Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nintendo 3DS! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=234783)

janek@ 27-01-2011 13:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2799101)
Jeśli naprawdę uważasz, że na rynku konsolowym jest tak jak napisałeś, to jesteś idiotą chlapiącym ozorem bez rozeznania.

O tym się nie mówi, tak samo jak o szkodliwym wpływie komórek na narządy wewnętrze. Wymyślą tanią technologie, zarobią na tym miliony i ją porzucą, to się nazywa kapitalizm.

Cytuj:

Wszystkie firmy chuchają na zimne, żeby nie dostać fali pozwów, ponieważ momentalnie by się znaleźli ludzie, którzy by te 2 fakty powiązali.Szumnie ogłaszany początek 8mej generacji na pewno nie został wrzucony na fali "ej rzućmy 3D i zobaczymy jak to będzie", tylko musiał być przedyskutowany, przemyślany i sprawdzony.
Efekty uboczne musiałyby być większe przy graniu w tę konsole aby wielkie firmy od razu miały wycofywać swój produkt z rynku. Ludzie kupią, niektórzy będą grali po nocach, będą skargi, a nintendo odpowie jak producenci papierosów i alkoholu "prosimy nie korzystać z naszych produktów tak często/długo'. Na prawdę myślisz że się przejmą bolącą głową klientów? Wątpie.

Grycan 27-01-2011 13:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez janek@ (Post 2799201)
O tym się nie mówi, tak samo jak o szkodliwym wpływie komórek na narządy wewnętrze. Wymyślą tanią technologie, zarobią na tym miliony i ją porzucą, to się nazywa kapitalizm.

Efekty uboczne musiałyby być większe przy graniu w tę konsole aby wielkie firmy od razu miały wycofywać swój produkt z rynku. Ludzie kupią, niektórzy będą grali po nocach, będą skargi, a nintendo odpowie jak producenci papierosów i alkoholu "prosimy nie korzystać z naszych produktów tak często/długo'. Na prawdę myślisz że się przejmą bolącą głową klientów? Wątpie.

Takie firmy jak np. Nintendo przejmują się. Od tego zależy ich istnienie na rynku. Sprzedaż ich produktów itp. Oni się przejmują tym, co odczuwa ich klienta po zakupie ich konsoli. Oni to nie polski rząd, że się tak wyrażę.

janek@ 27-01-2011 13:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grycan (Post 2799210)
Takie firmy jak np. Nintendo przejmują się. Od tego zależy ich istnienie na rynku. Sprzedaż ich produktów itp. Oni się przejmują tym, co odczuwa ich klienta po zakupie ich konsoli. Oni to nie polski rząd, że się tak wyrażę.

Otóż to są wady konsoli, których nijak nie można się pozbyć. Dlatego nie spodziewam się żadnej reakcji, dadzą klientom apap i arivederci. :D

eerion 27-01-2011 15:11

@up:
Po tej wypowiedzi widzę, że jakakolwiek sensowna dyskusja z tobą nie wchodzi w rachubę.

Wracając do tematu:
Ktoś jeszcze zamawia 3DSa? Będzie można turnieje w SFIV poklepać :D
Oby Ridge miał też multiplacka (powinien). Też będzie ciekawie

Grycan 27-01-2011 15:47

Jak mi pożyczysz 1000zł, to sobie zamówię na premierę, a tak to spróbuję dopiero na urodzinki sobie załatwić. xD

Arashel 27-01-2011 17:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez grrr.pl
[...]NGP to skrót od Next Generation Portable. Jak zwykle w przypadku Sony pompatycznie. Ale pod wieloma względami nowa konsola japońskiego producenta rzeczywiście jest sprzętem nowej, lepszej generacji. Bez zbędnego wodolejstwa sprawdźmy co znajdziemy pod maską:
  • procesor ARMŸ Cortex™-A9 core (4 core),
  • GPU SGX543MP4+,
  • dotykowy ekran OLED o przekątnej 5 cali i rozdzielczości 960 x 544 pikseli,
  • wbudowany mikrofon, głośnik stereo i dwie kamery (z przodu i tyłu),
  • GPS, WiFi, 3G, Bluetooth 2.1,
  • dwie gałki analogowe (TAK!), wbudowany żyroskop, akcelerometr i kompas,
  • panel dotykowy z tyłu (multi touch),
  • wymiary około 182.0 x 18.6 x 83.5mm.
[...]
Wiadomo już, że na NGP będzie można zagrać między innymi w:
  • Uncharted,
  • Killzone,
  • WipeOut,
  • Resistance,
  • LittleBigPlanet,
  • Hustle Kings,
  • Hot Shots Golf.
[...]

3DS to jak mówiłem, leszcz przy tym co zaoferuje nowa przenośna konsola Sony...

eerion 27-01-2011 17:38

DS też był "leszczem", za to zgniótł konkurencję:
Dane z USA:
Cytuj:

DS: 43.1 million
PSP: 17.7 million
Dane Worldwide:
Cytuj:

DS: 135.58 million
PSP:62 million
Więc sorka, ale te statystyki, jak i dane z WII pokazują, że grafika to nie wszystko.
Więc ciesz się tymi lepszymi flakami PSPka.

Bo liczy się to co konsola potrafi zaoferować, a nie to co ma w środku ;)

janek@ 27-01-2011 18:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2799223)
@up:
Po tej wypowiedzi widzę, że jakakolwiek sensowna dyskusja z tobą nie wchodzi w rachubę.

Proszę bardzo. ; )

A tutaj macie jak grać w 3d gry na kompie za pomocą iZ3D drivera, potrzebne okulary - nie próbowałem mówię od razu.

klik

Rybzor 27-01-2011 20:48

@janek
Wracaj do swojego kolegi albertusa i tematów o szkole przetrwania, liberalizmie i oszustwach międzynarodowych, lol.

