![]() |
zmiana stron...
Słuchajcie, też myślałem że axe jest lepszy ale po porównaniu wszystkich statystyk okazało się że swordy są po prostu lepsze...
Swordy dość szybko wyprzedzają axe'y nie tylko w obronie, ale i w ataku... Naprawdę, bardziej opłacalne jest walczenie swordami. Posłuchajcie dobrej rady. |
1) Jeżeli nie zamierzasz osiągać więcej niż 40lvl - wybierz axe
2) Jeżeli wolisz mieć troche trudniej na początku, a lepiej później - wybierz swordy 3) Jeżeli najlepszą częścią gry jest dla ciebie PvP - wybierz swordy 4) Jeżeli masz bogatego sponsora/kolege który da ci equip - wybierz swordy 5) Jeżeli grasz na nowym świecie - wybierz axe 6) Jeżeli jesteś pk-charem, a masz dużo kasy - wybierz axe 7) Jeżeli jestes pk-charem, a masz mało kasy - wybierz club :p ad.1 - Na początku zazwyczaj nie ma się dużo kasy, więc gra sworderem jest trudniejsza, bo taki spike/serpent na większości światów kosztuje więcej niż kupowany w sklepie barbarian axe. Od około 30lvlu ceny nie będą dla ciebie dużym kłopotem. ad.2 - Tak jak wyżej, początek trudniejszy, później jednak swordy są lepsze. ad.3 - Ice Rapier. Jedyny sensowny sposób szybkiego zabicia knightem solo - icerapier+exori, może wyciągnąć 400+dmg w późniejszych etapach gry. ad.4 - Wtedy ceny niezbyt cie obchodzą... ad.5 - Barbarian axe, jedyny sposób żeby się szybko wybić. ad.6 - DL jest tańszy od GSa, a i zwykły G-hally będzie dobry dla pkera. ad.7 - Najtańszy. WH prawie nic nie warty. Można jeszcze dodać do 6 i 7 że knight jest najgorszym pk charem jaki można mieć ;P |
Dobra zacznijmy od poczatku porownujmy bronie wedlug ataku bronie 1reczne (bo i tak tarcze maja wiekszy def wiec tylko on sie liczy) a w 2recznych atk i def a wiec tak :
Knight Axe(33atk : 21def) Fire Sword(35atk : 20def) Dobra wygrał FS 1pkt dla swordow Fire Axe(38atk :16def) Bright Sword(36atk : 30def) Wygral FA 1:1 Dragon Lance(47atk : 16def) Giant Sword (46atk : 22def) powiedzmy ze wygral GS z mala przewaga jest 2:1 dla swordow StoneCutter(50atk : 30def) Magic Sword(SoV)(48atk : 35def) zdecydowanie wygral SC wiec wynik jest 2:2 lecz z pojedynkiem DL a GS moga byc spory sami ocencie.Ja wybralem axy bo lubie topory wbite w glowy albo walajace sie glowy w okolo :D |
@Gremlin
dodalabym jeszcze jedno kryterium: Ringi zwiekszające skille: Swordy wypadaja dosc czesto z orc liderow, ale zdecydowanie przegrywaja z axe ringami, ktore poprostu walaja sie po depo u kazdego gracza powyzej 40 lvla... podczas gdy sword ringi kupujemy na sztuki, axe ringi na backpacki. Club ringi wypadaja bardzo zadko z cyclopow, i jest ich zdecydowanie mniej niz sword ringow z liderkow. Club 0 Sword 1 Axe 3 Wiec po dodaniu decydujacego kryterium: Axe 10 Sword 8 Club 7 Axe rulez plx? ~ |
Re up up
Mozesz mi wytlumaczyc czemu BS jest silniejszy wedlug ciebie od FA? FA ma wiecej ataku a def sie teoretycznie nie liczy dostepnosc tez jest wieszka (przynajmniej na Aldorze) a cena : FA tansze ! |
Cytuj:
A.D 1 - spojrz na statystyki axe na roznych serwerach i spojrz jakie lvle maja ludzie nimi walczacy. Chociazby Uncle Barry czy Goethi Mac'Mannus A.D 2 - w czym lepsze? na poczatku nimi latwiej bo mniej uhow schodzi, potem szybciej expi sie z axe A.D 6 nie wszedzie... |
Cytuj:
~dodam że jestem z Danubii i aspekt PvP czy chce czy nie jest dla mnie ważny :P Cytuj:
Później zaś na odwrót. Expując z FA uhy lecą szybciej niz z BSem... Cytuj:
Cytuj:
With regards~ Norua |
@Gremlin To według Ciebie noszenie np 2 dragon shieldow daje 62 defa ? cos mi sie nie wydaje bo z 2 MMSami byloby sie prawie niesmiertelnym dla knighta
|
@ up : chodzilo o to czy def broni jednorecznej liczy sie gry uzywamy tarczy ..
