Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Kolejne Bany ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=208207)

Kaelthas666 05-03-2009 16:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evil Maul (Post 2486472)
Jak do wakacji wyp****ą jeszcze z 2-3 razy po 5kk osób to wracam do gry ;p
Bravo Cipsoft! oby tak dalej ;]

to w tibie gra 5 milionów osób :o WoW ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez qq2 (Post 2486591)
Cipsoft samymi PACC'ami nie żyje, więc zwracam się do większości aby nie pieprzyli głupot, że wytną w pień 90% populacji tibijskiej (a tak na marginesie, czy to w ogóle jest poparte jakimiś badaniami)? Bo nie sądzę... Gdyby tak im zależało na kasie "s pakuff" to nie podejmowali by tak ryzykownej decyzji, o masowych banach... Więc pomyślcie zanim coś napiszecie... ; [

no a niby z czego?? reklam na stronie nie ma więc niby skąd pytam się ja bystrzaku - większośc h-lvli boci i nie powiesz że tak nie jestbo nawet jeśli nie cave bot to skiluje, zbiera gp i sortuje loota - boty są wygodne a jak dostaną bana na rlu to pójdą na otsy - tam nadal nie ma programowego wykrywania botów

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez suchy89 (Post 2486684)
Zreszta gdyby Cipsoft wiedzial ze niby straci na botterach to by ich nie kasowal wiec pewnie jest na odwrot.

wiesz cipy (spójrz co za nazwa) - poza tym to niemcy, nacja która wywołała II WŚ - też myśleli że wygrają

CesarzRoxy 05-03-2009 17:09

Są tu 2 teorie

pierwsza:
Jeśli cipsoft bedzie banował botów. Prawie wszyscy się sprzeciwią przestaną grac i cipsoft bedzie miał mniejsze dochody.

druga:
Jeśli zabnuja wszystkich botów to zaczną oni grać bez botów, a dużo ludzi powróci do gry.

Jeszce kiedyś 100 lvl to trzeba było bić conajmiej pół roku, a teraz 100 lvl można wbić w 1 miesiac. Nie raz widziałem ludzi co na jednym (90) paccu potrafią wbić 160 lvl.

Gawaran 05-03-2009 17:15

.

No i dobrze, niech banują, ich sprawa jeżeli mają jakiś w tym cel.
Bo każdy jeden się powtarza, że Cipsoftowi nie opłaca się banowanie tych kont. Wreszcie szansa dla uczciwych graczy.

@up
100lvl w pół roku bez bota? To chyba dla uzależnionych nieuków.

kenobi8 05-03-2009 17:29

Brawo! Jeszcze więcej powinni zbanować...

Trol'Trol 05-03-2009 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CesarzRoxy (Post 2486770)
Są tu 2 teorie

pierwsza:
Jeśli cipsoft bedzie banował botów. Prawie wszyscy się sprzeciwią przestaną grac i cipsoft bedzie miał mniejsze dochody.

druga:
Jeśli zabnuja wszystkich botów to zaczną oni grać bez botów, a dużo ludzi powróci do gry.

Jeszce kiedyś 100 lvl to trzeba było bić conajmiej pół roku, a teraz 100 lvl można wbić w 1 miesiac. Nie raz widziałem ludzi co na jednym (90) paccu potrafią wbić 160 lvl.

bo kiedys bylo trudniej nie bylo tylu expowiks vis na jedna krate knight walil po 20 no a pal byl niezly

Mudbloods 05-03-2009 17:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Inferno3031 (Post 2486659)
To najgłupsza teoria jaką kiedykolwiek widziałem. Brawa dla tej fanki piłki nożnej!

Widze, że jest tu masa fanów stwierdzenia "Cip leci na kase"... A macie może dowód takiego zachowania z ich strony? Starają się jak mogą usuwając oszustów a niektórzy jeszcze próbują przedstawiać ich w złym świetle ;] To jest dopiero debilizm...

Ludzie wchodzą na ten temat, żeby wypowiedzieć swoje zdanie. Inni mają takie, inni takie. Nie musisz od razu wszystkich krytykować. Wchodzisz tu zeby wszystkich pocisnać? Tu masz swoj debilizm...

