Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   w co grac? _/ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205553)

*Carlsberg 10-02-2009 15:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2459221)
Up. Aha, tego to nie wiedzieliśmy.
Btw. Nie wiem co takiego jest w maple story, grafika jak z gameboya ;(

Jak w każdej grze - GRYWALNOŚĆ >>>>>>>>>> grafika

_WrD_ 10-02-2009 17:53

MS to dziecinna gra dla ~8 latków.
^Moje zdanie.

Bluray 11-02-2009 16:34

A mnie się w nią przyjemnie grało.

Necromantor 11-02-2009 18:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bluray (Post 2460383)
A mnie się w nią przyjemnie grało.

no dokladnie tylko ze nudzi sie od 30~ lvl , jak kazde mmo z reszta..

Erverse 11-02-2009 21:35

Up.
Jak się gra w mmo polecane przez 10 latków to się nie dziwię... spróbój wowa etc.

Thero 11-02-2009 21:41

Znam ludzi grających w MS, którzy są ze sto razy mądrzejsi/dojrzalsi/wyżsi i mają większe wacki (czyli starsi...) od pajaców oceniających gry po grafice przy okazji obrażając ludzi w nią grających. I robią to na forum o Tibii... i jak tu traktować was poważnie?

_WrD_ 11-02-2009 22:17

@up
Nie wiem, czy mówisz o mnie, czy też nie, ja w każdym razie wyraziłem tylko swoją opinię o tej grze. Nie lepiej kupić WoWa, GW, AoC, WAR, LotRO, EVE itd, tylko grać w takie coś? Doprawdy, na screenach przypomina freeware'a dla 5-latków...

@down
Co do WAR się zgodzę, ale Conan PL podobno jest niezły. Tak, wiem, na początku był fail. Teraz, po patchu, poprawili masę rzeczy i ponoć gra się przyjemnie ;d Na pewno spróbuję.

Bluray 12-02-2009 13:26

AoC i WAR na pewno nie :) (szkoda na nie kasy)

X-Zero 12-02-2009 14:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2460864)
Nie lepiej kupić WoWa, GW, AoC, WAR, LotRO, EVE itd, tylko grać w takie coś? Doprawdy, na screenach przypomina freeware'a dla 5-latków...

Nie.
Ale co z tego że na screenach przypomina freeware'a? Czy to ocenia grę? WoW wygląda jak bazgroły trochę bardziej zdolnego dziecka + wylanie na to różnych farb a jakoś nikt się nie czepia...

Thero 12-02-2009 16:52

@Up
Czepiają się. Sporo jest takich napinaczy, naprawdę.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2460864)
Doprawdy, na screenach przypomina freeware'a dla 5-latków...

A jest grą, w którą gra bardzo wielu dorosłych ludzi. Np. takich, którzy mają już pracę, rodzinę. Widzisz, jak pozory mylą? Tibia też jest przez większość wyśmiewana z powodu grafiki, a fakt jest taki, że gry o niezbyt często spotykanej grafice potrafią urzec klimatem bardziej niż superprodukcje silące się na realistyczne odwzrowanie wszystkiego.

Erverse 12-02-2009 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez X-Zero (Post 2461301)
Nie.
Ale co z tego że na screenach przypomina freeware'a? Czy to ocenia grę? WoW wygląda jak bazgroły trochę bardziej zdolnego dziecka + wylanie na to różnych farb a jakoś nikt się nie czepia...

Boahahahahaa skoro wow wygląda jak bazgroły to jak musi wyglądać ta gra ?
Chyba jak 100 rozchlasianych gówien gołębi na chodniku...

X-Zero 12-02-2009 17:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2461458)
Boahahahahaa skoro wow wygląda jak bazgroły to jak musi wyglądać ta gra ?
Chyba jak 100 rozchlasianych gówien gołębi na chodniku...

