![]() |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
A gdzie jest basen!! ja chce basen : /
|
Cytuj:
Co do kreatyny to lepiej brać z czymś bo sama może mieć mizerne działanie. Widzę, że Albertus dobrze główkuje. btw w końcu ludzie łapią, że siłownia nie jest dla półgłówków, a dla wszystkich . To pewnym sensie filozofia życia. Jak ktoś się wkręci to zauważy, że plan dnia dostosowuje się do treningu , a nie na odwrót. |
Cytuj:
Vale Tudo - wszyscy wiedzą, że to najlepsze na rozpykanie siedmiu koksów pod dyską. Żeby rozpykać więcej trzeba ćwiczyć starożytną odmianę tej sztuki, zwaną Vale Tu Go (Ich). A tak na poważniej to przejdź się na oba treningi i zdecyduj, gdzie lepiej. I przynajmniej nie wymieniłeś Krav Magi. xD Cytuj:
|
Cytuj:
@grue zanim pojdziesz na mma to najlepiej jest cos pocwiczyc moim zdaniem (parter - judo/bjj lub w stojce muay thai lub kickboxing : p) |
zacząć treningi K1 i wrócić na siłkę
|
Teoretycznie trenuje piłkę nożną, ale od dłuższego czasu zastanawiam (a od czwartku, gdy pobito mojego kolege to poważnie ) się nad tym, by chociaz troche liznąć jakieś coś do walki. Z tym, że to wiąże się ze zrezygnowaniem z futbolu. Mam dylemat. Może sobie to nunchaku do pomachania sprawie ; p.
@down Nie byłbym chyba w stanie wbić komuś noża w brzuch, a potem sobie spokojnie żyć... |
Cytuj:
Cytuj:
@Grue "MMA panowie, MMA!" Polecam z całęgo serca (no, prawie, ja tam wole MT) @topic Fajnie, że ktoś założył ten temat. W sumie miałem zakładać podobny chyba z pół roku. W ankiecie zaznaczyłem C. Chodze na siłke, trenuje Muay Thai i ostatnio staram się coś liznąć z boksu klasycznego (zanim jakiś znawca powie mi, że ciosy w MT są takie same jak w boksie odrazu zaznaczam, że chodzi mi o większe przyłożenie się do strategii walki - czyli do tego, w czym bokserzy są stanowczo thebest). @up A nie prościej kose? Ja ostatnio zamówiłem sobie dwa kastety z ostrzami (dzięki czemu nie są nielegalne) Właściwie są to noże, z tym, że zamiast rękojeści mają otwory na palce. Fajna sprawa, można uderzać i ciąć (ale nie kupiłem ich w celu samoobrony, miałem poprostu zajawke na takie cudeńka. Jestem porządnym obywatelem a pozatym wierze w siłe własnych łapsk : D) |
od dluzszego czasu w domu trening hantlami na wiekszosc partii ciala(tych gornych) a od 2 tyg kickboxing
@Dark Sven Jak jestes pilkarzem to polecam kickboxing/muay thai, pare w nogach powinienes juz sobie wytrenowac na boisku a do tego dochodza uderzenia rekoma |
W sumie w MT technika skrętu bioder i rąk jak i "wkładania" bioder jest w kopnięciach dużo ważniejsza od samej siły mięśni, które przydają się dużo bardziej do nieustannego przestąpywania z nogi na noge jak i bloków kopnięć na uda czy żebra.
|
Cytuj:
|
"Profesjonalnie" futbol, rekreacyjnie siatkówka. Siłownia mnie nudzi.
