Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Magiczna Tajemnica - trzecia zapowiedź zimowej aktualizacji 2010 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=233700)

Aevolana 28-11-2010 23:23

Zgadam się z Albertusem we wszystkim w czym napisał - ale w szczególności w jednym . Prawdziwym, istotnym minusem jest to, że aktualnie nie ma żadnego bardzo trudnego potwora, jakim kiedyś był demon. A i jak był atak orshaballa to pół świata się schodziło i naparzało :D
No i wg mnie optymalizacja profesji. Jeden z najnudniejszych up'ów w historii :D

Jess Veronique 29-11-2010 07:27

ooo tak, zeby zachecic nas do dzialania w teamie =)
fakt faktem niby robia cos w tym kierunku bo questy etc
ale to nie to samo co kiedys=)

no ale juz tak samo nie bedzie nigdy=P czas wszystko zmienia...
gdyby tibia wygladala tak samo to bysmy narzekali, ze nic nie ulepszaja =P
coż Polak musi ponarzekac =)

Senders 29-11-2010 15:04

Według mnie nie powinni robić nowych świetnych potworów, bo jest już dużo bossów itp. Powinni ulepszyć te, które już są. Po co mają być słabe bossy?? Niech wymyślą jakąś historyjkę, iż ludzie stają się coraz bardziej źli i chciwi a to wzmacnia demony i arcydemony. Jest historyjka, a gra staje się bardziej ciekawa ;]

Aevolana 29-11-2010 20:12

Hmmm Senders dałeś na prawde ciekawy pomysł ;> Tak, wg mnie też nie można postępować wg zasady "jak jest niewystarczająco - damy więcej". Bo nie może być całej masy w miare dobrych potworów - powinny być takie które są legendą, o których gdy ktoś je pobije piszą portale tibijskie. Racja racja!

Szymecio 29-11-2010 23:28

hmm

W sumie to fajnie, że Cipsoft chce troche rozwinac Tibie, ale dla mnie akurat nie bylo by niczym fantastycznym zrobienie Tibii we Flashu. Wygladalaby wtedy (jak sobie wyobrazam) tandetnie i pospolicie. za to pomysl z czarami calkiem calkiem :)

Wombat02 29-11-2010 23:40

Co oni zrobili z ta gra to ja zostawie to bez komentarza .....

souldare 30-11-2010 09:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wombat02 (Post 2789499)
Co oni zrobili z ta gra to ja zostawie to bez komentarza .....

To poco cokolwiek pisales

Zamne 30-11-2010 13:31

Mimo że jestem tibijskim tradycjonalistą, ten fragment upa bardzo mi się podoba. Z innej beczki, :cup:klimat:cup: nikogo nie obchodzi tak naprawdę, więc nie powinno się na niego powoływać w argumentach.

KuraDominator15 30-11-2010 18:22

Jak by nic nie robili to i tak byście płakali

Senders 30-11-2010 20:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KuraDominator15 (Post 2789578)

Jak by nic nie robili to i tak byście płakali

Jakbyś czytał całe, to zobaczyłbyś, że większość osób jest zadowolona ;p Ale to już tam olać :(

Kernkraft 30-11-2010 22:52

Ktoś poruszył temat potworów. Moim zdaniem, nie powinni już dodawać nowych potworków, tylko ulepszać/edytować już istniejące.

po1 ) Każdy potwór powinien mieć swój własny wygląd!

np. Monk i Dark Monk wyglądają tak samo. Do wyglądu tego drugiego można dodać jakiś dodatek świadczący o jego wyższym stopniu wtajemniczenia.

po2 ) Zredukować ilość potworów! Tzn. usunąć niektóre stworzenia, które psują klimat/denerwują/śmieszą, a nie straszą :p np. Munster -boss szczurów czy Terror Bird (bez komentarza)

po3 ) Bossowie -powinni zaskakiwać i pojawiać się rzadko tzn. Ich siła powinna być generowana losowo, ale mieszcząca się w pewnym przedziale procentowym np. -30%/+30%

