Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   Hall of Fame- By Oerciak. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=219623)

DracoR 18-08-2009 19:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drakon (Post 2627532)
Cieszcie się że rzadko który moderator tu zagląda

Naprawdę jest tak źle? Takiemu no no_name przydałby się banik...

A żeby nie było offtopu to powodzenia w pracy Oerta ;)

iShine 19-08-2009 04:33

No właśnie, taki Arashel zgarnął bana, albo może brałem za dużo proszków :confused:. No powodzenia życzę, możesz mnie oczywiście dodać (najbardziej żałosny pasek, w którym było 0 procentów humoru :cup::cup::cup::cup: i 'super' efekty"

Glannath 19-08-2009 08:45

Sorry za ot, ale za co, do cholery, Arashel zgarnął BANA? Oo

@down
A to nie wiedziałem, bo na blogi nie wchodzę zbyt często. Ale też słyszałem, że bana się tam zostaje tylko dlatego, że się jest? : D

Mr.Pszczola 19-08-2009 13:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glannath (Post 2628095)
Sorry za ot, ale za co, do cholery, Arashel zgarnął BANA? Oo

Może za sam fakt udzielania się na tutejszych "Blogach" ostatnio sporo ludzi dostaje.

Avios 19-08-2009 17:37

A ja? ;(;(;(
A Foridia? T.Funniest fake ever? (Pomijając piwko z dragonami :> ;(;(;(
CIASTKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

Oerciak 19-08-2009 23:27

Nie wiem czy uda mi się skończyć listę do końca tego tygodnia, ba nie wiem czy do następnego mi się uda...
Sorry za opóźnienia, ale ostatnio prawie w ogóle nie mam czasu na to : /.

eerion 22-08-2009 18:30

Czuję się zaszczycony, że trafiłem tutaj do hall of fame. Choć wydaje mi się, że te wszystkie zachwyty są "odrobinkę" przesadzone. Moje fake super nie było. Ani klatkowanie. A grafika to pożal się boże :P
Jakiś czas myślałem, czy by nie wskrzesić cyklu.
Grafik starych nie mam - zrobiłbym to od nowa, z pewnymi zmianami oczywiście. Tylko jest pewien "detal". Piszę cykl jako książkę i być może taka praca musiałby zostać za jakiś czas (jeśli wydadzą ofc) skasowana :P.
No i się zastanawiam co zrobić.

Carbon_Lord 22-08-2009 20:53

Hihi a o Węgielku zapomniałeś xD? Chyba coś dla tego forum zrobiłem? ^^

Drakon 23-08-2009 15:06

Ciekawe co...

@Eerion
Zawsze wiedziałem że kiedyś wydasz książkę :P

Oerciak 23-08-2009 21:14

Dobra, dziś wróciłem z PierniCON'u 5, w czasie najbliższych 2-3 dni, wznowie pracę pełnaparą ; ).

@Eerion:
Możliwe, że Twój opis jest... Mocno subiektywny ; D. Po prostu- Twój fake mnie zachwycił w 100% ^^'.

@Edit:
O, temat przyklejono! Fajnie : ).

Evil_Aragami 26-08-2009 23:48

Wszystkie postacie w pełni zasłużone.Miło się czyta komentarze pod osobą

Brakuje mi tutaj:
Gargoina, X-Zero, Sezu, Baradaxa, Veruisa,.

Maniak69 27-08-2009 08:40

aragami, oni tutaj siedzą dopiero od '07 i w zasadzie nie mieli takiego gigantycznego wpływu na rozwój działu,,

GargoinX 27-08-2009 10:44

No co ty irwin, Sezu i Veruis muszą tam się znaleźć obowiązkowo. xP
I może Ksero za Truel.

Arashel 27-08-2009 10:48

A czym zasłużył sobie Eerion, Michoss, KalasantyX, Nardill, Misza, michalbiel, gimli mily krasnolud, YAYUUU, Demongo, Glaves???
Tym że się zarejestrowali o rok lub dwa wcześniej?

