Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   [Serwer] LOL WTF? 43 ed pk :o (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=200254)

bemo 09-12-2008 19:08

calkiem smakowe, szkoda ze tego typa co po neigo przyszedl nei spingowal ;p

Kiełek 09-12-2008 19:46

pingpong;)
a tak btw
ten 126 ed to drugi char tego 197 rp = to samo ip = doubleded

Totaj 09-12-2008 19:52

Najczęstszy sposób pingowania to pingowanie przez wiersz poleceń. Nie raz sie robiło co nieco na warach ;). Są do tego także skuteczniejsze programy ;).
I teraz najważniejsze. Biegnie jakiś typ , koleś patrzy jego ip ( ma ekipe na venta z 20 typa .) Daje na vencie ip gościa i kazdy z osób pinguje go. Jest to wystarczające żeby zamulić kompa, wyłączyć go badź oderwać od neta;)

pol_lop 09-12-2008 20:02

z 1 kolesia blue legow nie wzioł ;p

Koszyk 09-12-2008 20:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Totaj (Post 2369665)
Najczęstszy sposób pingowania to pingowanie przez wiersz poleceń. Nie raz sie robiło co nieco na warach ;). Są do tego także skuteczniejsze programy ;).
I teraz najważniejsze. Biegnie jakiś typ , koleś patrzy jego ip ( ma ekipe na venta z 20 typa .) Daje na vencie ip gościa i kazdy z osób pinguje go. Jest to wystarczające żeby zamulić kompa, wyłączyć go badź oderwać od neta;)

20 osob nie wystarczy, probowalismy ; ) do tego potrzeba okolo 100 kompow zeby az tak zamulic kompa aby pakiety nie docieraly... ( moge sie mylic ale tak mi tlumaczono ; ) )

Paralizze 09-12-2008 20:32

@up
uwierz mi wystarczy ;)
robiliśmy w 5 typa z 180 lvlem :) był wystarczająco zpingowany aby paść lecz miał tam jakąś kontrole :P

DexteroO 09-12-2008 20:37

Cytuj:

oj chlopcze, gowno wiesz.
myslisz, ze pingowanie to "Start -> Uruchom -> Ping www.onet.pl" ? i co, onet sie wtedy wylacza? ;\

pingowanie to wysylanie kilkuset/kilkutysiecy pakietow na komputer ofiary przez co zamula jej neta/kompa lub odlacza go.

Prostynick 09-12-2008 21:59

Po co się trudzicie z ilością komputerów jak są gotowe wirusy które zarażą po cichu komputery docelowej grupy osób i mamy sieć rozproszoną... Możecie nawet nie wiedzieć, że uczestniczycie w takim ataku :P

A mam tylko jedno pytanie - skąd biorą IP tych osób? To są znajomi czy jakieś nieznane osoby?

Ja ustawiłem firewall na rozłączanie w czasie wykrycia ataku i to działa bo testowałem, ale jak jest attack mode to i tak padam ;) Jedyny sposób to latać z dwoma aolami, aby po dedzie założyć, a nie lecieć od świątyni do depo bez aola. A jak jest rs to już inna sprawa. I lepiej jak jedziemy na bocie nie ustawiać ponownego połączenia bo sam wiem ile osób tak padło.

Kluska_ziom 09-12-2008 22:13

@prosty nick
wychowali cie na pierdolonego plebsa nieznajacego prostych zasad ortografii badz uzywajacego specjalnych bledow w celu zwrocenia uwagi

jerrry 09-12-2008 22:14

Cytuj:

Przykro mi, niestety sie mylisz ;) pingować przez wiersz poleceń możesz strony zewnetrzne ew. localhosta. Na większą skale przydają sie botnety. poza tym pingować przez wiersz poleceń teoretycznie sie da, ale osoba pingowana musi byc w tej samej sieci co pingujący a i tak pakiety nie przekroczą kilku kilobajtów.

Mastermune 09-12-2008 22:41

@up
OTS BUH@H@H@H@H@H...

no i co że jest od 80 lvl, założyć go możesz tylko nie będzie dodawał +3mlvl -.-

Po za tym z tego co mi wiadomo TibiaCam TV nie można nagrywać na OTSach

Kamliss 09-12-2008 22:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2369714)
20 osob nie wystarczy, probowalismy ; ) do tego potrzeba okolo 100 kompow zeby az tak zamulic kompa aby pakiety nie docieraly... ( moge sie mylic ale tak mi tlumaczono ; ) )

Przecież przy pingowaniu nie zamulasz kompa, tylko zapychasz upload ofiary, dzięki czemu otrzymuje pakiety ale ich nie wysyła - nie może nic zrobić a widzi co się dzieje wokoło.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Prostynick (Post 2369714)
Możecie nawet nie wiedzieć, że uczestniczycie w takim ataku

Bo głównie o to chodzi - w przypadku botnetów.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Totaj (Post 2369714)
Najczęstszy sposób pingowania to pingowanie przez wiersz poleceń. Nie raz sie robiło co nieco na warach

Owszem jest to możliwe, ale trzeba zrobić to odpowiednim sposobem.

