Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Diablo 2 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=24425)

Athun 11-09-2007 16:51

a ja mam pytanie./..
mam czarke blizz ale chyba w nie odpowiedniej kolejnosci porozdawalem skilla =/ mam 57 lvl a dmg z blizza 2k
czy to trzeba w odpowiedniej kolejnosci rozdawac skilla zeby jak najwieksza premie miec od innych zaklec?

Diablczek 11-09-2007 17:06

Diablo jest supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!Zawsze wszystkich rozwalałem swoim palkiem.

=Pekin= 12-09-2007 09:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtasord (Post 243183)
jest to wyj***na gierka jedyny jej minus to to ze kosztuje 100 pln jesli chcesz grac na batllenet(ja juz sie jej dorobilem :] jak grasz czarka to najlepiej pujsc tylko i wylocznie w ogien 20(maks poz umiejentnosci) w meteor 20 w ognista kula i 20 w ognisty piorun(te dwie ostatnie ze wzgledu na to ze daja premie do meteoru od kazdego poz) tak zrobiona czarka potrafi zadawac do 16k a co do trzaskania lvl to na normalu i koszu doradzam sie pospieszyc poprosic kogos o taxi (po drodze trzeba trzasnoc 25 lvl)i wtedy spokojnie mozna wchodzic na ballrun(y)gdzi staniesz tyl;ko obok zabijajacych slugosow baala (podkreslam tylko sług baala bo baala sie nie tylka za malo expa przechodzi sie niepotrzebnie na nastepny poz trudnosci)i tak tylko stojac obok (watpie abys cos mugl zdzalac na niskim lvl) mozna trzasnoc 50 lvl i dopiero wtedy idzesz na koszmar gdzie traskasz gdzxies do 70
a co do itemow najlepiej znajduje sie je na mefisto trzeba miec tylko duzego mf(magic find)
B)
tyle co do podstaw mozna by tak pisac jeszce 4 strony ale ja ni mom tyle czasu (sorx za bledy)

jesli ktos sie ze mna nie zgadza prosze o poprawienie mnie

Meteor jest calkowicie nieskuteczny w pvp.... Przed wystrzalem na ziemi pokazuja sie ognie i przeciwnik wie juz skad uciekac. Czarodziejka idzie sie w blizzard (zamiec) i w cos jeszcze o ile dobrze pamietam.

Athun 12-09-2007 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Athun (Post 1648124)
a ja mam pytanie./..
mam czarke blizz ale chyba w nie odpowiedniej kolejnosci porozdawalem skilla =/ mam 57 lvl a dmg z blizza 2k
czy to trzeba w odpowiedniej kolejnosci rozdawac skilla zeby jak najwieksza premie miec od innych zaklec?

plz niech ktos odpowie =/

MetiuII 12-09-2007 17:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Athun (Post 1649368)
plz niech ktos odpowie =/

W co pakujesz, to zalezyz jakiej umiejetnosci chcesz walic. Niepamiętam ale żeby mieć max dmg, nie licząc itemków to będzię synergia wszystkich 4 umiejętności. Blizz, Lodowcowy pocisk, lodowcowy grot i cos tam jeszcze czego nie pamietam xD Jak chcesz walic z lodowcowego grota czy tam najlepszego lodowego pocisku to go maxujesz, a jak z blizza to max blizza robisz to proste ;) później pokolei maxujesz synergie i z zbroją żmijomaga (czy jakos tak) siatka archanoidow, duchem, podroznikami, kalejdoskopem mary, piesciami maga, helmem i rozdzka tal rasha i odrobina wprawy jestes nie do zabicia na duelach.

Wybaczcie jezeli popelnilem bledy w nazwach ale dawno nie gralem. xD

TaH 12-09-2007 17:56

up
no faktycznie z tekim setupem idziesz na 1 strzala ...

kołbaś 12-09-2007 21:09

Boze w zyciu nie widzialem wiekrzych bzdur zwiazanych z eq jak wypisane przez ciebie. Czlowiek wes lepiej poczytaj pare poradnikow itp.

