Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Muzyczne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=280)
-   -   Reggae (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=210111)

Lasooch 01-04-2009 18:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez semilunaris (Post 2511397)
Gentelmans,
flame allowed. Teraz macie kozła ofiarnego, możecie jechać do woli.

Skoro flame allowed - gentleMEN, bucu =P

Reggae pewnie nie tylko o dża, merydżejn i pisie jest, ale to nie zmienia faktu, że jest monotonną muzyką (i w znacznym stopniu monotematyczną). I parę reggae'owych piosenek w życiu przesłuchałem (w sensie - ekspert w tej dziedzinie ze mnie żaden, ale coś-niecoś wiem).

piramjida 01-04-2009 21:24

Cytuj:

@Tharion:
Jeżeli słyszysz techno/trzaski w techno to gratuluję debilizmu. Wrzeszczące metale, jak słusznie określiłeś krzyczą "Ave satan" tylko wtedy, kiedy wykonują gatunek muzyki nazywanej black metalem. Nie mów, to co wiesz, ale wiedz, co mówisz. A z tego co widzę nie wiesz nic. Przecież zawsze łatwiej obejrzeć na YT Behemotha w wersji alternatywnej i mówić o metalu/rocku jako ogóle.
Dokonujesz takiego samego uogolnienia mowiac o braku przekazu w polskim hh powolujac sie na Hemp Gru.

A ogolnie najlepiej twoj obiektywizm podsumowuje twoj cytat.

Cytuj:

Polski rap jest słabej kondycji, to raz. Dwa, nie słucham takiej muzyki.

semilunaris 01-04-2009 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2511478)
Skoro flame allowed - gentleMEN, bucu =P

O shit :P

@piramjida:
To, że teraz nie słucham nie oznacza, że nie słuchałem w ogóle. Słuchałem, generalnie mamy 2 dobrych raperów na x. Psychodela rap, rap i obecny komercja-rap nie są mi obce, naprawdę.

Mając w głowie to, co bolało chłopaków sprzed 10 lat i słuchając obecnych to na śmiech bierze, naprawdę.

Emcess 01-04-2009 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Regoor (Post 2511355)
#topic
Według mnie reggae to najlepszy z gatunków muzyki. Ale ponadto jest to coś więcej, niż "tylko" muzyka. :) Osobiście polecam wszystkich Marley'ów oraz Albarosie, Capleton.

jesli bylbys takim znawca, wiedzialbys ze pisze sie AlbOrosie, ale i tak dobrej muzyki sluchasz : D
dobra, tematy o rapie - do polski hip-hop.
@co do flejma
fajnie, reggae nie ma przekazu... a metal ma? darcie mordy i mowienie ze boga nie ma tez nie pokazuje zbytniego przekazu.. sry ale tak to odbieram, nikt nie zmieni mojego zdania o metalu : P

Snopeczek 01-04-2009 22:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tharion (Post 2511347)
No, piski i trzaski w techno/pochodnych mają przekaz w chuj, nie?
Wrzeszczące metale "AVE SAAATANNNNN" też, no fakt...

maksymalnie pusta wypowiedź, zamknięty punkt widzenia.

Lasooch 01-04-2009 22:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2511663)
fajnie, reggae nie ma przekazu... a metal ma? darcie mordy i mowienie ze boga nie ma tez nie pokazuje zbytniego przekazu.. sry ale tak to odbieram, nikt nie zmieni mojego zdania o metalu : P

Zdziwiłbyś się. Poza tym, metal nawet bezprzekazowy najczęściej technicznie jest dużo bardziej zaawansowany i różnorodny niż reggae, gdzie gitarzysta się dobrze nudzi (plum, plum - przesunięcie palca - plum plum - repeat x100) ; )

Oczywiście samego metalu też nie da się słuchać.

Gonzo 01-04-2009 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snopeczek (Post 2511669)
maksymalnie pusta wypowiedź, zamknięty punkt widzenia.

Dr. Snopeczek i Dr. Gonzo polecają tanią wódkę - otwiera punkty widzenia, i stwarza nowe drogi w życiu. :P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez semilunaris (Post 2511651)
Mając w głowie to, co bolało chłopaków sprzed 10 lat i słuchając obecnych to na śmiech bierze, naprawdę.

Generalnie to żaden znawca ze mnie, ale oprócz Grammatik'a nic do mnie nie trafia z HH, nawet i starego.