Monsword 05-03-2009 18:03

cip soft to w koncu nie banda dzieci, wiedza raczej ze moga im sie dochody zmienjszyc, ale napewno nie natyle by niewystarczały. I wrazie gdyby cos niewypaliło napewno maja inne sposoby na utrzymanie firmy nie?

Rozenix 05-03-2009 18:21

Skoro Cipsoft nie toleruje boterów to widocznie mają w tym jakiś cel podyktowany ekonomią.
Moim zdaniem Cipsoft wychodzi z takiego założenia:

Na bocie szybciej wbijasz level niż na manualu a co za tym idzie:

1 - Kupiujesz 1 PACC na 90 dni - włączasz bota ( i idziesz do szkoły, na piwo, na boisko itp), i przez te 90 dni wbija ci bot na przykład 160 lev. Potem dajesz sobie spokój bo masz już spory level i możesz PKować na pvp, huncić na molts, poh, POI i w paru innych miejscach, ewentualnie może kupisz kolejnego PACCa ale to jeszcze nie jest pewne. Cipsoft zarabia wtedy tylko na jednym PACC.

2 - Kupujesz 1 PACC na 90 dni - expisz, skilujesz manualnie a to zajmuje więcej czasu, bo musisz przy tym być a co za tym idzie nie zawsze masz czas na skill i expa, więc kupujesz kolejnego PACCa. Cipsoft zarabia na 2 PACCach, więc ma lepszy zysk.

Proste.

qq2 05-03-2009 18:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kaelthas666 (Post 2486740)
no a niby z czego?? reklam na stronie nie ma więc niby skąd pytam się ja bystrzaku - większośc h-lvli boci i nie powiesz że tak nie jestbo nawet jeśli nie cave bot to skiluje, zbiera gp i sortuje loota - boty są wygodne a jak dostaną bana na rlu to pójdą na otsy - tam nadal nie ma programowego wykrywania botów

Tak szefuniu. Jakbyś nie mógł zauważyć, to oni są firmą. Więc pomyśl teraz racjonalnie... Gdybyś jakimś cudem założył firmę rywalizującą chociażby z Cipsoftem (5 liga podwórkowa na tle MMO) to czy abyś nie wolał mieć jak najwięcej pieniążków dla siebie? : < Każdy zdrowo myślący człowiek postąpiłby w ten właśnie sposób. I co oni by z tego całego banowania mieli? Same staty? PACC'e są tylko zalążkiem tego, co kryje Cipsoft. Ale nie jest to ich jedyny dochód!
Aaaaa... I jeszcze jedno: porównywanie OTS'ów do rl to już totalny kretynizm. Następnym razem pomyśl główką zanim coś napiszesz, a jak to nie pomoże, walnij ze trzy razy nią o biurko.

Gadzixor 05-03-2009 18:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez qq2 (Post 2486880)
biórko.

Pozdro600

No prosze prosze... A mnie nie zbanowali :] A juz sie przestraszyłem, ze jak sie logne to bedzie ten napis "....banished...". Ale cos mi sie wydaje, że mnie wykryją, mimo iż bota uzywam tylko zeby mi mówił automatycznie "exura" podczas expa i zeby mi światło dawał i grupował przedmioty w bp.

Trol'Trol 05-03-2009 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rozenix (Post 2486877)
Skoro Cipsoft nie toleruje boterów to widocznie mają w tym jakiś cel podyktowany ekonomią.
Moim zdaniem Cipsoft wychodzi z takiego założenia:

Na bocie szybciej wbijasz level niż na manualu a co za tym idzie:

1 - Kupiujesz 1 PACC na 90 dni - włączasz bota ( i idziesz do szkoły, na piwo, na boisko itp), i przez te 90 dni wbija ci bot na przykład 160 lev. Potem dajesz sobie spokój bo masz już spory level i możesz PKować na pvp, huncić na molts, poh, POI i w paru innych miejscach, ewentualnie może kupisz kolejnego PACCa ale to jeszcze nie jest pewne. Cipsoft zarabia wtedy tylko na jednym PACC.

2 - Kupujesz 1 PACC na 90 dni - expisz, skilujesz manualnie a to zajmuje więcej czasu, bo musisz przy tym być a co za tym idzie nie zawsze masz czas na skill i expa, więc kupujesz kolejnego PACCa. Cipsoft zarabia na 2 PACCach, więc ma lepszy zysk.

