![]() |
1. Fallout 2
2. Fallout 3. Morrowind 4. NBA live 2005 =) 5. Diablo 1 (bn pwnz!) 6. THPS 2 7. HoM&M 3 8. Counter-Strike :P |
1. StarCraft + Blood War
2. Diablo 2 + LoD 3. Gothic 2 + Noc Kruka 4. Wolfenstein 5. Fallout 2 6. WarCraft + FT 7. Sacrifice 8. Heroes 3 + Armagedon Blade + Shadow Death W sumie jest ich więcej ;) |
1. Mafia
2. Warcraft III 3. Jedi Academy 4. Gothic II 5. Mohaa 6. Gothic I 7. Diablo II 8. NFS Underground |
Planescape: Torment
Fallout 2 Might & Magic 6 Heroes 3 Dungeon Keeper WH40k: Dawn of War Blood Ksiaze i Tchorz |
1) Golden Sun ( na gba obie czesci :) )
2) TIBIA :) :) :) :) :) :) 3) Final fantasy XI ( wy***ana gra przez neta szkoda tylko ze 12,95 $ na miesiac X( ) 4) GTA-san andreas ;) 5) Metal Gear Solid 3 B) 6) Crash Bandicoot :p :p :evul: 7) Pokemon all version na gba i gbc :p 8) Need for Speed underground 2 :] |
1.Enemy Terriotry
2. Transport Tycon 3. Mario 4. CM 4 5. GTA II 6. Gothic 2 7. Gothic 1 8. Warcraft. |
1. Final fantasy 9 (geniusz jak dla mnie ) (psx)
duuuuuuuuuuuza przepasc 2. thps 2 (psx ) duuuuuuuuuza przepasc 3. kilka gier z psx, np. ff8 tenchu 2,gran turismo, tekken 3, i pewno jeszcze kilka innych o ktorych niepamietam 4. operation flashpoint 5. warcraft 3 6. morrowind 7. tibia 8. chociaz gralem w mase wspanialych gier to nieprzypomina mi sie zadna, ktora zaslugiwala by na miejsce w top (chociaz napewno takie byly, poprostu nie pamietam ). |
1. Call of Duty + United Offensive
2. Guild Wars 3. Day of Defeat 4. Counter-Strike 5. FIFA '99 6. FIFA 2k 7. FIFA 2k3 8. FIFA 2k5 |
1. Diablo II
2. DIablo I 3. ED: Morrowind i Bloodmoon 4. Q3A 5. Blood Rayne 6. Still Life i Post Mortem 7. NBA, NHL, FIFA 8. CM 4 Koniec :P |
1. Fallout (tak 1, jak i 2 - ex aequo) - za całokształt (Interplay)
2. Planescape Torment - za klimacik... (Black Isle Studios/ Interplay) 3. Silent Hill 2 - za klimat i strach... (Konami) 4. Medieval - Total War - za spełnienie marzeń =P (Activision) 5. UFO - Enemy Unknown - za wspomnienia (Microprose) 6. The Monkey Island - cała seria, za humor (Sierra?) 7. Atlantis (1,2) - za świetną przygodę (CRYO) 8. Wolne miejsce dla masy gier, które miały, bądź mają ważne miejsce na moim twardym dysku. |
kolejność przypadkowa
1.Gorky17-polska baardzo dobra gra. 2.Tibia-najbardziej grywalna gra 3.Unreal Tournament-spędziłem 2 lata z przerwami i nadal wracam:) 4.Mafia-najlepsza fabuła 5.Worms Armagedon/wwp-najlepsza gra dla kilku graczy na tym samym kompie!! 6.Wszystkie Fify-najlepsze symulatory piłki nożnej 7.wolfenstein enemy territory i return to castle wolfenstein 8.wszystkie inne gry o których teraz zapomniałem ale są godne pogrania:P |
Ok, moja kolej :P
1)Mafia 2)Call of Duty 3)Heroes III (+ dodatki) 4)Diablo II 5)Worms World Party 6)World of Warcraft III 7)Max Payne 2 8)Ultima Online: Age of Shadows Zaznaczam, że kolejność ma znaczenie... |
1. Diablo 2 lod
2. "knajc" Knight and merchants 3. shogun total war ( mongol invasion) 4. medieval total war 5. WC3 FT 6. gta vc 7. gta 2 8. na upartego moze byc tu tibia ;d |
1. Tekken 3 - mój bezkonkurencyjny hit, gram w to juz kilka lat;
2. Final Fantasy - ex aequo w kolejnosci: FF8, FF7, FF9, FF6 (czesto gram dla przpomnienia); 3. Golden Sun (GBA) - najwiecej razy ja przeszedlem (ciagle gosci na moim kompie) ex aequo w kolejnosci: GS1, GS2; 4. Diablo (1) - do teraz w to gram; 5. Silent Hill - ex aequo (1 i 2); 6. Diablo 2: Lord of Destruction - jeszcze w to gram; 7. Metal Gear Solid ex aequo w kolejnosci: MGS1, MGS3, MGS2; 8. Need 4 Speed - Underground (1) - dla mnie lepsza do underground 2; 9. Max Payne (1) - sentyment; 10. Warcraft 3 - jedyny RTS, ktory mi sie podoba. |
kolejnosc ma znaczenie
