![]() |
Cytuj:
|
mogli by wtedy dorobic "second skills" i wtedy bys go robił jakbys walil z 2 broni w monka np. (normalny trening ale bez tarczy) i masz RAZ wybor jaki SS ma być i masz np. skille 70/60 i 40 second skill wiec majac 2 bronie 2 hit jest duzo mniejszy!
|
Jak ja kocham gdy Tibia, bądź inna gra jest porównywana do prawdziwego życia:) Gdzieś tam up wyczytałem że rycerze nie używali 2 broni na raz, więc pomysł cięki. Tak się składa że na żadnej wojnie w dziejach świata nie widziano maga strzelającego z sd, może powinni usunąc maga i sd żeby tibia była realna?
Według mnie pomysł fajny, jakieś urozmaicenie by było:) |
Second skill to swietny pomysł moim zdaniem !!! Gra nabrałaby urozmaicenia :)
|
@Topic
temat fajny, fajnie się czyta wasze pomysły xD Pall, Sorc, Druut: nie mogą używać broni w obu rekach (z wyjątkiem kuszy, luku itp) Knight: Może używać 2 broni jednocześnie ale.. - Obydwie muszą być jednoręczne - Bronie muszą być takie same np bright sword i bright sword a nie Serpent i spike - Muszą posiadać maksymalnie 35 lub 40 ataku (choć 40 było by przegięciem) - Axe, Club i Sword Ringi dzielą się na obydwa miecze (Sword ring daje up 4 skila czyli dawał by tylko 2) - ofc nie można mieć tarczy ale to chyba logiczne @Kastet? Kastet raczej nie ale coś bardziej ala rękawice z sztyletami typu Wolverin czy jak to się pisze XD @Średniowiecze Nie wiem nie miałem okazji tam być xD ale w mojej wyobraźni widział bym w tamtych czasach Rycerza z dwoma mieczami ;) @Off Topic A Swoja droga jak Paladin może trzymać w jednej ręce przykładowo 60 Włóczni i jednocześnie rzucać jedna z nich? tego sobie nie mogę wyobrazić @Pozdrowienia Pozdrawiam xD |
Według mnie takie rozwiązanie jest możliwe. Wiąże się to jednak ze stworzeniem nowej profesji. Coś w deseń wiedźmina. Taka postać walczyłaby dwiema broniami, uderzając słabo lecz szybko, używałaby magii trochę lepiej niż pall a zamiast tarczownictwa trenowałaby uniki. Wszystko jest do zrobienia, potrzeba tylko chęci.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
o,o ..i..? uhm Cytuj:
|
Cytuj:
Ktokolwiek trenowal na monku bitym przez 2 raty wie, ile zabawy jest z takim timingiem ataku, zeby raty zbieraly bloki, teraz wystarczy to pomnozyc przez 2 i robic co kilkanascie sekund przy kazdym kolejnym stworku. Tak to wyglada dzisiaj, w przypadku uzywania dwoch broni upraszcza sie o wiele razy za bardzo. Nie mowiac juz o takim malym szczegoliku, ze z takiego rozwiazania korzystaja w zasadzie tylko uzytkownicy swordow, bo tylko swordy maja wystarczajaco duzy def zeby rezygnacja z tarczy nie powodowala zadnych powaznych konsekwencji. Cytuj:
|
żal to by było jak fast atak... to nie lepiej jak se na ots wejdziecie?? fast atak i exp x1?? żal myślicie wy ludzie:o
|
to wtedy by nie bylo sensu noszenia 2 recznych broni bo po cholere
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:11. |