![]() |
@Mojzesz
Gojiry sluchalem podczas pobytu w Holandii, bardzo przyjemne bicie :] a z Gravewormem zapoznalem sie jeszcze za szczyla. te 2 kapele daja po kasku :] a kojarzycie Panowie moze Hatebreed ? |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Co do tych nastolatek, to cięcie nie zrobi z ciebie emo. Tych nastolatek to nawet nie można nazwać emo.
K.Jay |
Cytuj:
|
ta, zamknij 5 tego czegos w pokoju... jedno zdechnie, bo nie bedzie mialo wlasnego kata do plakania ; |
|
Przecież emo = emotional hardcore, nie ma nic wspólnego z subkulturą i modą ;o
|
@up jakie kuffa emotional hardcore ? jakie w ogole core ? tego sie sluchac nie da, bez skladu ni ladu :| emo jest emo i nic tego nie zmieni. czytajac Twoje wypowiedzi, dochodze do wniosku, ze lubisz to "coś" ale o gustach sie nie rozmawia. z tym tylko, ze to jest temat o METALU.
@topic wyszperalem w otchlaniach starych dyskow pare kapel z czasow winopijstwa: Korpiklaani Nargaroth Brujeria Assassino Soulfly Vital Remains Fields of Nephilim Cannibal Corpse Carpathian Forest Amon Amarth Ensiferum Nanowar (tego trza posluchac) Fantomas Wolfchant Dream Theater (huh, polecam koncert Scenes From A Memory, z Metropolis) Trollfest Trollech Evergrey (cos a'la Dream Theater) Dream Evil Moonspell Tiamat Satyricon Otyg Enslaved Arcch Enemy (he, kobieta+growl= 3< ) Thyrfing |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
nie jestem ignorantem. poprostu tego nie trawie, i chyba moge wyrazic swoja opinie na ten temat prawda? nie chce miec z tym doczynienia a co za tym idzie nie jestem w stanie podac Ci jakiegokolwiek zespolu. dla mnie ludzie grajacy jakiekolwiek core'y sa glusi na uszy i oczy, ktos im powylamywal palce (prawdopodobnie nauczyciel muzyki z nerwow, stwierdzajac jak mozna byc takim beztalenciem) i przynajmniej pare razy zrzucil z mostu. ale jak widac to to nie skutkuje ;s
ale za to bardzo sie ciesze, ze nie sluchasz muzyki emo aaa. i sluchac tego tez nie mam zamiaru, jako ze nie jestem tolerancyjny (a tolerancja i tak jest agresywna) |
Oczywiście, że możesz, ale nie upoważnia cię to do przesadnej generalizacji i kierowania się tylko i wyłącznie stereotypami. "Subkultura", która powszechnie jest uznawana za "subkulturę emo", w rzeczywistości z EMO nie ma nic wspólnego, a osoby robiące sobie idiotyczny makijaż i się tnące (tzw. scene), nawet nie liznęły tej muzyki, bo żyją w przekonaniu, że wszystkie te tandetne zespoliki pokroju Brokencyde, Bring Me to Horizont itd. są właśnie zespołami EMO (co powtarzam, jest ogromnym stekiem bzdur).