Vhaloir 01-04-2009 22:39

@semilunaris
uwierz mi - nie znasz się na rapie.
to co tu wypisujesz jest po prostu śmieszne.

żeby nie było offtopu, to dodam, że przesłuchałem płytkę Juniora. 'Kroki' i 'nie po to, by łapać słońce' zajebiście mi się wkręciły ;d

@down
pisząc to udowodniłeś, że mam racje.
nie mam zamiaru się tu rozpisywać bo nie obchodzi mnie twoja opinia na temat rapu, nie ważne jak błędna ona jest. Zresztą i tak pewnie byś ślepo trzymał się swoich racji.

semilunaris 01-04-2009 23:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vhaloir (Post 2511674)
@semilunaris
uwierz mi - nie znasz się na rapie.
to co tu wypisujesz jest po prostu śmieszne.

Na polskim rapie nie można się znać, bo byłby to mezalians dla duszy.

Napiszę coś, po czym może uzyskam elo wypaśny rispekt z Twojej strony:
Lubię rap o dupach. O tym, że są łatwe i powinny tylko ssać. Ssać i gotować*. I o tym, jak zarobić hajs żyjąc z zasiłku (pomijając to, że nie robi się nic, tylko siedzi na dupie i pali blanty za ,,kieszonkowe" od matki). Kurde, hwdp.

//Dobra, tak na poważnie//. Nie znać to ja się nie mogę na informatyce, matematyce rozszerzonej czy muzyce trance. Ale jak sam widzisz na takie tematy się nie wypowiadam, co najwyżej mogę poczytać z zainteresowaniem. Śmieszne natomiast jest to, że próbujesz ocenić moją wiedzę na temat muzyki wnioskując o niej z dwóch postów.

Rapu słuchałem ~12 lat temu, sąsiad teraz jest jakimś II ligowym producentem, ale żyje z tego. Na początku był rap amerykański, 'tylko to było'. Później zaś polski. Jestem ciekaw, czy pamiętasz bity składające się z 4 dźwięków i same rymy męskie w tekstach. Pewnie nie. Problem przedstawiany miał jeszcze jakąś wartość tak między w/w bogiem, a prawdą. Utwory poruszały tematy niedoli, uczuć, biedy, braku perspektyw itd. Co masz teraz? Teraz masz 5% ludzi gadających do rzeczy.

Lata 00-obecnie. Skubi dubi du-ja, Nowatory, Tedesy i inne nerdy. To nazywasz rapem? Rap w Polsce obumarł. Jedyne ciekawe zjawisko z nim związane to niektóre utwory OSTRego, FISZ i po części Eldoka. Reszta z utworami z gammą słów zawierających się w zbiorze: dupa, hajs, grubo, ziom, zioło, hwdp - powinna po prostu odejść z głową zwróconą w dół. Ale takie jest moje zdanie. Fajnie też od czasu do czasu wejść na portal hip-hopowy albo myspace i posłuchać wypocin młodych ludzi. Widać, że coś tworzą i niektórzy z nich chcą się oderwać od schematu ,,PLNów".

Żyłka 01-04-2009 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez semilunaris (Post 2511725)
Na polskim rapie nie można się znać, bo byłby to mezalians dla duszy.

Napiszę coś, po czym może uzyskam elo wypaśny rispekt z Twojej strony:
Lubię rap o dupach. O tym, że są łatwe i powinny tylko ssać. Ssać i gotować*. I o tym, jak zarobić hajs żyjąc z zasiłku (pomijając to, że nie robi się nic, tylko siedzi na dupie i pali blanty za ,,kieszonkowe" od matki). Kurde, hwdp.

//Dobra, tak na poważnie//. Nie znać to ja się nie mogę na informatyce, matematyce rozszerzonej czy muzyce trance. Ale jak sam widzisz na takie tematy się nie wypowiadam, co najwyżej mogę poczytać z zainteresowaniem. Śmieszne natomiast jest to, że próbujesz ocenić moją wiedzę na temat muzyki wnioskując o niej z dwóch postów.

Rapu słuchałem ~12 lat temu, sąsiad teraz jest jakimś II ligowym producentem, ale żyje z tego. Na początku był rap amerykański, 'tylko to było'. Później zaś polski. Jestem ciekaw, czy pamiętasz bity składające się z 4 dźwięków i same rymy męskie w tekstach. Pewnie nie. Problem przedstawiany miał jeszcze jakąś wartość tak między w/w bogiem, a prawdą. Utwory poruszały tematy niedoli, uczuć, biedy, braku perspektyw itd. Co masz teraz? Teraz masz 5% ludzi gadających do rzeczy.

