Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Zimowy Update 2008 już jutro! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=200321)

--Cienius-- 10-12-2008 14:37

Moim skromnym zdaniem (mozecie mnie zlinczowac) powinno sie zrobic LVL MAKSYMALNY np 200/300 ludzie bili by a potem byloby tak jak w WoWie ze zaczyna sie gra zespolowa szukanie itemkow itp a nie na*******anie ciagle tego lvla

Kulikos 10-12-2008 14:43

Prawdziwy rookstayer nie będzie marudził. Bo pamięta czasy kiedy nie było durnego banku na rooku i wie jak sobie poradzić. Sam fakt, że będzie można całą kase dalej zamieniać na platynki jest dla mnie kpiną. A co do golemów - prawde mówiąc mnie to wali. Ale jak czytam takie coś "Golem jest istotą stworzoną magicznie z żywiołu ( np ognia ) jak i surowca typu stal lub skała." to się we mnie gotuje. Golemy to żydowskie potwory, ulepione z gliny monstra które zostały poświęcone przez rabinów i powołane do życia. Więc nie piszcie bzdur jeśli nie macie o tym pojęcia. A update jak update - kilka nowych miejsc do podbicia sobie liczby pikselowatych cyferek poprzez zabijanie innych pikseli. Gl&hf in game ;)

Ditto 10-12-2008 14:53

Wylogujcie się na terenie, który po update będzie PACC Zone, a powinniście tam zostać xD

@Edit

Napiszę, że to działa do tej pory (był PACC, to się tam siedzi ciągle), bo już widzę posty typu: "Wylogowałem się na Edron i mnie wróciło ;[".

--Cienius-- 10-12-2008 14:54

@up

Bystrzaku juz to niedziala od 4(?) udpatow

poniewaz jest darmowy tp do swiatyni

Virlan 10-12-2008 14:58

@3up
A ja sądzę, że jemu chodziło o golemy z DnD, który jest chyba najbardziej klimatycznym RPG'owym systemem.

Kompletnie nie rozumiem wzburzenia tych pro elo RPG'owych wymiataczy, którzy nigdy nie grali w takie gry Jak Baldur's Gate, czy chociaż Neverwinter Nights. IMHO te golemy w laboratoriach są bardzo klimatyczne, podobnie jak całe miasto. Jesli chodzi o screeny i zapowiedzi, update'owi dałbym jakieś 9/10 (nowe czary przeciętne, i nie podoba mi się nazwa "mutated", która akurat niezbyt trzyma klimat, lepsze byłoby coś w rodzaju "enormous" "monstrual" etc.)

Czekam na update, spodziewałem się, że będzie później.

@do tego kogoś kto rzucił link do artykułu na tibia.org.
To nie jest kwestia updatu, tylko ludzi. Ktoś potrafił napisać taki artykuł, ale dzisiaj niestety dla większości liczą się tylko cyferki a stronę klimatyczną olewają/nie dostrzegają jej. To ludzie w większości tworzą klimat w MMO. Nie myśli się o odkryciu sekretów Yahalar, tylko o tym, czy na tych golemach będzie się dobrze expiło. Akurat uważam, że Cipsoft poprawia tę grę. Gdyby nie "nowe odkrycia" to nie mielibyśmy nawet Edron. Oczywiście, nie można przesadzać w drugą stronę, liczę, że kolejny update także będzie dopracowany i, co najważniejsze, zrobiony z pomysłem.

toporczyk 10-12-2008 15:04

Swietny pomysl z tym limitem zbroi dla magów. Kolejne dobre posuniecie to ograniczenie kasy dla rookstayerow w banku ( jak ktos wczesniej zauwazyl rook jest to chwilowy przystanek w drodze do meina). Jak ktos gra w tibie po to zeby grac na rooku to niech lepiej sobie pogra w sapera, tam sie wiecej dzieje.
Przestancie sapac co niektorzy ze update blee itp, rzygi mnie biora jak to czytam. Po prawdzieto kazdy z was sika pod biurkiem na mysl o czyms nowym.