Te kilka zmian poprawi kwestię mobów w tibii

Pepeszka. 01-12-2010 01:07

Jestem za ;> (update)

Remavon 01-12-2010 01:21

Ja mam pytanie odnoscie update ale z innej beczki do bardziej wtajemniczonych osób, czy bedzie mozna sprzedawac wkoncu MMS, G LEGI, MPA u rashida? i jaka bedzie ich cena? z gory dzieki za odpowiedz

Kernkraft 01-12-2010 02:22

nawet wtajemniczeni nie mają takich dojść
MPA możesz sprzedać u Tom'a za 6k -poczekaj z 4 lata jak wartość MPA spadnie poniżej 6k, a nie jest to wcale takie niemożliwe...
MMS i Golden Legi można sprzedać u NPC za nie więcej niż 1k -ale prędzej CipSoft splajtuję, aniżeli te itemy zbliżą się do tej wartości...

Remavon 01-12-2010 02:48

za daleko myslisz, ja mysle bardziej realnie, golden legi po 20 k chodza a mms po 35-40 tuz to bezsens, i slyszalem od kilku osob ze owe itemy beda conajmniej 2x drozsze u rashida, tak bylo rok temu z guardian halberd'ami golden ringami i innymi badziewiami, i napewno ktos z polskich senior tutorow wie czy to tylko spekulacje czy jest to w planach czy rozmowach na forum, dlatego chce sie dowiedziec czy to kolejny farmazon

Senders 01-12-2010 07:46

Według mnie taki moment nigdy nie nadejdzie, a nawet nie powinien nadejść. Pomyśl, przy czymś takim gra by wyglądała tak: exp, sklep, poty, exp, sklep, poty i ewentualnie wary. Gra stałaby się monotonna i banalna. A chodzi o to by tez sie natrudzić, poczekać ten 1 czy 2 dni na sprzedanie dobrych itemek.

Vil 01-12-2010 08:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Senders (Post 2789644)
A chodzi o to by tez sie natrudzić, poczekać ten 1 czy 2 dni na sprzedanie dobrych itemek.

To jest maskowanie problemu, i to w kuriozalny sposób.

MaloSilny 01-12-2010 08:48

Zgadzam się z tym że na najpotężniejsze skille powinien być większy Cooldown czemu. Na youtube widziałem filmik jak druid lvl 160 czyści rooma z Behemot questa na 4 ue no bez jaj. Ale moim zdaniem powinni zająć się boterskimi ścierwami. Zamiast robić jakieś tam ubdaty.
Na Faccu nie można dociągnąć się do lvla 50 bo frajerzy bez kasy na botach zasuwają lvle 80 pod carlin na amaznonkach.

KuraDominator15 01-12-2010 11:46

@up

Dokładnie, karać botów trzeba teraz na własną rękę bo Cipki nic nie robią z tym ;/ Chodź mi to nie przeszkadza bo kaska ładna z nich leci hehe

A co do upa to bedzię dobrze B)

Vermilion 01-12-2010 17:47

Apdejt czy nie apdejt, i tak dla facc się nic nie zmieni. Tibia umiera - taka jest prawda, z dobry rok nie widziałem kolejki na żaden server. A jakieś ikonki, bajery graficzne - Cipsoft próbuje się ratować i tyle. I ja nie widzę w tym nic a nic złego, wręcz przeciwnie - nie jest tak nudno przynajmniej.

zakius 01-12-2010 18:00

oj zmieni się, zmieni
pally dostanie divine healing zamiast ultimate a magowie stracą wszystkie czary ofensywne xD

@down: no sorry, wczoraj Mirade sama tak dała w tabelce...

Remavon 01-12-2010 20:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zakius (Post 2789684)
oj zmieni się, zmieni
pally dostanie divine healing zamiast ultimate a magowie stracą wszystkie czary ofensywne xD

wez odejdz od komputera jak nic nie wiesz

blaumro 02-12-2010 12:00

Zmiany mogą wprowadzać, ale dopóki nie udostępnią jakiejś części świata dla FACC to ludzie grać nie będą, bo zamiast płacić za PACCA mogą pograć w gry które udostępnią cały świat za darmo, a różnic między tymi co grają za darmo i tymi którzy płacą nie są takie wielkie.

