![]() |
Cytuj:
|
Ale tak bylo by prosciej bo szukam carlin i wiem ze sa tu jakies questy, i szukam ich
|
Fajny pomysl, dobra robota, duzo questow macie:)
|
Tak sobie czytam i czytam ten temat, przeglądam skasowane posty i myślę, że większość ludzi nie zrozumiała przesłania naszego spisu questów.
Nie istnieje on po to, żeby ułatwić ludziom grę ale po to, żeby zestawić je w jednym miejscu. Dla ludzi, którzy już wiele z nich wykonali i chcą zobaczyć co przeoczyli. Albo dla tych, co chcą szybko sprawdzić, czy maja wystarczający lv aby wykonać dany quest, i czy mu się to opłaca(nagroda). Zamiast przeszukiwać forum/zakładać nowy temat spojrzy sobie w nowy dział i już wszystko wie. A my mamy wymówkę, żeby ostrzej karać tych co zakładają tematy z serii ”Od jakiego lv desert quest/jaka jest nagroda w desert Quescie” ;) :evul: ;) Cytuj:
|
Wykaz
Wykaz questów to dobry pomysł choć jest tam quest z rudą żelaza , myslałem że to juz nie aktualny quest?
Ale ciesze się bo moge uzupełnić kolekcję.Pozdro dla zespołu Tibia.pl |
CAłkiem fajne ale PO CO?Są tam tylko jakięś wskazówki.Wedł€g mnie lepiej to zamieścić jakoś inaczej, nie w tabeli :o
|
up:To jest spis questów z małymi wskazówkami gdzie one sie znajdują. -.-
|
Dwimenor juz to tam wrzucilem :) a pomysl nawet spox, bo jakbyscie omó/uwili wrzystkie questy tak dokladnie to by to nie byly questy >.>
|
Pomysl dobry ale dzial beznadziejny. Ale czego tu sie czepiac wkoncu quest na dark armora jest latwizna mainland szukac po poprzednim wlascicielu , wkoncu tibia taka mala ze spoko sie znajdzie. Jedyny pozytek to taki ze teraz ludzie beda wiedziec jakie wogole sa zadania
|
Ludzie czy do was dociera, że dział questy nie powstał jako rozwiązanie questów ale jaki ich spis?
Cytując co bardziej ..hmm...żeby nikogo nie obrazić opuszczę epitety Cytuj:
Tylko wskazówki? A czego się spodziewałeś. Spis questów jest spisem, z wyszczególnieniem bramki, miejsca i nagrody. @Zegenis Licząc od mojego poprzedniego posta, jedyny inteligentny. Cytuj:
(Dlaczego mam wrażenie, że zaraz będzie wysyp tematów "Dlaczego Tibia.org jest lepsza od Tibia.pl" -proszę tego nie robić. Skoro ci się tu nie podoba-fora ze dwora, nikt nie będzie płakał) Więcej informacji-To jest tylko spis questów, a nie opis jak je przejść. @Fryteczka Zastrzeżenie zgłaszaj w odpowiednim temacie. @szczurek tikitaka Ludzią z IQ doniczki dziękujemy(® Dwom) @betrezen1 Sam sobie przeczysz. Skoro pomysł jest dobry(spis questów) to dział jest pod tym względem doskonały. Gdyby pomysłem była solucja wszystkich questów-to w takiej formie byłaby kiepska. Ale, że to nie było naszym zamierzeniem-to sam sobie dopowiedz...zobaczymy czy jesteś inteligentnym człowiekiem |
Fajnie!
No nareście można sprawdzić jakie są questy.FAJNIE!
Tylko jak zwykle niektórzy z nas nie łapią o co chodzi, smutno że są w sród nas inteligentnii inaczej :cup: Imie:**** Świat;Pythera Lvl:28 Prof;Palladyn Skille:62/43( :( ) Best solo: Ds |
Czy ja sie myle, czy quest z sweety cyclopem jest juz nieaktywny? Jesli jest to czy warto o nim wspominac? Jesli sie myle to sorki ;)
|
Co złego jest w spoilowaniu questów? Jak ktoś nie chce to tego nie czyta i koniec. Podawanie na tibi.pl solucji questów to zbrodnia, w zasadzi to czemu, nikomu to nie szkodzi, a tylko może ułatwic życie. Popieram zakaz czitowania, ale QS powinien zostać zniesiony bo jest bez sensu, jak ktos czegos nie wie to wchodzi na tibie.org, i po problemie, a tu za probe dowiedzenia sie czegoś bardziej szcegółowego o queście jest upomnienie, i za co? za to, ze ktos chce sobie ułatwić gre i nie męczyc sie godzinami nad jakąś pirdołą.
@down: Jak napisałem, jak ktos nie chce to tego nie czyta, przeciez nikt nie zmusz uzytkowników tibi.org do spoilowania i czytania solucji, kazdy może wybrac czy rozwiaże quest z pomocą, czy bez. |
Cytuj:
Questy są po to, aby ludzie mieli przyjemność z nagrody. Co to za frajda, że idziesz na questa, dokładnie wiesz co cię czeka i co zabrać. A tak-"O niespodzianka, znalazłem griffen shield. Zajefajne" "O.o bramka lv ciekawe co tam może być. Wrócę później, jak nabije XX lv." I ma się jakiś cel w grze. Taki jest podstawowy argument. Idąc dalej-gdybyśmy ułatwiali sobie grę, szybciej by się znudziła. Celem każdego RPGega(tym z założenia jest Tibia) jest wykonywanie jakiś konkretnych zadań(questów). I właśnie męczenie się nad jakimiś pierdołami jest sensem RPG. |
Powinniscie napisac duuuzymi czerwonymi literami "NIE ZADAWAC PYTAN O DROGE DO QUESTÓW NA FORMUM" albo cos w tym sylu.Jeszcze tylko tibie.pl po angielsku opublikowac i tibiabr.com wysiądzie.
|
Cytuj:
To ślepy jesteś w takim razie. (".) Zgadzam się z panem Raulem. Ślepy jak wiele osób w tym temacie-.-' |
re:
Powinny byc jeszcze zdjecia questow
|
Po co zdjęcia wystarczą nazwy miast w ktorych sie zaczynaja te questy
|
...
