Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Rookgaard Update 2008. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=198194)

Rocket Slayer 05-12-2008 22:33

Cytuj:

Podsumuwując
Z: Wychodzi na kolejną walkę z cash makerami. Limity banków do 1k, z maina można wynosić po 1k (to drugie to plotka).
Fak! Z jednej strony mi przykro, z drugiej śmiać mi się chce <brechtubrechtubrecht> I dobrze!

Cytuj:

Z: Nowy wygląd wilków i nowy "potwór" - kotek.
Miałem dość widoku martwych zwierząt w Thais, co dopiero będzie na Rooku...

Cytuj:

Niedługo Tibia będzie brzmieć "Only 19.95E for every 3 month multiplayer game".
Bez przesady. Zostawią Beginner Island dla Facców. Nie płaczcie, to tylko mały kawałek, kosmetyczna zmiana.

Akkorin 05-12-2008 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2363490)
Z: Wychodzi na kolejną walkę z cash makerami. Limity banków do 1k, z maina można wynosić po 1k (to drugie to plotka).

Żadna plotka, to jest pewne- jak wychodziłem na maina rookstayerem to miałem ze sobą 7k i mi ten kapitan na statku powiedział, że nie mogę wziąć więcej niż 1k i dopiero kiedy wywaliłem 6k to chciał dalej gadać. Czyli w sumie można wynieść 2k (1k bank i 1k ze sobą), no chyba że przed updatem wpłaci się do banku więcej kasy. Ja wyniosłem 1k ze sobą i bodajże 90k w banku.
tak btw to awansowałem na senior tuta ^^

Aae 06-12-2008 16:16

No, no ciekawe.

Ja dzisiaj miałem 1,2k na rooku i mam je ze sobą na mainie. -.-'

jakoś kapitan nic nie mówił na ten temat.
X(

Res Khmer 06-12-2008 16:48

Pozwole sobie skomentować z punktu ograniczenia ilości botterów.

- 1 k w banku, 1k max do wyniesienia na main:
Który z graczy którzy opuścił tą wyspę dorobił się takiej kasy na rooku? Tyko i wyłącznie botterzy, nikt więcej. Zmiana wspaniała.
A jak kiedyś było? Depo chary się miało i tam kasę trzymało. Co w tym dziwnego? Pamiętacie jak psioczyliście jak na rooku powstał oddział banku? :] Jak za jakiś czas trapnięcie jakiegoś noobka/newbie i znowu się kasa sypnie to narzekania się skończą.

- Brak kurczaków na faccu:
Extra, bot potrafił skompletować w ciągu doby w zależności od natężenia ruchu 100 - 150 piór, a może i więcej. I zarobić w ten sposób od 3k (za 100 piór sprzedanych u NPC na Edron) lub do 10 k (przy sprzedaży u gracza).

Marcin24 06-12-2008 17:03

Cytuj:

Który z graczy którzy opuścił tą wyspę dorobił się takiej kasy na rooku?
Ja, swego czasu, miałem ponad dwa razy więcej. Kiedyś nawet robiąc nową postać zabrałem z Rookstayera 20k na początek.
Cytuj:

Extra, bot potrafił skompletować w ciągu doby w zależności od natężenia ruchu 100 - 150 piór
No tak, ale na Rookgaardzie nie ma samych botów, a piórka mogą być dobrym zarobkiem dla nowych graczy na świecie.

Hakuoh 06-12-2008 17:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Res Khmer (Post 2364669)
Extra, bot potrafił skompletować w ciągu doby w zależności od natężenia ruchu 100 - 150 piór, a może i więcej. I zarobić w ten sposób od 3k (za 100 piór sprzedanych u NPC na Edron) lub do 10 k (przy sprzedaży u gracza).

Brak kurczaków? Niech po dobroci usuną raty spod Al Dee!

