Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Pierwszy teaser przed wiosennym patchem (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=208657)

ZapodajMuze 11-03-2009 14:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2492237)
Co wy pierdolicie?

Nie sprzedawajcie broken amuletów jak 99% procent tibijskiego społeczeństwa to po kilku miesiącach zostanie ich kilka na serwie i dalej będzie rar.

Czemu społeczeństwo jest tak głupie?

Kazdy normalny h lvl kupi bp aoli i bedzie je trzymac do usranej smierci.

Milten Magician 11-03-2009 14:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZapodajMuze (Post 2492247)

Nom, sam to zaobserwowałem ;P. Nakupią aoli żeby sobie domek broken amuletami wyłożyć.

Stradig 11-03-2009 15:10

Uważam ze ten pomysł nie jest zły.;p
Na mniejszych levelach postacie będą miały łatwiej, ale jak znam życie i tak większość nie będzie kupować xd
A co do broken amuletu został on stworzony właśnie do tego celu wiec w czym problem ? zrobili wam z brass legów dsl ?
Uważam ze jak już maja coś edytować to niech już lepiej takie zmiany robią niż jak by mieli się za profy brać xd

Erhion 11-03-2009 15:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZapodajMuze (Post 2492247)

<Łapie gazete i wali się w głowę>

Jak zaczną tak robić to wtedy nie będzie to rar bo będzie go za dużo.

Coś ci kontrargument nie wyszedł.

Zalgadis 11-03-2009 15:42

A czy po zrobieniu "Inkłiziszyn" facc nie może czasem kupić 5 blessów?

Stradig 11-03-2009 15:46

Wydaje mi się ze można. Kilkoro kumpli z gildii tez to potwierdza

--Cienius-- 11-03-2009 15:56

Nie zdziwie sie jak za 2 lata facce beda mialy tylko do expienia thais :D

Wilczq 11-03-2009 15:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez StagG (Post 2492210)
A teraz - jaką masz satysfakcję z zabicia h-lvl, skoro i tak nosi aol?

Co do odrabiania botem - gdybyś miał ponad... powiedzmy 150 lvl, i byś już dostał bana - ryzykowałbyś deleta tylko po to żeby szybciej straty odrobić?

satysfakcja polega na tym, że dużo stracił, po tych zmianach straci mniej, a jeśli chodzi o bota, to nie wiem kogo Ty oszukujesz? KAŻDY gra teraz z botem.

Viitro 11-03-2009 16:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wilczq (Post 2492317)
satysfakcja polega na tym, że dużo stracił, po tych zmianach straci mniej, a jeśli chodzi o bota, to nie wiem kogo Ty oszukujesz? KAŻDY gra teraz z botem.

Moim zdaniem to ty sie oszukujesz. Wiele hlvli boci - to prawda, a nie widziales moze ile osob zostalo zbanowanych? 10.000 i cipsoft wcale nei banowal 20 lvle za lighthacka tylko same 80~. A osoba, ktora dostala np na wojnie bana napewno nie bedzie ryzykowac deleta.

Patysiak 11-03-2009 16:35

Ciekawi mnie tylko, czy z lost soula będzie leciał broken amulet czy nie.

Wylansowany 11-03-2009 16:40

@Wilczq
Czyli co, wg ciebie ma to zmotywować botterów do krótszego ustawiania bota, bo nie będą aż tyle tracili? Tyle zrozumiałem z twojego idiotycznego posta (posta czy postu?).

ZapodajMuze 11-03-2009 17:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2492278)
<Łapie gazete i wali się w głowę>

Jak zaczną tak robić to wtedy nie będzie to rar bo będzie go za dużo.

Coś ci kontrargument nie wyszedł.

No ok to w takim razie nikt nie kupi bo przeciez to i tak nie bedzie rar .

Cos ci kontrargument nie wyszedl.

Spider 11-03-2009 20:13

Jako, że CM Mirade odpowiedziała na pare pytań postaram się wam to streścić najprościej jak umiem :).

1. Po negatywnej reakcji graczy twórcy gry postanowili pozostawić AoL zastrzegając sobie jednocześnie prawo do usunięcia go (AoLa) z gry tak szybko jak tylko zdołają wymyślić coś innego na jego miejsce.