Tak to ladnie bo objasniliscie chociaz szczegulowo co trzeba zrobic albo czego sie spodziewac. Tylko jedno mnie razi, a mianowicie estetyka ramki. Popracujcie nad tym bo jak przegladam ja to nie wiem czy ten opis do tego qesta czy do tego.
|
...
Kiedy ta lista zostanie dogłębnie sprawdzona ?
|
a ja myśle
Myśle, że qesty powinny być wogule nieopisywanie X(
|
Po przeczytaniu listy wkurzyło mnie że większość dobrych questów jest tylko dla premium acount X( Ale ogulnie to stronka mi się podoba B)
|
a ja sadze ze questy powinny byc szczegolowiej opisane :p :p
dla pacc? o to fajnie B) |
po co mają być opisy szczeegółowe żeby niszczyc zabawe poszukiwacząm questow jesli chcesz jakis quest wykonac a niewiesz gdzie jak to popytaj sie kolegow to ci pomoga
|
Hem Hem....fakt, ale mało spośród nas zna te mniej typowe i powszechne questy..wtedy przydalaby się jakaś "pomoc" B) a jeśli chcesz mieć zabawę to po prostu nie wchodź i nie czytaj :p
|
spike sword
Moim zdaniem nawet ta lista to za duzo-mozna w nich znalezc jakies wskazowki w niektorych wypadkach wystarczajace do wykonania questu(to chyba nie spoiling? :evul:).Ale jesli juz ta lista jest to wedlug mnie moglibyscie cos do niej dorzucic-spike sword quest na Rookagard-oczywiscie ze znakami zapytania,tak jak "sweaty cyklop".Wydaje sie mi prawdopodobne,ze ten quest istnieje-widzialem 2 razy jak tego miecza nie bylo na swoim miejscu,kiedy indziej widzial to tez kolega.Chyba ze to jest majaca pobudzic wyobraznie graczy "prowokacja" CipSoftu.
|
P.S.
Przepraszam,ze umiescilem ten post w nie do konca odpowiednim dziale-nadaje sie racezj do "bledy i braki...",ale zauwazylem za pozno,a nie chce pisac tego samego jeszcze raz. |
Brak opisów
Moim zdaniem brakuje opisów questów. Nie wiadomo koło jakiego miasta itp.
|
:) Świetnie w koncu zrozumielsisice ze nie wszystko co wiaze sie z questem jest zaraz spolingiem... Gratz dla tibia.pl
|
w jakim miejscu jest na rooku ten spike sword bo każdy o nim gada a ja nie wikem gdzie on jest :( :baby: :( :( :( :( :( :( :(
|
Questy
Świetny pomysł z tymi questami :D, szkoda tylko ze tak ubogo są opisane, przynało by się troche więcej informaci :(
|
Super! Fajnie że pojawiło sie coś o questach! Nie wiem jak niektóży mogą mówić, że to za mało!X( Przecież na tyle pozwolił CipSoft!!X( Uważajcie na to co mówicie!!X(X(X(X(
|
Mi sie to podoba !
No wedlug mnie jest to bardzo przydatny dzial dla niedokonca zaawansowanych tibijczykow :P
|
Bez Sensu
OjoJoj... Questy... Fajnie że takie coś zrobiliscie ale tyle tego tam jest ze ja dupe moge podetrzec najwyżej :/ :confused: moglibyscie opisać cosik bardziej i dokladniej
|
Przydaly by se jakies mapki jak tam dojsci :/ . Bo naprzyklad ''niedaleko Thais'' to mało pomaga :/
|
Cytuj:
To bylby quest spoiling,mimo coraz czestszych interpretacji tego okreslenia tu chyba nie moze byc watpliwosci. |
A tak wogole to uwazam ze te questy na tibii sa juz kompletnie skopane.Zeby ich rozwiazywanie dawalo przyjemnosc,nie powinno byc zadnych wskazowek,a juz napewno nie lista tego jakie questy istnieja.Jednak na wielu stronach istnieja ich opisy.Co z tego ze ja nie bede ich czytal,kiedy 9 osob na 10 zrobi to i bedzie latwo(a przynajmniej o wiele latwiej niz ja)zdobywalo nagrody.Rezultat taki ze te osoby beda mialy nagrody a ja nie.dlatego lepiej juz ze taka lista jest-troche pomaga,a nie ma spoilingu.Jednak wedlug mnie questy powinny byc o wiele trudniejsze i nagrody o wiele lepsze.Wtedy przed quest spoilingiem ludzi powstrzyma ZAZDROSC.Maza mi sie naprawde trudne zagadki,nad ktorymi trzebaby lamac glowe co najmniej tygodniami.Zalozmy na chwile ze quest z bazyliszkiem istnieje(osobiscie w to nie wierze).Takie wlasnie questy powinny byc-nad ktorymi trzebaby myslec i sprawdzac swiat tibii az do bolu.
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:53. |