Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Gdzie najlepiej afkowac? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=24367)

Siergiey 31-01-2005 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Benitez
Najlepszym miejscem do afk jest stanie przed depo. Nikt cie nie zabije, bo skull wyskoczy. A jak sie ukryjesz, tam gdzie nikt niechodzi, lub prawie nikt niechodzi, wkoncu ktos przyjdzie, zobaczy ze afk, poprzesuwa, zabije, i bedzie czekal w tym samym miejscu 15 min. Ja afkuje zawsze przed depo, przynajmniej na Pytherze nigdy mnie niezabili :). Pozdro~

Przed depo latwo pknac ;] zwlaszcza na nowych serwerach. Malo stoi ludzi pod depo. Delikwenta sie oduwa z oczu innych i potem zabija szybciutko, bierze loot, i wysyla parcelem na innego chara ^^
I fajnie by bylo jakbyscie wszyscy afkowali na INFERNIE i mieli przy sobie duuuzo runek i fajne eq ^.-

drizztpl 31-01-2005 17:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drizzt Do'Urden
"za afkowanie"

NIE GINIE SIE ZA AFKOWANIE - można najwyżej zostac zPKowany przez to ze cie nie bylo przy kompie i nie mogles sie bronić, ale nikt cie nie zabije "ZA" AFKowanie

A pozatym nie kradnij nicka

Ale pk tak powiedział, że zabił za to że byłem afk!

Nie kradne nicka zawsze mam taki jak teraz, albo taki jak ty, ale byłeś pierwszy niestety :P

Toowreck 31-01-2005 18:46

boskie

hehehe gratz dla kolesia ktory napisal ze najlepiej sie afkuje w carlin przed dp
uznalem ze to zart :P
tam jest uslane trupami co 15 minut
stoi sobie knight lvl 100+ i pisze : test exori... i ... BUM :D
w carlin jest najwiecej pk (przynajmniej na xanterce)
ale tibia bez pk to bylo by dno dlatego nie lubie non-pvp
kocham ta adrenalinke

a jaka jest radosc jak zwiejesz przed pk z lvlem 3 razy wiekszym od twojego i potem mu piszesz na priv ze jest LOL hahaha (no potem mozesz za to rooka dostac ale jest radosc :P)

Szymek007 27-05-2005 14:54

Widzę, że nikt dawno nikt nic nie dopisywał, a chcę mimo to cośod siebie dodać. Na pvp afk generalnie odpada, jeśli jużto w drodze do Mintwalin, bo jest woda i mino można do treningu sobie zlurować. Jeśli o non pvp chodzi to też lipa, bo gracze bardzo często donoszą, ja dostałem parę dni temu bana za "macroing", 30 dni z głowy, więc pogram trochę na innym servie może. NIe opłaca się afkować - ban na 30 dni na paccu to cholerna strata...

Venderer 27-05-2005 15:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielki MarIuSzzo
ja najczesciej afkuje przed dp w thais i jeszcze nikt mnie nigdy nie zabil (i mam nadzieje ze to sie nie zmieni)

Ja już mam uraz do tego miejsca:P

Przyszedłem pod depo w Thais moim druidkiem (Main charem, ale jakos się złożyło że na 11 lv chciałem sobie zarobić na lepszy eqip) do full bp UH brakowało mi 2 UHów, więc stoje przed depo (NIE ByŁEM AFK!!!) lampiłem się na moje skille etc.

Dosłownie po 2 minutach jakiś kolo (15 mag) zaczął do mnie nadupiać SD, zmarnowałem 2 UHy ale wbiegam do depo!!! Krzycze do neigo dlaczergo to zrobił a on mi że jestem czyimś Uh-makerem i Używam MACRO, dosłownie mi to wmawiał!!!

A najlepsze jest to że dookoła depo stało pary ludzi (10-18 lv) i jeszcze mnie od n00bów wyzywali -,-'....... Działo się to na selenie...

kani_mani 27-05-2005 15:15

Moim zdaniem to najlepiej wogóle nie afkować, tylko grać uczciwie:P

Gzaruś 27-05-2005 15:49

Ja robie tak: łowie ze 200ryb ide pod guildhall, mam ze sobą bp runek i tyle fishów ile uniose. Wtedy sobie siedze na necie i mam tak otwarte okienko, że widze pasek chatu ( jak ktoś mnie zaatakuje to pisze You lose x hitpoints due attack by xxxxxxx). Jak jakiś kumpel się odezwie to odpowiem mu, że afk i cała filozofia.

