![]() |
Mam pytanie odnosnie PK , jak widze kolesia 15 levelowego Knighta z czerwo czachą to myśle se, ok dam rade (mam cienką postać), ale jak widze sorcerera to ni w ząb ni w oko nie kumam jaki on jest mocny, więc pytanie brzmi kiedy sorcerer robi się groźny dla odpowiednio 15 20 i 30 + lvl Knighta ????
|
Czy można u kogoś w Carlin zamienic 100 gp na 1 pc bo juz mi sie w depo nie miesci??? Jak tak to gdzie??
|
Kasę wymienia npc Eva- Pierwszy budynek na lewo od dp.
Na przyszłość: Korzystaj z mapek. Po to one są. |
Czy jak jestem mieszkańcem venore to jak kupie bp to jaki bedzie kolor?brązowy czy jezeli jestem z innego miasta to dopiero wtedy kupie w venore kolorowy bp?
I najważniejsze pytanie od czasu nowego update tibia mi sie zwaliła.Przed updatem chodziła mi normalnie a sprzętu ani nieczego w ustawieniach nie zmieniałem.I pojawia sie taki komunikat:ERROR: connection refused. All login server are offline.Check www.tibia.com for more informations. Ściągałem wiele razy tibie z tibi com i z tibi pl i nic nie pomaga skanowałem nortonem i Ad-aware nic nie wykryto.Caly czas ten komunikat wyskakuje a przeciez przez te kilka dni ludzie ciągle grają w tibie co mam robić<?> pomużcie błagam. I co to jest ta tibia mirror? @edit A jak instaluje tibie 7.41 i ściągam nowe grafiki i te bajery to po zakonczeniu tych rzeczy pokazuje sie taki komunikat: Program will now shut down and run an external patching program. Afterwards it will restart.Please login again then. |
1. Miejsce zameldowania nie ma wpływu na kolor kupowanego bp
2. Sprawdź czy firewall nie blokuje ci nowej wersii tibii. |
Nie blokuje mi sprawdzałem.
|
Młyn
Czy z mąki da sie coś zrobić??? :baby:
|
re: UP
Tak, zmoczyć ją w wodzie, powstaje ciasto, kładziesz ciasto na piekarniku i masz ... chleb ! |
A jak ze ścietego zboza zrobic mąke??? :baby:
I jak mąke zamoczyc w wodzie? :baby: |
|
Wielkie dzieki za pomoc :)
|
?
Jak moge zostać kogoś protektorem? Czy potrzebuje PACC? Jak nie to opiszcie to tu plx. :confused:
|
Nie, nie potrzebujesz do tego PACC. Opisze Ci to troche bo nie mam teraz zbyt dużo czasu. Powiedzmy że jesteś moim protektorem, czyli mnie chronisz w Tibi. To ja moge zrobić dwie rzeczy, jeśli jestem w gildii to lider może mi w nawiasie napisać "Protected by xxx" (gdzie xxx to nick osoby która mnie chroni). Drugą opcją jest napisanie w Comment swojej postaci "Protected by xxx", a Ty możesz napisać, że "I'm protect xxx". |
Zrookowanie
Mam dwa pytania:
1. Co stanie się z moimi przedmiotami przechowywanymi w depo jeżeli zostanę zrookowany. 2. Jak szybko tracę skill-e gdy ginie moja postać |
1. Znikają wszystkie przedmioty z każdego depo w każdym mieście. 2. Im wyższy skill tym bardziej spada (dla przykładu na skillu 30 stracisz z 50% skilla, a na skillu 60 stracisz już z 120~% czyli spadnie Ci do 58 i 20% do advance skilla na 59). |
Czyli jakie skill-e mialbym gdybym sie zrookowal z lvl 18 przy skill-ach 43/39?
|
10/10
Po zrookowanie zaczynasz od zera. Tak jakbyś stworzył nową postać. |
I have a question, is there a posibility to look up for my frag list? (cos I see only a players neckname that kill me. where is the list of people I have killed ?)
|
Cytuj:
re mentos23: ENG: Go to www.tibia.com and click on my account, enter a passwort and account number, than go to "community" and click on "character". Enter your character name and you will can see your frag list :) POL: Wejdz na www.tibia.com i kliknij na "my account", wpisz haslo i account number, poczym wejdz w "community" i kliknij na "character". Wpisz nazwe swojej postaci i bedziesz mogl zobaczyc liste fragow :) |
OK I get it, if its true I simply didn't kill anyone yet, thats good :)
[edit by Dwim] The IP Address is: xx.xx.xx.xx. The host name is: yy.yyyy.yyyyyyyy.pl. Jak chcesz pisać po angielsku to proponuje www.en.tibia.pl [/edit] |
Big problem...