guild wars GTA sun andreas gunz online wolfenstein enemy territory tibia winnging eleven 8(pozatym cala seria pro evo i iss) surwiwal project halo2 |
-Counter strike 1.6
-diablo 2+dodatek -heros of might and magic 3+dodatk -unreal tournament -quake 3 arena -simcity 3000 -gierki na gba -max payne 1 i 2 -thps3 -tibia -age of empiers 2 the conquerors -cesar 3 -delta force(prawie wszstkie) -fifa 2000 -commandos 2 -carmagedon 2 i wiele wiele innych... |
wg mnie :)
1. Gothic 2 2. Morrowind 3. Gta Sa 4. Diablo II LoD 5. Unreal Tournament 6. Sims 2 7. Age of Mythology 8. Tibia |
1. Fallout (Interplay)
Fallout 2 (Interplay) Wspałaniały postnuklearny cRPG + jego sequel. Niezwykle rozbudowany ekran postaci, nie-linowa fabuła, mnóstwo questów, broni i npc. 2. X-com: Terror From The Deep (Microprose) Ufo: Enemy Unknown (Microprose) Archboska gra wojenna, gdzie naszym celem jest obrona Ziemii przed obcymi. W grze znajdziemy rozbudowany ekran ekonomiczny. (Budowa bazy, zarządanie funduszami, badania nad nowymi technologiami, uzbrajanie statkow i nurkow/żołnierzy, ostatecznie wydawanie rozkazow naszym mysliwcom i transporterom) Jest takze cześć taktyczna, widziana w rzucie izometrycznym, gdzie (przy dobrej broni) mozna praktycznie rozwalic całą planszę. Za***ista grywalność. 3. Samurai Spirits 4: Amakusa Kourin (SNK) Czwarta, moim zdaniem najlepsza, część japońskiego mordobicia zwanego też pod tytułem Samurai Spirits. Gra ma przede wszystkim rozbudowany engine ktory pozwala na takie triki jak: rozbrojenie przeciwnika, wyrzucenie broni, siłowanie na miecze, uniki (jako altenatywa bloku), break defense (ciosy przebijające blok), kopanie leżących, atak na leżącego przeciwnika z wyskoku, kombosy manualne (jak potrafisz szybko klikac wbijesz nawet stówe hitów), fatal slash (zabija jednym ciosem) a nawet samobójstwo.. 4. Lost Vikings (Interplay) Świetna, momentami smieszna platformówka. Choć wydaje się grą dla dzieci, nie raz wymaga pomyślunku. Trzech Wikingów zostaje porwanych przez UFO. Jeden ma tarcze. Drugi miecz i łuk. Trzeci jest szybki i dobrze skacze. Kierując całą trójką równoczescie (CTRL'em zmieniamy bohatera, gdy reszta stoi w bezruchu) musimy wudostac się ze statku.. Niestety, gdy w koncu nam sie to udaje trafiamy na planetę-dżunglę.. i tak dalej i tak dalej przez różne Światy. 5. Blackthorne (Interplay, Blizzard) Doskonały klimat Blizzarda na świetnym interfejsie Interplaya. Poruszanie się bohaterem łużąco przypomina dobrze znane Prince of Persja. Gdzieś w fantazyjnym swiecie zamek Androthi (ludzi) zostaje zdobyty przez orków. W akcie desperacji, król woła maga, by ten odesłał jego jedynego syna Kyle'a w przyszłość. Kyle przenosi się więc w czasie, by w alternatywnej przyszlosci dorosnąć i ruszyć na ratunek królestwu. (a jest to na tyle 'odległa' przyszlość ze podstawową bronią staje sięnie miecz i topór, lecz stary dobry.. obrzyn) 6. Warcraft 2 (Blizzard?) Ludzie i Orkowie. (+ trole, elfy, gobliny, żółwie, smoki i inne ustrojstwo) Tytuł dobrze znany. 7. Battle Toads & Double Dragon (Tradewest, Rare) Battle Toads (Tradewest, Rare) Bicie ARCADE. Opowiem tylko o części drugiej. Wyobraźcie sobie 3 wielkie, napakowane ropuchy, które kochają przywalić komuś w mordę i ktore lecą ratować świat aż w kosmos. (biorą znanych z Pegasusa braci 'Double dragon') Wypaśna gra, Jedna z tych w której ZAWSZE odchodzą te słynne 'za***iste motywy'. 8. Earthsiege 2 (Sierra) Postunklearny symulator Mechwarriora. Bardzo rozbudowany engine pozwala wyciągnąć cudo z tych maszyn. Ciekawy m.in jest system crush&go, ktory sprawia, ze jezeli w bitwie stracimy miniguna, radar, lewy miotacz plazmy a ponadto palą nam sie plery to I TAK mozemy dalej iśc i naparzać. |
Czas dodać coś od siebie.