Nie wmówisz mi że WoW ma super grafikę O_o Grałem w to ...
No i nie musisz już zniżać mapla, freeware dla 5-latków jest chyba najniższą rangą ;[
No i taki mały szczegół, powiedziałem o bazgrołach utalentowanego dziecka, zalanym różnymi kolorami, co jest akurat bliższe prawdy, niż 100 "rozchlasianych" gówien gołębi na chodniku i MS O_O
Ms jest bardziej kolorowe niż kupki x[

@down:
Ehh... No dobra, nie o to mi chodzi.
Chodzi mi o to że WoW'a to nikt się nie czepia że ma w uj kolorową grafikę, jasnopomarańczowe podłoża itp., natomiast MS to od razu jest "freeware do 5-ciolatków"

@2xdown:
Cytuj:

Evrerse i WrD narzekają na grafikę w WoWie
HUAHAHAhahahaha ale błond!1

Bluray 12-02-2009 19:28

Cytuj:

Nie wmówisz mi że WoW ma super grafikę O_o Grałem w to ...
A mnie się w WoW'ie grafika podoba i nie chciałbym żeby zmienili jej styl.

sphinx123 12-02-2009 19:56

Evrerse i WrD narzekają na grafikę w WoWie, ale we włatcach móch żałosne wykonanie im nie przeszkadza.

_WrD_ 13-02-2009 07:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2461729)
Evrerse i WrD narzekają na grafikę w WoWie, ale we włatcach móch żałosne wykonanie im nie przeszkadza.

Że jak? Nigdy nie miałem nic do grafiki WoWa. Imo jest bardzo oryginalna i nadaje całej grze niesamowity klimat. Dlaczego już nie gram? Nie wiem, jak wam, ale to całe levelowanie mnie strasznie denerwuje, nie mam ochoty i czasu by bić 80 poziomów. Zostało mi niecałe 40 leveli, ale... no cóż... Nie chce mi się ;p
W GW fajne jest to, że maksymalny level jest 20. I jest to zrobione tak, że newbie, którzy przechodzą fabułę itp. wbijają go dość długo i przez ten czas zdążą wszystko 'ogarnić'. Ci jednak, którzy wiedzą, co robić, aby jak najszybciej wbić ten 20, wbiją go w 1 dzień. Dosłownie. W GW założenie nowej postaci nie wiąże się z poswięceniem 2 miesięcy, ale 1 dnia - i to jest fajne :D
Co do włatców móch to nie wiem, o czym mówisz... Ta 'bajka' jest idiotyczna imo, beznadziejna podróbka South Parku.

Erverse 13-02-2009 10:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2461729)

Naucz się czytać ze zrozumieniem blx, narzekam na grafikę i na całą fizykę gry MS, a nie WoW. WoW jest "bardzo zajebisty", jego grafa różni się od innych, jest właśnie bardziej kolorowa itp, ale to mi się podoba.
A o MS można powiedzieć tyle... że podobne gry są na www.gryonline.pl , www.krainagier.pl i inne tego typu stronki.
A co do włatców móch, nigdy tego nie oglądałem i nie zamierzam, chociażby przez to, że na jaką stronkę nie wejdziesz (dajmy maxior.pl) i chcesz obejrzeć kiepskich, trzynasty posterunek itp, to w komentarzach znajdziesz 10 odpowiedzi ludzi z nickami z końcówką często 1997(i w górę) które mówią :
heheheheheheehehehehehehehe fajne, ale i tak czesio rzondzi :cup: :cup:

*Carlsberg 13-02-2009 15:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2459423)
MS to dziecinna gra dla ~8 latków.
^Moje zdanie.

Ja tam mówie ogólnie o grach a nie akurat o maple story, bo nie grałem w nie.

Edit :
A takie pytanie, szukam jakiejś fajnej gry snowboardowej oraz jakiś symulator, ale taki bardziej arcadowy lotów (jakieś f16 czy coś)

Na pc ofcoz, i z "znośną" grafiką

Rocket Slayer 13-02-2009 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez *Carlsberg (Post 2462498)
oraz jakiś symulator, ale taki bardziej arcadowy lotów (jakieś f16 czy coś)

Na pc ofcoz, i z "znośną" grafiką

Uzbrój się w cierpliwość i poczekaj na Tom Clancy's H.A.W.X.
http://www.cdaction.pl/obrazki/1720m_hawx11.jpg

Jeśli chcesz czegoś mniej arcade'owego polecam
Lock On: Modern Air Combat

Pan i Wladca 14-02-2009 11:55

Shadow of legend.