.Matrik. 12-09-2007 21:20

Cytuj:

Ble.... Diablo II SUX !! Tam tylko chodzisz i klikasz, chodzisz i klikasz nic prawie nie jest zwiazane z systemem D&D ( jest to oczywiscie tylko moje zdanie ) Polecam Baldur's Gate 2 !!!!!!!!!!!!!
Co ma piernik do wiatraka?

Radix 12-09-2007 22:05

Smieszne jest to, ze w BG tez praktycznie tylko siekasz, lupiesz i trzaskasz. Moze ma to powiazanie z pewnego rodzaju fabula, ale nie ma co sie oklamywac - nie ma tam nic z rasowego RPG. Diablo jest dobre dla rozrywki i internetu, a nie dla pojedynczego gracza. No i jak na slasha ma swoj nietypowy i indywidualny klimat, ktorego dluuugo nic nie przebije.

Athun 12-09-2007 23:15

wiem co to jst synergia;/
chodzi o to ze ja roznie rozdawalem skille raz jeblem tu raz tu i tak roznie, nie ze najpierw wymaxowalem blizza
tylko np mialem 5 w lodowcowy grot i dopiero pozniej... m,am nadzieje ze wiesz o co mi chodzi...
raz dodaje tu raz tam
i wydaje mi sie ze zjebalem se postac;/

kołbaś 13-09-2007 07:38

powiedz dokladnie albo najlepiej zrob ss i pokaz tutaj jak rozlozyles pkt w tym drzewie.

Maggic 13-09-2007 10:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Athun (Post 1649905)
wiem co to jst synergia;/
chodzi o to ze ja roznie rozdawalem skille raz jeblem tu raz tu i tak roznie, nie ze najpierw wymaxowalem blizza
tylko np mialem 5 w lodowcowy grot i dopiero pozniej... m,am nadzieje ze wiesz o co mi chodzi...
raz dodaje tu raz tam
i wydaje mi sie ze zjebalem se postac;/

Blizz - 20
Lodowe Uderzenie - 20
Lodowy Grot - 20
Lodowy Pocisk 20
Telekineza - 1
Teleport - 1

ewentualnie możesz dać w Ciepło 1
a reszte punktów pakuj w Mistrzostwo. Najlepiej jak najszybciej wymaksować te 4 umiejętności a potem już masz lajtowo. Jeżeli straciłeś nie potrzebnie jakieś punkty to radzę zrobić czarkę od nowa.

Athun 14-09-2007 14:46

boshe... wiem jak w co dawac skille tylko chodzi o to ze chyba rozdalem skille w nieeodpowiedniej kolejnosci !

Misza 14-09-2007 14:46

To nieważne. Na wyższych lvlach się wyrówna, a postaci szkoda.

TuRiSmO 14-09-2007 20:21

Jedz W Zimno :) Kiedys NA BN Trafilem Serią W BArba I sie Nie Podniósł :P

Misza 15-09-2007 00:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TuRiSmO (Post 1651651)

AFKował? (pytanie retoryczne)

MetiuII 15-09-2007 12:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 1649669)
Boze w zyciu nie widzialem wiekrzych bzdur zwiazanych z eq jak wypisane przez ciebie. Czlowiek wes lepiej poczytaj pare poradnikow itp.

Słuchaj nie potrzebuje poradników. Miałem naoczne dowody -.- To jest i tak tylko wersja dla biedniejszych >,< Nikt ci nie wykołuje enigme, hoto i inne itemki od tak -.- A to co napisałem wcześniej można czasem dostać zadarmo. Jeśli cie kręci granie na poradnikach to twoja sprawa, mi sprawia przyjemność kiedy sam dojde co i jak w grze. No ale skoro jesteś taki mądry, to podaj dosyć tani set dla blizz czarki. Ciekaw jestem, z którego poradnika skopiujesz. Oazy czy Imperium ?:>

Co do pytania Athuna, to nie rób nowej postaci tylko mówiłem, maxuj wszystko od głównego czaru jaki masz zamiar używać. Później 2 w kolejności i tak do końca. Jeżeli grasz na BN ( a tak zakładam) to nie ma sensu robić nowej postaci. Poprostu BallRunujesz aż wszystko wyrównasz. Powodzenia :P

@ Down
A ty okaż ludziom przedewszystkim trochę szacunku, bo wypowiedziemi "boshe" tego nie robisz. To ty tutaj prosisz o pomoc...