Res Khmer 06-12-2008 17:21

Ty sobie nie wyobrażasz ale dla botterów kurczaki były największą żyłą złota. Dlaczego? Oto powody:
a) nie więcej jak 2 - 3 zbieraczy piorek lata non stop, co słabsi z powodu marnego loota się wypalają.
b) jeżeli ktoś wyposażył się w całkiem dobrego bota, nie będe mówił o jakiego mi chodzi, to zbierał także mięsko/marchewki i sprzedawał w młynie. Wystarczy wejść na takie forum i już wiadomo jak z takim botem walczyć. Zablokować mu wejście do młynu, bo żeby sprzedać musi tam wejść :]. Dodatkowo zarabiał na kompletowaniu piorek.
c) a raty pod Al Dee? Co oni tam zarobią? jak bot na bocie siedzi i tylko respawn sobie nawzajem blokują. Ale co fakt to fakt powinni usunąć te kanały i dodać jeden wielki kompleks gdzie minosów dla każdego by wystarczyło :P, tego byście chcieli.

tak więc CipSoft usunął jedną wylęgarnie zła, może następnym razem przyjdzie czas na raty pod sklepem Al'Dee.

Zamne 06-12-2008 17:25

wut? 1k max w banku? to gdzie tera rookstayerzy będą kasę trzymać? na nubcharze to jak wyjdzie atak ratów (cip może niech zrobi atak minosów na facc area w ilościach takich jak na najeździe ratów _._) to padnie i w chuj kasy złapie jakiś noobek który na rl krzyczy "HAWUDEPE" i "jepać byry!!!!!!!1", orac płacze że pacc "kożtóje arz cjefjenciesont zuotyh a tyle mi maama nje da no hybe rze pobije jom krzesuem ale ktosi muci mnji pszynoscjic fuda przed kąpa jak gram f tipje"

a z tymi kurczakami przeniesionymi na pacc to mało zmieni bo wystarczy zrobić konto z paccem a jak pacc się skończy to zostać na pacc area i przerzucać itemy

Michoss 06-12-2008 17:40

Dawno dawno temu, zanim nadszedł update z bankami (który podobny był "Najbardziej gó**ianym update" i "Zjeb*ł tibie kompletnie") gracze trzymali szmal na oddzielnych postaciach. Przypomnijmy, że wtedy nie było jeszcze kristalek na rooku, a platynki były jak rare, więc wszystko trzymało się w GPkach.
Się do tego wróci.

Aae 06-12-2008 18:41

@up

najbardziej zje**ny był z 7.6 na 7.7 ;\

@topic

co do tych kurczaków to ja sobie je lałem dzisiaj bez bota, zebrałem z 20(feathers'ów). Da się ? Da.

Jeszcze nie spotkałem bottera na kurczakach o0

Najczęściej botują pod All Dee, żeby 8 lvl wbić.

Ktos gadal, ze nie mogl wziasc ze soba na maina wiecej niz 1k. -.-'

Dziś wyszedłem i miałem 1,2k i wszystko przebiegło normalnie, tzn. rozmowa z tym na statku.

Anitaaa 06-12-2008 18:47

Cytuj:

Dziś wyszedłem i miałem 1,2k i wszystko przebiegło normalnie, tzn. rozmowa z tym na statku.
Na Test Servie czy normalnej Tibii?

Jak w normalniej to nic dziwnego... Bo to z 1k będzie dopiero obowiązywać po wprowadzeniu aktualizacji. Do tego czasu możesz wychodzić na Main'a z kwotą jaką chcesz.

~Down.
Tak, ale to było na TS... Wystarczy dokładnie przeczytać. : ]

Aae 06-12-2008 20:54

No tak na rl.

Tylko, że ktoś pisał, że miał 7k i musiał 6 wyrzucić, bo nie chciał z nim gadać ten kapitan(nie pamiętam imienia sry o0)

Akkorin 06-12-2008 23:10

Ja pisałem. Chyba wszystko co pisałem w tym temacie było na test servie, chyba nie myśleliście że dałem ss jak zabijam mino maga z rl Tibii. o_O

Aae 06-12-2008 23:17

No to, to nie, ale z tą kasą to widocznie przeoczyłem lub niedokładnie przeczytałem.

sry w takim razie ; }

Akkorin 06-12-2008 23:54

Właściwie to akurat w tamtym poście o tym kapitanie nie napisałem, że to był ts, ale wcześniej o tym mówiłem. : p

BaniuPPL 07-12-2008 09:19

Czytałem wasze wypowiedzi i chiałbym się dowiedzieć czy jak będę jako Rookstayer mial na sobie np. 10k w Platynkach to czy bede mógł w banku zamienić je na Crystal Coins ?

