![]() |
Policzylem
Dragon Ham regeneruje mane dokladnie 12 minut, zyli np. u sorcerera z FACC bedzie to 120 Mana point. Reszte mozecie sami policzyc ;) (np. ham=360 sekund:60=6 minutek, czyli 2 hamy to to samo co jeden dragon ham:) )
|
no dobra a teraz cos o pszenicy ^^
Jak możecie to powiedzcie mi jak długo mam czekać na pszenice, jak raz ją skosze to kiedy ona jeszcze raz odrasta??? :baby: :confused:
|
ok. 3 razy przed save serverem (Dokladnych godzin nieznam )
|
rabbin (zajac) zostawia jajka tylo w okresie swiat wielkanocnych (chyba pierwszego dan swiat)
|
chleb
jak sie robi chleb????????? wiem ze to glupie pytanie ale jeszcze :baby: jestem
|
Chleb
1) musisz mieć kose (scythe) albo machete.
2) kosisz pszenice. 3) snopki siana ścierasz na mąke w młynie. 4) napełniasz korytko albo wiadro wodą i maczasz mąke w wodzie. 4) powstale ciasto pieczesz na piecu (kiedy jest rozpalony). NO I MASZ JUŻ GOTOWY CHLEBEK :) ;) |
chciałbym wiedzieć ile kosztują brown mushroom(te grzybki które można na Edron kupić)
|
a więc inne pytanie ;)
gdzie znajdę miejsce z pszenica na mainie ?? (ojj zeby bylo gdzies blisko venore :p) albo wypiszcie wszystko |
Brown mushrooms kosztuja 10 gp
|
bulki mozna zrobic :)
1.musisz skosic zboze 2.potem do młyna ([USE WITH]na zboze i na mlyn)zamienia ci w make 3.musisz miec wiaderko albo cos z woda (powstaje [glut:P] ciasto) 4.dajesz ciasto ([USE WITH] i na piec) 5.masz bulki mozna zjesc (ew. sprzedac na rooku po 1 gp w willego:D:D) |
Chleb można sprzedać w thais na farmie mcRonalda za 2gp sztuka, można się troche dorobić na niskim lvl
|
a gdzie na mainie znajdę pole do skoszenia |??| wypiszcie każde miejsce
|
A w jaki sposób można zdobyć te wszystkie rodzaje grzybów? Oprócz white mushroom, bo one wypadają z dwarfów i dwarf soldierów? Ponoć wszystkie gdzieś się respią...
|
Cytuj:
Kazoordon, farmy. Wiecej nie pamietam ;) |
heh...szkoda ze nie w poblizu venore, raz trafilam do kaz dzikim fartem, ale moglam zginac od beholdera...ciagle sie tam zreszta gubie...jest może jakiś specjalny przepis jak zdobyć bułkę ?? Bo tak robię i ciągle mi chlebki wychodzą..
|
Niema przepisu na bułki można zrobić tylko chleb.Bułeczki możesz dostać od czaru Exevo Pan lub wypadają z hanterów.
