![]() |
Cytuj:
Cytuj:
i przy okazji pytanie retoryczne dla co bardziej ogarniętych: jakiego poziomu IQ wymaga umiejętność poprawnego przeliterowania "update" ? |
Nie dlatego, że zwalają update`y odchodzi tyle osób, tylko dlatego że wszystko co robią dodają paccom.Nie mam nic przeciwko temu,bo nie zapłaciłem to nie mam.Ale nie o to chodzi, chodzi o to , że tibia ma coraz mniej graczy, o których powinna zadbać, a nie "lizać dup*" starym graczom, którzy odchodzą jeden po drugim.Muszą znaleźć nowych graczy i to sporo, a nie zdobędą ich nowymi rzeczami o których taki 1-20 lvl nie może nawet pomarzyć.Dali by jakieś udogodnienie dla low i facc, a nie zawsze tylko pacc i high.Maja pewnie teraz mniejsze zarobki bo jak czerpać z czegoś pieniądze, gdy się o to nie dba.Moim zdaniem co do tych zwierzaków do ujeżdżania ze 2 powinny być zupełnie dla facc i tak samo z misjami.Mogli by zrobić coś takiego: 3 misje dla pacc i 1 misja dla facc, żeby podkreślić, że pacc ma przewagę, ale nie pokazywać, że bez pacc nie ma po co z rooka wychodzić.Troszkę równouprawnienia!:(
|
Co ty w to grasz od maja czy co? Przecież to normalna norma, że facc nic nie dostanie :P No ewentualnie szczękościsk z powodu zmniejszenia miejscówek do treningu o 60% :/
|
Brak game-chatu? Każdy język dozwolony? Jakieś dziwaczne ikonki? Dziękuję, wysiadam. Jedynym powodem, dla którego zdarzało mi się włączać Tibię, były zabawne rozmowy Szwedów na game-chacie. Teraz, dzięki zaspamowaniu world-chata przez Polaczków, w zasadzie jedyny powód, dla którego mogę w to grać zniknął. Tibia właśnie osiągnęła apogeum wieśniackości. Chociaż... ciekawe, co jeszcze spieprzą przy okazji kolejnego update'a.
|
Mi się głównie nie podoba ze względu na czary. Zacząłem grać paladynem ze względu na niewidzialność, a tu zonk. Teraz to rycek ma praktycznie tyle samo użytecznych czarów co i palek, przynajmniej dla facc-a. Ba, rycek ma nawet lepsze leczenie (bo to, że exura vita została zamieniona na exura san to żaden bonus, bo ja nie widzę różnicy w efekcie działania)... Jeszcze irytujące są te ikonki co nie mają większego znaczenia nad oknem pisania.
Całkiem fajnie, że się stwory wracają na swoje miejsca jak zgubią cel, przynajmniej jakaś wysoko poziomowa postać nie będzie się aż tak znęcać nad słabszymi. Co do transportu, to mi on nie przeszkadza, jak ktoś ma ochotę jeździć na owcy to jego sprawa. Kanały rozmów też mi nie przeszkadzają, bo rzadko z nich korzystałem. To tyle z moich uwag, a porównując zalety do wad, to oceniam raczej słabo, ze względu na osłabienie paladyna w porównaniu do rycerza. |
Niestety cena mpa taka sama [24.5k]. Kupiłem sobie u Grizzly Adamsa slingshota w celu okiełznania beara i niestety rozpadł mi się :baby: w sumie to by było zbyt proste, gdyby za każdym razem wychodziło :]
--- Farr dodał 1 minut i 51 sekund później --- Cytuj:
|
A jak jest z composite hornbow?
Wczoraj all kupowali nagle. Ja nie mam pacca, ale słyszałem, że sellnąć teraz gdzieś można. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Co do tego update: gdzie właściwie znajduje się ten NPC Lothar?? Pytam się bo nic nie mogę znaleźć.
Proszę o dokładne opisanie jak do niego dojść (najlepiej z mapą). |
Cytuj:
Zwłaszcza ta owca...:) |
Zrąbali pala! -.- Nie można fooda robić, ani nie ma invisibla, nawet nie ma exury vity... A, wbijać 35 lvl żeby se sana kupić też bezsens! Oni sobie żartują ... -.-
|
Cytuj:
Cytuj:
kiedys kazdy uzywał MC prawie stad te liczby co tez nie zmienia faktow ze moda na tibie spadła |
ludzie straszni jestescie : ) posty typu zrąbali tibie są smieszne
ten up jest cudny : ) jak wszystkie zresztą :) posty typu pala zrąbali nie ma vity czy kina nie ma exury ^.- widzicie co piszecie ?:D ja mam zwałe z wiekszości postów update zajebisty poprostu zajebisty : ) |
Płakalibyście nawet, jakby dodali, że da się otwierać dead snejki.
|
@up
dokładnie zawsze jest żle jak sorc walił ze skull staff dodali wandy to też było żle runy są po 100 i manasy do tego tańsze wszystko nadal żle ludzie z wami jest ciężko naprawdę |
Widze ze 50% wypowiadających sie gra od 8.0 chyba...
