![]() |
re
palek wcale nie ma trudnego startu. wrecz przeciwnie. gdy skillujesz to sciagnij sobie TBI (tibia black ice) i po problemie. a expienie tez jest latwe bo mozesz sobie isc z lukiem na cyklopy albo inne potwory.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Jeśli grałeś już, gdzieś to uważam że żadna profesja nie jest trudna... Ale jeśli już byś chciał tak oceniać to 1.Najt<bardzo łątwy> 2. Sorc, druid, palek<troszke trudniejszy> i niema o czym gadać... |
eee tam gadanie ogolnie pal tak jak kazda inn postac ma sredni start co prawda jest pare minusow np malo broni co chyba kazy palax potwierdzi ale coz trzeba korzystac z trgo co sie ma moze kiedys cosik sie pojawi a tak naprawde dla palla najtrudnij jest pomiedzy 12 a 15 lvl kiedy to sie mysli ze mona jush wiele a sziedzenie i exp na rotach i orcakch
|
Paladyn ma bardzo łatwy start lecz później jest beznadziejny(to tylko moja opinia).
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@topic prawda ze pall ma trudny start (ale knight wg mnie ma trudniejszy bo dluzej skille mu leca i mlvl wwolniej rosnie) bo trza podnisic te speary glupie a pozniej to juz prawda tylko ze lagi to najsilniejszy potwor dla palla ktory biega bez tarczy. |
Pall ma najlatwiej....
Robi 15 lvl i 60/50 na rotach. I siedzi od 15lvl - 35 lvl Z pacciem na tombach A bez pacca w hellgate. W hellgate dostaje wiecej kasy niz wyda na strzaly, robiac przy tym lvl co 1-3godziny. |
ja sam jestem na rooku bo dopiero gre zaczolem i bede pallkiem ale sie musze duzo namachac reka. :] ;) :) :)
|
eh palem sie na początku trudno gra (ja miałem fajnie bo miałem dobrych kolegów i kase i eq z mego maga) na 8lvl zrobilem sobie 4mlvl i skile podajrze 40+ i sobie od 8lvl na ghula w carlin expilem potem co lvl trenilem do 20lvl :) na dwrzudziestym mial skile 60+ teraz mam 33lvl 14mlvl 42% do 15mlvl i skile 71/55 bo przyexpilem :) do skilów 60 szybko się treni palowi do 20lvl wystarczy ps-et chyba że masz kase to se kuoisz coś leprzego.
|
Nie tak trudno
Trzeba tylko skille trenic ja na przykald mam 11 level i mam skille :cup: 39/24
a to poczatek levelu |
Kolejny co ma problem z wyborem profesji ?
Pograj każką z nich to sam sie przekonasz co i jak ... :baby: |
Nie trudny lecz długi
Według mnie początek jest nie trudny a długi co jest trudnego w waleniu potworka lub kumpla na full def przez 24h na dobe??he??
|
Ja swoim palem dobilem skile 50/38 i poszedlem na guardy na 14 lvlu. Fajnie bylo dobilem 22 lvl i skile same lecialy do kolo 58 i teraz dopiero trenie. Start nie trudny wystarczy do 50 dobic a to zajmuje okolo 4-6 godzin.
|
Palem to raczej nudno na poczatku niz trudno...
pOzatym potem sie pada czesto. kick czy cos i lezys. knightem troszke latwiej, na razie tylko padlem na jednym kicku na jakies 10~.. palem bym lezal 9 razy ;] w kazdym razie podnoszenie spearow na poczatku to katorga |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wiecie... moja pierwsza postac to BYL paladyn i to na dolerze free pvp , a start nie byl wcale trudny gdy bilem szczury to az mi sie oczy swiecily kiedy po kazdym hicie dostawalem wiecej jak 1 % do dista i tak bylo do skilu 20 pozniej po 1 do 30 chyba a pozniej juz nie mierzylem tylko trenowalem z qmplami.. jak wybierasz paladyna to sie nie martw jest spox :)
|
Z jakim distance fighting wyjsc z rooka??? :lucznik:
|
P-t s ?