Cytuj:

Są do tego także skuteczniejsze programy

Które w większości bazują na windowsowym wierszu poleceń, można zrobić taki w notatniku.

Cytuj:

Jest to wystarczające żeby zamulić kompa, wyłączyć go (...)

Pingiem zapychamy upload ofiary, nie wyłączamy komputer.

Ere 09-12-2008 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mastermune (Post 2370040)
@up
OTS BUH@H@H@H@H@H...

no i co że jest od 80 lvl, założyć go możesz tylko nie będzie dodawał +3mlvl -.-

To nie zostałeś dostatecznie doinformowany. Oczywiście że można, bez różnicy.

Koszyk 09-12-2008 23:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamliss (Post 2370048)
Przecież przy pingowaniu nie zamulasz kompa, tylko zapychasz upload ofiary, dzięki czemu otrzymuje pakiety ale ich nie wysyła - nie może nic zrobić a widzi co się dzieje wokoło.

Ech chodzilo mi o zapchniecie lącza, moj bład.

Prostynick 10-12-2008 16:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kluska_ziom (Post 2369989)
@prosty nick
wychowali cie na pierdolonego plebsa nieznajacego prostych zasad ortografii badz uzywajacego specjalnych bledow w celu zwrocenia uwagi

Skąd wiedziałeś poziomkowa kluseczko?

btw ip z venta, nie pomyślałem...

Makuu 10-12-2008 17:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2368608)
Przez ip?... niewiem jak to się robi... chyba przez ip. Żeby kogoś spingować trzeba nieźle się znać w tych sprawach :x

Albo sie nie znac,miec admina na vencie gdzie sa ofiary i miec mocny upload.

Cery 10-12-2008 22:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Makuu (Post 2370851)
Albo sie nie znac,miec admina na vencie gdzie sa ofiary i miec mocny upload.

W Japonii ma być 100MB w dwie strony ; s

Royal_Michael 11-12-2008 00:01

raczey 100Mb/s
tylko jaki dysk bedzie nadazal z zapisywaniem? no wlasnie

Makuu 11-12-2008 14:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cery (Post 2371536)
W Japonii ma być 100MB w dwie strony ; s

Dla uzytkownika z 1mbitem wyslanie kilku pakietow po 2 mb spowoduje zapchanie lacza.Mozna to zrobic nawet za pomoca wiersza polecen z komenda -t czyli ciaglym wysylaniem pakietow.A wiec wysylac pakiety do czlowieka az padnie.Wystraczy miec ip.

@Obaj panowie up.
Obaj jestescie w bledzie. Zapewne chodzi o 100Mbit.

AdiZgOlekk 11-12-2008 15:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mastermune (Post 2370040)
@up
OTS BUH@H@H@H@H@H...

mozna mozna nie raz ogladalem filmiki z otsa jak gralem to kumple nagrywali ;]

caveki 11-12-2008 15:41

na otsie to możesz wszystko...

@topic
Co za różnica jaki ping, ważne, że fragi ładne xd

Royal_Michael 11-12-2008 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Royal_Michael (Post 2371679)
raczey 100Mb/s
tylko jaki dysk bedzie nadazal z zapisywaniem? no wlasnie

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Makuu (Post 2371951)
@Obaj panowie up.
Obaj jestescie w bledzie. Zapewne chodzi o 100Mbit.

I to wlasnie napisalem.

qq2 11-12-2008 20:41

No, niezły pomysł. : )
A sprawa pozyskania ip nie jest aż tak trudna... Wystarczy "zamotać" w pewien sposób "ofiarę" (typu "ANjAaA z GJEGjE") lub pozostaje stary sposób pozyskania ip poprzez niektóre programy.

Juzefek 12-12-2008 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez semilunaris (Post 2368601)
Nie mierz ludzi swoją miarką. Nie każdy wierzy w Boga, elo.

Film całkiem całkiem. Na Guardii rzuciliby się jak hieny na te puste bp z vialami. Tak, wiem z doświadczenia.

Jak nie wierzy w Boga to niech tak nie mówi, bo będzie kłamał sam w sobie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:39.