Ganci. 10-12-2008 15:14

Cytuj:

Ale jak czytam takie coś "Golem jest istotą stworzoną magicznie z żywiołu ( np ognia ) jak i surowca typu stal lub skała." to się we mnie gotuje. Golemy to żydowskie potwory, ulepione z gliny monstra które zostały poświęcone przez rabinów i powołane do życia. Więc nie piszcie bzdur jeśli nie macie o tym pojęcia.
Po 1, był to mój własny krótki opis a nie przekopiowane w pocie czoła z wikipedii lub innej stronki tylko po to żeby udowodnić komuś że ma na myśli inne golemy niż ty. Jakie ja miałem na myśli?

\/
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virlan (Post 2370491)
@3up
A ja sądzę, że jemu chodziło o golemy z DnD, który jest chyba najbardziej klimatycznym RPG'owym systemem.

Cytując ciebie (niedosłownie) :

Jeśli gówno wiesz, mów tyle samo.

Aevolana 10-12-2008 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord_Piterek (Post 2370220)
w imieniu wszystkich rookstayerow naprawde bardzo wspolczuje co ten cipsoft zjebal z ta kasa w banku. Sam bylem rookstayerem i nie wyobrazam sobie tak grac. X(

juz zapomniales ze jeeszcze niedawno nie było kont bankowych w ogole...

@top
kurcze szkoda ze nie jakos potem jak się już z ocenkami wygrzebie, no cóż wejde chociaż na chwilke zawinąć do mikołaja;d

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virlan (Post 2370491)

@do tego kogoś kto rzucił link do artykułu na tibia.org.
To nie jest kwestia updatu, tylko ludzi. Ktoś potrafił napisać taki artykuł, ale dzisiaj niestety dla większości liczą się tylko cyferki a stronę klimatyczną olewają/nie dostrzegają jej. To ludzie w większości tworzą klimat w MMO. Nie myśli się o odkryciu sekretów Yahalar, tylko o tym, czy na tych golemach będzie się dobrze expiło. Akurat uważam, że Cipsoft poprawia tę grę. Gdyby nie "nowe odkrycia" to nie mielibyśmy nawet Edron. Oczywiście, nie można przesadzać w drugą stronę, liczę, że kolejny update także będzie dopracowany i, co najważniejsze, zrobiony z pomysłem.

DOBRZE GADA!

Rocket Slayer 10-12-2008 15:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 2370435)
Moim skromnym zdaniem (mozecie mnie zlinczowac) powinno sie zrobic LVL MAKSYMALNY np 200/300 ludzie bili by a potem byloby tak jak w WoWie ze zaczyna sie gra zespolowa szukanie itemkow itp a nie na*******anie ciagle tego lvla

Jedna z nielicznych dobrych myśli!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kulikos (Post 2370450)
. Ale jak czytam takie coś "Golem jest istotą stworzoną magicznie z żywiołu ( np ognia ) jak i surowca typu stal lub skała." to się we mnie gotuje. Golemy to żydowskie potwory, ulepione z gliny monstra które zostały poświęcone przez rabinów i powołane do życia.

Niektórzy wolą golemy - biedronki
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez toporczyk (Post 2370511)
Przestancie sapac co niektorzy ze update blee itp, rzygi mnie biora jak to czytam. Po prawdzieto kazdy z was sika pod biurkiem na mysl o czyms nowym.

"sapac" - wyjdź
"rzygi mnie biora" - wyjdź
"kazdy z was" - wyjdź i na przyszłość mów za siebie
"sika pod biurkiem na mysl o czyms nowym" - "fajnie" się masz

Deras 10-12-2008 15:30

Nie płaczcie że będziecie mieli ograniczone konto w banku. Na co wam tam tyle kasy ? Wydajecie na aole lub blessy ? Jak mówisz że to denny upek to nie graj i tyle, mi też się nie podoba wiele zmian ale w dupie to mam. Są to są nikt mi nie każe zabijać nowych potworów lub używać nowych czarów.

AdiZ 10-12-2008 15:37

i party buff tylko dla premium -.- ... itd

hellohell 10-12-2008 15:38

-.-'

Czy ten artukuł pisał ktoś z niedowładem odydwu półkul mózgu?

Napisane jest 18 CET, OCZYWISCIE NIE W ARTYKULE

Do tego pANA co to napisał:

"Czas środkowoeuropejski (ang. Central European Time, CET) – czas słoneczny średni południka 15 stopni długości geograficznej wschodniej, który różni się o 1 godzinę od czasu uniwersalnego: UTC + 1h.

