Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Full set z 1 hellgoraka (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=212410)

Koszyk 27-04-2009 09:15

Ech, bo większość obecnych ludzi którzy w to grają. Grają od momentu wprowadzenia addonów (nie pamiętam teraz który to klient) I myślą że wcześniej też tak było. Niestety, nie było tak a Cipsoft zepsuł tą grę na swój sposób. Dali kilka fajnych pomysłów nie mniej jednak bardzo dużo beznadziejnych.

Pamiętam jeszcze jak Neerox wbijał 100 lvl i wkleił na forum ss'a to pare osób oskarżało go o fake :D

Albo filmik jak Eternal wbijał 200 : )

Dobry był też pamiętny SS jak Cachero wali za 1000 z SD w draga i nikt nie chciał w to uwierzyć :D

Gelt 27-04-2009 10:00

Ja pamiętam 200lvl Cachero na behe :) To było ue style: d

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=41669

Stary temat.Tu widać stare czasy. Ludzie gratulowali zablokowania behe. Eq. A teraz? Dobry eq na niskim poziomie to żaden problem.

Duch Niespokojny 27-04-2009 10:40

Ja myślę, że problemem Tibii jest brak ograniczenia levelu. Jeśli nie jakiegoś sztucznego limitu, to przynajmniej naturalnej bariery, tak jak w przypadku skilli. Początkowo wydawało mi się to wielką zaletą (na przykład w Baldur's Gate irytowało mnie, że po przejściu 2/3 gry mam już maksymalny poziom i moja postać się dalej nie rozwija), ale widząc jak ludzie do tego podchodzą, zmieniłem zdanie. Do tego Cipsoft cały czas idzie powergamerom na rękę, tworząc coraz to lepsze expowiska, nowe bossy, z których spadają przedmioty, o których wcześniej przeciętny Tibijczyk nie mógł nawet marzyć. Wypada się już więc tylko pogodzić z faktem, że za jakiś czas magic longsword będzie po prostu ot, takim sobie mieczykiem dla mid-leveli...

Vil 27-04-2009 11:13

Alez on jest 'takim sobie mieczykiem', tylko z niewiadomych powodow nie jest dostepny. A to, ze wraz z innymi bezuzytecznymi przedmiotami jest kwalifikowany jako rare jest kolejnym dowodem nieudolnosci Cipsoftu, ktory najwyrazniej nie potrafi stworzyc porzadnych, legendarnych itemow.

Rybzor 27-04-2009 11:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2531747)
Alez on jest 'takim sobie mieczykiem', tylko z niewiadomych powodow nie jest dostepny. A to, ze wraz z innymi bezuzytecznymi przedmiotami jest kwalifikowany jako rare jest kolejnym dowodem nieudolnosci Cipsoftu, ktory najwyrazniej nie potrafi stworzyc porzadnych, legendarnych itemow.

Takich jak na przykład DSL ? :P

Izull 27-04-2009 12:22

Ciekawe kto pamięta film Cachero vs Orshabaal, jak wbił 200 lvl.

Vil 27-04-2009 12:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 2531748)
Takich jak na przykład DSL ? :P

a co w DSL legendarnego ? To, ze maja 1 armoru wiecej niz golden legsy ?

Rybzor 27-04-2009 12:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2531764)
a co w DSL legendarnego ? To, ze maja 1 armoru wiecej niz golden legsy ?

Aha, czyli poziom legendarności itemów mierzy się w ich defie/armorze... no cóż, nie myślałem w ten sposób : o

Chociaż swoją drogą, te 1 defa stanowi 10% golden legów. Ciekawe co byś powiedział, gdyby ktoś ci teraz podsunął zamiast emerald sworda miecz mający 61 atk (mls+10%). Noob item?

Vil 27-04-2009 12:34

po prostu nie akceptuje tego, ze legendarnymi itemami nazywa sie smieci ktore z jakiegos dziwnego powodu nie sa dostepne dla ogolu.