|
|
Cytuj:
Cytuj:
|
@Up
Let's Drink and Enjoy! Niby folk, a genialne :D @Topic Chyba polowy z wymienionych nie słyszałem. Będę musiał trochę powiększyć listę odtwarzania. Dzięki. Btw. Zauważylem, ze w temacie nie pojawiała się ani jedna kapela z Polski. Nie słuchacie naszych? |
Mi osobiście Polski metal nie podchodzi, słucham tylko zagranicznego: Sonata Arctica, Tool, Sepultura, Slayer, Blind Guardian, Ozzy Osbourne, Testament itd. ;)
|
Cytuj:
@topic No właśnie - słucha ktoś glam metalu? Kiss, Ratt, Motley Crue, Alice Cooper, Twisted Sister? |
Cytuj:
Cytuj:
|
O, Wyzzer, dawno na Ciebie na mieście nie wpadłem ; )
Cytuj:
@top: nie wiem, czy ktoś wymienił - Nile. Pozycja obowiązkowa. edit: Seeleesee1992 wymienił post wyżej Vesanię - to też pozycja obowiązkowa ; ) |
Lasooch: chwilowo nie mieszkam w Opolu :] planuje niedlugo tam wleciec, ale nie wiem kiedy to nastapi ;)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
A co sądzicie o metalcore, jednym z bardziej znanych przedstawicieli tego gatunku jest Bullet For My Valentine napiszcie też co myślicie o tym zespole.
|
@up
Ja może lepiej nie będę się wypowiadał na temat tego gatunku (a zwłaszcza zespołu), bo mam dość skrajną opinię na jego temat. Jeszcze bym bana za wulgaryzmy dostał albo coś… No powiem tylko tyle: ani gatunek, ani ww. zespół nie podoba mi się. Bardzo. |
Cytuj:
|
czemu jak slucham behemotha to nie moge zrozumiec o czym ,,spiewaja''?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Może i masz rację, ale i tak raczej się nie przekonam. Zresztą, wydaje mi się, że wokalista pasowałbym bardziej do zespołu o "mocniejszym" brzmieniu, bo teraz wg mnie średnio jego wokal pasuje do muzyki. |
Cytuj:
Od dzisiaj ignoruję każdego, kto powie mi, że słucha j-rocka lub glam metalu :p |
Cytuj:
Słucha ktoś Yngwie Malmsteena? Jak dla mnie za młodu narobił sporo fajnych kawałków. Weźmy np. "Your ships are burned" z 1szej płyty. Chyba wtedy nikt poza nim tak nie grał. I na koniec mojego posta: http://www.youtube.com/watch?v=azuqy...ext=1&index=44 Może Vai dużo metalu nie nagrał, ale ten kawałek to dla mnie metalowy masterpiece. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Zresztą nie powiedziałbym, żeby w warstwie muzycznej były identyczne. Jak posłuchasz Motley Crue, a zaraz potem Black Sabbath, to poczujesz różnicę. |
Cytuj:
I nie ignoruj mnie, bo nie słucham glamu, bo ssie. :p |
Cytuj:
|
Cytuj:
Tak w ogóle, to zgłębiał się ktoś z was w depresyjny black? Mam na myśli kapele takie jak Shining, czy Lifelover. Całkiem ciekawe granie, szczególnie w przypadku Shininga. ^^ |
Uch, trochę mam do powiedzenia...
@Lotress: Jeśli chodzi o GLAM Metal a HEAVY Metal, wszystko to ma swoje drobne różnice, jeśli chodzi o teksty piosenek, klimat w jakim były tworzone, miejsce (!) oraz przede wszystkim każdy taki osobny "gatunek" metalu ma swój kawał historii. Jeśli dalej nie ogarniasz, za mało Ci napisałem, albo coś - polecam film Sama Dunn'a p.t. METAL: A Headbanger's Journey. @Metalcore: KTO KURWA NAZYWA BULLET FOR MY VALENTINE METALEM!? POKAŻCIE MI GO! @topic: GIRLSCHOOL! Pierwszy kobiecy zespół heavy metalowy, dziewczyny często grywały z Motorheadem [polecam znaleźć na youtube coś, co zwało się "Motor Headgirl School" ;)], i jako kapela są zaliczane do pionierów NWOBHM, obok chociażby Iron Maiden. Osobiście ich wokalistkę/gitarzystę - ś.p. Kelly Johnson, uważam za pierwszą damę Heavy Metalu. Polecam, warto przesłuchać! @Polski metal: TSA & Turbo! @Lasooch Do Wrocławia gorąco zapraszam! ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:45. |