![]() |
ech
historia na temat basiliska mowi ze wladca kazzordon wyznaczyl nagrode z SKORE basiliska czyli za jego zabicie wiec quest jest nie aktywny bo niemozna go zaatakowac bo raczej robiac
hi kill you thx bye nic nikt nie zdziala nawet jak tam wejdzie lol chociaz uzywajac tibii z packiem map nie widze na mapie "dziurki" ktora byla by zejsciem lub wejsciem wiec wydaje mi sie ze to powinnien byc koniec tego tematu thx bye. edit: @up: czy uwazasz ze CipSoft nie pomyslal o takim czyms jak mur przez ktory nie mzoesz pogadac z NPC chodzi o to ze odleglosc miedzy najblizszymi punktami jest za dzuza aby NPC uslyszal twoja komenda jezeli ktos nie rozumie o co mi chodzi to niech idzie do byle jakiego npc i stanie 6 kratek za nim... |
..................................................
|
dajcie mi sceny i tam ide .ktos mowil ze znalazl dziurke ale boi sie tqam pojsc .ja tam pojde tylko nie wiem gdzie jest bazyliszek nawed przez sciane go nie widzialem
|
uwaga
Gadałem z moim kolegą 110 elite on wie gdzie to jest jutro zamieszcze ss
|
up@ pisałeś to o 00:43 więc nie wiem czy dzisiaj to zamieścisz czy jutro. Jak jutro to sie pośpiesz bo jestem niecierpliwy. Najlepiej jak byś dał filmik ale sski też mogą być.
|
Cytuj:
|
mi sie wydaje ze trzeba poprostu tam sie teleportowac zagadac do niego i np kiedy juz z nim pogadasz on sie zmieni w zdechlego snejka zabierzesz go i jakims sposobem musisz sie tp znowu i zaniesc do kruzaka xD
|
up: DzieX troche pomogles mi wnastepnej teorii
A wiec ta: moze trzeba sie tam dostac i uzyc na nim lusterka wtedy zmieni sie w dead bazylisk i zaniesc go do Kruzaka ? jezeli tak to ma wygladac to zaraz ide robic questa xD (tylko musze znalesc droge) |
Tak jak obiecałem zamieszczam screen z Bazyliszkiem. Był tam moj qmpel 110 elite knight, ale nie rozwiązał do końca zagadki :(
http://upl.silentwhisper.net/uplfold...4/bazilisk.JPG |
Jak na mnie to pierwsze słysze o bazyliszku ale to możliwe lecz raczej niewiem kto by pokonał bazyliżka bo nigdy z nim nie walczylem i przez pewien czas nie chce .Jak narazie mam 25lvl ale zaczynam ćwiczyć lecz moze legenda o bazyliżku to prawda :evul:
|
do bazyliszka sie nieda dojsc....\ wiecie dlaczego??? dlatego ze ponizej poziomow juz niema;/ nacisnijcie strzalke w dol sami zobaczycie [oczywiscie jezeli macie mape]
a do gory jest lawa....... chyba ze komnata bazzyliszka ciagnie sie daleko w lewo...... http://img231.exs.cx/img231/1994/schowek020fn.gif http://img233.exs.cx/img233/9186/baz17ng.gif |
Kurde gdyby CIPy chociaz napisaly że jest taki qest i podaly droge to moze bym poszedl na kamikadze aby tylko sobie fotke strzelic :D
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
SS z Bazyliszkiem: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=17374
http://members.lycos.co.uk/darekkuku...i/basilisk.JPG Wydaje mi się że tu jest wejście ale nie da się tam wejść. Może otwiera się jakimś specjalnym questem albo coś. |
Bazyl
Sądze że cipsoft zrobili tego bazyliszka tam żeby ludzi zjadala ciekawość itd.
1.Dojśc do niego sie nieda zabardzo (Przynajmniej ja nic o tym nie wiem) 2. Bazyliszek jak juz wiadomo jest npc... ale nie sadze żeby do niego sie szło pogadało z nim... przecierz to jest stwór ktory niszczyl i zabijal/zamieniał istoty w kamien a teraz niby sobie robi przerwe na pogaduchy :D na pewno nawrucil sie i jest grzeczny i rozdaje prezenty tiaa |
Może jednak?
Wiara ja TEŻ szukam bazyliszka i może on jednak jest?
Analizuje niektóre zdjęcia, i doszedłem do wniosku, że to zdjęcie: [IMG]www.republika.pl/pokemon_crystal/bazyliszek/bazyliszek.jpg[/IMG] to ORYGINAŁ. [IMG]www.republika.pl/pokemon_crystal/bazyliszek/tibia map wiever.bmp[/IMG] |
Cytuj:
A swoją drogą to mam nadzieję, że w końcu e tej sprawie pojawi się coś konkretniejszego niż tylko domysły, może ktoś odkryje o co e tym wszystkim chodzi, chociaż podobno ten quest juz jest zamknięty :/ |
LOL! Bazyliszek nie jest potworem.