Heh, gram w Tibie od dawna.Wcześniej chodziła mi świetnie nic sie nie zacinało itp. Przestałam w nią grać bo właśnie zaczęła mi się strasznie zacinać, a do tego jeszcze robią się jakieś szare pola gdy w grze robi się ciemno ;( .Znajomi mówią że to lagi ... możliwe ale właściwie to lagi trwają chyba kilka sekund a to juz się ciągnie kilka tygodni i nie mogę normalnie pograć :( .Najśmieszniejsze jest to że wcześniej miałam ten sam Windows co wcześniej .. praktycznie nic się nie zmieniło :| :D nie wiem, może mam coś poprzestawiane w grze w co wątpie .. :baby: Co mam w takim razie zrobić? proszę o szybką odpowiedz :) ;)
|
Ja mam bardzo podobny problem jak wyżej. Mam nowiutki komputer 3ghz procka itd. Gram na Niemiecki servie Guardia. Zmniejszyłem klatki do 35/s. Mam łącze 256kb/s i mam lagi czasem kicki i od czasu do czasu mam takie długie lagi ok.10sec. Co zrobic?? Może mam za wolne łącze??
|
Próbowaliście rzeczy typu, reinstalacja klienta Tibi, sterowników do karty graficznej, Directx itp... ? Bo problem nie leży w jakości łącza, skoro jest szybkie (bo wcześniej lagi nie występowały, a na 256kb\s powinno chodzić idealnie). Ewentualnym problemem mogą być komplikacje systemu Windows z klientem Tibi. Ale ja grałem w Tibie i na XP i na 98 i świetnie działał. Może coś poprzestawialiście w opcjach grafiki w kliencie Tibi, jeśli tak to wtedy reinstalacja owego klienta przywróci standardowe ustawienia.
|
:( Mam ten sam podobny problem usunołem Klinenta i poinstalowałem wszytkie sterowniki czy Server Zawiesza się dlatego że jest Sporo Ludu ? a jeszcze jedno Pytanie bo nie znalazłem Poradnika do niego :( czy moge załorzyć Gildie na Darmowym Koncie czy musze Wykupić Płatne Konto ? prosze o odpowiedz/
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Reinstalacja czyli ponownie zainstalowanie.
|
Ja mam pytanie w sprawie Pacca otóż:
Słszałem ostatnio od Kolegi że jak się zdobędzie się 100 Level to Przyjdzie Email z Tibi.com że gratulują Zdobycia 100 Levela i darzą za darmo Pacca |
re: Faramir
Źle słyszałeś albo ktoś Ci bredni naopowiadał. |
Cytuj:
|
Na prawde nic to nie daje. Probowałem chyba wszystkiego. PRzeinstalowywałem klienta, sterowniki wszystkie, directX, robiłem defragmentacje dysku, format dysku. sprawdzanie antywirem całego dysku. To wszystko nic nie daje !! ciągle mam to samo co było !! Wymyślcie co mam jeszcze zrobić.
|
Dlaczego nie moge wkleic screena? biore Wybierz aktualny zalacznik
i nic ;( |
FAQ-Forum
To pytanie powinno byc w temacie FAQ Forum a nie inne X( Odp.:Uzyj magicznej opcji "szukaj" ;) :p
|
Problem?!
Jako pierwszy mam chyba taki problem... Dopiero wrócilem z wakacji i odrazu zainstalowałem nowego klienta. uruchamiam go i zaczynam próbować gadać z kolegom i po jakims czasie on mowi ze nic nie pisze wtedy zadzwonilem do jeszcze innego kolegi zeby zobaczyl czy widzi moje napisy alo on stwierdzil to samo. u mnie napisy widac i normalnie rozmawiam z NPC. Co zrobić?! Pomocy!
|
Poproś kolegę, żeby wszedł w ustawienia ignorowania graczy i sprawdził:
a) czy nie dał ci ignora b) czy nie ma włączonego ignorowania wszystkich PM(privat meassage) |
Wszystko sprawdzalismy niemozliwe jest zeby 3 osoby mnie nie 'slyszaly'...
Poza tym kiedy mówie na Default to też mnie nie słyszą... Jeśli ktoś teżma taki problem to niech da znać może to jakiś bug. |
bug?!
Czy to bug w tibii czy to moja karta graficzna tak szaleje?! mam screena z bugiem napiszcie na gg to wam dam tegov screena jedynie mam pytanie...czy nikt tego nie zauwazyl?!
|
Sunrise?
Name: Sunrise
Sex: male Profession: None Level: 85 World: Antica Residence: Rookgaard House: Treetop 13 (Ab'Dendriel) is paid until Aug 30 2005 ?? Jak to możliwe, że ten słynny pan opłaca domek w Ab ? To pytanko dręczy mnie od jakiegos czasu... |
Użyłbyś przycisku szukaj. A o ile dobrze pamiętam, to ona wylicytowała sobie ten domek, i ktoś poprostu wysyła parcele do jej depo w Ab'Dendriel z pieniędzmi za czynsz. |
Ale z tego co pamiętam, to kasę za domek trzeba mieć w dp w "Locker" a nie w parcelu,w pierwszej skrzynce.
Jeśli się mylę - poprawcie... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:39. |