Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Dlaczego nie można używać dwóch broni? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=199190)

Levi 02-12-2008 18:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 2358889)
nie, rycerze nie, a co do tej "ogromnej siły" to czy podniesienie dwoch mieczy nie ważących nawet 3 kg ŁĄCZNIE jest takie niesamowite? o.0

@myxam: no nie licząc sytuacji gdzie jest sie zmuszonym (tak jak powiedziales ktos stracil tarcze) to taka kombinacja była raczej tylko w przypadku kiedy sobie plebs brał dwa toporki i siekał na slepo :P bo generalnie taka walka jest mega niebezpieczna, zero defensywy, do tego ktoś uzbrojony w tarcze +1h broń miał ogromną przewagę, nie zapominajmy że walka wtedy to nie wyglądała jak na filmach jakieś mega combosy jak z gwiezdnych wojen, tylko łuuup... blok, łuuup... blok, łuup... itd chociaż fakt z dwoma mieczami mozna pokombinować, tylko... po co? jak byle żółtodziób który pierwszy raz w życiu trzyma w rękach dzide może okazać sie smiertelnym wyzwaniem? ;d

i wszystko to co powiedziałeś sprowadza się do skilla-umiejętność władania daną bronią/broniami...:)

Simba_Knight 02-12-2008 19:02

mogli by wtedy dorobic "second skills" i wtedy bys go robił jakbys walil z 2 broni w monka np. (normalny trening ale bez tarczy) i masz RAZ wybor jaki SS ma być i masz np. skille 70/60 i 40 second skill wiec majac 2 bronie 2 hit jest duzo mniejszy!

boniedwa 04-12-2008 03:42

Jak ja kocham gdy Tibia, bądź inna gra jest porównywana do prawdziwego życia:) Gdzieś tam up wyczytałem że rycerze nie używali 2 broni na raz, więc pomysł cięki. Tak się składa że na żadnej wojnie w dziejach świata nie widziano maga strzelającego z sd, może powinni usunąc maga i sd żeby tibia była realna?

Według mnie pomysł fajny, jakieś urozmaicenie by było:)

Rujewit 04-12-2008 04:01

Second skill to swietny pomysł moim zdaniem !!! Gra nabrałaby urozmaicenia :)

PabloMage 04-12-2008 05:57

@Topic
temat fajny, fajnie się czyta wasze pomysły xD

Pall, Sorc, Druut: nie mogą używać broni w obu rekach (z wyjątkiem kuszy, luku itp)
Knight: Może używać 2 broni jednocześnie ale..
- Obydwie muszą być jednoręczne
- Bronie muszą być takie same np bright sword i bright sword a nie Serpent i spike
- Muszą posiadać maksymalnie 35 lub 40 ataku (choć 40 było by przegięciem)
- Axe, Club i Sword Ringi dzielą się na obydwa miecze (Sword ring daje up 4 skila czyli dawał by tylko 2)
- ofc nie można mieć tarczy ale to chyba logiczne

@Kastet?
Kastet raczej nie ale coś bardziej ala rękawice z sztyletami typu Wolverin czy jak to się pisze XD

@Średniowiecze
Nie wiem nie miałem okazji tam być xD ale w mojej wyobraźni widział bym w tamtych czasach Rycerza z dwoma mieczami ;)

@Off Topic
A Swoja droga jak Paladin może trzymać w jednej ręce przykładowo 60 Włóczni i jednocześnie rzucać jedna z nich? tego sobie nie mogę wyobrazić

@Pozdrowienia
Pozdrawiam xD

birmilek 04-12-2008 13:37

Według mnie takie rozwiązanie jest możliwe. Wiąże się to jednak ze stworzeniem nowej profesji. Coś w deseń wiedźmina. Taka postać walczyłaby dwiema broniami, uderzając słabo lecz szybko, używałaby magii trochę lepiej niż pall a zamiast tarczownictwa trenowałaby uniki. Wszystko jest do zrobienia, potrzeba tylko chęci.

Dr.Unknown 04-12-2008 13:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Simba_Knight (Post 2353173)
więc dlaczego jest zakazana?[...] ale przeciez mozliwe jest bicie z 2 broni i wtedy hity by siadały dwa razy szybciej niz z pojedynczej broni lub z podwojoną siła w przypadku dwóch takich samych broni jednorecznych

Właśnie dlatego.

Yakky 06-12-2008 02:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 2356777)
nooo i szkoda ze jeszce pistoletow laserowych nie ma o,o

Jeszcze będą. Po V zapowidzi update można wnioskować, że będą kiedyś pistolety, albo strzelby jak w WoWie :p
o,o ..i..? uhm

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2356764)
<ściana>znaki

Nie spamuj <$$ij znaki>

Vil 06-12-2008 15:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2361744)
Właśnie dlatego.

Dlatego, ze shielding zbiera dokladnie 2 hity w turze, a ataki przeprowadzone przez knighta dwiema broniami wykonywane bylyby w tej samej kolejce. W takiej sytuacji bierzemy 2 knightow, jeden atakuje cel lamiac shielding, drugi wchodzi jak w maslo, zadajac przy niezlych skillach 250-300 obrazen na kazdy atak z kazdej broni w potworka pokroju behe lub demona. Na dzien dzisiejszy zeby cos takiego osiagnac trzeba 4 knightow i kupe zabawy z ustawieniami timingow, tak zeby 2 najslabszych zbieralo bloki a 2 najsilniejszych zadawalo obrazenia.

Ktokolwiek trenowal na monku bitym przez 2 raty wie, ile zabawy jest z takim timingiem ataku, zeby raty zbieraly bloki, teraz wystarczy to pomnozyc przez 2 i robic co kilkanascie sekund przy kazdym kolejnym stworku. Tak to wyglada dzisiaj, w przypadku uzywania dwoch broni upraszcza sie o wiele razy za bardzo.

Nie mowiac juz o takim malym szczegoliku, ze z takiego rozwiazania korzystaja w zasadzie tylko uzytkownicy swordow, bo tylko swordy maja wystarczajaco duzy def zeby rezygnacja z tarczy nie powodowala zadnych powaznych konsekwencji.

Cytuj:

Po V zapowidzi update można wnioskować, że będą kiedyś pistolety, albo strzelby jak w WoWie
W WoWie krasnoludzka/ goblinska technologia nie jest niczym dziwnym, w Tibii jedyne elementy technologii to parowiec krasnali, winda w kaz i mechanizmy skladania mostow, czyli praktycznie nic do wykorzystania dla gracza. W takiej sytuacji zadnej powaznej rewolucji nie musimy sie spodziewac, bo nie pozwala na to engine.

dragi09 07-12-2008 11:49

żal to by było jak fast atak... to nie lepiej jak se na ots wejdziecie?? fast atak i exp x1?? żal myślicie wy ludzie:o

Lord_Piterek 07-12-2008 11:56

to wtedy by nie bylo sensu noszenia 2 recznych broni bo po cholere

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:11.