie ma tego co zachecalo to polowania na przedmioty dla siebie. kupno mpa za 250k od randoma z dp, a wylotowanie go z 5 osobami z demona kiedy na servie pare egzemplarzy zaledwie jest. teraz nawet orsz nie jest wyzwaniem wielkim

Xr3 12-10-2008 23:43

W sumie to lekkie nie porozumienie z Orshabaalem, że ma prawie tyle samo hp co Juggernaut.

Kolejnym "żalem" są bronie z POI monsters, wprowadzone od updatu 8.0. O kant dupy rozbić - marne statsy, w dodatku 3/4 z nich są dwuręczne. Nie ma co się podniecać Vile axe. Można sobie co najwyżej postawić w domku.

Lemon 15-10-2008 16:39

Hmm.. Runy swietosci? Naprawde nie miales jak tego posta nabic? >.>
Ma divine caledra i mu starcza. Itak jest duzo silniejszy od knighta ...

Argen 17-11-2008 19:53

No i wbrew wszelkiemu rozsądkowi, autor tematu ma to co chciał (holy missle - runa będzie produkowana przez palladynów).

babcia666 17-11-2008 20:21

Hahaha racja, a widać ile by głosów przeciwnych temu:D

Albertus 30-11-2008 20:08

runki takie to dobry pomysl , przydal by sie magom i druidom. ale robic by je robil palek

a teraz co do rp.

wedlug mnie powinno byc cos takiego ;

na xx skilu palek powinien udezac :

np.
zwykly spear : 50
zwykly arrow : 90
zwykly bolt : 100

czemu? z boltow powinny byc duzo wieksze hity niz ze spearow to by zrobilo palkom 2 mozliwosci ;
a) walisz duzo ale nie masz tarczy
b) walisz malo ale masz tarcze

tak jak u knighta z jedno i dwureczna bronia

Andrealfus 30-11-2008 20:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2295609)
Przyznaj... Jesteś typem gracza "ek forevah". Nie musisz mi przypominać o starej Tibii, gdyż dosyć dobrze pamiętam ją, gdy jeszcze nie było w niej carlin i gdy miałeś 18lvl to byłeś kozak, a jak miałeś 30, to byłeś bogiem.

dokładnie, też grałem w czasach gdy jak przekroczyłeś 15lvl to byłeś kozak i mogłeś się wozić gdzie chcesz, Draga się biło w 3 osoby minimum a teraz? Demon to było wyzwanie dla kilkunastoosobowej drużyny, ja nie kojarzę już tibii tak konkretnie jak ty (dla mnie carlin było, może nawet nie zauważyłem jak je dodali? noob byłem i nie czytałem tibia.com a po upie sciagalem klienta i po prostu gralem) ale pamiętam jak wporwadzali pacca i powstawało edron. Kiedyś to były czasy, teraz to co robią to jest jeden wielki cyrk

Helodin 08-12-2008 23:26

w sumie ktos tam up ma racje niema niczego co bylo by dostepne od 140 lvl w gore (Niedostepny MLS) Cipsoft powinien zrobic questy na 200 + 250 + bo gra po 130 lvlu naprawde niema duzego sensu (na non-pvp to juz zenada)

jednak mnie najbardziej wkurza to ze cipsoft tak kreci w profesjach

jak dajecie g legi pallon i kina to dajcie softy dla MS ED

W tym update pogratulowac tylko terenow:cup:

ZapodajMuze 08-12-2008 23:43

Na poczatek powinni zrobic hell potworow na ktorych paulistinha by padal na bułe.

DamianII 09-12-2008 10:19

Posluchajcie samych siebie co wy piszecie widze ze knighci sapia do pallkow ze moga sobie sami po koxac expa na monciejszych potworach a wy tylko w teamie i was to tak naprawde gryzie ED ma frigo i icicle to tez sapicie bo moze sobie isc na demy solo a wy nadal nic...tzn mozecie ale waste ? wiec sie opanujcie co piszecie w ogole...Jestem RP exori san w wrażliwe potwory zabiera na 100 lvl okolo 100 HP tylko a wasze zasrane exori gran do 1k nawet....wiec w czym problem macie nie rozumiem.Knight moze botowac 24/7 pall raczej nie bo speary chyba ze ma dobrego skrypta z deposyterem i ze idzie kupic sobie sam dzidy
Pozdro & Pocwicz ;)

adrianislaw 09-12-2008 18:45

@UP Czemu zakładasz że knighty to tylko boca 24/7? cipsoft w podsumowaniu roku zapowiada że zajmie się botami ja im wierze może w końcu inni przestana zarzucać z zasady ze każdy knight to bot

Miłosz 09-12-2008 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DamianII (Post 2368912)
a wasze zasrane exori gran do 1k nawet....

Mam pytanie: po co się wypowiadasz, jeżeli masz gó**o pojęcie o czymś? =]
Divine Missile - 20 mp i jak mówiłeś, uwierzę ci na słowo że dmg to 100
Fierce Berserk - 340 mp i hity może Cię zaskoczą, bo są 300-600 a w potwory typu frost dragon chyba do 450 nie dochodzi, ale mogę się mylić bo dawno frostów nie biłem =p

ywemytus 09-12-2008 19:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2294579)
Tak, ED/MS szczególnie...

to Ty chyba nie potrafisz grac ed/ms ....

Sir-Babolek 09-12-2008 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DamianII (Post 2368912)
Posluchajcie samych siebie co wy piszecie widze ze knighci sapia do pallkow ze moga sobie sami po koxac expa na monciejszych potworach a wy tylko w teamie i was to tak naprawde gryzie ED ma frigo i icicle to tez sapicie bo moze sobie isc na demy solo a wy nadal nic...tzn mozecie ale waste ? wiec sie opanujcie co piszecie w ogole...Jestem RP exori san w wrażliwe potwory zabiera na 100 lvl okolo 100 HP tylko a wasze zasrane exori gran do 1k nawet....wiec w czym problem macie nie rozumiem.Knight moze botowac 24/7 pall raczej nie bo speary chyba ze ma dobrego skrypta z deposyterem i ze idzie kupic sobie sam dzidy
Pozdro & Pocwicz ;)

Myslisz ze palem sie nieda bocic ? 150 rp wyciagalem 220k/h na forstach z assow, kumaci wiedza jakich botow uzywac zeby przy monsterze nie stac, wiec zanim cos powiesz o botowaniu to to wpierw przemysl, aktualnie kazda profesja moze bocic z malym waste, niewspomne o 60 magach na ancinetach <tak jest to realne i normalne, trzeba tylko wiedziec co uzyc>.
Kazda profesja ma wady i zalety, nie podoba sie to niegraj.

Slike 12-12-2008 01:18

Runy świętości przydały by się innym profesjom niż pall, bo pall ma już czary świętości. CipSoft robiąc te runy musiał mieć jakiś cel w tym , bo chyba nie są tak głupi i wiedzą , że pallowi niepotrzebne runy świętości.

Vasudanin 12-12-2008 02:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slike (Post 2372920)
Runy świętości przydały by się innym profesjom niż pall, bo pall ma już czary świętości. CipSoft robiąc te runy musiał mieć jakiś cel w tym , bo chyba nie są tak głupi i wiedzą , że pallowi niepotrzebne runy świętości.

Ale w tibii się przyjęło, że paladyn też włada dobrze magią i umie robić runy. A ten run światła może zastąpić hmm'y. Poza tym, mag ma ogień, energię i śmierć, druid zaś ziemią, lodem i życiem (leczenie i te niepotrzebne czary na robienie szkieletów), a paladyn ma świętość.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:15.