2. Zakupione blessy przed wejściem patcha zostaną automatycznie zamienione na nowe.

3. Gracz z red skullem będzie musiał zapłacić pełna sumę za blessy, podczas śmierci blessy nie będą go chroniły przed utrata przedmiotów. CM przypomina, iż wraz z wejściem patcha ogólne straty w wyniku śmierci zostaną zmniejszone również dla osób z czerwoną czaszką.

4. Zmiany dotyczące strat w expie i skillach obejmą również serwery E- PvP, jednak po patchu ilość doświadczenia za zabicie gracza na tychże światach zostanie obniżona.

5. Jeśli chodzi o PvP to prace nad tym trwaja, tym razem czas nie pozwolił na wprowadzenie większej ilości zmian.

6. Procentowa strata podczas śmierci w expie jak i skillach zostanie obniżona w równym stopniu (100lv straci 4,5% expa i taka samą stratę poniesie jeśli chodzi o umiejętności) poprzez kupienie blessów można będzie ta stratę zmniejszyć.

7. Po patchu każdy bless bedzie obniżać procentową szanse straty eq jak i pojemników (bp, key ringów itp.).

8. Facc będą mogli kupić 4 blessy.

9. Data wprowadzenia łatki zostanie podana w następnej zapowiedzi.

Tyle wyczytałem, jeśli cos źle zrozumiałem przepraszam :).

Xr3 11-03-2009 20:23

Cytuj:

8. Facc będą mogli kupić 4 blessy.
O cztery za dużo.

Ulrikk 11-03-2009 20:43

@UP
Cytuj:

free multiplayer online game
Ogarnij się

Kemro0)0 12-03-2009 08:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Spider (Post 2492740)
Jako, że CM Mirade odpowiedziała na pare pytań postaram się wam to streścić najprościej jak umiem :).

1. Po negatywnej reakcji graczy twórcy gry postanowili pozostawić AoL zastrzegając sobie jednocześnie prawo do usunięcia go (AoLa) z gry tak szybko jak tylko zdołają wymyślić coś innego na jego miejsce.

Po co będą komu aole jak blesy będą kosztować 50k-100k?
Jakby zostawili blessy za 50k to aole się przydadzą

Brtek00 12-03-2009 13:20

Tabelka cen blessów
http://img259.imageshack.us/img259/1490/blessy.png

GalusMaximus 12-03-2009 13:47

A kiedy dokładnie patch wejdzie w życie?
Jeśli pisało to przepraszam za nie dopatrzenie.

@Xr3
Może nie każdy na ochote wydawac tysiące złotych na gre, która powinna dostarczac rozrywki, a nie tylko ciągła rywalizacja o poziom. Cipsoft ma w dupie graczy, aby tylko płacili to będą dostawac, co jest nieco niesprawiedliwe.

AdiZgOlekk 12-03-2009 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Spider (Post 2491953)
@Xr3
@Biedni facce
O nie?! Dlaczego?! Po co CIPsoftowi pieniądze?! Niech wam dadzą wszystko bo przecież to wy gracie a nie oni!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2492753)
O cztery za dużo.

jesli tibia to wasze zycie to sie nie dziwie ze tak gadacie, dla ludzi dla ktorych ta gra to tylko zabawa i szkoda na nia wydawac pieniedzy to zupelnie inna bajka.

YaMaRoOo 12-03-2009 18:34

Nie rozumiem tego za bardzo, z tego co widzę bless będzie mnie kosztował ponad 16k (16x5), za tą cenę będę tracił mniej expa czy po zakupie wszystkich tych blessów nic z eq nie będzie leciec? Trochę dziwny ten patch będzie..

Temirius 12-03-2009 19:01

Moim zdaniem mogli by poprostu albo przenieść tego jednego npc do ab'dendriel by można było kupić wszystkie blessy na facc ,lub jednego npc co sprzedawal by już poprostu wszystko :] , tak ogółem jak chca zarabiać to niech wszystkie blessy dadza jeszcze tylko dla pacc i zmniejszą zdobywany exp dla graczy facc o 50% aby wykupić pacc i mieć możliwość expienia na 100% exp he he : ]

Spider 12-03-2009 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AdiZgOlekk (Post 2493440)
jesli tibia to wasze zycie to sie nie dziwie ze tak gadacie, dla ludzi dla ktorych ta gra to tylko zabawa i szkoda na nia wydawac pieniedzy to zupelnie inna bajka.