@down
A co oni zrobili czego nie zrobili ci co ich Araguś wymienił?
O sobie już nie mówię, maniak wcześniej mnie skreślił z powodu zje*anych fabuł...

Drakon 27-08-2009 11:34

@up
Ty sobie chyba jaja robisz...
Poza tym to samo można by odnieść do ciebie.

Ghernie 27-08-2009 11:46

@Arashel
No ciekawe, jak masz tak patrzeć, to o tobie nawet nie powinni pomyśleć. Co to jakieś 2 lub 3 fake'i, które nie zostały nawet dokończone?

DracoR 27-08-2009 12:12

Brawo! Wiedziałem, że tak będzie...
Teraz każdy będzie zadawał pytanie "Dlaczego XXX znalazł się na liście a ja nie?! Przecież on nic nie zrobił!".
Ech... I weź tu człowieku spróbuj cokolwiek zrobić...

Arashel 27-08-2009 12:14

@Up
Ty bo mnie bijesz?
Przeciez ja jestem tam i nikomu wcale nie zazdroszczę...

@2xUp
Przecież napisałem że mnie maniak już wcześniej skreślił z tej listy i teraz tylko czekam na delete...

@down
A ta pizza będzie z czosnkiem?

Shivek 27-08-2009 12:31

Ej, może umieścimy nas wszystkich na liście i pójdziemy na Pizzę? :cup::cup::cup:

Herbi_Oxyna 27-08-2009 16:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghernie (Post 2634815)
@Arashel
No ciekawe, jak masz tak patrzeć, to o tobie nawet nie powinni pomyśleć. Co to jakieś 2 lub 3 fake'i, które nie zostały nawet dokończone?

Zapominasz o Rag Materials p; arsenały powinny być ważniejsze od fake'ów p;

Maniak69 27-08-2009 19:57

Cóż, lepiej zrobić dwie aleje - aleję chwały i niesławy.
W chwale będą wszyscy, a do niechwały trafię ja i będę oryginalny, a co.

Tak, flame od fame dzieli tylko jedna literka.

Shivek 28-08-2009 08:40

Cytuj:

a do niechwały trafię ja i będę oryginalny
Ja też kce!
To kiedy zakładamy nowy topic?

Kijos 29-08-2009 18:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shivek (Post 2635492)
Ja też kce!
To kiedy zakładamy nowy topic?

n0_name:
Jak mnie odbanują.

mikolaj99 29-08-2009 20:28

Ja z pewnością tam trafię :D
Nigdy porządnego fake'a by me nie widziano.

shady<3 29-08-2009 22:37

A Turok k*rwa to gdzie? Arashel pierwszy na liście, a Turoka nie ma wcale? No jap*erdole :X

No i Gimli Ded A Smoki Pijane.

X-Zero 03-01-2010 10:49

Emm... Dziwne, zauważyłem to dopiero teraz O_o

W każdym razie chciałem napisać, że:
Pomysł jest ogólnie fajny, jednak jak widać lista stoi w miejscu, a przynajmniej tak mi się wydaje... Po za tym mało tam osób z eee... "mojego pokolenia", to jednak wina tego, że mało jest w ostatnich czasach ukończonych fake'ów ( no przez te ~3 lata jest ich z 20? 30? ), oczywiście to tylko jeden z powodów.
Cytuj:

aragami, oni tutaj siedzą dopiero od '07 i w zasadzie nie mieli takiego gigantycznego wpływu na rozwój działu,,
Zdaje mi się, że Sezu, Veruis i ja jesteśmy tu od '06, ale to szczegół ( szczególnie przy mnie, miałem długą przerwę )
Nie wiem co masz na myśli pisząc "rozwój działu". Każdy w jakiś sposób wpływa na rozwój działu i fake'ów, tylko póki co nie wszystko jest zauważalne.
Po za tym, to jest chyba temat ze znanymi osobami, a nie z "ojcami fake'ów O_o" ( znaczy jedno nie wyklucza drugiego... ).