Athun 15-09-2007 12:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TuRiSmO (Post 1651651)

juz od jakichs 2 stron gadam ze wale w blizza a ty z tekstem jedz w zimno =/
czytaj posty zanim cos napiszesz

kołbaś 15-09-2007 20:20

Tani set ?? ok moze byc nawet talrasha choc bardziej pasuje do fire no ale od biedy. No a w 2 lapce bezoki mur. Ja sam na poczatku albo prawie wszystko sam wyloocilem albo nawet za darmo dostlem(perfect bezoki) I uwiez mi talrash mu na poczatek starczy dopuki sie zcegos fajniejszego nie dorobi robiac kuznie/taxi/mf'ujac.

Bluray 21-09-2007 16:00

Grałem w Diablo 1, ale na pewno opłaca się kupić 2?

LoluU$ 11-08-2009 20:36

Odświeżam jako ze nie ma innego (chyba) ogolnego tematu. Gra ktos na Bnecie ? :>

Erverse 11-08-2009 21:04

Ja gram. Obecnie 55 lvl będzie uber barb. login to vacik123, jakby co to pisz. Będę online pewnie tak po 22.
Wszelka pomoc jaką mogę zapewnić to jedynie pomoc w questach na normalu, za słaby i za biedny jestem żeby udzielać większej pomocy xP.

LoluU$ 11-08-2009 21:37

No ja czarodziejka lvl 68. Nie gralem w Diablo ze 4 lata, na Bnecie gram rowniez 1 raz :P Aczkolwiek troche tam ogarniam co i jak. Ewentualnie moge pomoc cos w questach na koszmarze, mysle ze az taki slaby nie jestem :P Gorzej z zabiciem mefa badz latanie po dzungli lupiezcow, gdzie mamy tych malych gowien multum i nie da sie nic zrobic. Gram pod nickiem Nearek.

Maciej'ka 11-08-2009 21:45

99 czarodziejka (przeszedłem all), 99 nekromanta (jak <), 78 barb (dopiero III akt [ale ostatnia misja ;s], 21 paladyn (I akt). kazda profesja chce przejsc gre z 99 lvl wiec keep going. omg ile czasu mi zajmowalo wbicie tych lvli :|

@down
Gz, ja te 2 99 lvle miecha biłem ;s

LoluU$ 11-08-2009 21:52

no ja gram od 5 dni zaledwie ^^

Erverse 11-08-2009 21:57

Ja postać mam jakieś 3-4 dni, narazie zamierzam dobić 60, znaleźć taxi na hell i expić dalej. ^ ^ Będę jednak po 23 jakby co :P

LoluU$ 11-08-2009 22:00

No to w razie czego mozemy jakies Baalruny porobic gdzieniegdzie ^^

Radix 11-08-2009 22:07

89 hammer
Maciej - jeszcze napisz, na czym tłukłeś 99?

LoluU$ 11-08-2009 22:09

dobra panowie, podlaczam sie do Bneta wiec jak cos to /w Nearek
Elo

Radix 13-08-2009 14:34

Maciej - czy ja pytałem ile czasu? Pytałem gdzie i jakie eqq?

LoluU$ 13-08-2009 22:15

Vacik123 cos Cie jeszcze nigdy nie widzialem online, a siedze rano, wieczorami, w nocy, czasem w poludnie ale juz rzadziej. W razie czego odzywajcie sie : Nearek

Vasth 13-08-2009 23:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Radix (Post 2623134)
Maciej - czy ja pytałem ile czasu? Pytałem gdzie i jakie eqq?

Sadze ze Maciejka gral raczej tylko na pirackim diablo 2 na single player. W dodatku przy uzyciu czitow. Widac to po opisie chociazby: '21 pal - 1akt'. Gowno wie o tej grze i nigdy nie wbil ponad 90 na bnecie. Miesiac i 2x 99 lvle ... Na czym expic? Baal run. Mniejwiecej od 95 staraj sie dobijac baala.

