Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowe światy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3843)

Rah 17-03-2004 17:37

No cóz nie ma co gadac o scrablach tylko expowac panowie :D
NIECH TYLKO MNIE TAM WPUSZCZA TO SIE ZACZNIE!!!!
DO ZOBACZENIA W NOWYM SWIECIE!!!
Titania-Blackhail-w przyszlosci Knight

Gandalf Blakc 17-03-2004 17:38

:P

Cytuj:

A co do statystyk to zapisują się (z tego co wiem) o 24.00.

Page automatically generated on: 17.03.2004 17:28:57
Copyright by CipSoft GmbH. All rights reserved.

A tu pisze ze ona sama sie beneruje jak wchodzisz . :P TO czemu to pokazuja :D zeby ludzie chyba mysleli ze to sa statystyki nabiezaco :D Odswiezane

Kesaro the Necromancer 17-03-2004 18:24

Ja to juz sam nie wiem na jakim serwie grać Secura , Isara czy na jakims nowym jak będzie można już??

kiper200 18-03-2004 10:56

a ja sie nie przeniose z mojej kochanej valori :D :D
:D

Mistrz Czarnego Miecza 18-03-2004 11:39

A ja powiem kiedy będzie dla facc (na 95% zawsze tak jest !!!) otóz dla facc będzie w sobote rano przy restarcie :D klikać ile wlezie !!! ZABIJAĆ WSZYSTKICH NA ROOKU bo inaczej nasi niewejda :D .

KrakOrk 18-03-2004 13:57

mam packa, i udalo mi sie zaalogowac na titanie.
problem jest taki ze 10 osob jest w main a 190 w rook
190 OSOB W ROOK!!!

mialem przyjemnosc walczyc o rata wraz z 7 innymi postaciami.... 5 expa bylo dzielone na 8 osob !

to samo jest na wolfach , bugach , spiderach, gdy kupilem sobie line i zdobylem 2 lvl okazalo sie ze :

np. w jaskini posion spiderow koles na mc ( chyba ma 4 pacci) poustawial skrzynki i swoje mc chary tak ze nie mozna ich ruszyc a przez co nei da sie przejsc - zablokowal respawn .... od 9 po restarcie ponad 50 osob napisalo do niegope ze jest reported , i gm juz idzie.... jakos nic sie nie stalo, dokladnie taka sama sytuacja miala miejsce na spiderach w czescie dla pacc,

pozatym, przypominajac 190 osob w rooku, co minute widzi sie 30 roznych osob....

pare osob stoi w miejscu i czeka na respawn ( np. spidery 4 min) a ze 20 osobo pokolei wchodzi i wychodzi blokujac i zerujac czas na resp blokue go tym sie juz nikt nie przejmuje.

otworzylem sobie kanal gamechat zeby poczytac co ciekawego sie dzieje. okazalo sie ze koles napisal "YAY a Wolf..omg wolf for my self" na to 3 inne osoby napisaly w8 i am in a way.... / poczekaj juz tam ide /

Omijam fakt iz jak kupowalem packa w benefits mialem napisane ze zawsze moge wejsc.... a tu co widze "to many players online try again later", mam nazzieje ze zwieksza limit czym predzej......

P.S mam 3 lvl , a jest juz koles w mian co ma 22 lvl palka ...na gamechacie napisal ze jest sam na POH, i kazdy jeden gs jest dla niego....czemu mam wrazenie ze jak ja wyjde z Rook'a on bedzie mial 30/35..... jak Facc wyjda z rooka on bedzie mial 40/45.

acha... restart serwera jest kur*ersko krutki - kolo minuty. jak dobrze wycelujesz da sie ominac resatr uzywajac funkcji ctrl+g - powaga :D
-------------------

"Hail Qoz Hacker, Hail"

Cypher 18-03-2004 15:11

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Mistrz Czarnego Miecza
A ja powiem kiedy będzie dla facc (na 95% zawsze tak jest !!!) otóz dla facc będzie w sobote rano przy restarcie :D
ALE JA NIE WYTRZYMAM DO SOBOTY!!! JUSH CHCE GRAĆ!!! :D ..........................
Tylko że jak udostępnią Titanie dla facc to jush widze 600 osób na rook ;(

shch0ta 18-03-2004 18:04

Własnie!!! Dlaczego pojawia sie napis "too many players" skoro mam pacca???? (tak na prawde wiem dlaczego ale to jest ironia :D ) mogliby rozszerzyc wreszcie limit bo 200 to chyba troche malo jak na taka mase graczy :D... Co do mnie to i tak chyba raczej nie bede gral na nowym swiecie (a jesli juz to za jakis miesiac albo cos w tym stylu - poczekam az wszystko stanieje i beda wieksze luzy na rooku i az bede mogl kupic sobie fs'a za 9k a nie latac z 20lvl'em z longswordem i scale armorem) a poza tym to mi sie chyba nie oplaca bo na Eternii mam 18lv i k-armor ; k-legs ; guardian shield ; fs'a ; steel helmet ( wiekszosc dostalem od kumpla wiez jescze bardziej nie chce mi sie opuszczac tej postaci :) ) ... Ale jak mi sie skonczy pacc a na Titanii albo na Solerze czy jakos tak :D nadal bede sie mogl zalogowac nawet w gpodzinach szczytu i bez zadnych problemow (wiem ze to prawie niemozliwe ale tak bylo (sic!) przy poczatkach Eternii) ... eh pożyjemy zobaczymy :D....