Proste.

ale wy jestescie smieszni myslicie ze na bocie da sie wbic 160 lvl tak na full afk zal mi was no chyba ze na non pvp na pvp na pewno cie ktos zabije i non pvp jest dla nobow :)

anasazi 05-03-2009 20:26

widać, że większość z Was gra na non pvp, bo na pvp (eternia) ja takich problemów nie mam, chyba raz w życiu spotkałem bota na larvach ... aczkolwiek to było w 2006 roku :D

Crystal 05-03-2009 20:48

Wszystkim analitykom rynku przypomne, ze jakos pare lat temu nie było takiej fali botowania a jakis programikow to sie uzywało do robienia runek/łowienia ryb albo do leczenia na anni, a jakoś tibia zaistniała, rozwinęła się. Czyli jednak ktoś grał i jakies obroty firma miała. Nawet jeśli teraz znikną boty to i tak tibia w opinii wiekszosci (nie w mojej) jest atrakcyjniejsza niż kiedyś i gra wiecej dzieci, koleżka koleżce w szkole powie i sie rozchodzi. Oprócz tego (do osób, które mowią ze cip zarabia tylko dzieki botom) przecież boty nie znikną całkowicie z dnia na dzień, banują stopniowo seriami po kilka tysiecy ludzi, potem nastepne kilka itp ale nie wszystkich na raz i ostatecznie, botowy świat sie kreci dalej tylko ze jakaś czesc kont zostaje w końcu usunietych albo ludzie niektórzy rezygnują. Tak czy siak graczy cały czas przybywa a innych ubywa, wychodzi na 0, troche botów odpadnie, troche przybedzie, przybedzie moze tez troche uczciwych. To jest działalnosc na szeroką skale, ogólnoswiatową i ona tak łatwo nie upadnie przez to ze pare tysiecy kont zostanie zbanowanych na miesiąc a kilkaset usunietych po 3 banie.... takze relax boys :)

Kliyeamsis 05-03-2009 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Endderx Druid (Post 2486433)
To tylko 1% boterów ...
zbanowali tylko 10% wszystkich graczy online przy godzinach 20~ (50000 osób online)

34677
Players Online

Yah, sweet.. Godzina 21;14.. ;o
Kiedyś może i tyle wbijało..

#topic
Yah, sweet.. jeszcze 3 takie fale i będzie po botach. Przestraszą się :P

mc200 05-03-2009 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kliyeamsis (Post 2487095)
34677

Yah, sweet.. jeszcze 3 takie fale i będzie po botach. Przestraszą się :P

Phii, że co ;D? Ja już szóstego cashmakera botuje ;) Jak mi jakiegoś zbanują poczekam na apdejta Blackd i zrobie nowego ;D

i00n 05-03-2009 22:13

Powinni dodać jakiś wykrywacz do Tibii który ciągle sprawdza czy nic nie modyfikuje procesu Tibia,exe, a także sprawdza czy ten plik nie został w jakiś sposób zmodyfikowany (crack itp) aby ominąć to zabezpieczenie. W WoW'ie takie coś jest i na orgu nikt, kompletnie nikt nie oszukuje, a jeśli już by próbował to po 5 min dostaje auto perm-bana. Ja sam nie gram w Tibię dlatego że rywalizacja nie jest uczciwa, może jak by takie coś wprowadzili to czasem bym pograł, a tak to nie ma sensu.

Dirk Pitt 05-03-2009 22:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez anasazi (Post 2487013)
widać, że większość z Was gra na non pvp, bo na pvp (eternia) ja takich problemów nie mam, chyba raz w życiu spotkałem bota na larvach ... aczkolwiek to było w 2006 roku :D

Widac masz mizerne pojecie o tej grze, a mage bomb itp?, jak chcesz wygrac wojne na pvp bez bota, mysl racjonalnie, oszukiwannie zabija gre, CIPSOFT to wie, wiekszosc z was niestety NIE.