Mironiusz 02-12-2010 12:30

Zmiany

Fajnie ze Tibia się ciągle rozwija. Tak wiec kolejne uaktualnienia oczekiwane są z większym lub mniejszym zainteresowaniem. Osobiście chciałbym doczekać się zmian uniemożliwiających stosowanie BOTów. To za co ceniłem Tibie to możliwość nieskończonego rozwoju postaci oraz brak, jak to nazywam efekciarstwa, które jest głównym motorem napędowym większości gier.

blaumro 02-12-2010 13:16

Na dodatek zmiany na razie nie przyciągają ludzi. Jeszcze z 2 lata temu online ludzi było koło 50 tysięcy jednocześnie, teraz liczba spadła poniżej 20 tysięcy. Tibia zamiera i wątpię czy uda jej się osiągnąć wyniki z przeszłości. Biorąc pod uwagę jak wygląda sytuacja online z graczami na danych światach powinni połączyć niektóre światy ze sobą.

Albertus 02-12-2010 14:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez blaumro (Post 2789767)
Zmiany mogą wprowadzać, ale dopóki nie udostępnią jakiejś części świata dla FACC to ludzie grać nie będą, bo zamiast płacić za PACCA mogą pograć w gry które udostępnią cały świat za darmo, a różnic między tymi co grają za darmo i tymi którzy płacą nie są takie wielkie.

Wiec powiedz geniuszu co oni maja z ludzi z FACC?? No co? Nic z nich nie maja to i nic dla nich nie robią. Niech FACC sie cieszy ze wogle za darmo ma tak dużo terenu i możliwości. W takiej Fifie np. W wersji demo masz 2-4 drużyny do wyboru.

Ja osobiście jeszcze zmieniłbym lekko mechanikę tak aby co Level dodawało się jakieś punkty umiejętności itp itd. Tak aby 100 knight był inny od 100 knighta , a 200 mag od 200 maga, bo teraz różnią ich tylko Nicki , Eq zazwyczaj te same , hp , mana , cap taki sam. Tak każda postać była by inna - jedyna w swoim rodzaju. Ale tu musieliby trochę pokombinować aby nie zepsuć gry.

Senders 02-12-2010 16:21

Alberts, Ty chłopie zaczynasz mnie zadziwiać. Zgłoś się do t.com i poproś o możliwość współpracy :P Wprowadzają małe bajerki, które zmieniają charakter gry, a może niech zrobią taką drastyczną zmianę, po której wszystko szło by już tym samym śladem.

wilku12.10 02-12-2010 18:56

Dla mnie to jest całkowity bezsens tak samo jak np. jazda na hellspawnach nie no super ciesze się ,że już nie gram w tibie stare czasy odeszły ludzie niestety też pozostała aby nie ogarnięta podstawówka :(:(.Ale jak to w świece bywa każdy każdego pierdoli i robi wszystko aby się wzbogacić ....

Jeffs 02-12-2010 20:24

Z ciekawości co mnie kiedyś w tym bawiło pograłem 10 minut. Gra ta byłaby być może fajna, gdyby nie jej społeczność, a przynajmniej ta jej część, która stoi na skraju zidiocenia totalnego. 10 minut wystarczyło, żeby społeczność tej gry mnie odrzuciła. Mam nadzieję, że po updacie się to poprawi.

Gdyby nie to, że nie mam najmniejszej chęci do badania tego, to jak student socjologii mógłbym napisać ciekawą pracę na temat świata w którym anomia jest normą. Jeez.