btw. Tez macie takie lagi??? na kazdym swiecie (eternia ; hiberna) ma takie lagi ze przejsc dwoch pol z rzedu nie da rady.... help plz :D

btw.2 co moge zrobic zebyzapobiec lagom??? (podpowiem ze restart kompa nie dziala) ??? help plz :)

marred 18-03-2004 19:09

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez shch0ta
Własnie!!! Dlaczego pojawia sie napis "too many players" skoro mam pacca???? (tak na prawde wiem dlaczego ale to jest ironia :D ) mogliby rozszerzyc wreszcie limit bo 200 to chyba troche malo jak na taka mase graczy :D... Co do mnie to i tak chyba raczej nie bede gral na nowym swiecie (a jesli juz to za jakis miesiac albo cos w tym stylu - poczekam az wszystko stanieje i beda wieksze luzy na rooku i az bede mogl kupic sobie fs'a za 9k a nie latac z 20lvl'em z longswordem i scale armorem) a poza tym to mi sie chyba nie oplaca bo na Eternii mam 18lv i k-armor ; k-legs ; guardian shield ; fs'a ; steel helmet ( wiekszosc dostalem od kumpla wiez jescze bardziej nie chce mi sie opuszczac tej postaci :) ) ... Ale jak mi sie skonczy pacc a na Titanii albo na Solerze czy jakos tak :D nadal bede sie mogl zalogowac nawet w gpodzinach szczytu i bez zadnych problemow (wiem ze to prawie niemozliwe ale tak bylo (sic!) przy poczatkach Eternii) ... eh pożyjemy zobaczymy :D....

btw. Tez macie takie lagi??? na kazdym swiecie (eternia ; hiberna) ma takie lagi ze przejsc dwoch pol z rzedu nie da rady.... help plz :D

btw.2 co moge zrobic zebyzapobiec lagom??? (podpowiem ze restart kompa nie dziala) ??? help plz :)
Jezeli po miechu spodziewac sie FSa za 9k, to zycze powodzenia. FSy tyle kosztuja na serwerach, ktore maja po kilka lat. Jesli myslisz, ze za miesiac bedzie mniej osob, to takze jestes w bledzie, bo beda mogly facce wchodzic i tlok bedzie okropny. Decyzje o grze na nowym swiecie trzeba podejmowac tuz po postawieniu serwera, wtedy jest latwiej wyjsc na maina.

shch0ta 18-03-2004 19:50

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez marred
Jezeli po miechu spodziewac sie FSa za 9k, to zycze powodzenia. FSy tyle kosztuja na serwerach, ktore maja po kilka lat. Jesli myslisz, ze za miesiac bedzie mniej osob, to takze jestes w bledzie, bo beda mogly facce wchodzic i tlok bedzie okropny. Decyzje o grze na nowym swiecie trzeba podejmowac tuz po postawieniu serwera, wtedy jest latwiej wyjsc na maina.
Hmmm ja tam sie na tym nie znam :D.. ale thx za podpowiedzi ... wiesz jak juz wyszeldem na maina i zaczalem ziberac kase na fs'a to on juz byl po 9k nie wiem jak to jest na nowych światach...

Ale raczej sie nie przeniose :D...

Haker 18-03-2004 20:15

Hmm

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez kiper200
a ja sie nie przeniose z mojej kochanej valori :D :D
:D
taaa Valoria rulezzzzzzzz. Myśle ze ponad 100 osób z Valorki sie przenosi (będą loozy :) )

PS. Jak ktos gra na valorii to pisac do mnie na gg. 4004446 ;)

Madi 18-03-2004 21:26

Narazie jest kiepsko, na serwer da się wejść jedynie z rana. Resp jest okropnie wolny, i co jakiś czas przyjdzie ktoś kto go zablokuje. Trzeba walczyć o karzdy punkt expa, jak znajdziesz jakiegoś trola tylko dla siebie to może ogarnąć cię euforia. Dzisiaj zaczełem grać z rana i jakoś zdobyłem 350 expa.... przez około 4 h

Atlas 18-03-2004 23:31

O ludzie ! Pomyślcie po ile tam będzie stuff... D hamm - 12k , FS -30k , k arm - 25k !!! Już to widze...

Ale ja sie nie przenosze ... Isara rulez a jak jeszcze ktoś idzie na Del'Torosów(lol)... maniana :D

Myśle że dla facc (dla mnie na razie też) było by luźniej jak by tak zrobili z 10 światów a nie 2... bo na przykład z starszych serwów lud by poszedł na nowe więc by było luźniej i szybciej by lvl skakał...

