![]() |
moze nam sie wydaje ze niepotrebne rzeczy typu zegraek grabki patelnia sa tylko do ozoby moze one sa potrzebne do questa??
|
Cytuj:
"Moja siostra poczła na rooku robić bagietkii bylo to zaraz poczyszczeniu serva tnie żyto wsadza do plecaka ... ale tu się pojawiają bagietki a nie żyto" to orginalan historia muwi prawde nie kłame a jak kłame to niech mnie banna w tibi ;) |
Ban
Bana to powinni dac za ortografie
|
Cytuj:
Royal Matis [26]: hi Loria: Welcome Royal Matis. Royal Matis [26]: quest Loria: I heard from a mystic bone of the lich lord below the House of Necromant. Bring it to me, and you will receive a reward. Royal Matis [26]: reward Loria: I'll teach you a very seldom spell. Royal Matis [26]: seldom spell Loria: I'll teach you 'exevo gran mas vis', but bring me this bone first! to moja rozmowa z NPC Loria więc to może prawda :D |
Cytuj:
i teoretycznie była mozliwośc by np Knight robil HMM :P albo paladyn lub Druid uzywał UE. Zwoje byly dostepne z Questów, lub mozna je bylo wylotowac z potworów. Wycofano je i w zamian wprowadzono nauke czarów w Gildiach. edit: co do nietypowych lootów: - wylotowalem 2 Life ringi z ghula - i biała perłe z mumi. |
Już wiele razy to pisałem, ale...
Będąc na desercie wyniosłem 2 Bp kluczy^^ połowe nie wiem do czego, wszystkie znalezione w skrzynkach. Zajeło mi to kilka godzin. Znalazłem też sporo książek...no cóż, mam obecnie największą biblioteke książkową na Aldorze^^ o ile dobrze się orientuje. Jeśli chodzi o język beho to nigdy nie odkryjemy co on znaczy póki nie znajdziemy jakiegoś klucza. Próbowałem posortować książki w kody dwójkowe, trójkowe, piątkowe a nawet siódemkowe ale nic z tego... Ciekawą sprawą jest, że w każdej książce liczba cyfr jest liczbą pierwszą. Niech jakiś student kryptografii się tym zajmie... Co do questu na UE...no cóż...próbowałem z kumplem go zrobić (knight walący z UE <laol>) szukaliśmy na pohu ale tak jak knightmare powiedział...POH jest dopiero w 50% odkryty. Sam domek necro jest naprawdę ciekawy bo odesłał nas do ... Dark Cathedral^^ (w jednej książce było opisane że wszystkie skarby zabrał ten NPC-kobieta z DC). Ciekawią mnie jeszcze MOTLSy ale tam nie będę się narazie zapuszczał...po pewnym ciężkim quescie mam dość... Ciekawi mnie jeszcze kilka rzeczy - Demon Legsy na którymś z nowszych światów, Golden Helmet występujący naprawdę często jak na taki rare, Golden Bootsy na innym świecie niż Antica i zmiana grafiki Warlord Sworda (Chociaż wale z axe taki mieczyk by mi się przydał^^). Co do DSL na 100% nie ma ich w grze. Są poprostu za dobre. Aha i jeszcze coś... Skąd u licha Eternal ma Horned Helmet? BTW Z takich ciekawszych rzeczy co mi wypadły: A) 4 grzybki z dwarfa B) Dwarven ring z dwarfa sold... C) Brass Armor z minotaura (tak, wypada...mi raz na ok. milion expa na minosach) |
ehh...
Cytuj:
|
Co tu dozo mowic tibia kryje wiecej niespodzianek nisz mozna pomyslec wiec bierzmy sie do roboty i odkrywajmy te tajemnice ;)
|
a temu panu ci sie bawi w archeologa to powninien dostac ban za odswiezanie tematów sprzed 1.5 roku
|
Cytuj:
Cytuj:
Ja z ciekawszych rzeczy wylootowałem: -plate armor, warrior helmet i plate legi w jednym orcu liderze, -bag w króliku |
Bag w kroliku - ja mialem baga w misiu :-)
|
Cytuj:
|
No cóż...biegałem dłużej:P
A co do książek. Nie wiem czy mam kompeltny. Pytałem się kilku h-lvli i RPG-playerów. Mam więcej...jednakże to nadal mało. Z matematyki mam 6. Na Olimpiadzie wyłożyłem się na 2 stopniu. Gdybym nie był dobry z matematyki nie brałbym się za rozszyfrowywanie języka Beholderów. I jak to było powiedziane kiedyś: "Z której strony bym nie klepał to mi kod binarny wychodzi:P" A co do Grzybków - 2 w bagu, 2 w ciele Itemy zdobywa się różnie. Podobno na aldorce ktoś ma demon legi również. Podobno gdzieś, ktoś, kiedyś komuś... Trzeba wziąść się za matematykę aby rozszyfrować język beho. Trzeba wziąść kilka bp runów dla obrony. Trzeba wziąść shovel, pick i rope do odkopywania. Trzeba w końcu przepytać wszystkich NPC. Sam poluje obecnie na winged helmet na Candi... Może kiedyś... BTW. Ktoś był w dziurze obok kazzo, przy takim jeziorku?? Wejdźcie, jest na co popatrzeć^^ |
...i zdobyles klucze, ktorych nie ma nawet w spisie eriga.