Lord Dreathan 28-01-2011 00:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2799261)
Bo liczy się to co konsola potrafi zaoferować, a nie to co ma w środku ;)

Wii jest rowniez przykladem tego. Ja poki co nie mam kasy na 3dsa, ale jak sie okaze ze da sie go spiracic, grac po necie bez konsekwencji, to ulalalala:D

Tompior 28-01-2011 03:16

Na 3ds da się grać przez internet? 0.0

eerion 28-01-2011 07:58

Już DSi miało dostęp do DLC i różnych pierdół.
Lepszy jest tzw. Spot Pass
Cytuj:

Nintendo 3DS includes SpotPass™,a feature that lets Nintendo 3DS detect wireless hotspots or wireless LAN access points and obtain information, game data, free software, videos and so on for players even when the system is in sleep mode.*

Rybzor 30-01-2011 17:39

Zamówiłem sobie 3DSa za 999zł z możliwością zapłaty lub wycofania zamówienia na 7 dni przed premierą. Zobaczymy, co z tego wyniknie :P

Grycan 30-01-2011 19:15

A ja poczekam do urodzin na zakup 3DS'a. xD Uda mi się do tego czasu kasę uzbierać. xD

Tompior 30-01-2011 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2799576)
Zamówiłem sobie 3DSa za 999zł z możliwością zapłaty lub wycofania zamówienia na 7 dni przed premierą. Zobaczymy, co z tego wyniknie :P

Proszę, powiedz mi, że nie masz (i nie zamówiłeś) żadnych gier na dsa :D

eerion 31-01-2011 00:49

A po co ci to info Tompior? :D

Rybzor 31-01-2011 02:23

Pewnie nie wie o tym, że w 3DSie przy zakupie będziesz miał wbudowane X gier, a potem sobie kupisz premierowe tytuły które wyjdą po wydaniu 3DSa? :P

Tompior 31-01-2011 11:40

Damn =/
Myślałem, że rypa kupi konsolkę i będzie sobie pstrykał fotki w 3d, bo nie będzie miał w co grać :D
BTW. Drogie trochę te gry :<

Rybzor 31-01-2011 15:42

Fotki w 3D też będę pstrykał!!

eerion 01-02-2011 01:28

Darmowe gry? Jakie darmowe gry?!

Shouryuuken!

Grycan 01-02-2011 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2799707)
Darmowe gry? Jakie darmowe gry?!

Shouryuuken!

Nieprawda bo: TIGER~~! DESTRUCTION!!!

A po 2gie darmowe gry były by fajne. :D

VarianWrynn 06-02-2011 16:11

Hah, ja miałem skrzywione dzieciństwo, żadnych konsolek i wszelakie gry to tylko psx/PC :(( W ogóle nie orientuje się w tych konsolach ale tak mnie cholernie kusi żeby kupić xD
Majinken , Akisazame ... Tales of Phantasia pwni all

Lord Dreathan 15-08-2012 13:45

Siema, przymierzam sie do 3dsa i mam pare pytan.

Jest gdzies jakis spis gier?
Albo czy moglbym prosic o wypisanie kilku hiciorow/klasykow po porcie(lub nie koniecznie po porcie) na 3dsa? ( np. z tego co wiem to jest mario 3ds, ktore jest portem super mario z N64)

Czy istnieje piractwo na 3dsa?
Z tego co sie orientuje to narazie nie, jesli to prawda, czy cos wiadomo o postepach w tym kierunku?

Czy da sie uruchamiac gry na 3dsie, ktore byly przeznaczone na ds?( za pomoca programatora)

Czy da sie uruchamiac gry z GBA/GBC przez programator na 3ds?

Czy sa jakies oficjalne remaki gier ze SNESa na 3ds/ds? ( np chrono trigger?)

Jesli sa remaki, czy da sie je uruchomic przez programator?:D

Narzil 27-08-2012 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 2834102)
Jest gdzies jakis spis gier?
Albo czy moglbym prosic o wypisanie kilku hiciorow/klasykow po porcie(lub nie koniecznie po porcie) na 3dsa? ( np. z tego co wiem to jest mario 3ds, ktore jest portem super mario z N64)

Tu masz właściwie listę najlepszych tytułów na 3DS-a: link
Z must-have'ów to Ocarina of Time 3D, Super Mario 3D Land, Super Street Fighter IV: 3D Edition, Resident Evil: Revelations and so on. Trochę tego już jest.

Cytuj:

Czy da sie uruchamiac gry na 3dsie, ktore byly przeznaczone na ds?( za pomoca programatora)

Da się. Zresztą 3DS jest kompatybilny z grami na NDS.

Cytuj:

Czy sa jakies oficjalne remaki gier ze SNESa na 3ds/ds? ( np chrono trigger?)

Na 3DS-a nie ma, nawet na Virtual Console. Może wprowadzą. Jest Chrono Trigger na NDS.

Lord Dreathan 29-08-2012 13:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Narzil (Post 2834372)
Na 3DS-a nie ma, nawet na Virtual Console. Może wprowadzą. Jest Chrono Trigger na NDS.

To mi wystarczy:D
On jest w jakies dystrybucji cyfrowej czy pudelkowej?
Znasz jakies dobra fora o 3ds/ds? Bo z tego co widze to tylko zagraniczne maja jakis ruch na stronach:D

Narzil 30-08-2012 23:37

W pudełkowej.

Tu jest w miarę ruch: http://www.my3ds.pl/forum/

norbertwalec 17-08-2015 15:40

Można gdzieś w Polsce kupić 3dsa i czy są na tą kontrolę jakieś gierki w polskiej wersji językowej :)

link

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:52.