![]() |
Jeszcze jest mnóstwo spawnów w Kazordoon... Około 3 miejscówy zaarz w kopalni jeszzce pod miastem (bazyliszek itp) i kilkanaście z tego co pamiętam w kopalniach poza miastem, ale nie pamiętam drogi... Pzdr
|
Genialny poradnik nareszcie został przeniesiony.
Mam pytanko czy jak nie mam robaków i "łowię" ryby to rośnie mi skill wędkarstwa ?? |
No zajebisty poradnik .
|
Poradnik znakomity;p oby tak dalej
|
"Natomiast możesz mieć nadzieje, ze ktoś tam expi dla Voodoodolli i zostawia Scythe w martwych ciałach."
Przy Sickle. |
...
Wszystko fajnie i pięknie, ale liczę na poradnik dla lov i hlvl dla palków ;)
|
Prosilbym o dokladniejsze info na temat skillowania na geomancerze... tzn gdzie dokladnie sie ustawic, skad wziąć potworki na shielding itp. :) bylbym wdzięczny
|
Cytuj:
|
Jak otworzyć ten mur w Tar Pi tombie ?
|
Naprawdę spoko szczególnie to miejsca do skillowania :p
|
post do usuniecia
|
Ta miejscowa obok thais <White flower temple> to tam ktos ci moze lurnac dsa :((
|
Bardzo fajny poradnik dla low lvl'i, dla high ciutke zabrakło by nazwać go gigantycznym; nie podałeś wszystkich respów gargoyle, nic nie widziałem o trenowaniu geo - kiedys geo bije monka, teraz stawia sie ds'a. Co prawda trzeba miec zaprzyjazniona postac magiczna +28 lvl, ktora zgodzi sie stac razem z toba, ale za pozyczenie softow idzie przekupic ;p, a komforty ogromny ;p, mozna isc nawet do sklepu :D. Dlatego 9,5/10
|
na gargulcach... mozna zamykac te drzwi od zewnatrz i od wewnatrz. tymi takimi scarabkami na scianach.
|
Cytuj:
bierzesz kumpla sorca mogacego robic monki (tak jak w pvp), ropujesz se geomancera jak jakiegos znajdziesz w "odpowednie miejsce" kumpel robi tam monka i czekasz az monk zacznie zrywac od geo. geo jest na tyle nieogarniety(chyba ze cos sie zmienilo), iz nie zmienia celu ataku i bedzie ciskal monka, az ten nie padnie a ty w miedzy czasie mozesz ciskac go. wez pod uwage to, ze monker musi stac blisko ciebie aby monk go widzial, i nie przestal sie leczyc. |
Cytuj:
Mylisz sie :) Próbowałem aby to właśnie sprawdzić DS znika zanim dojdzie tam do skrzyżowania :] :cup::cup::cup: |
naprawde świetny :D takie poradniki powinny być dla wszystkich profesji, szkoda tylko, że dla Knighta jest taki GIGANTYCZNY a dla innych profesji byle byłyi to z 2007-6 roku więc są troszke przeterminowane, może ktoś by napisał poradnik dla Sorca ;)? i przy okazji dla Druida i Palka
|
No nawet fajny poradnik, daję 4/5, ponieważ najwięcej napisałeś o Knighcie. Reszta ok, fajnie że podałeś skillowanie dla low lvl oraz najgorsze bronie do expienia, ale najlepsze do skillowania.
|
Oj duzo czasu minie zanim ktoś napisze lepszy poradnik
|
Cytuj:
|
Świetny poradnik :)
|
Świetny poradnik, dla wielu osób z pewnością się przyda! :)
|
A co z Blobami (Mercury, Acid i Death)??
Da się na nich chyba skillować na H-LVL?? |
Świetny poradnik 10/10 widać, że długo przy nim pracowałeś :)
|
Poradnik 1 klasa ! B)
Przydały by się mapki do respawnów np. Slima - to jedyna uwaga ode mnie. |
Poradnik jest zadowowalający jednak chcialbym zwrocic uwage na kilka szczegolow. Jako ze sam jestem juz dosyc doswiadczony w trenowaniu paladynem i knightem ;p
Co do slimów to nie wspomniałeś o miejscówce pod ab'dendriel a dokladnie w ghoul cave do ktorego mozna sie dostac przechodzac przez trolle pod ab'dendriel badz tez idac na polnoc wyspy i schodzac do dziury. Sa tam 3 pokoje w ktorych spokojnie mozna sie zamknac ze slimem i trenowac dlugi czas. Co do graczy to respektuja oni zazwyczaj trenujacych tam playerow i nie zabijaja Ci slimów a Ty nie zawadzasz im jednoczesnie swoim treningiem poniewaz jestes jakby od nich odcięty. Tu screen z mojej wlasnej postaci: http://img91.imageshack.us/img91/2725/zert.jpg Natomiast co do Monka to dwa dobre miejsca blisko pz i wody to Flower Temple w Thais oraz Sunflower Tower niedaleko Ab'Dendriel z którego także prezentuje screen: http://img141.imageshack.us/img141/2849/46126904.jpg Myśle że warto byłoby wspomnieć o tych miejscach :) pozdrawiam :) |
Witam!
