![]() |
Mało z Was słucha podziemia. : )
Ja w 90% underground. Typuję płytę PeeRZeta - Hipocentrum. A czy wiecie że... Typ z Bezimiennych gra w Tibię na Guardii? ^^ Ma ponad 200 lvl, ale nicku nie mogę zdradzić :> |
1. Peja Solufka - Styl Życia Gnoja
2. Sokół & Pono - Ty Przecież Wiesz Co 3. Tede - Ścieżka Dźwiękowa :)) |
Cytuj:
Poznańskie podziemie niema sobie równych ! shellerini, słoń, ramona, rafi, gural... itd ! A nie zadne pop hitowe gówno :) |
Cytuj:
Czy to jest podziemie? Aahahahhahahha ;d A i zapomniałam - Firma też dobrą płytke wydała. @uno89 Lubiłam Elda, ale szacunek trace. Podobna tematyka? Przecież ta piosenka jest niemalże identyczna. Co z tego że inny gatunek? Zawsze uważałam Elda za typa, który sam pisze kozackie teksty i ma na nie swój pomysł. Zresztą jest tam kilka dobrych kawałków, ale płyta jednak mnie zawiodła, bo strasznie na nią czekałam. Wiesz, to że stawiam wyżej płyte Peji, nie znaczy ze jego teksty są lepsze od Elda. Mówiąc o całej płytce, Peji jak dla mnie była lepsza i tyle. Sam kawałek o którym wspomniałeś, mnie jedynie rozśmieszył, ale trzeba mu przyznać, że płyta mu się udała - może nie pod względem tekstów ale ogólnie, do posłuchania się nadaje. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Widze zgrywasz znawdze Hip-hopu! Jestes zwykłym cieciem, który myśli ze coś wie o Polskim hip-hopie, a wie tyle co na vivie obejzy ! Założe się ze Firme zaczołeś słuchać po wydaniu ostatniego krążka ! Więc japa gościu ! POZDRO DLA PRAWDZIWYCH ! |
Cytuj:
Cytuj:
|
...
Cytuj:
|
1. zal hip hopu to nie muzyka to glosne mowienie..........................................
.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ...................... |
Cytuj:
@down ta, masz racje |
HH głośne mówienie xDDDDDDDDD
pop to playback metal to wydzieranie ryja techno to uderzanie łyżką o garnek Poza tym, poprawcie mnie jeżeli się mylę: hip-hop to subkultura, a rap to gatunek muzyki? |
Cytuj:
@t Na pewno w trójce będzie ostry, potem może fisz, dab albo łona. |
Cytuj:
|
Cytuj:
No to jest ostre, koles rapuje to nawet go sie nie da zrozumiec, w teledysku balwan stoi w sandalach i spodenkach na jakiejs stodole i sie trzesie. I ten przekaz, reprezentuje JP! Firma the best ahuau tak samo gural to podziemie! o/ |
Po pierwsze, to jestem dziewczyną, jak to już Ktoś zdążył zauważyć, za co dziękuje :P. Za znawce hip-hopu się nie uważam, ale trochę to wiem. Wiem na tyle, żeby nie rozpowiadać ze DGE to podziemie.
Firma ogólnie przekaz to ma troche "Nie ten", ale płytka jest dobra, do bansów alkoholowych (; Nie sram w gacie, nie mam 13 lat a jednak tego słucham - przecież Elda na "bansach" słuchać nie będę. Co do tego, co chciał mi penisa dorobić - Firme słyszałam już dużo wcześniej i wtedy też jej słuchałam. Nie interesuje mnie jakoś bardzo głośny przekaz firmy - JP. P.S Nie oglądam Vivy ;p |
Cytuj:
Poniosło mnie byłem na ciśnieniu. :) |
No trzeba przyznac, ze starsza tworczosc Firmy byla troche inna, nie powiem, ze mi pasowala, no ale dalo sie zniesc.
Co do muzyki do "bansow alkoholowych", to wiadomo, ze nie pusci sie jakies zamulajacej nuty, ale tak ogolnie to uwazam, ze hh w ogole nie pasuje raczej do zadnych imprez, raczej inne typy muzyki :P. A jesli juz to wolalbym glupiutkie wychylylybymy z kumplami whiskey ;d |
Czemu sugerujesz, że ale płyta była dobra, to wykonawca musi mieć legal?