Lata 00-obecnie. Skubi dubi du-ja, Nowatory, Tedesy i inne nerdy. To nazywasz rapem? Rap w Polsce obumarł. Jedyne ciekawe zjawisko z nim związane to niektóre utwory OSTRego, FISZ i po części Eldoka. Reszta z utworami z gammą słów zawierających się w zbiorze: dupa, hajs, grubo, ziom, zioło, hwdp - powinna po prostu odejść z głową zwróconą w dół. Ale takie jest moje zdanie. Fajnie też od czasu do czasu wejść na portal hip-hopowy albo myspace i posłuchać wypocin młodych ludzi. Widać, że coś tworzą i niektórzy z nich chcą się oderwać od schematu ,,PLNów".

Cała prawda, zgadzam się z tobą w pełni.

Rafayen 03-04-2009 11:08

: | !

Reggae monotonne? : ( kill me!

Gierubesoen 03-04-2009 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2508928)

To Ty chyba prawdziwego reggaeton'u nie słyszałeś. ;)

Kogo masz na myśli?

Reggae? Jak dla mnie, bomba! Zwłaszcza dancehall, reggaeton, ragga- uwielbiam.

Tharion 03-04-2009 19:44

Cytuj:

. Jedyne ciekawe zjawisko z nim związane to niektóre utwory OSTRego, FISZ i po części Eldoka.
Jednye? No ta...
Mało wiesz o rapie...

Gonzo 04-04-2009 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2512980)
Kogo masz na myśli?

Reggae? Jak dla mnie, bomba! Zwłaszcza dancehall, reggaeton, ragga- uwielbiam.

Gelta miałem na myśli.

Gierubesoen 04-04-2009 22:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2513952)
Gelta miałem na myśli.

Chodziło mi o wykonawców, "prawdziwego reggaeton'u"... O jakich wykonawcach pisałeś?

semilunaris 05-04-2009 12:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tharion (Post 2513015)
Jednye? No ta...
Mało wiesz o rapie...

Pod koniec jest takie zdanie, jak:
Ale takie jest moje zdanie.

Nie jest to jakaś nadrzędna prawda, ale co tam. Zawsze fajnie wypominać zdanie z kontekstu, nie?:D

Snopeczek 05-04-2009 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tharion (Post 2513015)
Jednye? No ta...
Mało wiesz o rapie...

do Ciebie idealnie pasuje kawałek Afront - Forum
''kocham hiphop! tak, mam już tysiąc albumów, a każdą nowość szybko wyczajam na emulu"

"mało wiesz o rapie".. jak mnie w*****a takie określenie. uważasz się za znawce? podziel się z nami Twoją wiedzą.

robek 28-05-2009 20:04

odświeżę... ciekawy, a zapomniany temat : ( ostatnio wpadł mi w ucho Mesajah oraz parę piosenek Juniora ( np. znam ten stan) albo oldschoolowy Bob - Could you be loved, lol. a tak to lipa, narazie nic nowego - czekam na nową płytę Vavamuffina ; )

Gierubesoen 28-05-2009 20:10

Ja póki co jaram się 'Jeden' Bob One'a i nowym Junior Stressem ;d

Emcess 29-05-2009 22:52

@up.
k*rwa, oprócz punka to mamy zajebiście podobny gust..

strasznie wkręciła mi się "Stodola" i cale "Jeden" Beobe Łana, i płytka Juniora Stressa (Kroki rox : DD) i jeszcze Fandango Gang.

a z płytki Piotra Krakowskiego podoba mi się Element, wykonywany przez Bob One'a zresztą : P
a i jeszcze znów sobie zacząłem słuchac Ndk : D

ale i tak narazie jaram się nową płytką Eminema : )

lord_piteer 01-06-2009 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Sven (Post 2508231)
"Kto słucha rege, ten rucha kolege"...

no to na co czekasz? zdejmuj spodnie

Emcess 13-06-2009 23:43

zaslyszalem sobie u kolegi Soundsistamaan - całkiem fajny, nowy wajb ; ]
a poza tym to sobie slucham plytki Mariki i najnowszej plytki Habakuka (w sumie to juz sprzed roku~, ale najnowsza) Familijna Komitywa rox : )