Sztefen 27-05-2005 16:12

Topic tak genialny jak i same odpowiedzi...
Najlepiej zrobcie mapke z zaznaczonymi miejscami w ktorych afkujecie...

PalAnonim 27-05-2005 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sztefen
Topic tak genialny jak i same odpowiedzi...
Najlepiej zrobcie mapke z zaznaczonymi miejscami w ktorych afkujecie...

......wzrosnie smiertelnosc na swiatach pvp ;)

Top. Afkuj gdzie chcesz, wiedz, ze robisz to na swoje ryzyko, chwila nieuwagi=dead, proste, nieafkuj, masz spokoj.

Sorcerer The Pucek 27-05-2005 19:38

bez macro to nie ma sensu afk, bynajmniej takiego dluzszego bo podchodzenie do kompa co 15 min to lipowate, a macro to stworzone przez siebie ja stracilem chara na asterze przez to ze uzywalem macro, skanowalem c***a ale i tak nic nei wykrylo a po kilku dniach hack... wszystko co mialem poszlo sie walic, nie jestem pewien czy to hack, czy ktos z rl... z reszta nie wazn teraz jak bede grac w tibie, o ile bede grac to nie bede uzywac macro, i afkowac

a jest takie miejsce na jakies snieznej wyspie :D:D:D posuzkajcie

Kacziv 27-05-2005 19:47

Powiedz jeszcze na jakim świecie grasz i w których godzinach afkujesz :p

PalAnonim 27-05-2005 19:48

Jeszcze dokładne położenie na mapce, to wpadne kiedys :]

Norrin 27-05-2005 20:30

Co za dyrny topic..
A potem będą płakać ludziki...
Lvl 45: Killed by troll
Lvl 50: Killed by Goblin
Lvl 60: Killed by Jasier Wędrowniczek & Fire Debil (bo właśnie przechodzili obok)

Afkuj gdzie gdzie bądź i tak was znajdą :evul:

Memson 27-05-2005 20:44

nie czytaja poprzednich odpowiedzi osmiele sie powiedziec ze to niebywale idiotyczny temat...a jezeli ktos powiedzial to biada jemu jesli dal namiary na swoje afkowe miejsce...
no dobra nie bede tylko gryzl...stan na dachu i ,,oparceluj,, go z kazdej strony i nikt nie wejdzie

Motoko 27-05-2005 21:22

Jesli juz chcesz bezpiecznie AFKowac to najlepiej na swiatach z systemem Non-pvp gdzie nie mozna sie bic i tam mozesz normalnie stac nie bojac sie ze cie zabija ;) ale nie polecam stac w samym centrum miasta ... poniewaz jesli chodzi ci o Thais jest tam latwa mozliwosc zlurowania Dragon przy depo ;)

Webking 27-05-2005 23:17

no niewiem

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Myshacheq
Najlepsze miejsce do AFk'owania lub treningu jest Wasp Cave koło Ab'dendriel. Włazisz na wysepkę na małym jeziorku w dolnych częsciach jaskini. Włazisz na wysepke, wchodzisz do dzióry i jest tam dzwignia. Klik na dzwignie i mostek się chowa, za razem zamykając jedyne wejście na wysepke, nie da się tam wejść, jeżeli nikt z wewnątrz nie otworzy mostka. Raz tam wpadłem i malo nie dostalem deda od trenujacych 100lvli.

Może tego niewiesz ale z tego co pamientam tam się z holgate wychodzi pszez tą dzuire tam w którom nie da sie wejsc.
Ja się cieszem ze sa programy macro np. skończa sie mi rybki wychodze domku na plaże na ank:P idem 1 gotsek jak mnie widzi log biore np. 1000rybek 2 3 itd...
Kiesyd ktoś mi zabił druidke mająca 4 bp uhów:((
Odarazu zabiłem go znowu zabiłem itd. aż go zrokowałem, ale uhów nieodał do końca:((((

PalAnonim 27-05-2005 23:55

Najlepiej jest sie schowac w dziupli wiewiurki, ale jak przyjdzie evil noob i cie zabije to nie miej do mnie pretensji.