Jeśli ta gra jak to ująłeś to zabawa to co ci przeszkadza, że nie będziesz miał tego 1 blessa? huh?

Po więcej informacji zapraszam do tematu w podforum "Niusy" gdzie regularnie staram sie streszczać odpowiedzi CM Mirade na wątpliwości nurtujące graczy.

capeone 12-03-2009 23:38

Cytuj:

inne gry też kosztują ;] no, chyba że ktoś wychował się na torrentach i uważa że wszystko jest za darmo, to inna bajka.

Biohazardd 13-03-2009 16:32

mi to lotto bo gram na pvp enfo a tam nie ma blessow

Arathorn 13-03-2009 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Biohazardd (Post 2494220)
mi to lotto bo gram na pvp enfo a tam nie ma blessow

Zwróć uwagę że oprócz blessów to ilość spadającego expa i tak się znacznie zmniejsza. Nawet na pvpe. Minus taki że będzie mniej expa za zabijanie innych.

Kidmonczan 14-03-2009 11:18

Jak zawsze CipSoft utrudnia gre FACC'om i tak za kazdym up'em;(

Ganci. 14-03-2009 12:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kidmonczan (Post 2494952)

http://wykonawca.emuzyka.pl/justin_timberlake.html

StagG 14-03-2009 14:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kidmonczan (Post 2494952)

Nie, oni nie utrudniają gry FACCom, tylko ułatwiają PACC'om, a to jest różnica

zamiast płakać kup pacc i będzie po kłopocie, a nie ciągle żalicie się, że nic nie dostajecie :>

Ada$ 16-03-2009 10:27

Witam,
Mam 1 pytanko do kogoś zorientowanego aby się upewnić we wprowadzanych zmianach.
Z tego co zrozumiałem aol zostanie, mimo tego ze blesy będą miały taką samą funkcje jak on. Czy dobrze myślę ?

Spider 16-03-2009 11:40

Dokładnie tak. AoL zostanie w grze tak długo aż nie wymyślą lepszego rozwiązania z uwzględnieniem możliwości zabicia tuż po śmierci gdy nie ma się kupionych blesów lub w drodze do ich kupienia.

ogoorovsky 16-03-2009 14:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Spider (Post 2497044)
Dokładnie tak. AoL zostanie w grze tak długo aż nie wymyślą lepszego rozwiązania z uwzględnieniem możliwości zabicia tuż po śmierci gdy nie ma się kupionych blesów lub w drodze do ich kupienia.

Myślę, że zlikwidowanie AOLi jest możliwe. CipSoft, częściowo wzorem z innych gier MMORPG (chodzi mi o World of Warcraft), mógłby wprowadzić coś w stylu "ducha". Proces taki mógłby trwać na przykład godzinę - dwie. Wtedy niemożliwe byłoby normalne granie (to byłoby ciekawą "pokutą" za śmierć) - czyli expienie, polowanie. Duch byłby niewidoczny dla innych graczy oraz potworów. Jako że błogosławieństwa - to sprawka Boskiej Ręki - można by je wykupić właśnie podczas bycia duchem (co by nie zmieniło faktu, że blessy dalej byłyby dostępne także dla żywych). Jeżeli proces przejścia ze świata umarłych do świata żywych możnaby przyspieszyć czarem Rezurekcja - wykorzystujący 100 Soul Point.

Taka moja idea.

StagG 16-03-2009 16:19

@up

dość ciekawe, tylko powinien wykorzystywać całe 200 soul pointów :P

po 2-gie nie przejdzie, ale zawsze możesz propozycje wysłać do [email protected]

Aol zniknie - wg mnie bardzo dobrze, w końcu zwolni nam się slot na amulety, a zawsze można blessy wykupić = taki sam efekt, a na niższych levelach bardzo opłacalny (o ile się kilka razy dziennie nie pada :P )

ogoorovsky 16-03-2009 20:44

co do wysłania sugestii do supporterów - koniecznie w języku angielskim, który nie stoi u mnie na wysokim poziomie, nie byłbym w stanie napisać czegoś takiego w innym języku. jeżeli ktoś mógłby pomóc - bardzo proszę.

sorki za offtop.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:42.