Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Najlepsza płyta Hip-Hop 2008 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=202807)

Bordo 08-01-2009 03:04

Mało z Was słucha podziemia. : )

Ja w 90% underground.
Typuję płytę PeeRZeta - Hipocentrum.

A czy wiecie że...

Typ z Bezimiennych gra w Tibię na Guardii? ^^
Ma ponad 200 lvl, ale nicku nie mogę zdradzić :>

Tvkg 08-01-2009 06:50

1. Peja Solufka - Styl Życia Gnoja
2. Sokół & Pono - Ty Przecież Wiesz Co
3. Tede - Ścieżka Dźwiękowa

:))

ryydwatrzy 08-01-2009 10:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bordo (Post 2413898)
Mało z Was słucha podziemia. : )

Ja w 90% underground.
Typuję płytę PeeRZeta - Hipocentrum.

A czy wiecie że...

Typ z Bezimiennych gra w Tibię na Guardii? ^^
Ma ponad 200 lvl, ale nicku nie mogę zdradzić :>

Poznańskie podziemie niema sobie równych ! shellerini, słoń, ramona, rafi, gural... itd ! A nie zadne pop hitowe gówno :)

Kenixia 08-01-2009 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ryydwatrzy (Post 2413973)
Poznańskie podziemie niema sobie równych ! shellerini, słoń, ramona, rafi, gural... itd ! A nie zadne pop hitowe gówno :)

PWNED.
Czy to jest podziemie? Aahahahhahahha ;d

A i zapomniałam - Firma też dobrą płytke wydała.

@uno89
Lubiłam Elda, ale szacunek trace. Podobna tematyka? Przecież ta piosenka jest niemalże identyczna. Co z tego że inny gatunek? Zawsze uważałam Elda za typa, który sam pisze kozackie teksty i ma na nie swój pomysł. Zresztą jest tam kilka dobrych kawałków, ale płyta jednak mnie zawiodła, bo strasznie na nią czekałam.
Wiesz, to że stawiam wyżej płyte Peji, nie znaczy ze jego teksty są lepsze od Elda. Mówiąc o całej płytce, Peji jak dla mnie była lepsza i tyle. Sam kawałek o którym wspomniałeś, mnie jedynie rozśmieszył, ale trzeba mu przyznać, że płyta mu się udała - może nie pod względem tekstów ale ogólnie, do posłuchania się nadaje.

NecroLukas 08-01-2009 16:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kenixia (Post 2414124)

firma kojarzy mi się z 13 latkami krzyczącymi JP, srającymi w gacie na widok zwykłego policjanta z drogówki

ryydwatrzy 08-01-2009 18:00

Cytuj:

PWNED.
Czy to jest podziemie? Aahahahhahahha ;d

@uno89
Lubiłam Elda, ale szacunek trace. Podobna tematyka? Przecież ta piosenka jest niemalże identyczna. Co z tego że inny gatunek? Zawsze uważałam Elda za typa, który sam pisze kozackie teksty i ma na nie swój pomysł. Zresztą jest tam kilka dobrych kawałków, ale płyta jednak mnie zawiodła, bo strasznie na nią czekałam.
Wiesz, to że stawiam wyżej płyte Peji, nie znaczy ze jego teksty są lepsze od Elda. Mówiąc o całej płytce, Peji jak dla mnie była lepsza i tyle. Sam kawałek o którym wspomniałeś, mnie jedynie rozśmieszył, ale trzeba mu przyznać, że płyta mu się udała - może nie pod względem tekstów ale ogólnie, do posłuchania się nadaje.

Widze zgrywasz znawdze Hip-hopu! Jestes zwykłym cieciem, który myśli ze coś wie o Polskim hip-hopie, a wie tyle co na vivie obejzy ! Założe się ze Firme zaczołeś słuchać po wydaniu ostatniego krążka ! Więc japa gościu !
POZDRO DLA PRAWDZIWYCH !