Chcę jeszcze podziękować że ktoś o mnie wspomniał, jako o "kandydacie" do tego tematu.

Krizz 16-02-2010 22:03

czyszczenie

Drakon 17-02-2010 12:37

20+ to wychodziło dziennie nowych fake/partów, a postów to czytać człowiek nie nadążał... ;p

mikolaj99 19-02-2010 11:35

Ale to już było...
I nie wróci więcej...
Jak Oerta tego nie kontynuuje to niech przekaże opiekę nad tym tematem komuś odpowiedzialnemu, kto by pododawał te kilka kilkanaście osób.

Mumin3k 20-11-2010 15:38

zawsze jako gość przeglądałem fake'i i po raz trzeci obejrzałem całą serię 'Piekielnej historii o szatanie'. Fake pierwsza klasa, taki humor mi się podoba. :)

Po przeczytaniu tego tematu, aż obejrzę sobie parę fake'ów i sam może coś dziubne, bo słyszałem, że dział wymiera.

Shivek 20-11-2010 19:07

O ile już nie umarł.

Mumin3k 20-11-2010 19:12

skoro czasami tu wchodzą i komentują, to chyba jeszcze nie jest za późno :)

Rayza 14-12-2010 16:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mumin3k (Post 2788255)
skoro czasami tu wchodzą i komentują, to chyba jeszcze nie jest za późno :)

Jest za późno i to od bardzo dawna młody człowieku , dział zmarł wtedy kiedy parę ważnych osób z tego działu odeszło lub zawiesiło działalność , głw. mam na myśli osoby które wnosiły życie/puls to tego działu w każdy pozytywny sposób.

Jak Kwaso/Sir Speed u którego kiedyś jeszcze niektórzy zamawiali grafiki itemów , czy uczyli się ze można samemu pixel po pixelu stworzyć nową odmianę "fake" - fake itemy .

Potem nadeszła nowa generacja wannabe-pro-faker , która przywróciła do życia dział. Lecz , Ciało ożywisz z powrotem , ale duszy i dawnej świetności już nie.
I tak całe forum umarło już dawno temu.

Shivek 14-12-2010 18:08

Cytuj:

I tak całe forum umarło już dawno temu.
Dokładnie, brak zainteresowania ze strony hed admów, odejście z supported fansite'ów.
Jako jeden wątek dodam, że kiedyś fejki były proste, łatwiejsze do stworzenia, liczyła się historyjka.
A teraz? Dobra sklejka, efekty albo wywalaj z działu :< lub dostaje się noty -100/10

Rayza 14-12-2010 23:19

Nie no ,kiedyś sklejka i historia to była podstawa , wszelka inna interakcja twórcy w "wygląd fake'a" była dodatkiem [np: Paski a nie zwykłe kadry] .
Potem każdy chciał dać swemu dziełu jakąś oryginalność więc zaczęto dawać efekty graficzne [np: Ty patrz! U X jest deszcz i mgły! a u Y inne outfity!]
i sie tak przyjęło , potem były nicki userów ... prosta psychologia tłumu.

Efekty umilały widzowi czytanie i stało sie to poprzeczką , więc uważane jest za podstawę , mając historie efekty sklejkę widz oczekuje czegoś nowego a to co go niema uważa za wybrakowany towar a tu już nastawienie każdy zna.
Jak powstanie renesans dla fakeów , to nawet fake ludzi z 1wszej strony będą uważane za wybrakowany towar .
Ujmując prostym językiem - Im więcej umiemy tym więcej od nas oczekują.

A co do umierania forum miałem też na myśli ze all sie pociąga na dno.
Np: Admini odeszli (...) Ekipa straciła wigor do pracy , paru odeszło w tym jeden z Grafik , przez co skończyły sie nowe fake itemy i poszło się na efekty tylko. Jeden z Fakeów tez odszedł więc nie miał kto z sercem sie opiekować tym działem ,pojawił sie burdel , odeszli inni , zostali tylko weterani a i ci musieli odejść z biegiem czasu i zmiany zainteresowań,temat ostał nie miał kto nowych uczyć,sami zostali,burdel został.