Cipsoft może stworzyć grę doskonałą, bo na to ma wpływ, jednak nie pozbędzie się chorobliwego elementu społeczeństwa w niej. Szkoda. Być może jakieś istotne limity mające zniechęcić graczy bez płatnego konta do gry, lub do jego kupna. Bo zakładam, pewnie błędnie, że ktoś kupujący sobie premium account jest na wyższym poziomie intelektualnym, gdyż w jakiś sposób zdobywa pieniądzę na grę. Choć pewnie mój błąd jest taki, że przy takich ograniczeniach dzieci i tak wezmą pieniądzę na zakup PAcca i realnie nie zmieni to nic. Gdyby powstał jakiś świat, w którym przed założeniem postaci trzeba było rozwiązać test iq czy coś takiego.. :) Open PVP, Optional PVP, Hardcore PVP i Smart World z zasadami, jak w albo Optional PVP albo Hardcore PVP :) Na Smart Worldzie Hardcore PVP było by miodem samym :)

Albo test iq przy takich samych światach jak teraz. Zależnie od wyniku byłbyś przydzielany do serwera z konkretną średnią wartością iq :) Oczywiście z odchyłami, żeby nie było nudno ;)

Zachary26021994 03-12-2010 17:30

wg mnie chipsoft powinien zrobić coś w stylu światów classic np tibia 7.6, tibia 8.0 itp. Każdy by grał na wersji jakiej chce - transfer postaci na taki typ servów by był bezpłatny.

Aevolana 03-12-2010 18:34

@Albertus
W sumie ciężko porównywać fifę do tibii , wiadomo że to zupełnie inny typ gry... to tak jakby MCdonald's dawał cenne rady ekskluzywnym restauracjom. Chodzi tez o to, ze FACC są jakby wstępem do PACC. Za tibią nie stoi tak mocna marka jak np za WoW'em i żeby ktoś na tibię wydał pieniądze musi najpierw nieco zasmakować gry, zobaczyć też PACC i może się skłoni. Także dobry pomysł wg. mnie w przypadku tibii ze zrobieniem (nie małej wcale) strefy bezpłatnej ; )

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Senders (Post 2789815)
[...] Wprowadzają małe bajerki, które zmieniają charakter gry, a może niech zrobią taką drastyczną zmianę, po której wszystko szło by już tym samym śladem.

Nie proponuj tutaj takich rzeczy bo cie na stosie spalą wykrzykując że to zamach na klimat tibii i żeś zły bo nie chcesz tibii 7.6 wrócić;p
Naa poważnie: Wg. mnie tibia ma swój niepowtarzalny klimat i Cipsoft zamiast zrobić drastyczną zmianę i podążać tym tropem, powinien umacniać się w swoim klimacie. Jeśli będzie on na prawdę mocny (a w złym stanie nie jest - psują go przeważnie gracze nie twórcy) to może będzie mniej osób (którym bardziej odpowiada klimat WoWa czy Metina) ale będzie to mocny "trzon" graczy związanych z klimatem, a co za tym idzie - chętniej kupujący PACC :) Takie jest moje zdanie

Lockhart 03-12-2010 21:00

NO CHYBA ONI SA PO**BANI ZE TAKIE GLOWNO WPROWADZA LOL pozostalo posprzedawac chary dzieciom neo nic wiecej ... ogolnie to porazka z tibi sie zrobila najgorszy jest system pvp ... kiedys przynajmniej powalczyc fajnie mozna bylo a teraz ... brak słow

Jeffs 04-12-2010 03:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aevolana (Post 2789998)
Naa poważnie: Wg. mnie tibia ma swój niepowtarzalny klimat i Cipsoft zamiast zrobić drastyczną zmianę i podążać tym tropem, powinien umacniać się w swoim klimacie. Jeśli będzie on na prawdę mocny (a w złym stanie nie jest - psują go przeważnie gracze nie twórcy) to może będzie mniej osób (którym bardziej odpowiada klimat WoWa czy Metina) ale będzie to mocny "trzon" graczy związanych z klimatem, a co za tym idzie - chętniej kupujący PACC :) Takie jest moje zdanie

Word up nigger.