|
Myśle, że to powinieneś wziąć pod uwagę jeżeli chodzi o sorca:
G SWORD - 180 cap. D LANCE - 67 cap. |
@up
Przeczytaj łaskawie nazwę tematu, potem zedytuj posta i powieś się. |
@Vil
Tu chodzilo o to czy liczy sie def broni/shielda czy broni i shielda bo jezeli broni i shielad to mozna zakladac ze wtedy lizcy sie rowniez shield i shield |
Cytuj:
|
Ja tam w Tibi się dużo nie znam, ale na moje oko lepszy jest Giant Sword, bo ma 1 gorszy atak od tej lancy ale dużo większy def.
P.S. Może by ktoś mi wytłumaczył dlaczego taką wage przywiązuje się do wyboru broni jeśli atak różni się o 1. Czy hity będą dużo się różniły? |
Thunder Hammer ma "tylko"49 ataku o waży 125 oz. axe najlepsze jeżeli już rozmawiamy o lepszych broniach to zobaczcie na stonecutter axe ma ponad 50 ataku i tak samo magic sword 50 + nie pamiętam :P moim zdaniem 1 miejsce axe 2 miejsce sword a 3 miejsce club ,kto sądzi inaczej jego sprawa...;)
|
Cytuj:
Tak naprawdę axe'y są tańsze od swordów, a swordy mają lepszą obronę od axe'ów. Ale na starych światach ta różnica jest dość mała... Osobiście polecam swordy - drogie, acz skuteczne. |
Moim zdaniem nie opłaca się używać tej lancy ze względu że ma tylko o 1 większy atak ( praktycznie hity są takie same), a ma o dużo mniejszy def (to już duża różniaca).
P.S Jeśli używam broni jednoręcznej i tarczy, to liczy się def tarczy czy tarczy i broni??? |
Nie wiem czy isć w axe czy w swordy, bo dla zwykłego Tibijczyka to najlepsze do zdobycia jest Stonecutter Axe (atk 50 def 30) i SoV (atk 48 i def 35) Co jest lepsze? Ważniejsze jest to czy szybciej zabijemy Ston...., czy mniejsze hity będą szły? (sov). SoV ma tylko o 2 mniejszy atak ale o 5 wiekszą obrone. Doradż który plx.
P.S. Sorry że taki newbie ze mnie ale jak masz bron 1 hand z def 20 i tarcze z def 20 to całkowity def postaci sie sumuje z tego czy liczy się tylko def tarczy? Gryzie mnie też to dlaczego w zbrojach i legsach itd. zamiast def masz "arm" (hmmmm może 1 arm to 10 def lol) |
Hmmmmm....
Moim zdaniem swordy som najlepsze. Mają troszke mniej ataku od axów ale za to maja wiencej obrony. Więc dla knighta polecam SWORD'y
:flaga_pl:Giert:flaga_pl: |
Vego:
Def (oraz shielding) maja wpływ na szansę zablokowania ciosu, a arm się odejmuje od obrażeń :) |
a ja jestem nadal za axami dzisiaj przymuszon poprzez bersekera zaryzykowalem zalozylem axe ringa ze skilami 62/59 czyli mialem 66/59 i na 2 hity wzielem zerka z f-axa(187 best hit)
|
ja tam wole miecze, za axami nie przepadam bo maja mało defa... ale duzo ataku... ale i tak wole swordy
|
gremlin...