Mistrz Czarnego Miecza 18-03-2004 23:48

A więc podam kilka rad gdy serwer będzie dla FACC:
-NIE EXUPUJ NA RATACH !!! ID ZA MIASTO !!!
-Graj bez przerwy...da sie przejść w ten sam dzień na maina tak jak ja na Valorii kiedyś gdy włączyli dla facc !
-Nie musisz ciągle staći kupować w jednym miejscu, chodź i Yellsuj
-Nie expuj z kumplami !!! każdy niech sam se radzi
- odwiedzaj Reswapny trolli, często sie pojawiają a inni myślą że ktoś tam jest i niesprawdzają (udało mi sie z 5 razy na Valori trafić na full resp. trolli :O)
-Na mainie expuj jak najszybciej, potem skille itp...
-Niebaw sie na rooku w grzecznego człowieka !! bij wszystko co chodzi (chyba że niemasz szans :P )
-Idź szybko po fooda żeby sprzedać i kupić se tarcze... wtedy masz łatwiejszy start.
-Jeśli chcesz używać miecza to w jaskini ratów (pod miastem niedaleko rzeczki podziemnej) jest taka dziura gdzie jest skrzynka a wniej Rapier !!!
-Niebiegaj tam i spowrotem (np. sprzedając jakiś złom), Kase na mainie będziesz zbierać !
-Uważaj żeby cie niezablokowali na silniejszych potworkach !!!
-nie bądź afk w niebespiecznych miejscach (chodzi miejsca poza miastem)
-Zabierz sie odrazu do bear room sprawdzić czy jest otwarty (potrzebny 2 lvl)
-weź wypełnij questa i zdobądź szybko brass helmeta :P (2 lvl is needed)
-jak idziesz do jakiegoś expowiska a idzie ktoś zatobą i mówi "wait" lub "stop" to niezatrzymuj sie, on chce cie wyprzedzić :P

To chyba wszystko najważniejsze :) .

Rah 19-03-2004 16:05

no tak podobno teraz jest wielki tłok a co bedzie jak wejda facc i zwieksza limit do 400sic!!!!!!!!!!!!!!!!

Pfk@ 19-03-2004 17:04

dzis o 16-30 na valorii bylem jedynym graczem stojacym w dp i okolicach (lol) a na trade goscie gadali co sie dzieje (Valoria 193 players online) to mi lezy

Digzy 21-03-2004 00:00

Akurat wczoraj skonczyl mi sie pacc i czekam az wpuszcza facc na Titanie, ale narazie mam 2 lvl po jakiejs pol godzinie gry... Szczury dla pacc zajete na amx, o wiele lepiej ma sie sprawa ze szczurami dla faccow i tam jakos da sie zrobic 2 lvl... Co do sprzetu to kupilem Carlin Sworda za 11 gp :) Dzieki dla goscia co mi sprzedal :)

Rah 21-03-2004 11:58

tak sie zastanwiam jaka taktyke obrac na nowym swiecie jak juz bede na mainie.czy jechac na lvl a potem zajac sie treningiem czy na odwrot???
Jak sadzicie??Pytanie to kieruje do bardziej doswiadczonych graczy

Mistrz Czarnego Miecza 21-03-2004 18:52

Ja robie sorcka więc ćwicze mlvl expując na trollach :) (do 15 lvl) . Potem nuuuuuuudne ćwiczenie i robienie runków :P a gdy będe mieć już 25 mlvl to bedzie git i można wymiatać ;) . (raty se pozabijam ....kase potrzebuje :D ).

Finuko 21-03-2004 20:12

Ja sie nie ruszam ze stare dobrej Isary!!Moze expowiska spustoszeja :D:tongue:

Madi 21-03-2004 21:56

No wkońcu dzisiaj nabiłem 2k expa, jeszcze troche i wyjde na maina. Ale ten rook - tragedia.
Filkantar - Niedługo palek ;)

Lord Menorius 22-03-2004 15:36

Solera - gildie :P ?

Czesc :D jestem nowy na solerze czy moze ktos ma chec zalozyc jakas gildie :P ? Jesli tak pisac na GG 3232883 :))))

rex 22-03-2004 16:35

Nie ma co ja na bank sie przenosze z valorii na titanie, bo tam na valorii zostałem zabity przez frozenna (ci z valorii wiedza o kogo chodzi) bo wziął mnie za pk, no i w przypływie złośći dałem delete na postać. Jak ktoś bedzie wiedział dokładnie kiedy bedzie dla facc serv to piszcie szybko.

Co do nazwy serva, to bardziej Titania skojarzyła mi sie z tytanami a nie titanikiem. Dlatego właśnie bede tam grać , prawdopodobnie bede pallem.

Uważam też, że najłatwiej grać palem na nowym servie, bo bron to tylko speary luk i kusza dostepne dla lowlvli, knighty maja gorzej, bo fsa się długo niedoczekają (ci wysocy a niskolvlowi na tradzie to mogą zapomnieć :) )

zuczek 22-03-2004 18:19

Dobrze że są może zwoli się troche miejsca na Eterni :))

Rah 22-03-2004 21:31

jak na moje to w sobote zwieksza limit do 400 i wtedy moze juz facc wpuszczą :D
jak tak bedzie o caly łikend z głowy :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:33.