Erverse 14-08-2009 00:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LoluU$ (Post 2623553)
Vacik123 cos Cie jeszcze nigdy nie widzialem online, a siedze rano, wieczorami, w nocy, czasem w poludnie ale juz rzadziej. W razie czego odzywajcie sie : Nearek

wczoraj do ciebie pisałem, lecz nie odpisałeś. dziś wyjątkowo grałem tylko tak po 22 do 23:30.
Jutro spróbuję Cię złapać.
Obecnie 80 barb.
Up. Coś mi się zdaje, że chodziło mu raczej o poziomy - norm,kosz i hell. Jest to wręcz niemożliwe wbić 78 lvl na normie w 3 akcie.
Co do baalrunów - jeśli team chce, to zawsze dobijamy baala. Przynajmniej na hellu, czasem coś ciekawego może sypnąć.

Vasth 14-08-2009 01:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2623691)
wczoraj do ciebie pisałem, lecz nie odpisałeś. dziś wyjątkowo grałem tylko tak po 22 do 23:30.
Jutro spróbuję Cię złapać.
Obecnie 80 barb.
Up. Coś mi się zdaje, że chodziło mu raczej o poziomy - norm,kosz i hell. Jest to wręcz niemożliwe wbić 78 lvl na normie w 3 akcie.
Co do baalrunów - jeśli team chce, to zawsze dobijamy baala. Przynajmniej na hellu, czasem coś ciekawego może sypnąć.

Chodzilo mi bardziej o last hit na baalu. Co do Maciejka. Jak mozna pomylic akty z poziomem trudnosci? Nie da sie. On poprostu chcial przykozaczyc.

Radix 15-08-2009 12:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasth (Post 2623625)
Sadze ze Maciejka gral raczej tylko na pirackim diablo 2 na single player. W dodatku przy uzyciu czitow. Widac to po opisie chociazby: '21 pal - 1akt'. Gowno wie o tej grze i nigdy nie wbil ponad 90 na bnecie. Miesiac i 2x 99 lvle ... Na czym expic? Baal run. Mniejwiecej od 95 staraj sie dobijac baala.

Ja wiem, gdzie expić. Sęk w tym, że chciałem naszego "lvlowca" sprawdzić, czy ma jakieś pojęcie. Jeśli by mi napisał, że przeszedł piekło trzysta razy, to bym go wyśmiał.

Radix 18-08-2009 17:08

Chłopaki, macie może gobliny, twarz wilhelma, albo jakiś wand z lifetapem do opchania?

Shuyah 18-08-2009 17:51

Ja tam nigdy nie próbowałem wbijać 99 lvl'a, wystarczyło mi tylko przejście wszystkich poziomów trudności, i dodam jeszcze że nie udało mi się tego zrobić czarodziejką ;[

LoluU$ 18-08-2009 18:45

Ja zwatpilem... pisze do typa, wydawal sie qmplem i ogarniety niby byl. Dalem mu itemy zajebiste zeby mi przerzucil na 2chara, robie chara luz i pisze do niego. Siema ok daj mi te itemy robie gre nazwa/haslo. Koles wbija do gry i mowie, ok daj itemy i zrob taxi do hella. A ten do mnie "Myslalem ze Ci one nie potrzebne i je sprzedalem." Mata ;o

Radix 18-08-2009 18:54

A ile go znałeś? Poza tym - pierw zakładaj drugiego chara, a później rób szybki relog. Co do przedmiotów, to Ci je perfidnie podjebał, a nie sprzedał w sklepie. Najlepiej zrób soskę MF. Koszt bagatela ista za TR set, lem za occulusa i ~pul za shako. Jak sobie troszkę odbijesz, to robisz postać do taxowania i robisz taxi hell za kuźnie. Później już do woli. Opłaca się też zrobić klucznika, co będzie latał po klucze, które możesz sprzedać za ista (3x3 keyset)

LoluU$ 24-08-2009 11:12

Dobra kij tam, przerzucilem sie na barba bo czarka mi sie juz troche sprzykrzyła :P

Xerilus

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:38.