Zabili klimat tej gry i tyle..gdzie te czasy gdy kazdy sie jarał cachero bijącego behe na 200 poziomie...eh,to juz jest tylko czysta gra dla debili. |
Ja zaczolem od 7.8 i wtedy mi sie najbardziej podobalo ale to dlatego ze to bylo moje pierwsze spotkanie z gra mmorpg potem kazde nastepne uptade coraz bardziej mi sie podobwalo ale to juz niebylo moje pierwsze spotkanie i nie jaralem sie maca na rooku.Teraz zrobili wielkie zmiany i juz kazdy narzeka.Nowi gracze ktorzy zaczna grac na tym uptade napewno sobie pomysla ze niechcieli by grac w stara tibie.Chociarz mimo wszystko jest coraz mniej ludzi ale to dlatego ze w tych czasach sie nie oplaca kupowac pacca bo bez niego sie nie oplaca grac a jak sie zdecydujemy ze bedziemy regularnie placic to tyle kasy stracimy wbijajac nastepny lvl bez celu.Dzisiejszych czasach lepiej kupic starcrafta 2 czy inna fajna gre i miec ja na zawsze.Niektorym sie tibia poprostu znudzila i zwalaja to na klimat gry ktorzy tworza sami ludzie a nie uptade.
|
Cytuj:
Po drugie jeśli klimat gry tworzą ludzie, to jest to klimat populacji a nie gry. Cytuj:
Nawiasem mówiąc, wtedy była to taka sama gra dla debili jak teraz, tylko tamtejsi debile są dzisiaj o parę lat starsi i dzięki temu już się za debili nie uważają. |
.
Brawo Brawo cipsoft :)
czekamy już tylko na sms shopa i będzie fajny real 'orsh ots' |
Za łatwa stała się ta gra, zbyt przejrzysta (cokolwiek to ma znaczyć). Jak ktoś stwierdził (cyt z pamięci) "Tibia jest najbardziej komercyjnym MMO", to się zgadza! Wszystko nastawione na zysk. Nawet podst. czar dla rycerza trzeba nabyć na PACC place. No bez przesady.
O ile mi wiadomo był pomysł utworzenia serwera retro (Retria czy jakoś tak) i z tego co wiem upadł, gdyby takowy powstał to byście się dzieci przekonali co to są kolejki na serwer! |
Cytuj:
Klimat tworzy gra ale po czesci tez tworza ludzie wyobraz sobie gothica bez ludzi i robisz same misje malo koga by ta gra wciagla.Jak ktos zaczyna gre w tibi i widzi ze 80% ludzi to boty, 60% to zwykle hamy ktore maja coraz dziwniejsze pomysly na kradziesz drugiej osoby, co chwile ci 1 lvl pisze ze jest administratorem i masz zarejestrowac sie na stronie bo jak nie to ban to az sie niechce grac a jak grasz powiedzmy np na rooku i sa tam ludzie w porzadku znajdziesz sobie nowych przyjaciol to chyba bardziej czujesz ten klimat gry no nie? Nawet na rooku da sie grac jak masz z kim |
@igoman
Jak chcesz poczuć klimaty starej tibii to zobacz sobie Tibianic'a. Prawdziwa stara tibia :) |
Vil to kim ty jeste w takim razie jak grasz w gre dla debili ?
poprostu nie grajcie jak gra dla was nie ma klimatu ja zaczeém grac jak byla tibia 7.4 fakt czulo sie klimat nieasmowity ale to dlatego ze zaczynalo sie grac i mialo sie 13 lat eehh szkoda gadac nie podoba wam sie nie grajcie dla mnie ta gra jest wciaz genialna moze gracie jakimis 60 lvlami dlatego nie czujecie tej gry |
Mi osobiście spodobał się pomysł z "mountami"
W wowie też są :) |
Nie no. Co by chipsoft nie zrobił byłoby dla kogoś źle i nic z tym nie zrobimy. Jak jest tak jak teraz dużo starych graczy narzeka na charakter i fabułę. Ale pomyślcie. Tworzą servy starego typu. Wszyscy najstarsi gracze przenieśli by się, a na starych zostaliby sami ludzie mniej doświadczeni. Na nowych servach byłyby kolejki po 600 osób, a starych byliby tylko pk, depo nooby, boty i oszuści. Na nowych servach byłaby za duża konkurencja i nowi gracze nie dawaliby sobie rady, a na starych nie byłoby po prostu jak zacząć. Trzeba się do tego przyzwyczaić. Tego już się nie da naprawić. Jedynym rozwiązaniem jest poprawic wszystkie servy na stare, ale wtedy wiele niedoświadczonych graczy nie ogarnęło by tej sytuacji i zaprzestało gry co wpłynęłoby na zyski Chipa. Więc napewno tego nie zrobi.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:55. |