1) Jedi Academy 2) Tony Hawk 3 3) XIII 4) Tomb Raider 4 (uwiecznienie serii) 5) Silent Hill 2 (koszmar) 6) Rayman 3 7) American McGee's Alice 8) GTA: San Andreas |
1. Diablo II: LoD
2. Guild Wars 3. Tony Hawk's PS 1-4, Underground 1-2 4. Flatout 5. Unreal Tournament 2004 6. Quake III 7. NBA Live 2005 8. Champions: Return To Arms & Champions of Norrath Nie wiem, ale chyba tak jakoś :p |
kolejność nie ma znaczenia
1. might & magic VII 2. worms world party 3. black & white 4. settlers 2 5. counter-strike 6. heroes III 7. Tibia (kiedyś tam teraz już nie) 8. Ace ventura 9. Icewind dale II 10. Diablo II |
1. Diablo II
2. Starcraft 3. Tibia 4. Fifa 2005 5. Diablo 6. Mortal Kombat 7. Tomb Rider 8. Pizza Connection |
Cytuj:
I podawać twórców czy developerów? Bo EG to Developer Unreal'a a nie tworca ;) TOP8 to stanowczo zbyt mało. Nawet autorzy CDA, pisząc najnowszego Tipsomaniaka, zawierającego 100 ważnych gier XXI wieku nażekali, że ta 100 to i tak za mało i wiele ciekawych tutyłów poszło się... wietrzyć ;) (a to tylko od 2001r, wiele ciekawych gier wyszło wcześniej ;)) Moje TOP 8: Cytuj:
|
1. UFO: Enemy unknown
2. Civilisation 3. Black'n'White 4. Baldur's Gate 5. Fallout 6. GTA: San Andreas 7. World of Warcraft 8. Heroes of Might'n'Magic I, II, III |
Jakis Tomb Rider odkopal to sie dopisze...
1. Final Fantasy X. 2. Ratchet and Clank. 3. Spyro the Dragon (cala seria, mam do niej sentyment(ten na ps2 chyba najgorszy)). 4. Ksiaze i Tchorz(tez z sentymentu). 5. Homm 3. 6. Warcraft III. 7. Elastomania. 8. Tibia. Oczywiscie byly inne gry, pewnie nawet lepsze, ale te z pewnych powododow tu wpisalem(ofkorz tylko te komputerowe). |
1.Tibia (..?)