Erverse 14-06-2009 10:18

http://emkasasa.wrzuta.pl/audio/5i30...ce_-_soulstorm
Z polskich wykonawców lubię juniora stressa, basa, bob one'a, zresztą jak większość tutaj zgromadzonych ^^

robek 25-06-2009 19:22

słyszał ktos Mrozu ft. East West Rockers - Los na szali?

może reggae to nie jest, lecz.. kawałek tez nie jest porazka

Emcess 26-06-2009 22:54

tam sobie dla jaj gram na jakims ots nagle koles utani gran hur ""reage zadzi
-.- to ja do niego :
22:31 Kdoog [792]: czego sluchasz?
22:31 Masterek Socerek [296]: a reage
22:31 Masterek Socerek [296]: i disco polo
22:31 Kdoog [792]: co to jest reage?
22:31 Masterek Socerek [296]: a ty gdzie moge expic
22:31 Masterek Socerek [296]: piosenki o zilonym itp narkotyki i wogole

grubo ma? ; p

Kriptomer 01-08-2009 16:04

Fresh po miesiącu+

Co do reggae, reggae słucham dopiero od 3 lat ale się wkręciłem i frustrują mnie stereotypy że reggae jest nudne, monotonne i mówi o tym samym. Spójrzcie na rap, jeden temat - bloki, bójki, dziwki i " jaranie bongosa 8o "

Co do reggae, instrumenty wydające swój dźwięk wpływają na nas pozytywnie :P Mamy się czuć ekstremalnie dobrze, poczuć daleką nam Jamajkę, wyobraźić sobie spokój i pokój na świecie, słońce i obłoki dymu z sensimilli i być bliżej Jah.

Moim zdaniem najlepszym wykonawcą jest Yellowman ew. Ras luta, z polskich wykonawców muzyki roots, reggae, raga, ska, dancehall itd. przekonałem się tylko do Ras Luty i oczywiście KONOPIANS ! :)

a co do ska?
Ska jest moim zdaniem szybszym odzwierciedleniem i bardziej zaczepnym od reggae ;) punk rock + reggae = ska ;> 50% ska jest bardziej hmm.. pozytywne od reggae, ( tu się powtórzę ) gdy słuchamy reggae zaczynamy myśleć....

Bless ya!

ROOTS REGGAE RAGA

*Carlsberg 01-08-2009 17:16

Cytuj:

Co do reggae, reggae słucham dopiero od 3 lat ale się wkręciłem i frustrują mnie stereotypy że reggae jest nudne, monotonne i mówi o tym samym. Spójrzcie na rap, jeden temat - bloki, bójki, dziwki i " jaranie bongosa "
Lecisz po rapie takim samym stereotypem jak ci ludzie po reggae, hipokryzja...

Kriptomer 01-08-2009 17:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez *Carlsberg (Post 2613199)
Lecisz po rapie takim samym stereotypem jak ci ludzie po reggae, hipokryzja...

Chodzi mi o to, że może nie Ty ale inni są hipokrytami... teraz zaczyna robić się błędne kółko... ja zaczynam najeżdżać na rap a inni na reggae tym samym sposobem... trzeba to rozgryźć jakoś inaczej. Teoretycznie każdy styl muzyki zamyka się w swoim kręgu tematycznym.

Pop - Jestem super gwiazdą
Reggae - Jamajka
Rap - Bloki
Discopolo - gwałty na wiejskich dyskotekach
itd., itp., etc.

Mieliśmy rozmawiać pokojowo o muzyce reggae a nie wytaczać na siebie ciężkie działa reggae vs rap

Podyskutujmy spokojnie o tej muzyce... zacznijmy może, co czujecie gdy słuchacie reggae ?

Ja czuję się wolny, wyzwolony od problemów, delikatniejszy, rozumiejący większość ludzkich problemów, czuję iż chcę pomagać ludziom, czuję się bliżej Jah. Podsumowując = Czuję się zajebiście pozytywnie !!!

*Carlsberg 01-08-2009 17:32

Tu nie chodzi o jakiś mój najazd na reggae, sam słucham, coby nie było, ale mówienie że nie lubi się stereotypów a zdanie dalej stereotypem najeżdzać na inny gatunek muzyczny jest mimo wszystko...niepoważne.

Zarzuciłeś temat więc odpowiem.