Verious 07-12-2008 09:58

Tak.
123456789

Szpec 07-12-2008 11:02

Wszyscy mowia o tym 1k w banku, ale zauważcie iż nie można trzymać wiecej niz 1k w postaci. W zwiazku z tym aby przetrzymac 20k musisz miec 20 depocharów... bez przesady, ludzie

Akkorin 07-12-2008 11:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szpec (Post 2365737)
Wszyscy mowia o tym 1k w banku, ale zauważcie iż nie można trzymać wiecej niz 1k w postaci. W zwiazku z tym aby przetrzymac 20k musisz miec 20 depocharów... bez przesady, ludzie

Mała korekta: Nie można trzymać więcej niż 1k w bp (ręce, ...) kiedy wychodzi się na maina, a dokładnie od momentu gdy podamy kapitanowi nazwę miasta, do którego chcemy się udać.

nugget 07-12-2008 12:12

elo elo

To chcecie powiedzieć, że kiedy będziemy wychodzić na maina to możemy mieć ze sobą 1k ???

A w banku można będzie mieć również 1k???

Jeśli tak to ja się pytam :

Po co ten bank???

Niech go też zlikwidują....

Co wy na to???

A jak chcą walczyć z boterami to niech Gm-owie częściej się logują a co za tym idzie łapią boterów bo ctrl + r do czegoś służy.....

NIE KAŻDY ROOKSTAYER JEST BOTEREM.

Można grać też dla przyjemności czy to takie dziwne???

Luker's 07-12-2008 12:17

Te tak zwane 1k ma wystarczyć na usprzentowanie po wyspie przeznaczenia (plate set , jakieś tam miecze). Bo wcześniej zdarzały się przypadki ludzi co zdobywali po 60-70k na rooku a potem przekazywali wszystko na nowego hara.
I tak latali z C setem i 3bp HP.

Aae 07-12-2008 12:52

Racja ; /

Przecież nie każdy Rookstayer to botter.

Psują gre na maxa !!!

Gratz.

Marcin24 07-12-2008 13:05

Cytuj:

Psują gre na maxa !!
Sądzę, że na siłę próbują coś zrobić, nie myśląc o uczciwych graczach. To nie idzie w dobrą stronę.

Luker's 07-12-2008 13:10

Niestety masz rajcie Marcin. Zamiast zrobić dobrze robią gorzej...
NP.
SHP za 20gp (nooby stały się nieśmiertelne) :(

Aae 07-12-2008 13:17

: <

ja tam bym wolał Tibie 7.6.

ona była the best.

Res Khmer 07-12-2008 13:18

Cytuj:

Mała korekta: Nie można trzymać więcej niż 1k w bp (ręce, ...) kiedy wychodzi się na maina, a dokładnie od momentu gdy podamy kapitanowi nazwę miasta, do którego chcemy się udać.
To rozumiem że jest furtka dalej dla botterów otwarta, bo po nazwie miasta chyba trzeba jeszcze napisać yes, w między czasie zabierając kase z ziemi. Dobrze rozumiem?

Cytuj:

Racja ; /

Przecież nie każdy Rookstayer to botter.

Psują grę na maxa !!!

Gratz.
Prawie każdy, to jest tak jak z ek na non-pvp

Cytuj:

Wszyscy mówią o tym 1k w banku, ale zauważcie iż nie można trzymać więcej niż 1k w postaci. W związku z tym aby przetrzymać 20k musisz mieć 20 depocharów... bez przesady, ludzie
W ręce/plecaku to będziesz mógł trzymać ile dusza zapragnie. Ale do banku będziesz mógł wpłacić tylko 1k, a poza tym na main wynieść będziesz mógł czysto teoretycznie tylko 1k, bo wnioskuje z wypowiedzi Akkorin, że jest luka. Poza tym kiedyś nie było banku, i co jakoś każdy sobie z tym radził, z tą różnicą że nikt nie miał kristalek, a miał dwa- trzy depa więcej.

A jak jest luka, to zaspamuje forum na tibia.com, żeby coś z tym zrobili, bo nic z walki z bottami nie wyjdzie.

@down:
A o której grałeś? między 12-20? Zajrzyj po północy, i nie patrz przez pryzmat osób stojących na rynku. Moze nie wiesz gdzie bocą? Otoż: kanały pod miastem, kanały pod Al'Dee, Poison Cave, Bear Cave+Wolf Cave, Kurczaki itd itd, wszędzie tak jest.

A ponadto słyszałeś o cheatach? Jak Autolooter, alarmy itd, tylko przez to nie wiemy, że ktoś boci bo potrafi to ukryć. Ale wystarczy przyjść noob charem popatrzeć jak koleś chodzi i wiesz, że to bot lub nie, tylko, że czuwa przed kompem, uczy się itd.