VNM-Na Szlaku Po Czek |
Cytuj:
www.sumastyli.org - do sciagniecia dobra muzyka |
1.Pih - Kwiaty zła
2.Peja - Styl życia G.N.O.J.A 3.DGE - El polako Najgorsze 1.Sokół, Pono - TPWC 2.Żurom - poszukiwany 3.52 Debiec - deep hans |
Bez watpienia plyta Peerzeta - Hipocentrum :))
|
Peja und Eldo.
|
Sokół feat. Pono - Ty Przecież Wiesz Co ^^:D:D:cup:
Bardzo fajne kawałki o klasycznym dzwięku B) |
Północny toruń projekt (ptp)
!!!!!! 2 i 3 nie wiem |
@warriorek
mi tam jakos oba tpwc sie nie podobaly, chociaz teraz pieniadz w cenie na polce lezy ; dd kupilem w media za 20zl xd |
Pih - Kwiaty zła.
|
L.U.C - Planet LUC
|
1. K2 - ' Shino Hito '
2. Skor - ' W teatrze niemych lalek ' 3. Fokus - ' Alfa & Omega ' |
styl zycia zjeba
jot pe elo ziomy jol jol elo elo madafaka jot pe stoprocent !!!!11o11ne zal mi dzieciakow z tibi co na trade channelach pisza "JP 100%" kurwa szpan w 3 dupy ;fd;d;d |
@up
A pódziesz Ty! Akysz! DJ Decks Mixtape vol. IV [hehe, szczególnie Czysty Hip-Hop] Sokół i Pono - Ty przecież wiesz co [a szczególnie Uczę się uczuć i Dwie kochanki] Eldo - Nie pytaj o Nią [jak każdy wie świetna liryka, której nikt nie przebije; kawałkiem tytułowym mnie powalił; do tego jeszce Więcej i Zza szyby] + 52 Dębiec - Deep Hans ; ] I jeszcze jedno. Cytuj:
Jaki przekaz ma typowa piosenka pop? Eee. Ciężko mi powiedzieć po średnio 4-8 wersach banalnego słównictwa, powyginanego nieco korektą głosu. Pop, rock, metal, electro etc. Tego się słucha i nie można po nikim jechać, że akurat to lubi. Ale biada temu, który będzie próbował mi wmówić, że rap i HH są mniej wartościowe (na dobry i zły sposób) od pozostałych kategorii muzyki. To nie tylko głośne mówienie - to przede wszystkim zawieranie w rozległej i rozbudowanej treści swoich poglądów, wartości, myśli. To jest szczerość. I mam tu na myśli zarówno kawałki rozrywkowe jak i te poważne. |
Cytuj:
Np. Firma? 'Pale to jaram to' tak to jest super tekst :) |
Cytuj:
@down: Mi sie zdawało że mówi raczej w koncepcie "Nie pytaj o nią", czyli o kawałkach które są na tej płycie. Między innymi singlu o takim samym tytule. |
up: jemu raczej chodziło i kawałek - signiel 'nie pytaj o nią' a nie o płytę. chciałeś sie pochwalić, że znasz wszystkie plyty a wyszło, ze nie znasz hihihi.
|
@up
Nieważne. Kwestia jak kto to odczytał. @Barn Cytuj:
|
nareście ktoś L.U.C.'a docenil : ) Oczywiscie ze L.U.C. - Planet Luc
|
1. Dixon 37 - Lot na całe życie
2. Sokół feat. Pono - TPWC 3. nie wiem... niech będzie Jamal |
Od kiedy pamietam kazda plyta ELDO wymiatala ,a ta jest jedna z lepszych. Bez porownania do innych z tej listy (;
1. ELDO 2. Abradad OPK 3. O.S.T.R. |
1. Tede - Ścieżka Dźwiękowa
2. DonGuralEsko - El Polako 3. Molesta Ewenement - Molesta I Kumple |
Ja tu tylko sprzatam Ostrego
|
wszystkie albumy waszki g i skorpiona
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:38. |