Widzialem na battle atakowalem i you may not attack this person. Bazyliszek jest NPC A co do dojscia to teleport plx:P |
przeciez moze byc takrze ze gdzies trzeba wykopac kilofem..., bazyliszek to jest npc ale moze byc tak jak The Orc King gdy cos do niego zagadasz to przyzywa potworki lub gdzies cie teleportuje (kazda opcja jest mozliwa).. miejmy nadzieje ze Cipy naprawio to przy nastepnym update :)
|
A ja sondze jak kolega ze trzeba wykopac dziore kilofem bo to jest najbardziej prawdopodobne a nie wiem czy ktos biegal po powierzchni i tlukl kilofem w kazdom kratke B) hehe ja sobie chyba poprubuje tak dla jaj a nuz sie uda :p
|
Cytuj:
,,Jeśli ty wezmiesz mój ulubiony przedmiot ja wezme twuj ulbiony przedmiot" TO NIEJEST NA 100% DOBRZE PRZETŁUMACZONE!!! hmmmm.... chyba trzeba mu zabrać/dać jego ulubiony przedmiot , niewiem. EDIT:na to na jakieś 50% dobrze przetłumaczone :p |
Cytuj:
-.- zenada |
Cytuj:
ps. Historia o kluczu do skarbca kazoo mnie załamała... Pamiętajcie że przedmioty co reset serva się respawnowały by... Czyli byłby to kluczyk do codziennego ~1000k :P (jak nie lepiej................) ps2. Podobają mi się tekie rozważania jak w tym topicu.... Wszyscy wiemy że dopuki nie zbierze się z 10 ludzi 100+lvl i nie przekopią całej okolicy Pickami itak nie poznamy odpowiedzi.... (a jak nie znajdą nic, to itak nie poznamy odpowiedzi :P) Ale cieszy mnie że ta gra tak pobudza ludzką wyobraźnie :) Uważam że takie "bazyliszki" czy "anihilator miśki" są wspaniałymi legendami i mimo że nie będą rozwiązane daja tibia smak :] |
Coz,sam skarbiec w kazo wyglada na atrape-itemy nie maja wagi.Fajnie byloby gdyby quest z bazyliszkiem istnial.Ale chyba nie mozna na to liczyc.tworcy tibii zrobili questy istniejace i nieistniejace,dla poczatkujacego gracza quest z bazyliszkiem chyba nie rozni sie wiele od jakiegos innego questa.Roznice zauwaza sie z czasem-polega na tym ze questa z bazyliszkiem nie ma a wiele innych istanieje.Ale pamietajmy o tym ze Cip Soft musi myslec o grywalnosci,przypomnijmy sobie takze strajki.Polaczmy te fakty.Wiecie juz co trzeba robic?Duzo szumu o tym quescie,pisanie na miedzynarodowych forach,szukanie rozwiazania w duzych grupach.Wtedy w jakims update nagle ten quest sie pojawi( :D ),bo Cip Soft wyciagnie reke do rzesz graczy zafascynowanych tym,wlasnie zeby zwiekszyc grywalnosc.Jesli tego nie zrobia w koncu,to zniecheceni ludzie przestana w koncu szukac rozwiazania,przypuszczalnie nawet tibia im sie znudzi.
|
Zagadka Bazyliszka
Musimy pomyśleć co bazyliszek lubi i to znalezć.Zagadka według mnie jest w Kazordoon.Tylko co może lubić waż?
|
bazyliszek to cos jak waz, weze jedza miedzy innymi myszy, wiec moze przyniesc trzeba mu kilka martwych ratow/cave ratow ? :> Ale raty to nie przedmiot ;), i sadze ze jesli juz, to trzeba potraktowac go lusterkiem.
|
@up
Napewno nie... @topic Po udpdate zmieniła się animacja węża... ...i doszła inna wężopodobna! Może to będzie bazyliszek? !! http://i7.photobucket.com/albums/y28...bazyliszek.png Legenda: S - stara wersja węża N - nowa wersja węża Chyba, że to jest jakiś nowy potwór, np. anakonda... |
Cytuj:
|
W każdym razie wygląd bazyliszka po update jest taki jak wygląd snake'a po update.
|
moze bazyliszkowi zalezy na lustrze????
use witch? myliłem się ;[ |
Cytuj:
. z tego forum gówniarzu nie dość że cały czas spamujesz i robisz tysiące błędów to jescze nie mylisz angielskie słowa.To napewno jakiś 10 latek czyli "noob" |
@up
Spokojnie, nie ma powodu do używania wulgaryzmów, bo zrównujesz się z nim poziomem, twierdząc, że wiek świadczy o tym, że jest się noobem-nie noobem! @down Jemu chodziło, że chciałeś użyć wiedźmę:) |
A ja go zabilem hahahaha zartuje ten bazyliszek to jeden wielki wal niemozna go zabic :D
|
jak mówiłem,prawdopodobnie Npc
|
--------------------------------------------------------------------------
@up Spokojnie, nie ma powodu do używania wulgaryzmów, bo zrównujesz się z nim poziomem, twierdząc, że wiek świadczy o tym, że jest się noobem-nie noobem! @down Jemu chodziło, że chciałeś użyć wiedźmę -------------------------------------------------------------------------- ej czy ja powiedzialem cos zle?prosze mnie nie porównywać z tym wulgarnym człowiekiem jak chcesz sie pokłucić to na priv ja nie mam zamiaru pisac tego w temacie ,,bazyliszek'' aha i jaką wiedzmę? |
LoL
Cytuj:
sami.!.!.!.! |
Potwór, którego opisałeś to hydra.
|
Cytuj:
15 lat.........no comment |
Kumpel zrobil quest trzeba miec itemek z anii zeby roz***ac pewien kamien blokujacy wejscie magic sword stone cuter axe wiecej nei powiem bo mi nikt nie mowi papa : D
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:53. |