Poradnik czytalo mi sie swietnie i na pewno skorzystam. Mam pytanie co do wykresu skilowania. W jakich jednostkach jest podany czas? I 2 zastrzerzenia do tego wykresu. Po pierwsze z tego co czytam na tibia com palladynom dist rosnie szybciej niz melee u rycerzy. Po 2-gie, okres czasu potrzebny do zrobienia 0-100 skila w melee to okolo 96 jednostek czasu, a od 100-140 tylko okolo 6 tych samych jednostek, cos tu jest nie tak. Teraz pytanie osobiste do wlasciciela poradnika albo osoby zorientowanej. Mam bardzo slabe skile (75/71) jak na moj level, wiec postanowilem sprobowc i... Lacznie stalem na slimach 11 godzin. Zakladajac, ze sa przestoje kiedy slim musi dojsc do mnie i czasem chwile trwa zanim matka zrobi klony ponownie to efektywnie powiedzmy skilowalem 10 godzinj? Zgodzicie sie? W ciagu tego efektywnego skilowania, tarcza przyrosla mi o 47% a miecz 22%. Czy nie wydaje sie Wam , ze to strasznie malo jak na 11 godzin stania w miejscu? W tym samym czasie spokojnie zrobilbym level a skile przyroslyby o polowe tych wyskilowanych %. Teraz expiac robie skill raz na 3-4 levele wiec tez jakos idzie a nie stoje w miejscu z levelem. Tak wiec jesli wszystko w tym czasie robilem dobrze, a nie bardzo jest co robic zle, to skilowanie w moim przypadku nie ma sensu. Musial bym z 2 miesiace skilowac zeby miec z 10 skili w gore, w tym czasie kumple uciekna mi z levelami na tyle, ze razem juz nie poexpimy... Dziwne. Pozdrawiam, moon Do modkow, nie mam polskich liter wiec oszczedzcie :] |
w poradniku brakuje mi moim zdaniem najbardziej sekretnego miejsca respa Slime w tibii. W kopalni pod pustynią. Gdyby nie to ze Slime sam skilluje można tam 24/7 trenować az do 100 skilla. O tej miejscówce wie niewiele osób, a większości h lvle które już tam i tak nie potrenują bo są za mocni ;-) Ale gdy sie ma dobre skille i eq i wytrzymasz 8h na jednym Slime możesz spokojnie trenować cały dzień i noc.
|
Więcej takich brawo xD ja mam 8 lvl skille 30/30 rosną Knight
|
Bardzo ładny poradnik :)
|
;p
Ja z sickle i z axem 53 na full defie strasznie szybko zabijam tego slime ;/ Co minute trzeba nowego zaznaczać.
17:02 You deal 4 damage to a slime. 17:02 You deal 2 damage to a slime. 17:02 You deal 6 damage to a slime. 17:02 You deal 7 damage to a slime. 17:02 You lose 9 hitpoints due to an attack by a slime. 17:02 You deal 2 damage to a slime. 17:02 You deal 3 damage to a slime. 17:02 You deal 3 damage to a slime. 17:02 You deal 2 damage to a slime. 17:02 You deal 5 damage to a slime. 17:02 You deal 5 damage to a slime. 17:02 You deal 3 damage to a slime. 17:02 You deal 4 damage to a slime. 17:02 You deal 1 damage to a slime. 17:02 You deal 3 damage to a slime. 17:02 You lose 6 hitpoints due to an attack by a slime. 17:02 You deal 7 damage to a slime. 17:02 You deal 5 damage to a slime. 17:02 You deal 4 damage to a slime. 17:02 You deal 6 damage to a slime. |
jedyna wada w trainie na slime to dla mnie to że palkiem za bardzo sie na nich nie poskiluje na low levelu bo miejscówek ni ma :\
10/10 |
Poradnik super. 10/10 (Napracowałeś się troche xD);)
|
No poradnik ok zdziwilo mnie skilowanie na geomancer chyba nikt go niewybiera ale i tez czegos tu brakuje cycow na facu lub slimy kopalnie znam jedno dobre z tych bespieczniejszych zaciszy z cycami ale i ono niejest czesto wolne dodaj cos skill facc high lvl :]:]:]:]:]:]
|
Ja mam skile 16/16 wlasnie wszedlem na maina, na czym mam skilc?:]
|
podesle mi ktos na PW wiadomosc o tych bugach w HG ? gdzie to ;s ?
|
Niezły poradnik większości się pewnie przyda ;)
|
Dobry poradnik, takie jakby podsumowanie wszystkich innych ;)
Jednak najlepiej trenowało się, gdy tibia nie wywalała po 15 minutach nieaktywności. Wtedy można było siedzieć nawet miesiącami :) |
dzieki bardzo za poradnik! Baaaardzo się przydał. Pozdrawiam
|
Bardzo Ładny i przejrzysty poradnik na pewno skorzystam przy moim treningu ;P
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:30. |