Cytuj:

Chociaż swoją drogą, te 1 defa stanowi 10% golden legów. Ciekawe co byś powiedział, gdyby ktoś ci teraz podsunął zamiast emerald sworda miecz mający 61 atk (mls+10%). Noob item?
1 armora daje kolo 2-3 pktow wiecej w absorbowanym dmg, czyli nic. 6 ataku w broni daje bardzo duzo.

Rybzor 27-04-2009 12:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2531767)
1 armora daje kolo 2-3 pktow wiecej w absorbowanym dmg, czyli nic. 6 ataku w broni daje bardzo duzo.

Ale tu nie chodzi o różnice między tymi dwoma itemami, a to, że oba są potencjalnie na kolejnym etapie w drodze do legendarności, że tak powiem. To, że zysk z nich nie jest jednakowy, nie oznacza, że nie zostały one jednakowo ulepszone. Jak oczekujesz, że cipsoft wyda legi mające 20 arma, to gl.

piteer_rookgaard 27-04-2009 12:45

gralem od 7.55.. zupelnie inne czasy.. wyjscie za miasto na hunta na beho czy cyklopy to bylo cos :| nigdy nie zapomne pierwszego plate armora, ktory kupilem za 1k bo byl tanszy o 200gp niz w sklepie w kazo :)
wprowadzenie katedry "by gracze z FACC nie czuli sie pokrzywdzeni"
Cipsoft szanowal kazdego gracza
Kiedys to mialo jeszcze jakis sens, klimat.
A teraz? wyscig szczurow kto bedzie mial wiecej K/H na solowym huncie na frostach. Cipsoft wie co robi, idzie na reke tylko tym bezmózgim no liferom ktorzy nie robia w tej grze nic innego poza expieniem. Gdyby nie hotkeye, to update 8.0 bylby calkiem dobry. No ale juz zaczelo sie srando dupando - wydanie wlasnego aimbota ogolniedostepnego dla wszystkich.
Nie mowiac juz o itemach, ktore nie byly praktycznie dostepne. Pokazales sie z takim i juz cie pamietalo 3/4 serwera. A teraz kogo to obchodzi? Exp wazniejszy niz wspolna zabawa i mile spedzony czas z ludzmi z calego swiata. Pora zmieniac MMO, chlopaki. Cya.

Vil 27-04-2009 12:46

Rzecz w tym, ze nie zostaly jednakowo ulepszone. Legi z 20 czy nawet 30 arma to nadal smiec, weapon z 61 ataku to jest bardzo silna ( na oko nawet o 30% silniejsza od avengera ) bron.

Rybzor 27-04-2009 12:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2531774)
Rzecz w tym, ze nie zostaly jednakowo ulepszone. Legi z 20 czy nawet 30 arma to nadal smiec, weapon z 61 ataku to jest bardzo silna ( na oko nawet o 30% silniejsza od avengera ) bron.

Więc masz chyba za duże oczekiwania względem Tibii. No i wracając: imo zostały one jednakowo ulepszone. Nie względem siebie samych, ale względem pozostałych itemów z ich rodzaju. Ty je nie potrzebnie (a może dla siebie już potrzebnie, no kwestia gustu) porównujesz. Tibia to nie WoW : P

PsiakoS 27-04-2009 13:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2531743)
Ja myślę, że problemem Tibii jest brak ograniczenia levelu. Jeśli nie jakiegoś sztucznego limitu, to przynajmniej naturalnej bariery, tak jak w przypadku skilli. Początkowo wydawało mi się to wielką zaletą (na przykład w Baldur's Gate irytowało mnie, że po przejściu 2/3 gry mam już maksymalny poziom i moja postać się dalej nie rozwija), ale widząc jak ludzie do tego podchodzą, zmieniłem zdanie. Do tego Cipsoft cały czas idzie powergamerom na rękę, tworząc coraz to lepsze expowiska, nowe bossy, z których spadają przedmioty, o których wcześniej przeciętny Tibijczyk nie mógł nawet marzyć. Wypada się już więc tylko pogodzić z faktem, że za jakiś czas magic longsword będzie po prostu ot, takim sobie mieczykiem dla mid-leveli...