Be happy :) 27-05-2005 23:59

Z czego wynika ze afk jest zabronione? Bo ja nie rozumiem. Afk jest czescia gry tak samo jak skule i pk. Ja mam ochote pkowac to to robie jak afkowac to tez to robie ale bana mi za to nikt nie da.
A co do miejsc do afk to chyba najlepszy jest dach domku z parcelami(ale oczywiscie niedoskonaly i deda zawsze mozna zaliczyc), ale najlepiej to chyba samemu sobie znalezc takie miejsce gdzie malo kto chodzi i czujesz sie bezpiecznie :)

Mioduch 28-05-2005 20:07

czemu musi być przy thais ? ja mieszkałem w venore ale sie przeprowadzilem do carlin bo tam mam miejscówe afk , a pozatym tu jest gh gildy

Radek 666 28-05-2005 20:18

Ja powiem jedno: Najlepiej wcale nie afkować a jeśli już to w depo/świątyni/innym protection zone. Jeśli już musisz (sracz, plx) to poproś kumpla, żeby ci postaci popilnował.

Szmatex 28-05-2005 20:59

Wyspa druidow, tylko mozecie miec problemy z dojsceim tam. Oczywiscie sam z tego miejsca nie korzystam.

Dalio 28-05-2005 21:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Be happy :)
Z czego wynika ze afk jest zabronione? Bo ja nie rozumiem. Afk jest czescia gry tak samo jak skule i pk. Ja mam ochote pkowac to to robie jak afkowac to tez to robie ale bana mi za to nikt nie da.
A co do miejsc do afk to chyba najlepszy jest dach domku z parcelami(ale oczywiscie niedoskonaly i deda zawsze mozna zaliczyc), ale najlepiej to chyba samemu sobie znalezc takie miejsce gdzie malo kto chodzi i czujesz sie bezpiecznie :)

WOOT... w jaki sposób niby?? :p przecież na dach otoczony parcelami nie da się dostac... :]

Sozemego 28-05-2005 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Motoko
Jesli juz chcesz bezpiecznie AFKowac to najlepiej na swiatach z systemem Non-pvp gdzie nie mozna sie bic i tam mozesz normalnie stac nie bojac sie ze cie zabija ;) ale nie polecam stac w samym centrum miasta ... poniewaz jesli chodzi ci o Thais jest tam latwa mozliwosc zlurowania Dragon przy depo ;)

Jak draga pod depo w thais ? -.-

Dwik 28-05-2005 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dalio
WOOT... w jaki sposób niby?? :p przecież na dach otoczony parcelami nie da się dostac... :]

Exani hur up wtedy działa, facc się nie dostanie.
Najlepsze miejsca do afk to tam gdzie się ciezko dostac np. mintwalin. Ogolnie malo noobow.

Kenseji 28-05-2005 22:08

Jakbym powiedzial miejsce gdzie najlepiej afkowac to nagle to miejsce staloby sie miejscem gdzie lepiej nie afkowac ;P Zawsze znajdzie sie ktos ktos cie znajdzie nawet gdybys byl pod ziemia zakopany...a afkowanie pod depo to juz chyba trzeba byc totalnym kretynem ( skad ja znam te fire fieldy pod drzwiami w carlin)
:evul: :evul: :evul:

Serex 28-05-2005 22:39

...

Jesli chodzi ci o Tibie siute i zostawic nacalyczas zeby ci uh/hmm itp. tonił to ci nie pomoge a tak pozatym senja mało ludu ja mam tam gh z gildi wiec wiesz :P

Kenseji 28-05-2005 22:46

na afka polecam takze wybrzerza na 3 cyplu od dolu na lewo od poh ...czesto tam lazilem pkujac moim palem i zarobilem w ten sposob jakies 30 k w runach
(czasem h lvl zostawiaja loot w worku na srodku a mozna tam znalezc knight set ja w ten sposob zyskalem warior helmet i k legsy)