to byłą takie.........naukowe. jak zawsze u ciebie. :) ale bez obrazy oczywiscie |
Ja tam wole miecze. Nie dlatego, że mają większą obronę czy coś, są po prostu bardziej. hmm klimatyczne? rycerskie? Wszystkie te statystyki na razie za bardzo mnie nie obchodzą, po prostu najlepsze na co mnie stac to fs :P
I jeszcze.. zuważcie, że pojawił się Pharaoh Sword.. (1 ręczna 41 atk, chyba) jak ludzie skombinują skąd go wziąć, miecze zyskają imo dużą przewagę. |
ja wybrałem cluba i dla mnie był najlepszy wiemc radze ci wybrac cluba a nie sworda i nie wybieraj axe club najlepszy!!!! :cup:
imie Sikaszi level 10 level magi 2 |
Cytuj:
MIECZE!! MIECZE RULEZ!!! |
Cytuj:
|
gram na etrni gdzi etera gs jest w cenie 14k -.-
|
Ja i tak polecam swordy, KAŻDEMU, są one bowiem skuteczniejsze. Liczy się jakość, panowie i panie!
|
hhmmmm.tera jest problem numer 1
mam druida po hackui robie z niego runemakera i chce se zrobic knighta co wybrac Axe czy Club niechozi tu o def d lanc i wh bo i tak bede bloczyl bronia z tarcza :P która lepsza plx powiedzcie |
@ up zdecydowanie axe pozniej z f axe a ss na guardach to naprawde duza roznica. ;p niemowie o roznicy po między d l a wh
|
Mini poradnik :P
Varmus:jesli nawet ten sword wejdzie w Obieg...bendzie kosztował 500k+...jak nie 1kk
Axe vs Sword Nie bende podawac cen poniewaz wiadomo ze na kazdym swiecie jest ona inna.A co do Cluba nie bende sie wypowiadac bo uwarzam ze to najgorszy rodzaj Broni :P aXe d-lance 47/16 f-axe 38/16 Mniej wiencej leprze w Ataku k-axe 33/21 sWord g-sword 46/22 B-sword 36/30 Mniej wiencej Leprze w Defie f-sword 35/20 Małe porównanie.Na 1 rzut oka swordy sa leprze :P jenak...jest jeden OOgromny Minus.Sword ringi wypadaja raz na Ruski rok i sa one bardzo drogie.(nie zdarzylo mi sie spotkac na Trade Bp owych pierscionków :P) Axe ring wypadaj czesto mozna je nosci praktycznie caly czas a Bp sa tanie. |
@up:
Ale i tak używając axeów mocniej oberwiesz... Lucziska!!! Miecze górą!!! Cluby kanałami!!! ...a axy gdzieś pośrodku... ------ Edit by Gremlin 3 twoj post w tym temacie gdzie nie piszesz absolutnie nic tworczego tylko kolejny raz "miecz najlepszy" Dalej tak a oberwiesz za postowanie. |
Cytuj:
|
axe rulz
ja mam knighta w swordy i tego zaluje....
moj kumpel ze skillem 65 zadaje mi obrazenia czesciej niz ja mu a mam skill 72 ... A druida i sorca chyba zawsze w cluby robilem bo nie potrzeba za duzo kasy na expienie clubami :) |
@up:
To zwróć uwagę jeszcze, czym wali kolega i czym walisz ty. Jeśli się okaże że masz lipnego sworda w porównaniu do axe'a kolegi, to się nie dziw. |
Cytuj:
wtedy go sprzedasz i kupisz sobie stonecutter axe i jakiś secik :D albo go sprzedasz :P |
Rada
Jak sam walcze axe' mi nie sa w cale zle.
A to moja rada dla ciebie. ;) Jak masz duzo kasy to trenuj Swordy Jak masz Srednio kasy to trenuj Axe Jak masz malo kasy to trenuj Club. |
Sword Master
Ja tam wale swordem z gsem siekanie dragow to super zabawa przy skillach 70/70 :D .Ja radze kazdemu blokerowi swordy!!!
|
ludu
Axe jest po to zeby trach ciach ciach i potwora niema a jak chcesz miec defa kup se caly najleposzy sprzet to masz duzo defa i kto ci podkskoczy
jeszcze jak se bohy walniesz to uciekasz i atakujesz uciekasz i atkuhjesz tak moj kumpel robil!!! |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:19. |