tak! medzik long sword powinien leżeć w jakimś skarbcu np w Kazo a ty będziesz codziennie tam przychodził patrzył > szedl do ubikacji zrobić swoje i wracał, to myślenie wasze mnie zabija i nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.

tak btw do innych wypowiedzi: Kiedyś to było kiedyś każdy miał mniejszy lvl dlatego ta gra była ciekawa.
Piękne zdanie które przewija się w każdym poście "kiedyś było lepiej" dlaczego? BO TO BYŁY POCZĄTKI GRY I KAŻDY ZACZYNAŁ OD 1 LVLA WIĘĆ? BYŁY MNIEJSZE LVLE WIĘC? BYŁO CIEKAWIEJ TRUDNIEJ? (powtarzam się) - użyjcie może w końcu tego mózgu.

Wy chyba chcecie żeby na real Tibi było jak na Otsach, co 2 lata restartować serwer.

thoro 27-04-2009 13:20

Niektorzy tego nie rozumieja. Liczy sie tylko numerek przy nicku i numerki przy eq jakie masz na sobie.
Pzdro ;]

Vil 27-04-2009 13:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 2531775)
Więc masz chyba za duże oczekiwania względem Tibii.

Imho moje oczekiwania wzgledem gry ktora istnieje od 12 lat i miala jak do tej pory niezliczone okazje na solidne ulepszenia są co najwyzej racjonalne.

Rybzor 27-04-2009 13:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2531792)
Imho moje oczekiwania wzgledem gry ktora istnieje od 12 lat i miala jak do tej pory niezliczone okazje na solidne ulepszenia są co najwyzej racjonalne.

Kto jak kto ale ty akurat powinieneś wiedzieć, jakie są realne oczekiwania względem Tibii : P. Po za tym co innego Blizzard i inne takie, a co innego DumbSoft, więc "wiek" gry raczej nie ma tu wiele do rzeczy. W zasadzie jak na "taki" (bardzo "taki") team, to całkiem nie najgorzej ogarniają tę grę.

@Down
podobno jutro : OOOO

Hardcor 27-04-2009 13:53

ciekawe kiedy cipsoft bedzie dawal na "start" (oczywiscie tylko graczom z paccem) full seta + 100 cc + scrolla ze wszystkimi addonami i tp do expowisk

Duke Dran 27-04-2009 14:23

Fajna ta maska : P. Taka ala "sado-maso".

piteer_rookgaard 27-04-2009 14:28

@up

moze az tak nie bedzie, ale na bank wprowadza jakas wyspe przeznaczenia for PACC i p-setem na start :|

xoz 27-04-2009 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PsiakoS (Post 2531779)
Wy chyba chcecie żeby na real Tibi było jak na Otsach, co 2 lata restartować serwer.

wlasciwie czemu nie.

Eyro 27-04-2009 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 2531717)
No kiedyś 80 lvl to było coś i na prawdę nie trudno było się znaleźć z takim lvlem w top 300? Jak się domyślam, mało kto pamięta czasy pierwszego 200, albo czasy, kiedy top15 lvli poszczególnych serwerów (including antica) zamykało się lvlem ~100. No to tak dla waszej wiadomości - kiedyś było tak, że 100 lvla w grze spotykałeś raz na tydzień po dp : P

przełom tibi 7.5/7.6 Berylia - Aga 100+ Rp gemaro 95+ ek 2 najwyzsze lvle serwa ;d

Dobrodziej 27-04-2009 17:34

PsiakoS
Cytuj:

użyjcie może w końcu tego mózgu.
dobrze że ty go użyłeś na początku tego tematu...

Askaral 27-04-2009 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez thoro (Post 2530882)
Po prostu z tibii zrobil sie chlam. Nic tylko boty na expowiskach, zero rpg, wszystko robicie na klawiszach i wszystko zalezy od levela, nic od umiejetnosci.

Cipsoft po prostu zniszczyl wszystko to , co bylo w tej grze ciekawe, inne niz w wiekszosci tego typu gier. Teraz jest to pospolita masówka, jak diablo 2. Po prostu na*******aj ile wlezie, i bedzie fajnie. Otoz nic nie jest fajnie.

