Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Jaka profesja? XX czy YY przy lvl'ach ZZ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=201317)

Smoczek8228 13-01-2009 17:13

Mam 27 Sorcerer'a z 27 m lvl'em...dobre eq itp... sporo kasy (40k+)...
Ale Sorcerer na Facc to jednak nie Sorcerer...
Chciałbym sobie zrobić inną postać ale nie wiem jaką...
Może Pall/Knight ?? Druida miałem to oddałem ;]
Tylko jaką mi polecacie?? O skillowanie nie musicie się martwić...
P.S. Gram 2 lata jak to komuś pomoże... (grałem wszystkimi profesjami [32 EK i 36 RP & 29 ED and 40 MS]
Czekam na odpowiedzi !!!

Diablo91 15-01-2009 14:33

@up

Jeśli chcesz grać na świecie pvp to rób paladyna bo:
- w pvp na wyższym levelu troche gorszy od postaci magicznych
- bez pacca świetnie zarabia
- po ost. updatach strzela (czyt. expi) prawie za free :)
Jeśli masz chęci grać na no-pvp to knight, ponieważ:
- wystarczą skille 65/65 i już na żółwiach będziesz zarabiał
- spokojnie się nim gra (bo nie ma stresu że jakiś pk wpadnie)

To chyba tyle :P

grabaa 20-01-2009 19:42

palek czy druid na pvp na facc?

Arsth 21-01-2009 14:35

Nie ma lepszych i gorszych postaci w PvP. Wszystko zależy od osoby która gra daną postacią, każdy char ma swoje wady i zalety, np. Druid ma paraliże, większe hity z sd od Pala ale za to ma mniej HP etc. A tak poza tym zabijanie kogoś solo na wyższych levelach mija się z celem, np. spróbuj sobie zabic 100 ek jeżeli grasz 100 msem :) Ma tyle potionow ze z łatwością zdoła uciec, to samo na odwrót, MS wrzuci t-ringa + gran hura i tyle ;p. Każdy gra taką postacią jaką lubi i jaką gra mu się najlepiej. Nie wiem za to jak to jest na światach non-pvp gdyż nigdy nie miałem okazji tam grać :p A na PvP - na Facc wiadomo najlepszy Knight/Palek bo Sorce/Drutem expienie z samego wanda/roda na dłuższą metę nie jest najlepszym rozwiązaniem (chyba że na guardach). A na PACC wszystkie energy/flame/death strike więc i gra staje się znacznie przyjemniejsza ;)

Diablo91 21-01-2009 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez grabaa (Post 2429625)
palek czy druid na pvp na facc?

Na FACC to paladyn, gdyż druid na facc nie ma za wielu czarów ofensywnych by się obronić przed np. Pk. Natomiast paladyn może i nie ma czarów ale przy dobrym skillu potrafi niezłego hita "sprzedać".

@down

Jemu chodziło o druida na facc... Więc mówisz że na faccu lepiej grać (tzn. bardziej efektywniej) druidem? Granie postaciami magicznymi mija się z celem na faccu... Jeśli chodzi o facc na dłuższą mete gra się najlepiej paladynem...

Arsth 21-01-2009 22:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diablo91 (Post 2430969)
Na FACC to paladyn, gdyż druid na facc nie ma za wielu czarów ofensywnych by się obronić przed np. Pk. Natomiast paladyn może i nie ma czarów ale przy dobrym skillu potrafi niezłego hita "sprzedać".

A największy lvl jaki miałeś to 20 i w dodatku nigdy nie grałeś druidem. Naucz sie grać zanim zaczniesz udzielać rad ^^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:56.