2.Tony Hawki.. wszystkie :P 3.Star Wars: Jedi Academy 4.Heroes of Might and Magic 3 5.Starutka seria Goblins (sentyment plx?:P) 6.Wormsy.. wszystkie oprócz pierwszej części 7.Final Fantasy VIII 8. Dużo w to nie grałem (mój komp jest ZŁY) lae podobało mi się Beyond Good & Evil |
kurde ciężko wybrać ale
1.tibia? 2.C&C Tiberian Sun,Red alert 2,renegade 3.Tzar:the burden of the crown 4.Shogo:Mobile Armor Division 5.Warcraft3:reign of the chaos + dodatek 6.Diablo II:LOD 7.Heroes Of Might And Magic 3 8.Counter Strike |
1. Diablo II + exp. (blizzard)
2. Warcraft II i (blizzard) 3. III + exp. (blizzard) 4. Ufo: enemy unknown[stare ale jare](a cholera wie?). 5. Arcanum. (troika games) 6. Starcraft + exp. (blizzard) 7. Age of Empires (microsoft) 8. Settlers III i IV |
1. Starcraft
2. Return to Castle Wolfenstein 3. Call of Duty 4. Medal of Honor Allied Assault, Spearhead, Breakthrough 5. GTA, GTA 2, GTA Vice City, GTA San Andreas (w 3 nie grałem ;<) 6. Bitwa o Śródziemie 7. Warcraft 3 8. Jedi Knight 3 Jedi Academy Kolejność przypadkowa, ale 2 pierwsze zdecydowanie najlepsze |
1 Counter Strike I love this game :*
2 Mafia 3 Kotor 4 Fifa 2005 5 Nfs: und...2 6 Gta 2 7 Tibia 8 Half-life i... |
1. Priston Tale (triglowpictures)
2. Tibia (cipsoft) 3. NFSU 2 (EAgames) 4. GTA SA (rockstar games) 5. Diablo II (blizzard) 6. GTA 3 (rockstar games) 7. WoW (blizzard) 8. no szkoda ale niema tej gry Naprawde to najlepszą grą jest WoW ale za drogie i temu to miejsce PT tak samo lecz do 39 lvlu jest free a potem to i w grze można kupić. |
1.Tibia (Cipsoft)
2.Need for Speed: Underground (EA) 3.Tekken 3 (Namco) 4. GTA: Vice City (Rockstar Games) 5. GTA 2 (Rockstar Games) 6. Street Fighter 2 [Na PSX] (Capcom) 7. Nie ma juz takiej gry która by zasłużyła na bycie w moim TOP 8 8. Nie ma juz takiej gry która by zasłużyła na bycie w moim TOP 8 |
Hmm...trudny wybor, oj trudny...i szkoda, ze nie top10 albo najlepiej 15 :P
1.Cala saga Half-life + cs 2. Saga Baldur's Gate 3. Fallout 2 4. Wolf:Enemy Territory 5.Diablo II + LoD 6.HoMM (cala saga) 7.Saga Battlefield 8.Jedi Academy Chcialoby sie napisac tego wiecej... |
1: Operation Flashpoint (gram w tę grę od ~5 lat i dalej mi się nie znudziła - ideał!)
2: Herosiki III 3: Fallout2 4: Ufo: Aftermatch 5: Seria Earth 6: GTA3 7: Dawne (i pierwsze) tytuły Medal of Honor 8: Crime Cities (gra z poprzedniego wieku) Gonzo: Dalej grasz w tibię, czy ci tylko sentyment został? <edit> W herosiki gram dłużej niż w OF i też mi się nie nudzą. |
1. The Elder Scrolls III Morrowind
2. Grand Theft Auto San Andreas 3. Rome Total War 4. Medal of Honor Allied Assault 5. Fallout 2 6. Fallout 1 7. Warcraft III FT 8. Call of Duty Tytuły gier, i numerki nie przypadkowe ;). |
No to ja też dom swój ranking:
1. Larry 7 (Sierra) 2. Wolf Enemy Teritory 3. C&C: Renegade 4. FIFA 2005 (EA Sport) 5. Diablo 2 (BLizzard) 6. Tibia (CipSoft) 7. Jedi Outkast 2 i Akademi 8. THPS 2 (Activision) |
Podaje z uzasadnieniem :]. Często u mnie się to zmienia, ale podaje najbardziej prawdopodobną w tej chwili... :P (nie podaje dodatków tylko podstawki):
1. Operation Flashpoint: Cold War Crisis (Bohemia Interactive). Gra genialna nie ma co... narazie oddaje najrealistniej symulacje pola walki ;) Błędów gra troszke miała..., ale wkrótce pojawi się OpF2 znany pod nazwą Armed Assault (z powodu zrezygnowania Codemasters z posady wydawcy :o ). 2. Call of Duty (Inifity Ward). Przyznam się, że to pierwsza gra komputerowa przy której się wzruszyłem ;). Mimo, że AI kulało..., skrypty były wszechobecne i żadnego rag dolla w grze nie było (zresztą w CoD 2 też nie będzie... LoL 8o ) to gra miała tą atmosfere (i KLIMAT, KLIMAT, KLIMAT !!!) 2 Wojny Światowej jak żadna inna... A i pokazała ile to można wycisnąć ze starego dobrego Q3Engine ;)(może i Medal of Honor: Pacific Assault był lepszy, moim zdaniem, to i tak CoDa darzę olbrzymim sentymentem :)). 