![]() |
Cytuj:
A żeby nie było offtopu to powodzenia w pracy Oerta ;) |
No właśnie, taki Arashel zgarnął bana, albo może brałem za dużo proszków :confused:. No powodzenia życzę, możesz mnie oczywiście dodać (najbardziej żałosny pasek, w którym było 0 procentów humoru :cup::cup::cup::cup: i 'super' efekty"
|
Sorry za ot, ale za co, do cholery, Arashel zgarnął BANA? Oo
@down A to nie wiedziałem, bo na blogi nie wchodzę zbyt często. Ale też słyszałem, że bana się tam zostaje tylko dlatego, że się jest? : D |
Cytuj:
|
A ja? ;(;(;(
A Foridia? T.Funniest fake ever? (Pomijając piwko z dragonami :> ;(;(;( CIASTKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! |
Nie wiem czy uda mi się skończyć listę do końca tego tygodnia, ba nie wiem czy do następnego mi się uda...
Sorry za opóźnienia, ale ostatnio prawie w ogóle nie mam czasu na to : /. |
Czuję się zaszczycony, że trafiłem tutaj do hall of fame. Choć wydaje mi się, że te wszystkie zachwyty są "odrobinkę" przesadzone. Moje fake super nie było. Ani klatkowanie. A grafika to pożal się boże :P
Jakiś czas myślałem, czy by nie wskrzesić cyklu. Grafik starych nie mam - zrobiłbym to od nowa, z pewnymi zmianami oczywiście. Tylko jest pewien "detal". Piszę cykl jako książkę i być może taka praca musiałby zostać za jakiś czas (jeśli wydadzą ofc) skasowana :P. No i się zastanawiam co zrobić. |
Hihi a o Węgielku zapomniałeś xD? Chyba coś dla tego forum zrobiłem? ^^
|
Ciekawe co...
@Eerion Zawsze wiedziałem że kiedyś wydasz książkę :P |
Dobra, dziś wróciłem z PierniCON'u 5, w czasie najbliższych 2-3 dni, wznowie pracę pełnaparą ; ).
@Eerion: Możliwe, że Twój opis jest... Mocno subiektywny ; D. Po prostu- Twój fake mnie zachwycił w 100% ^^'. @Edit: O, temat przyklejono! Fajnie : ). |
Wszystkie postacie w pełni zasłużone.Miło się czyta komentarze pod osobą
Brakuje mi tutaj: Gargoina, X-Zero, Sezu, Baradaxa, Veruisa,. |
aragami, oni tutaj siedzą dopiero od '07 i w zasadzie nie mieli takiego gigantycznego wpływu na rozwój działu,,
|
No co ty irwin, Sezu i Veruis muszą tam się znaleźć obowiązkowo. xP
I może Ksero za Truel. |
A czym zasłużył sobie Eerion, Michoss, KalasantyX, Nardill, Misza, michalbiel, gimli mily krasnolud, YAYUUU, Demongo, Glaves???
Tym że się zarejestrowali o rok lub dwa wcześniej? @down A co oni zrobili czego nie zrobili ci co ich Araguś wymienił? O sobie już nie mówię, maniak wcześniej mnie skreślił z powodu zje*anych fabuł... |
@up
Ty sobie chyba jaja robisz... Poza tym to samo można by odnieść do ciebie. |
@Arashel
No ciekawe, jak masz tak patrzeć, to o tobie nawet nie powinni pomyśleć. Co to jakieś 2 lub 3 fake'i, które nie zostały nawet dokończone? |
Brawo! Wiedziałem, że tak będzie...
Teraz każdy będzie zadawał pytanie "Dlaczego XXX znalazł się na liście a ja nie?! Przecież on nic nie zrobił!". Ech... I weź tu człowieku spróbuj cokolwiek zrobić... |
@Up
Ty bo mnie bijesz? Przeciez ja jestem tam i nikomu wcale nie zazdroszczę... @2xUp Przecież napisałem że mnie maniak już wcześniej skreślił z tej listy i teraz tylko czekam na delete... @down A ta pizza będzie z czosnkiem? |
Ej, może umieścimy nas wszystkich na liście i pójdziemy na Pizzę? :cup::cup::cup:
|
Cytuj:
|
Cóż, lepiej zrobić dwie aleje - aleję chwały i niesławy.
W chwale będą wszyscy, a do niechwały trafię ja i będę oryginalny, a co. Tak, flame od fame dzieli tylko jedna literka. |
Cytuj:
To kiedy zakładamy nowy topic? |
Cytuj:
Jak mnie odbanują. |
Ja z pewnością tam trafię :D
Nigdy porządnego fake'a by me nie widziano. |
A Turok k*rwa to gdzie? Arashel pierwszy na liście, a Turoka nie ma wcale? No jap*erdole :X
No i Gimli Ded A Smoki Pijane. |
Emm... Dziwne, zauważyłem to dopiero teraz O_o
W każdym razie chciałem napisać, że: Pomysł jest ogólnie fajny, jednak jak widać lista stoi w miejscu, a przynajmniej tak mi się wydaje... Po za tym mało tam osób z eee... "mojego pokolenia", to jednak wina tego, że mało jest w ostatnich czasach ukończonych fake'ów ( no przez te ~3 lata jest ich z 20? 30? ), oczywiście to tylko jeden z powodów. Cytuj:
Nie wiem co masz na myśli pisząc "rozwój działu". Każdy w jakiś sposób wpływa na rozwój działu i fake'ów, tylko póki co nie wszystko jest zauważalne. Po za tym, to jest chyba temat ze znanymi osobami, a nie z "ojcami fake'ów O_o" ( znaczy jedno nie wyklucza drugiego... ). Chcę jeszcze podziękować że ktoś o mnie wspomniał, jako o "kandydacie" do tego tematu. |
czyszczenie
|
20+ to wychodziło dziennie nowych fake/partów, a postów to czytać człowiek nie nadążał... ;p
|
Ale to już było...