NecroLukas 08-01-2009 18:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ryydwatrzy (Post 2414315)
Widze zgrywasz znawdze Hip-hopu! Jestes zwykłym cieciem, który myśli ze coś wie o Polskim hip-hopie, a wie tyle co na vivie obejzy ! Założe się ze Firme zaczołeś słuchać po wydaniu ostatniego krążka ! Więc japa gościu !
POZDRO DLA PRAWDZIWYCH !

Cytuj:

zapomniałam
Lubiłam
uważałam
czekałam

to jest dziewczyna cieciu, poza tym z dge takie podziemie jak ze mnie sułtan bahrajnu ;s

ryydwatrzy 08-01-2009 18:08

...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez NecroLukas (Post 2414325)
to jest dziewczyna cieciu, poza tym z dge takie podziemie jak ze mnie sułtan bahrajnu ;s

Bo wychował cie mezo pajacu i skończ pierd... jak ch... wiesz !

GothicTai 08-01-2009 18:16

1. zal hip hopu to nie muzyka to glosne mowienie..........................................
.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ......................

NecroLukas 08-01-2009 18:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GothicTai (Post 2414346)
zal hip hopu to nie muzyka to glosne mowienie

"glosno mowic" też trzeba umieć ;]

@down
ta, masz racje

Ulrikk 08-01-2009 18:20

HH głośne mówienie xDDDDDDDDD
pop to playback
metal to wydzieranie ryja
techno to uderzanie łyżką o garnek

Poza tym, poprawcie mnie jeżeli się mylę: hip-hop to subkultura, a rap to gatunek muzyki?

Voon 08-01-2009 18:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ryydwatrzy (Post 2414315)
znawdze obejzy zaczołeś gościu !

Cytując z Ciebie: ''skończ pierdolić''.

@t
Na pewno w trójce będzie ostry, potem może fisz, dab albo łona.

ryydwatrzy 08-01-2009 18:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2414353)
Cytując z Ciebie: ''skończ pierdolić''.

@t
Na pewno w trójce będzie ostry, potem może fisz, dab albo łona.

Już się spociłeś ? Idz się przewierzyć szczeniaku !

uno89 08-01-2009 20:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez NecroLukas (Post 2414134)
firma kojarzy mi się z 13 latkami krzyczącymi JP, srającymi w gacie na widok zwykłego policjanta z drogówki

To nie ze sie tak kojarzy, po prostu tylko tacy tego sluchaja ;D.
No to jest ostre, koles rapuje to nawet go sie nie da zrozumiec, w teledysku balwan stoi w sandalach i spodenkach na jakiejs stodole i sie trzesie. I ten przekaz, reprezentuje JP! Firma the best ahuau tak samo gural to podziemie! o/

Kenixia 08-01-2009 22:04

Po pierwsze, to jestem dziewczyną, jak to już Ktoś zdążył zauważyć, za co dziękuje :P. Za znawce hip-hopu się nie uważam, ale trochę to wiem. Wiem na tyle, żeby nie rozpowiadać ze DGE to podziemie.
Firma ogólnie przekaz to ma troche "Nie ten", ale płytka jest dobra, do bansów alkoholowych (;
Nie sram w gacie, nie mam 13 lat a jednak tego słucham - przecież Elda na "bansach" słuchać nie będę.

Co do tego, co chciał mi penisa dorobić - Firme słyszałam już dużo wcześniej i wtedy też jej słuchałam. Nie interesuje mnie jakoś bardzo głośny przekaz firmy - JP.

P.S Nie oglądam Vivy ;p

ryydwatrzy 08-01-2009 22:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kenixia (Post 2414778)
Po pierwsze, to jestem dziewczyną, jak to już Ktoś zdążył zauważyć, za co dziękuje :P. Za znawce hip-hopu się nie uważam, ale trochę to wiem. Wiem na tyle, żeby nie rozpowiadać ze DGE to podziemie.
Firma ogólnie przekaz to ma troche "Nie ten", ale płytka jest dobra, do bansów alkoholowych (;
Nie sram w gacie, nie mam 13 lat a jednak tego słucham - przecież Elda na "bansach" słuchać nie będę.