W Polsce czas środkowoeuropejski obowiązuje w okresie zimowym (tj. od ostatniej niedzieli października do ostatniej niedzieli marca).

Czas środkowoeuropejski jest najszerzej stosowanym w krajach Unii Europejskiej. Pierwotnie czas ten był używany w krajach środkowej Europy m.in. w Niemczech i Polsce. W 1940 roku został wprowadzony przez niemieckie wojska okupacyjne (czas berliński) we Francji i Holandii, gdzie został zachowany po wojnie. W Hiszpanii wprowadzono go w roku 1946. Czas ten był wprowadzany także w Wielkiej Brytanii i Irlandii (w czasie II wojny światowej i w latach 1968–71) oraz w Portugalii (w latach 1966–76 i 1992–96), ale ostatecznie wrócono do czasu zachodnioeuropejskiego. Obecnie w Anglii i Walii ponownie rozważa się wprowadzenie czasu środkowoeuropejskiego."

Cytat z http://pl.wikipedia.org/wiki/Czas_środkowoeuropejski

Czyli do wója mamy update do 19, a nie do 18. Prosze o poprawienie newsa

:baby::baby::baby: :baby::baby: :baby::baby: :baby::baby::baby::baby::baby::baby:

Xr3 10-12-2008 15:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AdiZ (Post 2370619)
i party buff tylko dla premium -.- ... itd

Dobrze, że nie dla Facc. Mam nadzieję, że w końcu coś im zabiorą.

kroolas 10-12-2008 15:43

A ja się spytam - ktoś coś wie o nowych serverach? Mogliby stworzyć w końcu coś konkretnego...

informat6 10-12-2008 15:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2370630)
Dobrze, że nie dla Facc. Mam nadzieję, że w końcu coś im zabiorą.

Gdyby zabrali to by ludzie im forum zaspamowali :D

Vasudanin 10-12-2008 15:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez informat6 (Post 2370647)
Gdyby zabrali to by ludzie im forum zaspamowali :D

A ja bym miał to w głębokim poważaniu. I tak grają za czyjąs kasę i jeszcze wybrzydzają?

Gormitas 10-12-2008 15:51

bez PACC nie da się grać

niedługo nie będzie jak bez pacc graćX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X( jakby dali coś dla facc byłbym szczęśliwy:):) dla facc to nic nie dająX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(

EDIT
Użytkowników czytających ten temat: 60 (zarejestrowanych: 11, gości: 49)
Gormitas, kroolas, Ganci., --Cienius--, Manshoon, informat6, Addams, Aevolana, the_real_LORD, Maxxer
oooooooooooooo poruszyło info

Manshoon 10-12-2008 15:54

Mam nadzieje ze w następnym upie zrobią tak ze facc będzie tylko w carlin i około do hillsa a reszta będzie dla pacc i wreszcie będzie sprawiedliwie i nikt nie będzie płakał.:D:D:D

salatka 10-12-2008 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hellohell (Post 2370627)
Napisane jest 18 CET,

Cytuj:

"Czas środkowoeuropejski (ang. Central European Time, CET)

Cytuj:

W Polsce czas środkowoeuropejski obowiązuje w okresie zimowym (tj. od ostatniej niedzieli października do ostatniej niedzieli marca).

Cytuj:

Aktualna data: 10 Grudnia

Cytuj:

Czyli do wója mamy update do 19, a nie do 18. Prosze o poprawienie newsa

??????????????????

Rocket Slayer 10-12-2008 16:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gormitas (Post 2370657)
niedługo nie będzie jak bez pacc graćX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X( jakby dali coś dla facc byłbym szczęśliwy:):) dla facc to nic nie dająX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(

Weż w*********j bo te commenty są durne. Gracie za czyjąś kasę i jeszcze marudzicie. Dzieciarnia, nie wie na czym ten system polega. Powinni o tym w szkole edukować.
Cytuj:

Mam nadzieje ze w następnym upie zrobią tak ze facc będzie tylko w carlin i około do hillsa a reszta będzie dla pacc i wreszcie będzie sprawiedliwie i nikt nie będzie płakał.
Byłoby bardzo dobrze.

Hybki 10-12-2008 16:05

Update na + ale ludzie dlaczego narzekacie na ten bank..kiedys rooktayerzy(osobiscie pamietam to jakby to bylo wczoraj..) musieli miec mnostwo depo charow nakase i trzymali ją w zwyklych zlotych monetach! a i tak macie bank wiec mozecie zamieniac na platyny wiec na kase wystarczy 1 depo char ! O co wam chodzi?!