Ci co mieli tu robotę mieli pewnie gdzie indziej na forum,jak odeszli i z stamtąd odeszli ,więc sytuacja sie powtarza ale nie Mod odchodzi a user,który też pewnie ma tu kumpli lub jest ważny.I powracamy do punktu wyjscia.

Kiedyś nawet subfora o M&A/Fake'ach były , umarły z braku zainteresowania po jakimś czasie.

Osz ty,ale sie rozpisałem mam ze nikogo na smierc nie zanudziłem , a jak zanudziłam to i tak już nie zyje xD

GargoinX 15-12-2010 19:12

Najgorsze jest to, że żaden nowy talent się tutaj nie pojawia, a jeśli już się pojawi to szybko stąd ucieka. Kiedyś nawet jeśli wykruszał się jakiś stary wyjadacz, to na jego miejsce pojawiał się utalentowany newfag. Z drugiej strony teraz wielu dobrych fake'owców odeszło w jednym momencie., ale należy mieć nadzieję, że administracja zainteresuję się należycie własną stroną, no i że w jednym momencie na forum pojawi się kilka talentów, którzy utworzą nowe pokolenie fake'owców... Chyba się trochę za bardzo rozmażyłem. ;P

X-Zero 15-12-2010 19:47

Cytuj:

utworzą nowe pokolenie fake'owców...
Chyba się trochę za bardzo rozmażyłem. ;P
Nie no, mi się podoba bycie w tym "ostatnim pokoleniu"* umarłej sztuki fake'owania...

* - hyh, biorąc pod uwagę jak długo tu jestem to chyba jeszcze w przedostatnim, albo i jeszcze wcześniej...

Cytuj:

Potem każdy chciał dać swemu dziełu jakąś oryginalność więc zaczęto dawać efekty graficzne [np: Ty patrz! U X jest deszcz i mgły! a u Y inne outfity!]
i sie tak przyjęło , potem były nicki userów
Zdaje mi się że nicki jednak były wcześniej niż efekty, tzn. jak tu przybyłem to już były, a efekty raczej nie... W każdym razie, pamiętam jak robiono ramki wokół obrazków, używano różnych czcionek... Dzięki czemu fake wyróżniał się wśród tłumu... To były całkiem niedawno, jednak w obecnej sytuacji czas przeszły jest słuszny.

Cytuj:

Efekty umilały widzowi czytanie i stało sie to poprzeczką , więc uważane jest za podstawę , mając historie efekty sklejkę widz oczekuje czegoś nowego a to co go niema uważa za wybrakowany towar a tu już nastawienie każdy zna.
Efekty nie są podstawą. Jeśli ktoś jest w tym słaby, powinien po prostu ich nie używać. Tyle.
Lepiej jest, gdy zamiast efektu, jest atak z tibii, niż jakieś bazgroły.
Jedyną - moim zdaniem - słuszną "podstawą" w fake'ach - pod względem wykonania - jest sklejka. Zwykła sklejka. Nie są wymagane cuda, chodzi tylko oto, aby nie było zbyt dużo błędów.

Co do globalnego upadku forum:
Skutki tego są odczuwalne od dłuższego czasu. Dawniej po coś tu wchodziłem, teraz tylko z przyzwyczajenia. Nie będę powtarzał tego, o czym pisali poprzednicy, po co?...

GargoinX 15-12-2010 20:57

I pierwszy raz od conajmniej 3 lat nie mam sensu robić konkursu na najlepszy fake, itp. :(

Herbi_Oxyna 15-12-2010 23:27

Tak, zgadzam się z poprzednikami. Przypomnę tylko, że było już wiele prób reanimacji tego działu, lecz nic nie zdziałano.

GargoinX 16-12-2010 21:32

Bo nie możliwe jest wskrzeszenie wielkiego działu ot tak sobie. Fake'i muszą "narodzić się" na nowo, naturalnie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:25.