Och rety rety, jakże mnie cieszą te płacze. Może teraz średnia wieku gracza wzrośnie z 13 lat na 17. I iq z 80 na 110. Jezusiczku, ależ ten update będzie rewelacyjny :>

I co do płaczy co do UE (pomijając fakt, że nigdzie o tym nie było słowa, notka z test serwera dalej mówi o cooldownach co 1 i 2 sekundy) co 5 (10, 20, 60, 100000) sekund- i bardzo dobrze. To tylko zwiększy poziom trudności, na który teraz tyle osób narzeka, mówiąć, że sorc ma za łatwo itp. Każde utrudnienie gry wbrew pozorom tylko zwiększa jej grywalność. Dopóki nie jest to irracjonalnie ostre utrudnienie. To nie jest. Po prostu (znowu pomijając fakt, że nigdzie nie ma o tym ani słowa) sorc nie będzie teraz czyścił całych spawnów za jednym podejściem i nie będzie robił questów sam ale z pomocą. Albo taktyką. Tak czy siak to zmiana na dobre.

Jedynej zmiany, jakiej nie rozumiem w tym updacie, to pozbawinie knighta exury. To dla mnie dość dziwne i niezrozumiałe, ale zobaczymy z czasem co z tego wyjdzie.

Do jasnej cholery- nie płaczcie na ten update chyba, że naprawdę odchodzicie- NIE MACIE pojęcia jakie zmiany to przyniesie w grze samej. Poczekajcie i przetestujcie wszystko. Dopiero potem płaczcie.

souldare 04-12-2010 15:23

To juz bylo mowione tyle razy w tym temacie.Zawsze znajdzie sie osoba ktora musi ponarzekac na forum by byc zauwazona(inaczej tego nie widze) a potem sami z tego korzystaja.

MaTTioM 05-12-2010 21:27

Zgadzam się z Sitas'em, ta gra miała kiedyś swój urok dzięki tej grafice.
Teraz ją zrombią bo chcą upodobnić Tibie to WoW'a lub Metina itd.
Niech nie w prowadzają takich szajsów...:(

Mayaas 07-12-2010 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marchewki (Post 2788999)
Mu online nie było zmieniane przez 2 lata i jakoś dużo osób grało :) ale co tam tibai 500lvl i ulalala ots rulezz :)

Ots O.o? to że wbił 500lvl to zasługa ponad 4 letniego expiania zi0m.
On wbił więcej expa niż ty przez całe życie na elfach pfff :<

Danubiak 08-12-2010 16:29

te ikony co dodają, to już były dostępne 3 lata temu w elfobocie, tylko inczej wyglądały troche, tzn. mogłeś sobie ustawiać wygląd jaki chcesz... cipsoft banuje ze botowanie, a sami z tibi robią bota

Iwanek 08-12-2010 17:09

Jak widze co niektórzy pisza to ,aż mnie krew zalewa . Wypowiedzi typu jak zrobili nowe up~ to i tak potem każdy z nich korzysta ,no chyba jest to zrozumiałe ze bedzie korzystał bo poprostu bedzie miał zwykłe waste czasu w expie, typu nowe expy z lepszym sianem . Jego ziomek zacznie go wyprzedzać z lvlem czy cos tego typu no proste . Tak samo itemy zrobili no to cóż bede nosił bo dodaja to i owo i mi sie bardziej opłaca. A co do up~ to mysle ze z ikonami zdymali po całej lini nooby sie jaraja. Potworki może być ciekawie miejmy nadzieje ze outfity w jakis sposób dostosowali do nich. Ps zacząłem grać sorcem i wszystko sie zdymało i dzieki niektorym debilom czytając te forum musiałem założyć konto bo nie wytrzymałem oczywiscie pyskate gnoje zaraz mnie z disuja ;<
Elo

Valtuz88 09-12-2010 21:40

To juz nie jest pvp.
To juz nie jest lvlowanie.
To juz nie jest Tibia.

Zwroccie uwage na to ze tylko ludzie z kontami nie straszymi niz rok sie z tego cieszą :p

BAWCIE SIE :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:13.