Aae 07-12-2008 13:25

@up

Ja tam grałem na rooku na Iridii i wcale tak dużo botterów nie było. Napewno nie "większość"

ZapodajMuze 07-12-2008 13:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nugget (Post 2365878)
NIE KAŻDY ROOKSTAYER JEST BOTEREM.

Do 20 lvla owszem max 30a pozniej koncza gre albo zapoznaja sie z kolega ng tudziez blackd.

Ameriov 07-12-2008 13:39

Cóż, luka zapewne jest taka, że przed wyprawą można się obładować manasami na które prędzej czy później i tak byśmy wydawali fortune...
Ale z ograniczenia cap ile tak można wynieść... 6k w manasach max. +1k +1k bank, no w sumie widać różnice.
Czyli zakładam, że ilość botterów na ratach itd. nię nie zmieni, a na bearach przybędzie dla "lekkiej kasy". Gratz Cipsoft.

<hmm> 07-12-2008 18:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nugget (Post 2365878)
....
Po co ten bank???
Niech go też zlikwidują....

Bank powstał jako odpowiedz na szerzącą się plagę głupkowatych trapperów, i miał służyć jako bezpieczne miejsce do przechowywania pieniędzy dla 'normalnych' graczy.
Jako że teraz jest jednym z wielu powodów dla których rookgaard stał się bott-farmą, będzie ograniczona jego funkcjonalność. Okazał się w pewnym sensie niewypałem, i teraz będzie to naprawione. Spełni swoją funkcję – nauczy obsługi banku, i zabezpieczy graczy przed utratą pieniędzy. Czego chcieć więcej?

A co do chickenów.. to najlepszy przykład, że dziesiątki maili do Cipsoftu w koncu przyniosły skutek.
Swoją drogą, dla pozostawienia klimatu mogli by po prostu usunąć pióra z loota kurczaków na terenie rookaardu ;)

Aae 07-12-2008 18:29

@up

ja wole Rookgaard z addonami niż bez. :\

Hakuoh 07-12-2008 18:35

Swoją drogą zwiększy się popyt na Carlin Swordy - idealna luka na wyniesienie z maina +1k...
@edit
...co daje w sumie +3k.

Aae 07-12-2008 18:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2366620)
Swoją drogą zwiększy się popyt na Carlin Swordy .

Dlaczego ? ? ?

Luker's 07-12-2008 19:01

cena jednego Carlin sworda wynosi 115gp w carlin , jego waga wynosi 40 oz.
czyli można zaopatrzyć się w tego tyle ile można unieść.

Aae 07-12-2008 19:06

No tak. Nie pomyślałem -.-'

BaniuPPL 08-12-2008 16:14

Mógłby któryś z tutorów zobaczyć czy da się na TS zdeponowac wiecej niz 1k i czy jezełi na ofie mam 30k np. to czy one mi zostanie czy zrówna mi się do 1k ?

Akkorin 08-12-2008 16:35

Przecież ciągle o tym mówię... Zostanie Ci, ale nie będziesz mógł więcej wsadzić, a jeżeli nic nie masz (lub poniżej 1k), to będziesz mógl zdeponować tylko do 1k.

Pan Klocek 08-12-2008 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HubertPol (Post 2368383)
Eragog, ni da rady bo czikenuff nie bedzie na faccu : < Nie pobotujemy sobie no ;D

Hubert, weź wypalaj do swoich rówieśników na forum o pokemonach. Jeszcze nie zauważyłeś, że nikomu tu nie imponujesz? Jesteś daremny.

EDIT
Dziękuje modkowi za pozbycie się tego dzieciaka :) ten przycisk do raportowania to najlepsza rzecz na świecie :)

Luker's 08-12-2008 23:01

ok. 1k . Lecz czy jest jakiś sposób by oszukać ten system?

jakieś pomysły?

Ameriov 08-12-2008 23:10

<@up No dobra, nie będe taki jak ty, deleted>

@tutorzy

A ten TS jeszcze się trzyma czy już off? I jeśli jest, to CM jeszcze się bawią w miastach czy sobie odpuścili?
Hm, ciekawe czy jest coś, czego jeszcze nie odkryliście na tym rooku, schowanego niczym tarantula. W końcu coś odjęli, to i może coś doszło...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:38.