Co do tego, co chciał mi penisa dorobić - Firme słyszałam już dużo wcześniej i wtedy też jej słuchałam. Nie interesuje mnie jakoś bardzo głośny przekaz firmy - JP.

P.S Nie oglądam Vivy ;p

Poniosło mnie byłem na ciśnieniu. :)

uno89 09-01-2009 01:56

No trzeba przyznac, ze starsza tworczosc Firmy byla troche inna, nie powiem, ze mi pasowala, no ale dalo sie zniesc.
Co do muzyki do "bansow alkoholowych", to wiadomo, ze nie pusci sie jakies zamulajacej nuty, ale tak ogolnie to uwazam, ze hh w ogole nie pasuje raczej do zadnych imprez, raczej inne typy muzyki :P. A jesli juz to wolalbym glupiutkie wychylylybymy z kumplami whiskey ;d

Hadugg 09-01-2009 08:17

Czemu sugerujesz, że ale płyta była dobra, to wykonawca musi mieć legal?
VNM-Na Szlaku Po Czek

kamosblue 09-01-2009 09:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hadugg (Post 2415029)
Czemu sugerujesz, że ale płyta była dobra, to wykonawca musi mieć legal?
VNM-Na Szlaku Po Czek

Buka - Świt Żywych Trupów

www.sumastyli.org - do sciagniecia dobra muzyka

Swiety 16-01-2009 08:40

1.Pih - Kwiaty zła
2.Peja - Styl życia G.N.O.J.A
3.DGE - El polako

Najgorsze

1.Sokół, Pono - TPWC
2.Żurom - poszukiwany
3.52 Debiec - deep hans

Lotress 16-01-2009 14:07

Bez watpienia plyta Peerzeta - Hipocentrum :))

mob 18-01-2009 09:34

Peja und Eldo.

Warriorek 18-01-2009 20:03

Sokół feat. Pono - Ty Przecież Wiesz Co ^^:D:D:cup:
Bardzo fajne kawałki o klasycznym dzwięku B)

milano8 18-01-2009 20:34

Północny toruń projekt (ptp)
!!!!!!

2 i 3 nie wiem

Emcess 18-01-2009 20:43

@warriorek
mi tam jakos oba tpwc sie nie podobaly, chociaz teraz pieniadz w cenie na polce lezy ; dd kupilem w media za 20zl xd

Erhion 18-01-2009 21:37

Pih - Kwiaty zła.

Żyłka 20-01-2009 01:24

L.U.C - Planet LUC

neSSonka 22-01-2009 00:05

1. K2 - ' Shino Hito '
2. Skor - ' W teatrze niemych lalek '
3. Fokus - ' Alfa & Omega '

AdiZgOlekk 22-01-2009 04:31

styl zycia zjeba

jot pe elo ziomy jol jol elo elo madafaka jot pe stoprocent !!!!11o11ne zal mi dzieciakow z tibi co na trade channelach pisza "JP 100%" kurwa szpan w 3 dupy ;fd;d;d

Bardownik 22-01-2009 13:14

@up

A pódziesz Ty! Akysz!

DJ Decks Mixtape vol. IV [hehe, szczególnie Czysty Hip-Hop]
Sokół i Pono - Ty przecież wiesz co [a szczególnie Uczę się uczuć i Dwie kochanki]
Eldo - Nie pytaj o Nią [jak każdy wie świetna liryka, której nikt nie przebije; kawałkiem tytułowym mnie powalił; do tego jeszce Więcej i Zza szyby]

+ 52 Dębiec - Deep Hans ; ]

I jeszcze jedno.

