![]() |
Tak dla ścisłości, bo widzę że wielu graczy myli pewne pojęcia.
Rare to w potocznym tłumaczeniu z angielskiego rzadko. Wielu za rare uważa item nie do zdobycia, bądź item który ma wielką wartość, a tak po prawdzie to około 70% itemów, które lecą z potworków to rare, bo to przedmoty które wypadają poprostu rzadko. Więc w dosłownym znaczeniu nawet wormy które lecą z Niedźwiedzia czy też bear paw są rarem :). Druga kategoria to very-rare - analogia do poprzedniego :) |
Rozenix grając w Tibię pewnie zauważyłeś, że stosuje się w niej dużo skrótów i ułatwień mających na celu szybsze porozumiewanie się, za pomocą zwrotów powszechnie w środowisku graczy rozumianych. Dlatego np. używamy skrótów - "brb", "aflk", "pk". Piszemy "Ab" zamiast "Ab'dendriele", "Ankh" zamiast "Ankrahmun". Tak jest też w tym przypadku - większość graczy pisze "rare" mając na myśli przedmioty "very-rare" lub nawet, że się tak wyrażę "impossible to get". Stąd więc tak powszechne stosowanie słowa "rare", jest ono po prostu krótsze i szybsze.
|
Masz na myśli pomijając skrótowce, że słowa oczywiste w tłumaczeniu na tibii mają czasem zupełnie inne znaczenie - i tu masz rację :) OK - nie było tematu :)
|
Cytuj:
|
Skoro o to chodzi może wypadało by to jakoś zawrzeć w temacie ? ;)
|
Cytuj:
|
golden boots zostaly zdobyte
|
wywaliłem Dark Lord's Cape po juz poleciało
dodałem ws bo jednak on z niczego nie poleciał |
a to sie walcie bo ja mam "MEGA RARE ITEMA"
xD life fluid hehe .za jakiś rok sellne tego fluida xD działo się to na harmoni a wogóle to native armor nie navite armor |
wykreślan kolejne 2 itemy
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Dodaj:
Portable Hole Yellow Rose Ewentualnie Soul Ruby (chyba że liczą się tylko przedmioty, których istnienie jest potwierdzone) Cytuj:
|
Bardzo ciekawy link:
http://tibia.wikia.com/wiki/Unused_Sprites Myślę że jest tego więcej niż jest tu pokazane i co? i co? i co? :o:o:o |
Cytuj:
|
wy macie chyba nasrane w bani ! gość napisał chyba 5 razy, że to są przedmioty OBECNIE NIE DO ZDOBYCIA ... czyli ktoś może je mieć ale nie możesz ich sobie kurwa wyloocic z jebanego dwarfa no ludzie !
|
Dodaj jeszcze Slingshot.
|
Cytuj:
Slingshot dałem to ale nawet niewiedziałem że takie coś istnieje |
wywalam The stomper
|
tak się składa że w Tibii istnieje (tzn. można go zobaczyć) w skarbcu na którejś z wysp archipelagu Liberty Bay. Więc nie pierdolcie że go to "wymysł" grafików.
|
Uahahahhaha
Uahahahahaha koleś zaskoczyleś mnie z tym Mana Fluid uauahahuahauhauhau
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:] |
Cytuj:
|
Rose Shield - Mozna bylo ogladac na Harmonia na Fibule w domku gildyjnym ;]
Winged Helmet - Bubble posiada ten helm Horned Helmet - Posiada go moze 1 lub 2 osoby byla wystawka na statku w Green shore cennych itemków to byl on pokazany przez h levela |
up rose shield jeśli już to na Antice
i pisałem na początku że to itemy obecnie nie do zbobycia @Elemele OBECNIE NIEMA SPOSOBU JEGO ZDOBYCIA ani z niczego nie leci ani nigdzie się nie respi |
next rare bb
|
Cytuj:
Red Rose została specjalnie stworzona dla gildii Red Rose z antici za jakies tam osiagniecia a shield of honor kazdy gracz dawno temu dostawal jak kupil pacc |
Elvish bow, leci z elf scoutów..
|
ta lista jest zjebana ;p
polowa tych rzeczy jest/była do zdobycia, a temat ma nazwę " lista nie zdobytych itemow ", czyli takich których nikt nie ma i jakich nie szlo do tej pory zdobyć. wiec albo autor tematu coś spierdolił, albo ja coś pojebałem :baby: |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:27. |