![]() |
Kilka osób naprawde tutaj nieumie pisac, widziałem nawet jak jeden po**b w moim temacie pisał "żal" przez "rz"
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
AHaahahahaah zamiast do szkoły chodzić, dzieci tibii beda sie teraz na forum ortografii uczyć. Bardzo ładnie <brawo>
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Dobra moze to idotyczne ale ja z kolei mam problem z napisaniem e i ę na koncu wyrazu. Wiem, ze np. czasownik robię albo pracuję albo cos ale z innymi slowami mam cholerny problem O.o
|
rzal, rzerzócha chócha na polonizdge bo ma szerokom pizdge kochamy ja, a dokladniej jje smrót hfile kiety stroje pszy taplicy - bescene
co sadzicie? przykleilem taka kartke jako anonim w sali od polskiego, jak jeszcze tam mieszkalem (ostatni dzien szkoly i wio and welcome united kingdom ;P) |
Cytuj:
|
@Chesterka,@UP
Ale problem, ja w ogole nie pisze <no wiecie czego nie moge napisac ;p>. Mam angielskiego laptopa i tylko ó mam ;) |
Cytuj:
|
yyyyy
dużymi napisze NOOB oraz MATOŁ B)
|
@up Nie umiesz ^^ Piszę się n00b oraz MaToŁ. Wiesz już? ;)
Mam Mozille i jestem zadowolony. Poprawia błędy (wyświetla), i wszystko piszę dobrze. Chyba, ale się staram. Mozilla także poprawiła moje błędy odręcznego pisania, bo zapamiętałem pisownie wyrazów. Polecam, ściągać ;x |
Zasady Pisania z "rz"
A więc "rz" piszemy zawsze po spółgłoskach takich jak
p,b,k,g,t,d,w,j,ch piszemy zawsze "rz" są wyjątki na które niestety nie ma zasady takimi wyjątkami są np. : Pszczoła Kształt ...więcej nie pamiętam wybaczcie mi :D |
Bardzo dużo ludzi myli też pisownię jednego "i" jak i dwóch "i".
Spotykam też, np.: wzioł, stanoł zamiast wziął, stanął lub wzieła zamiast wzięła ;/. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:45. |