Palkiem raczej jest łatwiej niż innymi profesjami.Nabijasz sobie skile po 50 i idziesz juz expic na guardy, DS-y i Ghost land! A knight to zeby zabic guarda trzeba miec skile przynajmniej 60 lub Uhy.Więc palkiem szybciej i łatwiej sie nabija lvl.
|
Cytuj:
|
Zaklad ze szybciej i taniej nabije 60/06 knightem niz ty 50 dista palkiem ?
|
Paladynem zawsze jest ciezko na poczatku ale pozniej jak sie rozkrecisz to masz expa i kasy full .. Zawsze mozesz kase z deserta wydac na 1000 spearow i potrenic ^^..
|
no faktycznie nie ma lepszych wydatkow niz 1000 spearow...
|
tak teraz cipsoft zcisnal petle na szyje wszystkim pallka ze skillami ponizej 90
przez co stracili cala mase graczy tylko dlaczego akurat pallek a nie knight?? ja przez to jush nie gram w tibie |
Cytuj:
Wiec jak amsz takie komentarze pisac tutaj to idz sobie popisz wpokoju na scanie moze ktos to zauwarzy-.- |
witam wszystkich ponownie,
od założenia tematu minęło już kilka ładnych miesięcy... przez ten okres miałem dużo czasu, aby nauczyć się trochę o tej grze, oraz zrobić porządną postać. udało się! (36 lvl. 83/69, 15 magic., kupiony PACC oraz promocja). nigdy nie brakowało mi run, ponieważ gdy nie miałem czasu na exp. lub trenowanie, dorabiałem je sobie na makerze z promocją. niestety po update zrobiłem tylko dwa skille oraz trzy levele. zmiany, które wprowadził CipSoft są bolesne, ale też da się grać. chociaż, czekam, że po tym update świątecznym coś się zmieni. rada dla przyszłych paladynów: [ WŁÓŻCIE TROCHĘ CHĘCI PODCZAS BUDOWY SWOJEJ POSTACI, A NA PEWNO BĘDZIECIE ZADOWOLENI ZE SWOICH WYNIKÓW. ] pozdrawiam, b.u |
To zalezy jeszcze od warunków czy na exp bedziesz miał wystarczającą ilosc arrowsów czy bedziesz dźwigał speary..Czy będziesz trenował z rotami,monkiem czy tez z czlowiekiem..Tak jak wspomniał Shijnix przy większej ilosci distansa moze juz ręka zabolec.Zalezy takze od tego czy na wejscie będziesz miał speary czy będziesz musiał zbierać etc..Więc.Ja Ci proponuje zrobic skills 50/xx potem isc expic na Folde,Senje..Tam nie ma ludzi a jeżeli są to nic Ci nie przeszkadza ponieważ jest tam wiele respów.Robisz 20 lvl idzesz na desert quest po 10k za 10k kupujesz jakies runki np z 2 bp hmm potem troche na speary wydać kasy (chyba ze chcesz zbierac) i zostawić na tak zwaną "Czarną Chwile" kiedy juz nie będziesz miał arrowsów..Oczywiscie musiz takie pieniądze wydac na czary..Co u palladyna będzie potrzebne i potdczas treningu robic strzały..Wtedy po takim treningu np do skilli 70/xx to nazbiera się duza sumka..Z 20 lvlem mozesz isc na guardy ze strzałami i z skillami minimum 60+ Chociaż jezeli złapie Cie laga to moze byc cienko:/..Potem expisz expisz expisz i wykonujesz "Sprawy Kosmetyczne" np dobicie 10% dysta..Uwazam ze Paladyn nie musi skillowac do 80 styknie do 70 a przy expie dyst tez leci..Wiec np z 50 lvlu na 80 lvl to z 70 dystansa moze nawet 77 dystansa sie zrobić..
Wesołych Świąt :) |
Ja niea\dawno zaczelem grac palkiem na kyrze . Start nim jest o wiele trudniejszy niz sorcem czy knightem. Taki sorc lub knight idzie gdzies i moze expic caly czas a palek musi sie meczyc ze spearami ktore szybko sie niszcza a nie ma jeszcze kasy zeby kupic wiecej spear . Dobra wyszlismy ze spearow tu tez problem wszelkiego rodzaju cyclopy i inne expowiska dla low lvl palka sa zajęte przez SORCów z rozdzkami ..... ale naszczesciej juz zblizam sie do wyjscia z poczatku zaczynaja sie guardy etc..
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:00. |