Z pierwsza czescia zgadzam sie w 100%, doslownie z klawiatury mi to wyjales.
Ale co do tego jaki ten cip nie jest zly - to nie cip, to gracze zjebali ta gre. Trzeba to sobie wprost powiedziec, ze to wlasnie durne buce, dla ktorych jedynie exp sie liczy w tej chwili sa najbardziej rozumiane i czesto podziwiane. Mnie zawsze sprawialo radosc poznawanie tej gry, a nie durne, bezmozgie, powalone bicie expa do usranej tibijskiej smierci.

Jucha Furora 27-04-2009 22:17

O tak ,pamiętam czasy,
gdy widziało się 100+ i robiło się screeny,ahh
Gdy miało się 13 druida ,stało się przy rzece i robiło się Uh'y;)
Oddajcie starą tibię,gdzie było co odkrywac exp nie był tak ważny tylko
główkowanie,bo nie na każdą misję był spoiler!!

Jorg Bruce 27-04-2009 22:26

Titania, moj rodzimy server.. Komisarz Halski 13 lvl.. Latuz 80 lvl.. Meziot 20~ lvl .. To byly czasy;] Pamietam jak stalem kilkunastoma 11 lvlowymi druidami na farmie i uhy klepalem.. Ahh, cipqi oddajcie tamten zajebisty klimat...

Virlan 27-04-2009 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jorg Bruce (Post 2532287)
Titania, moj rodzimy server.. Komisarz Halski 13 lvl.. Latuz 80 lvl.. Meziot 20~ lvl .. To byly czasy;] Pamietam jak stalem kilkunastoma 11 lvlowymi druidami na farmie i uhy klepalem.. Ahh, cipqi oddajcie tamten zajebisty klimat...

Yeah! Tak, oddajcie ten cudowny klimat, kiedy stało się kilkunastoma druidami na multi cliencie i robiło się UH'y! Bo druid do niczego innego się nie nadawał. Bo mag do 40 lvla lał rotwormy, więc wyższe poziomy mieli nimi tylko najwięksi twardziele! To były czasy... Albo ten wspaniały powrót do miasta po udanym polowaniu... Szkoda jedynie, że pod mostem do Venore czekał zlurowany giant spider. Ale to i tak było cudowne. Miejsca do zdobywania doświadczenia były niezwykle urozmaicone. Taki np. wysoko poziomowy paladyn mógł polować na smoki... i smoki, oraz ekhm... smoki. A te wspaniale rozbudowane questy! Majstersztyk po prostu. Wejdź, wybij potwory i otwórz skrzynkę, która znalazła się w pomieszczeniu pełnym potworów w niewiadomy sposób. Ambitny wygląd postaci w grze. Było do dyspozycji aż 7 strojów! Do tego z wyglądów dla graczy premium ładny był jeden. To wcale nie powodowało biegania po miastach armii klonów. Ah, ten klimat już nie wróci...

piteer_rookgaard 27-04-2009 23:20

to, co napisałes, to uroki starej tibii
Widac wiecej sie naczytales/sluchales niz ograles w praktyce.
To co wypisujesz w porownaniu do dzisiejszego shitu* bylo "piekne".
Szkoda ze nie wspomniales nic o znajomosciach, wspolnych wypadach na hunty
i ciekawym klimacie RPG, jakiego nie bylo w zadnej innej MMO.
Jak ogladam stare screeny to robi mi sie gorzej, spierdolona sprawa... :(

*w POROWNANIU DO DZISIEJSZEGO SHITU

Tharion 27-04-2009 23:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piteer_rookgaard (Post 2532345)
to, co napisałes, to uroki starej tibii
Widac wiecej sie naczytales/sluchales niz ograles w praktyce.
To co wypisujesz w porownaniu do dzisiejszego shitu* bylo "piekne".
Szkoda ze nie wspomniales nic o znajomosciach, wspolnych wypadach na hunty
i ciekawym klimacie RPG, jakiego nie bylo w zadnej innej MMO.
Jak ogladam stare screeny to robi mi sie gorzej, spierdolona sprawa... :(

*w POROWNANIU DO DZISIEJSZEGO SHITU

I najlepszym pvp jakie spotkałem w mmo.