Deras 10-12-2008 16:08

??

FACC gra niby za czyjąś kase ? opłacasz mi neta i prąd ? masz pacc to masz dodatki i tyle, ja gram facc i gram bez dodatków (czary, większa ilośc expowist itp.itd.). Mógł byś mówić że facc gra za czyjąś kase jak by facc miało takie same przywileje i opcje jak pacc, a nie takie głupoty pierdolić.
A co do dzici płaczących że bez pacc nie można grać to mówie że można i to wcale nie o wiele gorzej :P

Rocket Slayer 10-12-2008 16:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Deras (Post 2370698)
FACC gra niby za czyjąś kase ? opłacasz mi neta i prąd ? nasz pacc to masz dodatki i tyle, ja gram facc i gram bez dodatków (czary, większa ilośc expowist itp.itd.). Mógł byś mówić że facc gra za czyjąś kase jak by facc miało takie same przywileje i opcje jak pacc, a nie takie głupoty pierdolić.
A co do dzici płaczących że bez pacc nie można grać to mówie że można i to wcale nie o wiele gorzej :P

DZIECKO! OBUDŹ SIĘ! PŁACĄC ZA PACC UTRZYMUJEMY SERWERY BY TAKIE LAMUSY JAK TY MOGŁY STAĆ W CARLIN I BLUZGAĆ NA INNYCH!

K***a, mając te -naście lat można tego sie samemu domyślić! SIC!

hansik60 10-12-2008 16:12

Jak nie macie co robić to ściągnijcie sobie najnowsza tibie ;p

http://download.tibia.com/tibia840*****

transfer kozacki 30kb/s XD

Rocket Slayer 10-12-2008 16:14

@up

NIE dziękujemy za keyloggera

Vasudanin 10-12-2008 16:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hansik60 (Post 2370705)
Jak nie macie co robić to ściągnijcie sobie najnowsza tibie ;p
transfer kozacki 30kb/s XD

I tak servery nie działają więc po co ściągać clienta?

hansik60 10-12-2008 16:16

Dlaczego sądzisz ze to "keylogger" jak to jest link do oficjalnej strony?

lovetibia.pl 10-12-2008 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Deras (Post 2370698)
FACC gra niby za czyjąś kase ? opłacasz mi neta i prąd ? masz pacc to masz dodatki i tyle, ja gram facc i gram bez dodatków (czary, większa ilośc expowist itp.itd.). Mógł byś mówić że facc gra za czyjąś kase jak by facc miało takie same przywileje i opcje jak pacc, a nie takie głupoty pierdolić.

Zgadzam sie , ja nie mialem jeszcze PACC'a nigdy i zyje. Ale z tym bankiem to przesadzili :/ :( [ sam mam Rookstayera ]

off top. to moj pierwszy post na forum, witam wszystkich \,,/ Pozdro \,,/

Deras 10-12-2008 16:17

Czy ja ciebie obrażałem ? I chuj że utrzymujesz servery ? Każe Ci ktoś ? Taki cwany jesteś ? To teraz powiedz ile gb miesiącznie ściągasz z neta gier, filmówi i innego badziewia. Przecież jak taki chętny jesteś do utrzymywania to czemu nie kupujesz oryginałek ?

P.S. Nie pierdol że nic nie ściągasz bo może 1 osoba na 100 Ci w to uwierzy

sueroski 10-12-2008 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2370682)
Weż w*********j bo te commenty są durne. Gracie za czyjąś kasę i jeszcze marudzicie. Dzieciarnia, nie wie na czym ten system polega. Powinni o tym w szkole edukować.

Byłoby bardzo dobrze.

1. sam mam facc ale się zgadzam
2. bez przesady ;)

WolfPallen 10-12-2008 16:20

Yeea!!!
Myślałem że będzie trochę później ale jestem mile zaskoczony 8o
Szkoda tylko że na Rooku tylko 1k można będzie trzymać :p

Gormitas 10-12-2008 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez WolfPallen (Post 2370730)

Szkoda tylko że na Rooku tylko 1k można będzie trzymać :p

też mnie to wkurzaX(

Virlan 10-12-2008 16:26

A w plecaku platynek/crystalek trzymać nie można? No k...a mać! No chyba, że padasz rookstayerem, w takim razie szacun.