Rozenix 05-03-2009 22:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trol'Trol (Post 2486914)
ale wy jestescie smieszni myslicie ze na bocie da sie wbic 160 lvl tak na full afk zal mi was no chyba ze na non pvp na pvp na pewno cie ktos zabije i non pvp jest dla nobow :)

Trolu - napisałem wyraźnie "na przykład" i wcale nie twierdzę, że można tak wybocić, jedynie podałem przykład. Idź do okulisty Trolu.

Frezko 05-03-2009 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Endderx Druid (Post 2486433)
Kiedyś 40-50 lv sorc/druid mógł tylko expić na rotach, bez zbędnego waste.

no tak ja rozumiem że by iśc na jakiś duży spawn rotów i tam sobie dobic lvl lub przyexpic ale że by iśc na taki spawn jak na dc jeszcze do tego kilka osób tam lata 40+ to już chyba przesada jak mi tam na 17 lvl już zarombiście wolno wpadał exp a co dopiero na tym lvl

Topic
Cipsoft może straci trochę kasy za to banowanie botów ale zapewni sobie lepszą przyszłośc no bo taki nowy gracz jak zacznie grac i pójdzie na jakieś expowisko dla początkujących a tam lata dużo botów z wysokimi levelami co będą mu zabijac potworki to mu się szybko taka gra znudzi

Trol'Trol 05-03-2009 23:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rozenix (Post 2487173)
Trolu - napisałem wyraźnie "na przykład" i wcale nie twierdzę, że można tak wybocić, jedynie podałem przykład. Idź do okulisty Trolu.

wlasnie ze to jest twierdzenie i wogle malo kto boci tak ze zosatwia bota i idzie do szkoly czy na pwio no chyba ze jakies 20 lvl na rotach watpie rzeby ktos zosatwil 150 ek na 24h na afk no chyba ze na towim non pvp i wogle co wam przeszkadzaja boty ??? same noby sie tu wypowiadaja a bot mi bije potwora co bot ci bije twojego acienta,dla,demona ???

Trol'Trol 05-03-2009 23:58

Elfbot <3 <3 Stawiałem 60 ed na ancientach :p Tylko co 3h trzeba bylo potki zmieniac ;p ale exp lecial jak szalony[/quote]

no tak ja tez ;p ale to co innego bo sobie zajmujesz expowisko i nikt ci tam przecerz nie wejdzie i nie odpali bota i bedzie bocil z toba

i00n 06-03-2009 00:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Uran of Aurea (Post 2487256)
Przeczytaj to co napisales i pomysl dlaczego cipsoft tak nie zrobił ?

Możliwe że jeszcze na to nie wpadli albo nie potrafią tego zrobić. Ja tylko napisałem sugestię jak powinno być a nie pytanie dlaczego tak nie jest.

Ashlon 06-03-2009 01:28

Heh, niedlugo 1/2 wszystkich graczy w Tibii bedzie pobanowana...:P

Xr3 06-03-2009 01:47

Gdyby możliwości zdobywania punktów doświadczenia dla postaci z 200 poziomem i większym, nie kończyły się na Okolnir, to ludzie nie sięgali by po Boty. Proste i oczywiste.

Gonzo 06-03-2009 02:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2487286)
Gdyby możliwości zdobywania punktów doświadczenia dla postaci z 200 poziomem i większym, nie kończyły się na Okolnir, to ludzie nie sięgali by po Boty. Proste i oczywiste.

Najlepiej jak by zrobili lvl capa, tak właśnie do 350. ;)

--Cienius-- 06-03-2009 07:36

maxymalny level 400 bylbym dobrym rozwiazaniem potem w miare updatow podwyzszac (pomysl sciagniety z wowa ale jak widac bardzo sie podoba)

sebastiano 06-03-2009 09:00

No jeszcze z 10x tyle mają do roboty :/.

Duke Dran 06-03-2009 10:13

Widzę, że się rozkręcają nieźle : ). Tak trzymać!

Zalgadis 06-03-2009 11:01

Według mnie zamiast wprowadzać coraz to silniejsze potworki (Różniące się jedynie obrażeniami i kolorem skóry) już dawno powinni wprowadzić że max level to 200.
I zamiast wbijania lvla ludzie ćwiczyli by pvp. Oczywiście bot odpada z gry.
No ale lepsze to niż nic.
Przynajmniej część oszustów została zbanowana.