3. Baldurs Gate 2: Shadows of Amn (Black Isle - niech spoczywa w pokoju ;( ). IMO najlepsza gra cRPG, w kilmatach fantasy, jaka kiedykolwiek wyszła... świetna fabuła..., dłuuuugi okres grania... (z 300 godzin... z wszystkimi zadaniami by było ;)), i ten klimat i oczywiście zasady D&D2 (bo IMO D&D3 i 3,5 to chłam :o chociaż i tak najlepszy system fantasy, ale do 2 się nie umywa :P). 4. Need for Speed: Underground (EA). Jedna z trzech (druga to NfS3: Hot Pursuit, a trzecia to NfS: Underground 2, która jest o wiele gorsza od NfS: U) ścigałka, która potrafiła mnie wciągnąć na dłużej niż godzine, może dwie... Nie potrafię napisać dlaczego..., może przez prostote jazdy i arcade'owy tryb jazdy..., a może przez genialną muzykę, bądź chyba nieskończone możliwości tuningu... Ja te gre po prostu kocham :D. 5. Medal of Honor: Allied Assault (2015). Gra, która zapoczątkowała u mnie szał na punkcie 2 Wojny Światowej... Dodawać więcej chyba nic nie trzeba..., gdyż maniakiem WW2 jest ogromnym... ;). 6. Wolfenstein: Enemy Territory (Splash Damage/ID Software). BYŁA najlepsza gra sieciowa (niestety durne ETPro i gówniażeria (zwłaszcza Polska...) zniszczyło magie tej gry...). Z chęcią do niej wracam i nigdy mi się nie znudziła :o Hołd dla tej gry... 7. Warcraft 3: Reign of Chaos (Blizzard). IMO najlepszy RTS (właściwie RPS) w histori... ze wspaniałym klimatem (jak na strategie)... genialnymi wstawkami filmowymi... i oczywiście boski Battle Net... ;) 8. Tutaj bym wstawił reszte gier, które są dla mnie trocha więcej niż grami... :P Czyli: - Doom 3 (owszem gra nie jest taka jaka miała być..., ale mnie wciągnęła jak nic... może jest monotonia poziomów..., ale to w końcu baza, więc czego się wszyscy plują ? :o. Jednak klimatu nie można grze odmówić zwłaszcza nocą..., może i są skrypty... IMO najbardziej niedoceniona gra poprzedniego roku i o wiele lepsza od durnego HL2, który poza fizyką nic nowego nie wniósł, a i AI była beznadziejna i więcej obietnic nie było spełnionych) - Splinter Cell: Chaos Theory (do Splinter Cella jakoś tak mi skradanki nie podchodziły..., a SC: CT uważam za najlepszą z dotychczasowych wydanych) - Painkiller (coś z kategorii "Polak potrafi"..., ale za to jak ;) Gra posiadała i (wraz z dodatkiem) posiada NAJLEPSZĄ fizykę w grach..., a HL2 niech się schowa :o, a i grafikę też ma lepszą od tej z HL2... :P) - World of Warcarft... więcej graczy niż w większości darmowych gier sieciowych..., chociaż trzeba bulić co miesiąc 45-50zł i za opakowanie 179zł, coś dodawać ? - Guild Wars... najlepsza graficznie gra MMORPG... niektóre rozwiązania biją nawet WoWa, chociaż niektóre budzą kontrowersje (TE CHOLERNE NIEWIDZALNE SZKLANY!!!)... Coś dla tych, którzy nie są w stanie bulić po 500zł rocznie za abonament, a chcieli by pograć w coś konkretniejszego niż jakaś tam Tibia, MUOnline, czy inne podobne twory...) - Far Cry... żadnych chucznych zapowiedzi..., żadnych reklamówek..., a wyszła gra, która pobijała wszystko pod każdym względem (w kategorii FPS)... Jednak została szybko zapomniana i niedoceniona..., bo przecież to HL2 jest "the best" i w ogóle --" - Super Mario Bros :) Ot pierwsza gierka w jaką grałem w życiu... ;) I po 13 latach wciąż w nią gram... :):):) No i to by było na tyle... chociaż coś czuje, że o czymś zapomniałem... :o |
1.Counter Strike Steam 1.6
2.Fifa 2oo5 (Electronic Arts) 3.Cossacks Art of War 4.Lock On 5.NFS u i u2 (Electronic Arts) 6.Gothic II 7.Tibia (Cipsoft :p ) 8.Painkiller - - - - Żaden Madafaka Nie Podskoczy Do Polaka! Tak wlasciwie to kolejnisc nie ma znaczenia. Wiekszosc z tych gier sa dla mne na rownym poziomie. |
1)Tibia
2) Battlefield 1942 3)Painkiler 4)Call of Duty 5)Harry Potter i więzien azkabanu więcej gierek fajnych nieznam :/ |
1. Fifa 2005 (EA Sports)
2. Heroes III (3DO) 3. Age of Empires (Microsoft Games) 4. Liga Polska Manager 2005 5. Ewentualnie Tibia... 6. - - 7. - - 8. - - |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:43. |