Czy moge kupić gdziesz grzybki na terenie dla FACC (tylko nie białe grzyby) |
B)
Cytuj:
Co do jabłek to znam miejsce skąd można wziąść 10 jabłek i 12gp dziennie(anie niewiem czy to tylko druidzi) i o ile pół tego fora niezna tego miejsca to to jest moja tajemnica ;) |
z kad mozna dostac orange mushrooms ?? albo gdzie sie respi (wiem ze jeden za kamieniami na molst ale wyciagnac sie go nieda )
|
cisteczka wypafaja z Witch chlebki z amazonek ....:)
|
Ciasteczka trochę rzadko wypadają z cave ratów
|
Jesli jestes drutem polecam czar Create Food (Exevo pan). Mozesz dostac cos czego potrzebujesz
|
FOOd_banany
CZe ale nie wiem gdzie moglabym znalezc palmy bananowe i inne rodzaje grzybów red muchomors itd.:baby: jastem nowa wiec nie wiem;(
|
Jak byscie kiedys na forum widzieli podpis "Pana Klocka" ma w podpisie duzo jedzonka ;)
Apropo jak was to obchodzi to moge powiedziec jakie mam mniam mniamus :) 10 Ciasteczek , 20 merchewek , 10 brazowych chlebkow , 100 Wisienek , 10 jajek - bez skojazen... , 10 buleczek , 5 pomarenczy , 4 laski cukrowe , 2 dragon hamy , 3 truskawki , 2 jabuszka , 2 salomony , 2 biale grzybki , gruszka i 3 kukurydze ;) jak ktos nie wierzy to prosze napisac maila a ja posle mu screena ;) |
xD
Cytuj:
|
Bonony i grzybole
Cytuj:
Podrowka dla Tibijczykow! ;) |
;]
Cytuj:
Cytuj:
|
Sibang
Loot:0-25gp, 0-5 orange, 0-5 coconut, 0-9 banana, melon, bag, 0-1 small stone, chain helmet Kongra Loot:0-25gp, 0-10 banana, bag, protection amulet, power ring, club ring, Plate Armor Merlkin Loot:0-25gp, magic light wand, bag, 0-2 banana, banana staff(rzadko), small amethyst(rzadko), Wand of Plague Demon Loot:0-250 gp, 0-10 Coconuts, double axe, small emerald, talon, orb, purple tome, giant sword, fire axe, ice rapier, platinum amulet, devils helmet, might ring, stealth ring, golden ring, golden sickle, demon shield (rzadko), ring of healing (rzadko), golden legs (bardzo rzadko), shield of the mastermind (rzadko), magic plate armor (niezwykle rzadko) Raczej żeby zdobyć kokosa czeba mieć PACC |
Xd
a i jeszcze zapomnielem o mojej kolekcji:
30 pomidorów,70 jajek,7 pałeczek cukrowych (7 candy canes),40 kokosów,100 wisienekm, 7 kolb kukurydzy,6 d hamy,100 ryb,100 jabłek,50 bułek (roll),100 bananów, 30 truskawek,60 pomaranczy,43 sallami (salmon),64 cicsteczka,20 gruszek, 60 czarnych buleczek,100 udek,60 szyneczek,36 marchewek,dynie,2 czarne grzybki, 1 grzybek bialy, 40 bochenków itd. itp. plz coment!! |
Cytuj:
[email protected] |
Cytuj:
Większość można znaleźć na bagnach, na polnoc od POH :) |
:p
a ja mam podniete 450 Fooda (Meat)80 Szynki (Ham) i ze 250 bochenkow chleba (Breads):dance: <na mainie> ;]
|
Ja mam 100 meat(udek), 100 ham(szynek), 100 blueberries(jagód), 48 banana, 100 breads(chleb), 2 oranges(pomarańcze), 87 apples(jabłek), 54 eggs(jajka), 283 białych grzybów(muschmoors-czy jakoś tak)
|
Cytuj:
|
Niech mi ktos powie czy z czegos wypadaja jabuszka i jak wypadaja to z czego ;]
|
Cytuj:
huehue... Naprawde taki quest spoiling to jush przegiecie paly:P:D |
Cytuj:
2. Bułki - popros qmpla ( druida/palla ) to ci je zrobi czarem xd 3. Ciasta - wypadaja z witcha i b. rzadko z cave rata 4. Pomidory - nie mam pojecia :P 5. Jajka - w wielkanoc z Krolikow i mozna je nabyc na Edron |
Ale na pewno nie da sie robic bulek???:) Jeden koles mowil ze wlasnie robi niewiem moze nie wiedzial ze robi wlasnie chleb:p
|
Ile kosztuję 100 jajek w Carlin ?
Z góry dziękuję ^^:D |
Zeus tak , jablko (apple) ale mi sie chyba wydaje ze inne tez.
A pozatym mikolaj niedaje wszystkich rodzajow owocow- tez kokosy? |
A ja mam pytanie trochę z innej beczki: jak zrobić pumpkinhead? Na tibia.pl jest napisane, że najpierw trzeba użyć noża na dyni, a później użyć świeczki na dyni, jednak kiedy tak robię nic się nie dzieje. Proszę o pomoc :).
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:59. |