Artusta 06-03-2009 12:06

po 1 limit 200lvl odpada bo ile jest lvl 200+? jak cip i wytlumaczy ze zabieramy wam xxx expa bo tam nam sie podoba?
po 2 jak ktos pisal limit 400lvl haahh no co to da kto normalny wbija 1mld expa? to nic nie da bo limit jest za wysoki.
po 3 cipsoft powinien zwikszyc dlugosc warninga za bota z 1miecha do 2-3 zeby to byla duza strata czasu a nie miesiac. jescze lepszym rozwiazaniem jest delate za bota.
po 4 troche za pozno taka akcja ludzie nawbijali lvl dostali bana i teraz beda grali bez bota ale 250lvl maja...

nie powiem sam uzywam bota i narazie bana nie dostalem teraz juz wiem ze na mnie kolej wiec botuje ile sie da;p nie uzywal bym gdyby gracze grali uczciwie bo on wbija 50lvl ja 10.

macios216 06-03-2009 13:44

dobrze tak noobom .....i niech zadne nooby juz nie graja w tibiie...a tak wogole to co to za program:):):):)

beko123654789 06-03-2009 14:55

n00b's

boterzy bocą i bedą bocic dalej bo co im szkoda 40 k jak w 5 dni maja 50 ?? xD

Zalgadis 06-03-2009 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Artusta (Post 2487391)
Limit 200lvl odpada bo ile jest 200lvl+??

Czy muszę siebie cytować?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zalgadis (Post 2487370)
Już dawno powinni wprowadzić że max level to 200.

Dlatego powiedziałem że teraz na to już jest za późno.

Trol'Trol 06-03-2009 15:51

co by robili na non pvp gdyby byl limit 200 lvl ?

Gonzo 06-03-2009 15:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trol'Trol (Post 2487524)
co by robili na non pvp gdyby byl limit 200 lvl ?

A co robią na non-pvp na 80 lvlu w takim WoWie? RPG + grupowe hunty + questy, matole.

notop_konto2 06-03-2009 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marilla (Post 2486360)
Omgz0rz, ja chyba powrócę do Tibii :)
Na Pandorii były same boty, mam nadzieję, że DUŻO się zmieniło :D

@edit
Aha. F1R5T H4H4!

na arcani masz 80% botow w tym 96% knighty i jakos max 10 banow..
cos ten ich automatyczny system jest zpizdy

notop_konto2 06-03-2009 16:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Artusta (Post 2487391)
po 1 limit 200lvl odpada bo ile jest lvl 200+? jak cip i wytlumaczy ze zabieramy wam xxx expa bo tam nam sie podoba?
po 2 jak ktos pisal limit 400lvl haahh no co to da kto normalny wbija 1mld expa? to nic nie da bo limit jest za wysoki.
po 3 cipsoft powinien zwikszyc dlugosc warninga za bota z 1miecha do 2-3 zeby to byla duza strata czasu a nie miesiac. jescze lepszym rozwiazaniem jest delate za bota.
po 4 troche za pozno taka akcja ludzie nawbijali lvl dostali bana i teraz beda grali bez bota ale 250lvl maja...

nie powiem sam uzywam bota i narazie bana nie dostalem teraz juz wiem ze na mnie kolej wiec botuje ile sie da;p nie uzywal bym gdyby gracze grali uczciwie bo on wbija 50lvl ja 10.

jak to sie mowi

twoja stara przeszla tibie...

djbuhos 06-03-2009 16:20

Koleega oci prawie cale dnie i nie dostał a drugi właczył bota na 7 min na ancienty i zbanowali go...... powinno byc inaczej jak wie zmieni cos w klijencie to ban odrazu a nie mass ban ..

CesarzRoxy 06-03-2009 16:49

Napewno zyski spadna. W końcu przestaną banować
Szkoda ze mnie zbanowali.Na bocie dziennie 150k wyciagalem. Recznie to bede 100k - wastowal na d.lair ;s

Dabir 06-03-2009 17:02

1 bota mnie ja juz dzisiaj odinstalowalem szkoda stracic postac za jakis glupi bot... bez bota tez sie da grac moze zadziej ale da;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:36.