Virlan 27-04-2009 23:25

Gram od 7.4

Przyznaję, ludzie byli inni. Ale ich zmiana to nie jest wina twórców gry. Cipsoft tę grę ulepsza. Nie wiem czy wciąż grałoby w to choćby 2000 osób, gdyby nie było update'ów. Mechanika i grafiką są poprawiane. Twórcy walczą z cheaterami. A to, że nie grają już w zasadzie żadni role playerzy to nie jest ich wina. Poza tym, dalej nie wiem co było klimatycznego w staniu 10 druidami na MC i robieniu UH.

piteer_rookgaard 27-04-2009 23:33

No, ale spojz na te screeny

http://img46.exs.cx/img46/1638/lvl20.jpg
http://i6.photobucket.com/albums/y24...Loot/loot3.jpg
zatytułowane przez autora "1h na beho"

a co dzis mamy?

http://i114.photobucket.com/albums/n...dasdasdads.jpg
http://i291.photobucket.com/albums/l...147/loot-1.jpg

... odpowiedz nasuwa sie sama :(

a i nie zwiniaj wszystkiego na graczy - stworzenie tej gry coraz bardziej komercyjna i expowiska dla 100 lvli o 200 sqm od depo yalahar - miasta parodii to wina graczy? :| wynoszenie great axow i innych itemow uchadzacych kiedys za super-ql-rare jest "fporzo" ? Imho NIE. no ale co zrobisz? Cipsoft tez sie przyczynia do upadku tej "gry". Mam nadzieje ze do ludzi dotrze i zostawia ten chłam dla WOWa i innych.

(ss'y nie sa moje, znalezione na forum)

Argen 27-04-2009 23:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virlan (Post 2532327)
Yeah! Tak, oddajcie ten cudowny klimat, kiedy stało się kilkunastoma druidami na multi cliencie i robiło się UH'y! Bo druid do niczego innego się nie nadawał. Bo mag do 40 lvla lał rotwormy, więc wyższe poziomy mieli nimi tylko najwięksi twardziele! To były czasy... Albo ten wspaniały powrót do miasta po udanym polowaniu... Szkoda jedynie, że pod mostem do Venore czekał zlurowany giant spider. Ale to i tak było cudowne. Miejsca do zdobywania doświadczenia były niezwykle urozmaicone. Taki np. wysoko poziomowy paladyn mógł polować na smoki... i smoki, oraz ekhm... smoki. A te wspaniale rozbudowane questy! Majstersztyk po prostu. Wejdź, wybij potwory i otwórz skrzynkę, która znalazła się w pomieszczeniu pełnym potworów w niewiadomy sposób. Ambitny wygląd postaci w grze. Było do dyspozycji aż 7 strojów! Do tego z wyglądów dla graczy premium ładny był jeden. To wcale nie powodowało biegania po miastach armii klonów. Ah, ten klimat już nie wróci...

Haha, pięknie, naprawde pięknie ujęte. Brawo!

Vil 27-04-2009 23:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virlan (Post 2532327)

true. Specjalnie dla ciebie w nastepnej wersji html powinni dodac tagi [irony] [/irony].

Cytuj:

I najlepszym pvp jakie spotkałem w mmo.
raczysz zartowac ?

pvp oparte na 'przyprowadz 5 kumpli bo bez tego nie bedziesz w stanie zadawac wystarczajaco obrazen zeby zabic przeciwnika' albo 'otocz przeciwnika bo bez tego ciezko go bedzie trafic' ? Czy moze 'zrob uh trapa zeby przez przypadek nie mogl sie leczyc, bo wtedy walka bedzie trwac 30 minut' ?

pvp w Tibii nie istnieje dlatego ze bylo zamierzone, tylko dlatego, ze nie zostalo wylaczone.

Vasth 27-04-2009 23:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Izull (Post 2531762)

Probowal zabic go solo uzywajac ue. Niestety nie udalo mu sie z powodu lagow.