Lord Evad 14-02-2009 15:06

Ja juz zasysam Atlantice ^.^

KrEmAs KAc 14-02-2009 17:15

Lord Evad napisz do mnie w grze jak będziesz grał na Thebes nick: Kacyk albo wyślij PW na forum kiedy będziesz grał to nauczę Cie prawie wszystkich skilli i zostanę twoim mentorem :)

*Carlsberg 14-02-2009 17:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2462733)
Uzbrój się w cierpliwość i poczekaj na Tom Clancy's H.A.W.X.
http://www.cdaction.pl/obrazki/1720m_hawx11.jpg

Jeśli chcesz czegoś mniej arcade'owego polecam
Lock On: Modern Air Combat

Dzięki, może być.

To teraz jeszcze snowboardowa jakaś by się przydała ;p

@Up
Jest w tej grze jakiś limit lvlowy? I czy exp idzie w miare szybko (za next silkroada podziękuje...)

KrEmAs KAc 14-02-2009 19:23

maksymalny lvl to 120 jeszcze nikt go nie osiągną :)
Exp idzie szybko. Jak użyjesz jeszcze tytułów ktoś z friend listy awansuje plus do tego dochodzi bonus w każdy weekend 150% exp plus bonusy z gildii i eliksiry to w moim przypadku lvl bije 1-2h :) to nie jest next silkroad bo to gra strategiczna w której bez myślenia i znajomości angielskiego nic nie zdziałasz.

*Carlsberg 14-02-2009 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KrEmAs KAc (Post 2464253)
maksymalny lvl to 120 jeszcze nikt go nie osiągną :)
Exp idzie szybko. Jak użyjesz jeszcze tytułów ktoś z friend listy awansuje plus do tego dochodzi bonus w każdy weekend 150% exp plus bonusy z gildii i eliksiry to w moim przypadku lvl bije 1-2h :) to nie jest next silkroad bo to gra strategiczna w której bez myślenia i znajomości angielskiego nic nie zdziałasz.

O silkroad'a mi chodziło że lvl się bije miecha ;p

z myśleniem problemu nie ma , z angielskim zdeka jest...no cóż, sciągnałem klijenta i co? i nie dziala qwa..........

ale gra zapowiada się fajnie, więc raczej pogram..przynajmniej trochę.

Erverse 14-02-2009 20:41

Ja pierw chciałem sciagnac ta altantice, ale chec mi odeszla jak zobaczylem ze walki sa turowe ;<

robek 14-02-2009 22:04

Erverse, jak Cabal?^^ lvl?

nie narzekaj, sam widziales jakie skyle/grafika, ogolnie jak sie gra i w porownaniu do innych mmo to jest miodzio

Erverse 14-02-2009 22:45

Hehe no ta :P
14, powoli idzie ;( szybciej niech apprentice bedzie bo nie mam w co juz skilli pakowac, chociaz pozniej i tak usune te wszystkie skille i bede uzywal cannonow i lance ;p

btw. nie narzekam na cabala, tylko na atlantice czy jakoś tak :P
chcialem sciagnac ale jak zobaczylem fizyke gry to ble ;x

Drugi edit ^^
mam takie pytanie. Czy cały czas można mieć tylko 4 skille jednego typu, czy co lvl (ten apprentice, regular itp) miejsce na skille podnosi się np o 1 slot?

*Carlsberg 15-02-2009 01:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2464515)
Drugi edit ^^
mam takie pytanie. Czy cały czas można mieć tylko 4 skille jednego typu, czy co lvl (ten apprentice, regular itp) miejsce na skille podnosi się np o 1 slot?

Ilość miejsc się zwiększa, teraz na cabalu jako że np. core'y praktycznie nie lecą trudno się dorobić jakiejś sensownej kasy(na low lvlu) więc nie będziesz miał za co tych miejsc zapełnić jak wbijesz troche skilli ;p

Greniopl 16-02-2009 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez *Carlsberg (Post 2464106)

To teraz jeszcze snowboardowa jakaś by się przydała ;p

Mowisz masz xd
http://projectpowder.outspark.com/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:33.