|
z tego co znalazlem o basilisku od NPC - a to bylo dosyc dawno
to wszystkie tropy prowadza do horned foxa moze z niego cos ciekawego wypadnie |
Co do tego UE. Jak juz czesc napisala z was to chodzi o zdobycie zwoju ktory umozliwial wykonanie tego czaru. Pozatym moze was to zainteresuje ale ten nekromanta to chyba jest tym NPC troszke wyzej od tej babki posrodku wysepki na jeziorku (tak tam jest zejscie). I tam jest chyba beholder, ghoul, skeletony i moze ds (ale nie jestem pewien). Obczajcie tam, a moze czegos sie dowiecie :)
Na zakonczenie to napisze ze ten quest jest nieaktywny. Pozatym staram sie sam osobiscie rozwiazac ta zagadke z magic walls w elf city. |
Cytuj:
Jeśli tak, to jest tam NPC, który ma outfit Nekromanty. Daje on wskazówki do pewnego questa, którego większość zna. Mimo wszystko sądzę, że wszystko da się zdobyć. Wg mnie wystarczy odrobina chęci, motywacji, wolnego czasu, znajomości angielskiego i historii tibii. Zachętą powinno byc np. to, że wg większości graczy excalibug nie istnieje, ale mimo to, w ostatnim updacie doszło sporo NPC, którzy i tak o nim wspominają ; ) |
winged helmet jest na amerze, posiada go nie kto inny jak EO :p swego czasu był filmik na tymże forum... Nie tak dawno ktoś też dawał filmik z warlord swordem.. leżał w domku jakiegoś h-lvla chyba na mytherze. Warto pamiętać że rary nie tylko są lub mogą być z questów, większość rarów pochodzi z początków tibi, niektórzy otrzymali je za zasługi (np odkrycie jakiegoś buga w grze). Nie jestem pewny ale jakiś rok temu na tibia.pl był opublikowany screen z TSa ( update z tiqandą ) a którym jeden z modków tibia.pl dostał thunder hammera. :P
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Jak raportowalem jednego typka na Calmera za oszustwa na noob'kach to zapytalem sie Gm o rare itemy, a ten odpowiedzial, ze na wszystkie itemy sa questy ale nic nie moze mi powiedziec, powiedzial bye i teleportowal sie gdzies ...
|
Nie poddawajcie sie!
Wracając do tego kto co wylootował z czego to ja znalazłem w cave racie baga a w nim meata (nie tak że szłem leżał sobie trupek rata a ja go otworzyłem).
Myśle że jak mówili że wszystkie itemy są dostępne to chodziło o to że nie są wymyślone ale nie można je mieć z żadnych questów itp. tylko można je dostać od GM'a lub kogoś innego z tym związanym. Napewno są takie rzeczy co myślicie że nie da sie je mieć a lecą z np. orsha albo ferumbrasa i nikt ich jeszcze nie wylootował (bo te potwory trudno spotkać). Więc na zakończenie moge powiedzieć: Bierzcie potrzebne runy, sprzęt i ruszajcie czytać książki i gadać z NPC! Życze powodzenia wszystkim poszukiwaczom nowych nieodkrytych przedmiotów itp.:cup: . I dobrze by jeszcze bylo jak byście nie rozpowiadali wszystkim swoich odkryć i zostawili je tylko dla siebie wtedy gra będzie ciekawsza X( a odkryte itemy bedą cenniejsze i dobrze dla was :) . Przepraszam za wszystkie błędy ortograficzne i stylistyczne (nie sądze żeby byłyB) ) |
a teraz można coś jeszcze powiedzieć. Z Orshabaala wypada niemal zawsze t hammer. A co, jeśli jest z niego jakiś "niewiarygodnie żadki" loot? Co wtedy? Trzeba by sporo ich zabić. Poza tym jest jeszcze Morguthis czy Morgaroth, zawsze mi się mylą, z którego loot też może być niezły. Na Antice prawie go zabili, ale był błąd i padli wszyscy. P.S., Mor~ to boss orschabaalów, który przyzywa orsche, a orsche przyzywają demony. Z tego co pamiętam, wali około 2k-2,5k obrażeń na turę, plus demony. Mor~ jest podczas rajdów na Liberty Bay, na wyspie z wulkanem, gdzie są normalnie demony. Z tego co słyszałem, przy najbliższym updacie, jeśli nie zostanie stworzona nowa ziemia, to przynajmniej będzie jakaś mała lokacja, z demonami. Prawdopodobnie też, nowe demony (Apok~, Infernius czy jakoś tak i jeszcze masa innych, więcej na tibia.wiki) może się spawnować na edron demonach oraz w wulkanie.