Elders 10-12-2008 16:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Deras (Post 2370718)
Czy ja ciebie obrażałem ? I chuj że utrzymujesz servery ? Każe Ci ktoś ? Taki cwany jesteś ? To teraz powiedz ile gb miesiącznie ściągasz z neta gier, filmówi i innego badziewia. Przecież jak taki chętny jesteś do utrzymywania to czemu nie kupujesz oryginałek ?

P.S. Nie pierdol że nic nie ściągasz bo może 1 osoba na 100 Ci w to uwierzy

Ty powinieneś być szczęśliwy że w ogóle możesz się zalogować, pijawko.Nie pasuje Ci facc land? To kup pacca albo przestań w to grać.A jak nie stać to zarób.

Chcę doczekać dnia kiedy to Tibia będzie tylko płatna

Arcan 10-12-2008 16:28

Narzekacie na to 1k w banku, a nie pomyślicie nawet, że kiedyś w ogóle na rooku banku nie było.

Devil_Drago 10-12-2008 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gormitas (Post 2370738)
też mnie to wkurzaX(

To wyobraź sobie, że kiedyś nie było banku! Baa, nawet złota na platynki zamienić nie można było na Rooku. Niektórzy to już naprawdę narzekają na siłę, bo wszyscy narzekają to i ja muszę.

Co do Facc, to oba konta są potrzebne Tibbi. Płatne z wiadomych przyczyn, a gdyby darmowe zlikwidowali to chwila moment i by gra upadła. Przypomnijcie sobie moment gdy ktoś wam pokazał Tibię. Niektórych pewno to zaciekawiło i spróbowali swoich sił i grają do teraz. Teraz pomyślcie, że wtedy by wam kolega powiedział, że musicie zapłacić (nie wiem jak to teraz z tą ceną pacc jest) te
70zł za 3 miesiące. Nie wiem jak wy ale ja bym wyśmiał. Bo nie oszukujmy się Tibia często nie robi zbyt dobrego pierwszego wrażenia.

O Updacie nie będę się wypowiadał, bo juz nie gram i mnie te zmiany jakoś nie ruszają.

Akahan 10-12-2008 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elders (Post 2370755)
Ty powinieneś być szczęśliwy że w ogóle możesz się zalogować, pijawko.Nie pasuje Ci facc land? To kup pacca albo przestań w to grać.A jak nie stać to zarób.

Phi każda większa gra MMO jest płatna, a najbardziej lojalni i tak zostaną, a i przy okazji wzrośnie o 15 razy wynik IQ graczy, a i śmiertelność się skończy(vide. ostatnio w Brazylii ;)) Co jakiś 12 latek zabił 10 o kasę :S

Savierus 10-12-2008 16:31

tak wiem , pisze moze to co bylo napisane, lub to co jakas czesc mysli, nie oszukujmy sie tylko premium account odczuje zmiane (trwalej), fakt ma to zachecic do kupowania pacc (i po czesci sie udaje), ale jesli beda ulepszac pacc arena, pacc arena, i stanie sie o wiele wieksze do facc arena ( niz jest?) to juz nie ebdzie tak bajerancko, fakt pacc 67 zl niby malo, i takie tam duperele, ale FACC to podstawa, to moje skromne zdanie(nie pisze tylko dlatego ze przez pewien okres podzielam ten status) po poprostu FACC
bez niego bie bylo by pacc, a co najwazniejsze ludzi ktorzy cha grac, a nie ponosic dodatkowe koszty, a jest ich najwiecej, wiec jak sie znudza ..... to moze byc roznie

Traktorzyna 10-12-2008 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elders (Post 2370755)

O tym też powinni edukować! gram na facc i mam to głeboko, narazie pacc nie kupie bo za low lv, chcesz Tibie dla pacc? idz na Premie n00b i przestancie cisnąc na facców bo gracie w ta gre tylko dlatego że na WoW'a was nie stać

//Edit:
Jeżeli są inne powody dla której gracie w tę grę to jesteście tak samo głupi jak ja. pozdro!

Arka_Sath_Wielki 10-12-2008 16:41

JEST!!! Jutro będzie luz na w-f bo połowa klasy nie przyjdzie bo będzie grała w tibie! nareszcie!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:55.