I nie wróci więcej... Jak Oerta tego nie kontynuuje to niech przekaże opiekę nad tym tematem komuś odpowiedzialnemu, kto by pododawał te kilka kilkanaście osób. |
zawsze jako gość przeglądałem fake'i i po raz trzeci obejrzałem całą serię 'Piekielnej historii o szatanie'. Fake pierwsza klasa, taki humor mi się podoba. :)
Po przeczytaniu tego tematu, aż obejrzę sobie parę fake'ów i sam może coś dziubne, bo słyszałem, że dział wymiera. |
O ile już nie umarł.
|
skoro czasami tu wchodzą i komentują, to chyba jeszcze nie jest za późno :)
|
Cytuj:
Jak Kwaso/Sir Speed u którego kiedyś jeszcze niektórzy zamawiali grafiki itemów , czy uczyli się ze można samemu pixel po pixelu stworzyć nową odmianę "fake" - fake itemy . Potem nadeszła nowa generacja wannabe-pro-faker , która przywróciła do życia dział. Lecz , Ciało ożywisz z powrotem , ale duszy i dawnej świetności już nie. I tak całe forum umarło już dawno temu. |
Cytuj:
Jako jeden wątek dodam, że kiedyś fejki były proste, łatwiejsze do stworzenia, liczyła się historyjka. A teraz? Dobra sklejka, efekty albo wywalaj z działu :< lub dostaje się noty -100/10 |
Nie no ,kiedyś sklejka i historia to była podstawa , wszelka inna interakcja twórcy w "wygląd fake'a" była dodatkiem [np: Paski a nie zwykłe kadry] .
Potem każdy chciał dać swemu dziełu jakąś oryginalność więc zaczęto dawać efekty graficzne [np: Ty patrz! U X jest deszcz i mgły! a u Y inne outfity!] i sie tak przyjęło , potem były nicki userów ... prosta psychologia tłumu. Efekty umilały widzowi czytanie i stało sie to poprzeczką , więc uważane jest za podstawę , mając historie efekty sklejkę widz oczekuje czegoś nowego a to co go niema uważa za wybrakowany towar a tu już nastawienie każdy zna. Jak powstanie renesans dla fakeów , to nawet fake ludzi z 1wszej strony będą uważane za wybrakowany towar . Ujmując prostym językiem - Im więcej umiemy tym więcej od nas oczekują. A co do umierania forum miałem też na myśli ze all sie pociąga na dno. Np: Admini odeszli (...) Ekipa straciła wigor do pracy , paru odeszło w tym jeden z Grafik , przez co skończyły sie nowe fake itemy i poszło się na efekty tylko. Jeden z Fakeów tez odszedł więc nie miał kto z sercem sie opiekować tym działem ,pojawił sie burdel , odeszli inni , zostali tylko weterani a i ci musieli odejść z biegiem czasu i zmiany zainteresowań,temat ostał nie miał kto nowych uczyć,sami zostali,burdel został. Ci co mieli tu robotę mieli pewnie gdzie indziej na forum,jak odeszli i z stamtąd odeszli ,więc sytuacja sie powtarza ale nie Mod odchodzi a user,który też pewnie ma tu kumpli lub jest ważny.I powracamy do punktu wyjscia. Kiedyś nawet subfora o M&A/Fake'ach były , umarły z braku zainteresowania po jakimś czasie. Osz ty,ale sie rozpisałem mam ze nikogo na smierc nie zanudziłem , a jak zanudziłam to i tak już nie zyje xD |
Najgorsze jest to, że żaden nowy talent się tutaj nie pojawia, a jeśli już się pojawi to szybko stąd ucieka. Kiedyś nawet jeśli wykruszał się jakiś stary wyjadacz, to na jego miejsce pojawiał się utalentowany newfag. Z drugiej strony teraz wielu dobrych fake'owców odeszło w jednym momencie., ale należy mieć nadzieję, że administracja zainteresuję się należycie własną stroną, no i że w jednym momencie na forum pojawi się kilka talentów, którzy utworzą nowe pokolenie fake'owców... Chyba się trochę za bardzo rozmażyłem. ;P
|
Cytuj:
* - hyh, biorąc pod uwagę jak długo tu jestem to chyba jeszcze w przedostatnim, albo i jeszcze wcześniej... Cytuj:
Cytuj:
Lepiej jest, gdy zamiast efektu, jest atak z tibii, niż jakieś bazgroły. Jedyną - moim zdaniem - słuszną "podstawą" w fake'ach - pod względem wykonania - jest sklejka. Zwykła sklejka. Nie są wymagane cuda, chodzi tylko oto, aby nie było zbyt dużo błędów. Co do globalnego upadku forum: Skutki tego są odczuwalne od dłuższego czasu. Dawniej po coś tu wchodziłem, teraz tylko z przyzwyczajenia. Nie będę powtarzał tego, o czym pisali poprzednicy, po co?... |
I pierwszy raz od conajmniej 3 lat nie mam sensu robić konkursu na najlepszy fake, itp. :(
|
Tak, zgadzam się z poprzednikami. Przypomnę tylko, że było już wiele prób reanimacji tego działu, lecz nic nie zdziałano.
|
Bo nie możliwe jest wskrzeszenie wielkiego działu ot tak sobie. Fake'i muszą "narodzić się" na nowo, naturalnie.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:25. |