|
Shadowthorn i skrzynka za magic wallami
http://img513.imageshack.us/img513/587/uo0107fj6.jpg
ciekawe jak sie tam dostac a dzwignie pod desertem nie dzialaja bo sprawdzalem z kolezanka :P(owa skrzynka w lewym dolnym rogu:P) |
przepraszam ale ktos mówił że na northport jest jakas dziura ktora trzeba rozkopac kilofem,akurat jestem taki glupi ze chcę przekopać northport tylko prosilbym o podpowiedż czy ta dziura jest na powierzchni czy pod ziemia?
z góry dziękuję |
Szukaj az znajdziesz :)
|
@Ilus Thor:
Morgaroth... Damage: 5000 hp per turn Widać nie przylożyłeś sie do zadania domowego:P A co do szczegółów: Summonuje 6 Demków z łapy wali do 2k na ture ma exori paraliżuje gfb za 1.2k geb za 1.3k nutki takie jak banshie utani gran hur i oczywiscie ue za 900:P Może wykonać wszystkie ataki naraz:D Widziałem screnshoot na ktorym bloker dostaje 1.3k+ z łapy a to tylko częśc jego możliwości:D Na celeście też był kto schodził umierał:D Nie wiadomo co z niego spada:P Może WInged Helmet??:D |
Kumpel na nim padł, 110 ek:P
|
Chcialbym jeszcze dodac ze na ank na tych skalach gdzie sa smoki po lewej stronie jest wejscie (trzeba przejsc przez dragi i uzyc destroy fielda) wchodzi sie up , jest z 5 Fe ubijamy i i widzimy Dzwignie oraz M walla za ktorym jest jakby miejsce na ktore trzeba ustac?! lecz nie odkryl tego chyba nikt jak to odblokowac.
|
CHłopak ma jaja i mówi z sęsem ;D
Biore kilow i do pracy rodacy XD |
Prawdziwie Niewiarygodne
Mozecie mi niewierzyc ale to jest szczera prawda z 1 demona polecial mi demon shield , mms ,golden legi i Mpa - To jest prawda
|
Cytuj:
<------------------- stojąc na wprost demona... |
moglibysmy zebrac jakas wielka druzyne i przekopac jakis swiatt w tibii XD
|
a czy ktoś rozmawiał z queen eloise??
10:07 Cecras [14]: mission 10:07 Queen Eloise: I will call for heroes as soon as the need arises again. 10:07 Cecras [14]: reward 10:07 Queen Eloise: If you want a reward, go and bring me something this silly King Tibianus wants dearly! |
Czy Zalatwi Ktos
Czy ZaŁatwiŁ KtoŚ By Mi Spike Sworda Na Elerze W Venore Prosze[char][/char]
|
Nick
Verbero Casa
|
[quote=Gremlin;996280]1. Ten npc jest tam moze od 4 updatow (2 lata), zwoje wycofano ~5 lat temu.
2. Gildie bylo od poczatku, zwoje to byly takie dodatkowe bajery dzieki ktorym mozna bylo sie nauczyc wlasnie czarow innych profesji. 3. Knight UE nie bedzie mogl rzucac i tak bo nie zdobedzie odpowiedniego lvl. .... QUOTE] @3. 1200 mp = +240 lvl knighta odkad niema wymaganego mlvl na uzywanie czarów nauczenie sie go ze zwoj było by mozliwe. @.1 Lorie jest nad jeziorem odkad gram w Tibie a to juz wiecej niz 6 updatów i 3 lata... :) |
Mi wypadł kiedyś Poison dagger z Orca Warriora :) Nie w bagu!
|
Re:
@up
O ile mi się zdaje, to nienormalne;p @topic Szukajcie, szukajcie, mnie to nie bawi, bo jestem na 100% pewien że nic nie znajdę:D @down Ok, zapamiętam |
@up
Bronie/tarcze leca w bagu. Armory/legsy/amulety/buty/helmety prosto z ciala. Wyjatkiem jest jezeli np. z takiego gsa leci k arm i p arm. Jezeli masz szczescie trafia ci sie oba w jednym gsie to jeden armor moze byc w ciele a drugi w bagu...Rzadko dwa obok siebie. Czasami sa wyjatki ze cos "z baga" leci w ciele, ale to b rzadko. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:54. |