Cytuj:

1. zal hip hopu to nie muzyka to glosne mowienie
Sam lubię jeszcze muzykę klasyczną, bo ma przekaz w samym dźwięku.
Jaki przekaz ma typowa piosenka pop? Eee. Ciężko mi powiedzieć po średnio 4-8 wersach banalnego słównictwa, powyginanego nieco korektą głosu.
Pop, rock, metal, electro etc. Tego się słucha i nie można po nikim jechać, że akurat to lubi.
Ale biada temu, który będzie próbował mi wmówić, że rap i HH są mniej wartościowe (na dobry i zły sposób) od pozostałych kategorii muzyki.
To nie tylko głośne mówienie - to przede wszystkim zawieranie w rozległej i rozbudowanej treści swoich poglądów, wartości, myśli. To jest szczerość.
I mam tu na myśli zarówno kawałki rozrywkowe jak i te poważne.

Barn 22-01-2009 14:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bardownik (Post 2431726)
@up

A pódziesz Ty! Akysz!

DJ Decks Mixtape vol. IV [hehe, szczególnie Czysty Hip-Hop]
Sokół i Pono - Ty przecież wiesz co [a szczególnie Uczę się uczuć i Dwie kochanki]
Eldo - Nie pytaj o Nią [jak każdy wie świetna liryka, której nikt nie przebije; kawałkiem tytułowym mnie powalił; do tego jeszce Więcej i Zza szyby]

+ 52 Dębiec - Deep Hans ; ]

I jeszcze jedno.

Sam lubię jeszcze muzykę klasyczną, bo ma przekaz w samym dźwięku.
Jaki przekaz ma typowa piosenka pop? Eee. Ciężko mi powiedzieć po średnio 4-8 wersach banalnego słównictwa, powyginanego nieco korektą głosu.
Pop, rock, metal, electro etc. Tego się słucha i nie można po nikim jechać, że akurat to lubi.
Ale biada temu, który będzie próbował mi wmówić, że rap i HH są mniej wartościowe (na dobry i zły sposób) od pozostałych kategorii muzyki.
To nie tylko głośne mówienie - to przede wszystkim zawieranie w rozległej i rozbudowanej treści swoich poglądów, wartości, myśli. To jest szczerość.
I mam tu na myśli zarówno kawałki rozrywkowe jak i te poważne.

Np. Firma? 'Pale to jaram to' tak to jest super tekst :)

Xantro 22-01-2009 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bardownik (Post 2431726)
@up

Więcej to "27" a Zza szyby to z "Eternii".
@down:
Mi sie zdawało że mówi raczej w koncepcie "Nie pytaj o nią", czyli o kawałkach które są na tej płycie. Między innymi singlu o takim samym tytule.

Fintex 22-01-2009 16:55

up: jemu raczej chodziło i kawałek - signiel 'nie pytaj o nią' a nie o płytę. chciałeś sie pochwalić, że znasz wszystkie plyty a wyszło, ze nie znasz hihihi.

Bardownik 22-01-2009 19:56

@up
Nieważne. Kwestia jak kto to odczytał.

@Barn
Cytuj:

Np. Firma? 'Pale to jaram to' tak to jest super tekst
Typ rozrywkowy. Rap i HH to nie Biblia czy książka tylko forma rozrywki. Chcesz się tak bawić ok, nie chcesz - nie słuchaj.

Batman666 22-01-2009 20:07

nareście ktoś L.U.C.'a docenil : ) Oczywiscie ze L.U.C. - Planet Luc

MasterMor 14-02-2009 21:39

1. Dixon 37 - Lot na całe życie
2. Sokół feat. Pono - TPWC
3. nie wiem... niech będzie Jamal

Lockhead 19-02-2009 01:00

Od kiedy pamietam kazda plyta ELDO wymiatala ,a ta jest jedna z lepszych. Bez porownania do innych z tej listy (;
1. ELDO
2. Abradad OPK
3. O.S.T.R.

Elajven 22-02-2009 18:17

1. Tede - Ścieżka Dźwiękowa
2. DonGuralEsko - El Polako
3. Molesta Ewenement - Molesta I Kumple

Lysy_Pedal 27-02-2009 16:35

Ja tu tylko sprzatam Ostrego

Necromantor 27-02-2009 16:52

wszystkie albumy waszki g i skorpiona

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:38.