Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   PACC, Dlaczego tak drogo ?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37938)

M@rio 25-06-2005 09:33

Według mnie pacc ma troche wygurowaną cene jak na jakosc tibi kasa im do kieszeni wpywa a powini pomyslec nad Grafiką uleprzyc ją z muzą moga sie wstrzymac narzie ale jezli płącisz te 80zł za 3 miechy tez wymagasz zeby cci sie gra podobała to jest już ich problem zeby ją do was dostoswac pacc jest jak narkotyk raz kupisz i potem dalej kupujesz

Iron 25-06-2005 10:07

Paac jest taki drogi poniewaz muszą z czegoś opłacać pensje kupywać sprzęt komputerowy aby mógł powstać jakiś swiat.A z tego co widac paac niejest taki drogi bo przecież większosc go ma lub korzystała z niego.

Maximp 25-06-2005 10:57

LoL

Po to tyle sie płaci , aby te wszystkie serwery mogły lepiej działac:P Pomyśl troche :p złotÓwa w góre:P

Grim 25-06-2005 11:04

Ponieważ Cip Soft utrzymuje się z Tibii. Muszą jeszcze zapłacić za usługi firmy Element 5. Proponuje temat skasować, ponieważ założyciel dostał już odpowiedź na jego bezmyślne pytanie. Trzeba myśleć- to nie boli.

Gniew Mroku 25-06-2005 11:38

Niby tibia taka kiepska. Grafa jak na Gameboya. Dźwięku wogóle nie ma. A jednak ile osób gra w tibię? W chwili pisania:
Zarejestrowani na tibia.pl: 23666 i rośnie w miarę szybko.
Aktualnie aktywni użytkownicy: 821 (130 zarejestrowanych oraz 691 gości)
Najwięcej użytkowników online było 2211
Aktualnie obecni na tibii: 22159
The maximum on all game worlds together was 43420 players on Jun 05 2005, 20:51:00 CET.

Nie zapominajmy o zarejestrowanych na tibii, musiano zwiękrzyć długość numeru konta bo milion nie wystarczał. Na samej antice jest 90 tysięcy postaci.

I ktoś teraz twierdzi, że tibia nie jest świetną grą. Płacimy głównie za utrzymanie serverów: 56 serverów z których każdy powinien być w stanie przetrwać 1000 graczy. Tibia jest jedną z niewielu gier w których mapy nie ma w plikach klienta, co strasznie może obciążać czasami sieć, za którą też trzeba płacić.

Bobi 25-06-2005 19:44

Niektóre osoby mnie niszczą. Tak, według mnie tibia JEST droga. Porównujecie ją z innymi grami ale zauważcie jak te gry się od tibi różnią...
Mają lepszą grafike, klimat, muze (tibia wogóle muzy nie ma). Psychol tibia ma klimat! Nie! Nie ma! Dlaczego?
- nicki postaci są WOGÓLE nieklimatyczne (np, Śmierdziel, Pierdziel i tym podobne).
- ludzie mieszają gre z rzeczywistością (np. stoje pod depo, a koleś mówi- "Ide na papierosa." albo- "Zenek idemy jutro się nawalić?").
- podbiega do Ciebie koleś z 8 lv i mówi "Ej chcesz w*******?", "Daj coś", "Twoja matka to ku..., ci.. ".
- domki w tibi- ok mogą być ale żeby były w niej przedmioty z naszych czasów?! (np. zegarek itp.) Przecież tibia to podobno czasy mężnych rycerzy i potężnych magów -.-.
Powiecie "Codziennie składaj po 1 zł albo se czipsów itp. nie kupuj.". LOL! Czyli mamy nie kupować czipsów, napojów i innych przyjemności tylko zbierać kase na tibie? To w sumie kwestia portfela... Jak masz dużo kasy to se kupujesz i *******isz ale ja i tak bym wolał za te 90 zł~ zrobić coś innego (wiecie jaka fajna impreza może być za 90zł?). Nie zaprzeczam, że utrzymanie serwerów kosztuje ale to za serwery płacimy czy za gre? No właśnie....

Afinor 25-06-2005 19:48

Serwery...serwery powiadacie. To skoro maja tyle kasy na serwery to czemu sa lagi? Czemu wiekszosc osob, nawet o baardzo dobrych laczac ma lagi/kicki?
Klimat? Haha, zabawne, bardzo zabawne. Jak juz powiedzial Bobi - Tibia nie ma klimatu, grafiki ani muzyki. Jedynie co ciagnie do tej gry to ten ciagly wyscig: "bede najlepszy", "musze zsolowac draga". Emocjonalne pobudki - to wszystko.
Wole zebrac te 90zł i iść sie wyszalec na miasto, czy zbierac na wymarzona rzecz (jak chocby k. graficzna zeby potem moc zagrac w gry zdecydowanie lepsze).
Inne gry - tyle ze inne gry sa w wiekszosci dostosowane do stawiania serwerow.
UO - np dream masters shard i mozesz grac
L2 - allseron
Mozna tak wymieniac i wymieniac - sposob dzieki ktoremu wydasz np na oryginalna gre 100zl i mozesz sie nia cieszyc w nieskonczonosc.

Marixon 26-06-2005 11:36

PACC jest dla mnie dosyć tani...

Faktycznie nawet większość Polaków byłoby stać na PACC-a... Również i mnie, ale tata mi go nie kupi, bo on nie chce wydawać pieniędzy na coś, czego on nie chce żebym robił... ;( Ale jak sobie myślę na co on pieniądze wydaje... X( Tyle podlewania działki, czynszu za działkę, tyle podróży za granicę... Z podróżami no to O.K., bo jest fajnie, ale inne wydatki to mi się chce płakać!! ;(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:51.