|
No patrz ! niby srednia wieku nie przekracza 16 lat ~ a same napinacze i zero grubasow :D
|
Siłownia + sporty walki
signed |
Każdy pisze co chciały uprawiać, a nie co uprawia :>
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@2up Nie wiem po co mielibyśmy to robić. Sparing? : D @down Uuu, 62 kilo? Ile masz wzrostu? Ja waże 72 przy 185 cm i bezskutecznie próbuje przytyć do ~75. Za jakiś czas będzie się trzeba pobawić jakimiś supply. |
Cytuj:
Do konca marca chce jeszcze pocwiczyc na sucho a potem spróbuje z jakims dobrym gainerem i solidna dieta jak po tym nie utyje to sie zaczne martwić czy jakiegos tasiemca nie mam ;D |
Cytuj:
|
A ja tam mogę powiedzieć, żem po trochu jest grubasek - zwłaszcza po 3 tygodniowej chorobie w okresie świątecznym. Ale za to trzeba przyznać, że jak jest forma, to ten grubasek potrafi zaskoczyć szybkością, wytrzymałością i gibkością.
Dzisiaj właśnie zacząłem na nowo ćwiczyć. Korki na nogi i do lasu biegać. Cinszko, bo cinszko, ale co robić ; p. |
Cytuj:
|
Cytuj:
U kobiet to oczywiście więcej tych procentów będzie :P |
Cytuj:
|
Cytuj:
Jedynym efektem ubocznym (jezeli mozna to tak nazwac) jaki odczulem po cyklu z kreatyna to ,lekka utrata mocy ,ale bylo to zwiazane z tym ,ze zbytnio przywiazalem sie do niej i dawno na sucho nie robilem nic ,ale po tygodniu minelo. Tyle z mojej strony |
Moim zdaniem w wieku rozwojowym zadne odzywki nie sa WYMAGANE zeby mieć progres.
edit : trenuje bez suplementow , jedynie witaminy , aminokwasy biore glukozamine na stawy i nie mam problemow z "zanikiem" powera , czasami sa gorsze dni to wiadomo ze slabiej ale nie wiem skad sie wziela moda na b . szybkie efekty. Jezeli nie robisz wyczynowki 20 + to po co sie meczyc? |
Jak czesto chodzicie na silke / trenujecie sobie sami? Ja ostatnio zaczalem hantlami, ale cwiczac kilka dni z rzedu to rzeczywiscie jak ktos napisal zamiast oczekiwanego efektu to raczej stale zakwasy ;)
Ile razy i jak dlugo? |
Jak masz zakwasy o dobrze, znaczy że mięśnie mocno pracują. Z czasem zakwasy znikną i wtedy będziesz mógł zwiększać ciężar hantli.
|
To jak mam zakwasy to powinienem rzadziej cwiczyc czy moze nadal moge sobie codziennie dzwigac? :p
|
zamiast tych siłowni idźcie porąbać drzewo albo odśnieżyć pod domem =]
|
Cytuj:
btw jesli masz silne zakwasy to zrob sobie 1 dzien odpoczynku |
3x w tygodniu, typowo trojbojowa rozpiska, czyli dzien wyciskania, dzien przysiadu i dzien martwego ciagu.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Nie bardzo mam jak nogi robić (robię co w mojej mocy xd) choć bardzo lubię, to dopiero w czerwcu po operacji zacznę przysiady i biegać w terenie :P |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Olejcie martwy ciąg, bo tak jak powiedział Ashlon, ciężko to zrobić poprawie a robienie tego nie poprawnie skutkuje w przyszłości problemami z kręgosłupem i korzonkami. Tak samo z przysiadami ze sztangą. U mnie na siłowni był taki przyrząd, że sztanga chodziła tylko w górę i dól, także na tym bez obawy można było przysiady robić, bo te ze sztangą w powietrzu to zazwyczaj pracuje również kręgosłup a nie powinien.
|
Cytuj:
Co do SQ i MC to można je robić, jeżeli ktoś robi poprawnie, nie będzie miał w przyszłości żadnych problemów. Po prostu trzeba ostrożnie do SQ asekurację, a do MC stopniowo. Wiele osób robi tak, że ciągnie na chama jak najwięcej a to błąd bo im więcej tym ciężej utrzymać dobrą technikę. Dlatego z reguły na początku powinno się ciągać troszkę mniej, nawet jeśli czujesz że serią być dał radę nawet te 10-15kg więcej. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:21. |