Deythwen 28-05-2005 23:21

Nawet nie czytam tematu... wystarczy mi post twórcy (ten pierwszy) i odpowiedź aż ciśnie się na usta: NIE AFKUJ!! Nie będe mówił że to chamskie, czy cokolwiek... Poporstu: AFKując masz olbrzymią szanse smierci! A pozatym jest to chamskie :P

kilerkuba 29-05-2005 00:38

popieram poprzednika labo nie afkuj albo kolo depo

Ojczul 29-05-2005 01:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kilerkuba
popieram poprzednika labo nie afkuj albo kolo depo

taa kolo depot odrazu go zabija

Wordos 29-05-2005 11:00

Ja za to mam fajny sposób na bycie AFK i jednocześnie nie bycie, no wiecie, coś takiego pomiędzy :P otóż zwykle gdy sobie stoje moim sorciem przy domku w Alai Flats w Thais (mam invita), a jednocześnie czytam forum itd, tylko że mam strone podciągniętą do góry, tak żebym widział default chat, no i jak ktoś podejdzie i coś napisze, to zawsze zobacze (np teraz jestem tak niby AFK). W ogóle Alai Flats są super na to moje AFKowanie. Akurat takie afkowanie raczej jest legalne, no bo nawet jakby ten GM przyszedł to będziesz. A w ogóle nie rozumiem ludzi którzy używają Tibia Suite itd. Przecież to najwięszke ciule na całym Tibijskim świecie, a potem szpanują "ooo ja mam takie eq, a ty nie masz" albo "ale ja mam dupny magic lvl", no coś takiego mnie dobija. O wiele przyjmniej (nie mówie, że łatwiej) jest zrobić coś samemu. I do tego teraz palkowie niedługo będą mieli nieziemskie skille, bo w Tibia Suite jest opcja podnoszenia spearów... A wnioskując, z pytania twórcy tematu, on na 100 % szuka miejsca na Tibia Suite. Przecież każdy który chce sobie normalnie poafkować (np. jak ja) zawsze znajdzie miejsce, byle nie przed dp, zawsze sie jakieś n00by uczepią.

next great sorcerer 29-05-2005 11:32

Ech... przez takich "inteligętnyh" ludzi dałem sobie spokój z tibią...
Afk- jest legalne. Nielegalny jest afk training i macro. koniec chyba, nie?
Swoją drogą cały czas jest za karą śmierci w rl za każdy przejaw głupoty w rl i w internecie- tam tez uprzykrza to innym zycie!

krzysiu13 29-05-2005 21:50

bordzo dobre miejsce do afkowania to Isle of Kings. tyle ze to nie jest obok thais (ale za to blisko carlin)

emilok 30-05-2005 00:10

o najlepszych miejscach sie niemowi :=]

Bartek1391 30-05-2005 07:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sherber
Niewiedziałem gdzie umieścić tego posta, wiec wcisnąłem go tutaj...Chciałem się zapytać gdzie jest najbezpieczniej afkować, żeby nie zabili mnie pk ani nic innego poprostu rzeby było bezpiecznie ( chodzi mi o thais, bo stamtąd jestem :p ale każdy może pisać co chce, może to się przyda także innym osobom). Pozdruffkaa!! :]

-----------------------------------------------
No comment:D Jaki koleś z ciebie..... Jak będzie cie chciał pk znaleźć to znajdzie ... Nie ma sposobu na afk bez ryzyka chyba że światy non pvp :\

Kirkos 30-05-2005 18:47

A ja afkuje na miejscach po których sie wchodzi po schodach i o nic sie nie martwie. Gram na Harmonii więc nie ma PK. Ale trzeba uważać bo niektórzy mogą ci ropnąć minotaura guarda. :)

Kirkos 30-05-2005 18:51

A dla graczy na światach PVP radzę mimo wszystko jednym okiem zerkać na postać. Nigdy nie wiadomo co sie zdarzy....

dixi wojownik 30-05-2005 23:09

ehh jeżeli już chcesz być chetrem dobrym to nie używaj programów jak tibia suite to jest nic przeciwienstiw to tbi(tibia black ice) ten program jest dobry nie nalegam abyś woguel używał programów w tibia (srry jak zmieniłem temat) :]

Caer 31-05-2005 10:03

No to chyba najlepsze sa wierze w Ankrahmun. Na terenie dla PACC jest jedno fajne miejsce, ale nie bede go zdradzal, gdyz wtedy nie bedzie mozna juz tam afkowac ;]

Watto 31-05-2005 15:42

Podawajcie więcej takich kryjówek, z chęcią powybijam wszystkich afkujących.... :/

Dajcie sobie spokój...

Ludzie grają normalnie po 1-3 godziny, a wy sobie ustawiacie swojego gościa i po 8.

Bardzo uczciwe.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:33.