Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Problem z KnightOnline... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=34096)

Vomusu 21-05-2005 07:18

wiem o co ci chodzi. musisz kozystac z jakiejs innej pzegladarki niz IE (mozilla, opera itp.) wlacz IE i bedzie dobze

kani_mani 24-05-2005 15:01

Ja mam mały problem z rejestracją...

Wypełniam wszystkie wymagane pola, a gdy kilkam <Confirm> pojawia się komunikat o błędzie "Error occurred during the registration process". Może ktoś wie jak na to zaradzić?

PITERR 25-05-2005 16:39

Pomocy !!!
Zciągnołem sobie KO z serwera, instalacja, konto.. ,- wszystko wyglądało ok
Odpaliłem launchera, gra się zaktualizowała - ok
Problem zaczął się pojawiać w momencie ekranu logowania - komp nie wyświetla tego trola czy cotojest? w tle widać tylko jakiś kontur rogów i topora - sam komp zaczął chodzić wolniej jak ATARI, a sprzęt mam bardziej wypasiony niż zalecany na http://www.knightonlineworld.com/ ale jeszcze wszystko ok - logowanie, połączenie z serwerem - ok!
a tu znowu jazda - mam włączyć tworzenie nowej postaci a tu na ekranie widać tylko buttony, a na środku białą plamę - i z tym sobie poradziłem szukając po omacku ;)
wkońcu gra zaczeła się ładować a tu - alert za mało pamięci wirtualnej !!
(komp chodzi coraz wolnieJ) zmiana rozmiaru pliku stronnicowania nic nie dała tylko pużniej w trakcie ładowania wyskakuje alert!! A na dodatek zaraz po alercie następuje reset kompa!! (ma zaktualizowanego Direct X i nic)
SORKI ZA PRZYNUDZANIE ALE CHCIAŁBYM SIĘ PRZYŁĄCZYĆ DO SZCZĘŚLIWCÓW GRAJĄCYCH W KO!! - a pomysłu co robić dalej niemam!
ZA WSZELKĄ POMOC W ROZWIĄZANIU PROBLEMU DZIĘKUJE !!!!!

kani_mani 26-05-2005 20:43

Już rozgryzłem, dlaczego nie mogłem się zarejestrować...
Problem ustąpił, gdy w rybryce kraj, zamiast Poland wybrałem inny.....
Swoją drogą dziwne..., ale gierka jest spoko.

Punish 27-05-2005 12:34

Mi KO nie chce dzialac
Jak mi sie gra laduje to wyskakuje tekst ze za malo pamieci wirtualnej chociarz na dwoch partycjach mam po 3GB wolnego miejsca a na trzeciej 50GB
A nawet jak sie juz zaladuje to mi sie komp restartuje

Co robic???

@Kani_mani

Tez mialem ten problem
Jak sie rejestrujesz to wpisz w polu "zip number" (czy cos takiego) kilka cyfr - jak nie napiszesz cyfr to takie cos ci wyskakuje

Widze ze tu sie kilka osob zastanawia jak karusem dojsc do piana - chyba nie dojdziecie w zadnej elmoradzkiej wiosce nie widzialem karusa
Gavolty sa w okolicy wszystkich wiosek, i karusowych i elmoradzkich

Afiks 27-05-2005 13:28

jak masz xpka to odinstaluj sp2. Powinno pomóc.

btw. odpowiedz juz jest w temacie "Knight online - opinie, sugestie, pytania(or smth like that)

Punish 28-05-2005 13:24

Ehmmm... troche nie obeznany jestem.... co to jest sp2?

Sorccerer of Celesta 29-05-2005 19:00

co to...

co to Account ID?
Edit1 już wiem

Hano Apokalipsa 29-05-2005 19:12

WEsss tam sie nawet zarejestrowac nie da.... wpisalem wszystkie rzeczy i daje confirm a wyskakuje jakis błąd cos w stylu error ocurred on registration process

kani_mani 29-05-2005 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hano Apokalipsa
WEsss tam sie nawet zarejestrowac nie da.... wpisalem wszystkie rzeczy i daje confirm a wyskakuje jakis błąd cos w stylu error ocurred on registration process

Też tak miałem... Gdybyś czytał cały temat to byś wiedział:P. W polu "country" nie wybieraj Polski, tylko jakieś inne państwo (ja wybrałem Grecję) i o dziwo błąd ustąpił...

Bondyr 29-05-2005 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Punish
Ehmmm... troche nie obeznany jestem.... co to jest sp2?

Service Pack 2

mój kumpel też ma problem z ilością pamięci wirtualnej... aktualnie próbuje mu pomóc, ale nic sie nie udaje (nawet nie myslcie o zmianie wartosci pamieci wirtualnej, tez nic) osobiście polecam oficjalne forum gry lub
www.forumko.prv.pl

Resthin 29-05-2005 22:48

Odinstaluj Sp2 _start-panet sterowania- dodaj usun programy_ pomaga na 100 % wiem bo sam to zrobilem. Jesli boisz sie ze wlamia ci sie na kompa zaisntaluj sp 1 Ko chodzi na nim, albo dobrego firewalla.

Mentos 08-06-2005 20:51

Włączam grę.. te przerywniki (twórci i logo) i nagle...

Całe czarne tło i komunikat:
http://img94.echo.cx/img94/1949/blad9om.png

O co chodzi??

befavaza 19-08-2006 12:38

Kim gracie i jakie lvle?

Ja mam
47 Roque-Assasin/Archer
42 Mage -Flame/Glacier :)
35 Priest -Healer/Buffer (nudziło mi się xP)

Gram na xydonis (najczęsciej 2), rasa El Morad
Ps. Buy chitin roque set +4/+5 ! Sell Iron Bow +2 18m!

@up
Sciągnij jeszcze raz klienta, powinno pomóc albo powyłanczaj programy typu Deamon i inne virtualne dyski.

befavaza 19-08-2006 12:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pramus (Post 350416)
A nie widziales nigdy Orca w Piana Village? <lol>

To nie orki tylko Karus! ;F

Memento Mori 20-08-2006 11:28

Jak moglby ktos zalozyc mi konto, ostatecznie powiedziec co zrobic zeby nie wyskakiwalo

Cytuj:

Account creation failed. Please check that you have filled out all fields marked required and try again.Click here to try again.
to prosilbym o odezwanie sie na gg 7965884 (od razu mowic ze o KO chodzi). Z gory dziekuje ;*

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:15.