Ogólnie, słuchając i rapu, i reggae, choć z innymy "objawami" xd
Cytuj:

Podsumowując = Czuję się zajebiście pozytywnie

Erverse 01-08-2009 23:21

Bry, otóż przybywam tu aby spytać się, czy ma ktoś może mp3 z piosenki ndk która leci "ratata, na ulicy słychać strzały zawinęli bratata, myśleli, że ma gnata a miał batata..." nie wiem czy to dokładnie tak, lecz coś w tym stylu. Szukałem po necie i nie znalazłem. Istnieje w ogóle wersja mp3? Usłyszałem to na koncercie i jest wykoxana więc chciałbym mieć to na kompie. ( nie chodzi mi o wersję live)

@down, ok. dzięki za odpowiedź. Też tak myślałem, ale miałem nadzieję, że ją znajdę xP

Kriptomer 02-08-2009 14:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2613491)
Bry, otóż przybywam tu aby spytać się, czy ma ktoś może mp3 z piosenki ndk która leci "ratata, na ulicy słychać strzały zawinęli bratata, myśleli, że ma gnata a miał batata..." nie wiem czy to dokładnie tak, lecz coś w tym stylu. Szukałem po necie i nie znalazłem. Istnieje w ogóle wersja mp3? Usłyszałem to na koncercie i jest wykoxana więc chciałbym mieć to na kompie. ( nie chodzi mi o wersję live)

Witaj!
Nie jestem pewien w 101% ale jestem pewien w 99% że jest to po prostu piosenka Natural Dread Killaz, której nie nigdy nie wydadzą, np Happysad też mnie zaskoczył kiedyś 1 piosenką co okazało się 6 miesięcy później że grają ją tylko na koncertach, do tego bardzo rzadko i można cieszyć się jedynie wersją z koncertu jeśli ktoś ją uwiecznił na telefonie/kamerze.

Liczę na to że kiedyś ją znajdziesz w formacie mp3 i będziesz mógł się nią cieszyć. Bless bracie :)

Emcess 03-08-2009 02:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kriptomer (Post 2613133)
Fresh po miesiącu+

Co do reggae, reggae słucham dopiero od 3 lat ale się wkręciłem i frustrują mnie stereotypy że reggae jest nudne, monotonne i mówi o tym samym. Spójrzcie na rap, jeden temat - bloki, bójki, dziwki i " jaranie bongosa 8o "

Co do reggae, instrumenty wydające swój dźwięk wpływają na nas pozytywnie :P Mamy się czuć ekstremalnie dobrze, poczuć daleką nam Jamajkę, wyobraźić sobie spokój i pokój na świecie, słońce i obłoki dymu z sensimilli i być bliżej Jah.

Moim zdaniem najlepszym wykonawcą jest Yellowman ew. Ras luta, z polskich wykonawców muzyki roots, reggae, raga, ska, dancehall itd. przekonałem się tylko do Ras Luty i oczywiście KONOPIANS ! :)

a co do ska?
Ska jest moim zdaniem szybszym odzwierciedleniem i bardziej zaczepnym od reggae ;) punk rock + reggae = ska ;> 50% ska jest bardziej hmm.. pozytywne od reggae, ( tu się powtórzę ) gdy słuchamy reggae zaczynamy myśleć....

Bless ya!

ROOTS REGGAE RAGA

ej, reggae jest bardzo kozackie, ale do rapu to sie nie przyczepiaj : DD

ska? podoba mi sie tylko piosenka Enej - Ulice, takie bardziej ska klimaty, i z Olsztyna sa : D
a poza tym, na Jamajce nie jest tak kolorowo jak myslisz ze tam sobie jaraja, ogolnie maja zajebiscie itd. moze i jaraja, ale troche biedni sa... a tak w ogole... roots w polsce? : p ktos w polsce robi takie dobre roots?
tzn. moze ktos robi, ale niektorzy robia cos, o czym nawet Junior Stress nawinal "Chcial robic roots a wyszlo mu disco, nazwisko mial lecz na nic nazwisko..."

a stereotypy nt. kazdej muzyki sa bzdura, no moze jak wysluchalem jedna piosenke Behemotha z lyricsami to az mnie ciarki oblecialy ; ]

a tak ogolnie, ze sie spytam... czujesz sie rastafarianinem ? : s

aew, a na lascie widze ze Firmy sluchasz, hehe

Kriptomer 03-08-2009 12:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2614398)
ej, reggae jest bardzo kozackie, ale do rapu to sie nie przyczepiaj : DD

ska? podoba mi sie tylko piosenka Enej - Ulice, takie bardziej ska klimaty, i z Olsztyna sa : D
a poza tym, na Jamajce nie jest tak kolorowo jak myslisz ze tam sobie jaraja, ogolnie maja zajebiscie itd. moze i jaraja, ale troche biedni sa... a tak w ogole... roots w polsce? : p ktos w polsce robi takie dobre roots?
tzn. moze ktos robi, ale niektorzy robia cos, o czym nawet Junior Stress nawinal "Chcial robic roots a wyszlo mu disco, nazwisko mial lecz na nic nazwisko..."