Etoric 28-04-2009 10:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Izull (Post 2531762)

z tego co pamiętam to uciekł na górę z 230 punktami many i pełnym życiem, czyli dla orsha zabrakło dosłownie jednego mocniejszego strzała i czaczero by leżał

Juzefek 28-04-2009 10:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virlan (Post 2532350)
Gram od 7.4

Przyznaję, ludzie byli inni. Ale ich zmiana to nie jest wina twórców gry. Cipsoft tę grę ulepsza. Nie wiem czy wciąż grałoby w to choćby 2000 osób, gdyby nie było update'ów. Mechanika i grafiką są poprawiane. Twórcy walczą z cheaterami. A to, że nie grają już w zasadzie żadni role playerzy to nie jest ich wina. Poza tym, dalej nie wiem co było klimatycznego w staniu 10 druidami na MC i robieniu UH.

To, że jak się na nich z kumplami nadziałeś to przy odrobinie farta mógłbyś sporo zarobic- zależy, czy by mieli przy sobie większośc zrobionych run lub czy zostały one odniesione.

HELPER 28-04-2009 11:16

Były czasy gdy grafika w grach na pieca/psxa a nawet pegasusa czy też na innych maszynkach w niczym nie przypominała choć odrobinę świata realnego a jednak człowiek te stare czasy przypomina sobie z rozrzewnieniem. Dziś gry o doskonałej grafice na 4-ro rdzeniowych kompach nie sprawiają nawet w dziesięciu procentach takiej frajdy jak kiedyś gry typu doom, abe, another word oraz wiele wiele innych chyba tylko dlatego że człowiek ma tendencje do kojarzenia sobie przeszłości z czymś przyjemnym w tym przypadku z archaicznymi programami które w rzeczywistości w tamtych czasach nie dawały nam takiej frajdy o jakiej myślimy dzisiaj. Myślę ze tym samym tokiem rozumowania możemy sie posłużyć obserwując reakcje Tibijczyków. Kiedyś wcale nie grało się lepiej, najzwyczajniej w świecie przychodzą nam obrazy zieloniutkich lączek gdzie ganialiśmy za deerami, rookowe roty które dla 1 Playera byly nie do pokonania, pierwszy 20 lvl czy też kolega na 40 lvlu co wydawał nam sie bossem servera (nie mówiać już o 70 lvlach co chodzily szybciej niż światło w próżni) Niemniej jednak może już wyrośliśmy w gruncie rzeczy z kilku pixeli które do dziś dają taka niesamowitą satysfakcje. Komu z Was serce nie bimbało szybciej podczas ucieczki przed 1-2 pkrami na dodatek kiedy oni mieli te 20-30 lvle i rządali bpka. Wg mnie Tibia jest dobra ale do czasu,potem tak czy inaczej jest cholernie trudno sie uwolnić, nie dajmy się zwariować niemieckiemu 15 megowemu programowi.

Partyraiser 28-04-2009 12:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PsiakoS (Post 2531779)
tak! medzik long sword powinien leżeć w jakimś skarbcu np w Kazo a ty będziesz codziennie tam przychodził patrzył > szedl do ubikacji zrobić swoje i wracał, to myślenie wasze mnie zabija i nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.

idź expić na frosty.

Tibia nie przez updaty jest gorsza jak kiedyś lecz przez graczy.

Zamne 28-04-2009 14:41

Cytuj:

signed

gm nie daje banow za zabawe w rpg, jak ktos chce to moze i teraz sie w to pobawic, ale ze nie chce sie wam tego robic, a zrzucacie to na uptady to wasz problem :/

Rav 28-04-2009 15:04

yt -Tibia Legends

http://www.youtube.com/watch?v=FyvL2...C0BE8&index=15

filmik z kilkoma hlvlami z tibii sprzed paru lat, szkoda tylko ze dzwiek w tym jak i wielu innych wmv odcieli

Cytuj:

rowniez uwazam podobnie, obecnie gra duzo noobow, do tego pełno wszedzie botów.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:38.