a stereotypy nt. kazdej muzyki sa bzdura, no moze jak wysluchalem jedna piosenke Behemotha z lyricsami to az mnie ciarki oblecialy ; ]

a tak ogolnie, ze sie spytam... czujesz sie rastafarianinem ? : s

aew, a na lascie widze ze Firmy sluchasz, hehe

Witaj bracie!
Postaram Ci się odpowiedzieć na kilka zadanych wyżej przez Ciebie pytań.
Co do Jamajki, Jamajka sama w sobie nie jest strasznie bogata, lecz nie jest tak źle np. jak w Somalii, a stereotyp że wszyscy chodzą upaleni przez całe życie jest błędny. Wiem że tak nie jest ( Co prawda nie byłem na Jamajce, lecz jest to logiczne ). Co do palenia sensimilli Jamajka ma też wiele zalet :) Zwróć uwagę na to że marihuana jest tam akceptowana w świetle prawa :)

W Polsce Izrael strasznie ( w 80% ) zalatuje roots a na dodatek np. Bakszysz, Gedeon Jerubbaal <- To już bardziej pod reggae podchodzi.

" a tak ogolnie, ze sie spytam... czujesz sie rastafarianinem ? : s "

Tak, czuję się rasta, tak jak Ty czujesz się być Polkiem ( bo zakładam że nim jesteś ) tak ja czuję się tym kim jestem :) Jedna rzecz mnie zaciekawiła

To na końcu " ... :s "

Przesyłam Ci bless gorący jak Afryka !

robek 05-09-2009 11:15

Jak ktos nie wie, za 2 tygodnie wychodzi nowa plyta Pablopavo pod tytulem Telehon (w tym kawalek Telehon zostal udostepniony pod TYM linkiem), a niedawno wyszla nowa plyta Grubsona, ktorej niektore kawalki tez mozna zaliczyc pod dancehall/reggae. Co o niej myslicie? Wg mnie kilka kawalkow jest na naprawde wysokim poziomie, troche bylem zaskoczony tym faktem, bo za duzo od Grubsona nie oczekiwalem, a plyta nawet mu wyszla.

Snopeczek 05-09-2009 12:38

widzieliście w ogóle to? http://www.youtube.com/watch?v=IJgTMJ8a5xQ
zgadnijcie, gdzie chcę pojechać w wakacje? :D

co do reggae, cóż, słucham od czasu do czasu, najczęściej przy jakichś zajebkach, dziś na koncercie będzie m.in. Junior Stress, więc będę miał okazję trochę posłuchać :]

Emcess 05-09-2009 13:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snopeczek (Post 2641985)
widzieliście w ogóle to? http://www.youtube.com/watch?v=IJgTMJ8a5xQ
zgadnijcie, gdzie chcę pojechać w wakacje? :D

co do reggae, cóż, słucham od czasu do czasu, najczęściej przy jakichś zajebkach, dziś na koncercie będzie m.in. Junior Stress, więc będę miał okazję trochę posłuchać :]

haha. owned z tym video : D

a jak masz okazje posluchac juniora, to gz, i masz zajebiscie : D, sam z checia bym poszedl na jakis jego koncert ; /

robek 05-09-2009 13:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2642014)
haha. owned z tym video : D

a jak masz okazje posluchac juniora, to gz, i masz zajebiscie : D, sam z checia bym poszedl na jakis jego koncert ; /

Ja bylem raz na juz raz na Vavamuffinie i Juniorze Stressie, atmosfera niespotykana, polecam, jak masz okazje to nawet sie nie zastanawiaj tylko kupuj bilet i gon od razu.

Snopeczek 05-09-2009 15:20

a co sądzicie o Tallibie? Nowy na scenie, a wg mnie jest bardzo dobry, wnosi trochę świeżości :)

DaimenPro 06-09-2009 12:17

A ja lubię Regge tylko wtedy jak jest połączone z Hip-hop'em.

piramjida 06-09-2009 12:21

W takim razie polecam czekac na collabo Nas & D. Marley, ktory chyba wyjdzie niedlugo.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:28.