Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Zdjęcia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=24)
-   -   Trening DOSKONAŁY na non pvp.. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=39655)

Zapper 26-06-2005 17:00

Jezeli mam skille 74/73 i trenuje sposobem na slimach, zabijam klona knifem na full defie to ile bede trenował na 80/80? bo ja nie umiem tego obliczać :P

Venderer 26-06-2005 17:03

@Gari...... Posłuchaj Norrina i nie zachowuj się jak n00b

@wszyscy co mówili i sliamch :P(sorki że tak ale dużo tych nicków:P)
THX WIELKIE!! Jeszcze troche poskilluje na dvarafch a potem poszukam tych slimów :D...

Vitihud 26-06-2005 17:03

Ja jak miałem knajta (na non pvp) treniłem z ghulami na ghoostlandzie...Wystarczy namówić kogoś kto pomoże przy lurowaniu ;) Ty ropniesz ghula , a ghoul cie atakuje, idziesz w jakieś miejsce, gdzie nie ma ludzi i sobie trenisz ;)

Tasiorstrasz 26-06-2005 17:10

Jedyną wadą są n00by , przez którcy h na non-pvp spokojnie nie potrenisz...
<wybjianie dwarfów/slimów z którymi trenujemy>

Wojtas 26-06-2005 17:44

Hah niezle: P
jak ja trenilem to sam na geo i byly 2 wielkie minusy...
strata duzej ilosci uhow, nie spalanie many:/ (geo wysysa mane)

Misio_bobo 26-06-2005 17:56

Sir cfany jestes bo ma juz skile dobre wiec musiales to ujawnic.... n/c. Juz sie loguje i ide zobaczyc tam czy jest juz kolejka ktora czeka na kolejny resp geo . Grrr

Sir Saneris 26-06-2005 18:21

Gari.. właśnie to tylko gra a sam zacząłeś z pretensjami.. to co innego? Dokładnie.. ale jak kto się zachowuje w grze.. można wywnioskować jak się zachowuje w RL.. Peace

Fasolka 26-06-2005 18:50

Można właczyć bota i całą noc trenić nice

Kacziv 26-06-2005 20:28

W sumie kolejną wadą tego sposobu trenowania jest posiadanie kolegi, który summonuje Monka i będzie gotowy siedzieć tam z nami cały dzień. Lecz gdy mamy swojego to nie ma problemu.

Mozobun on Secura!!! 26-06-2005 20:33

1 wielki debilizm.....

geo zabije monka spokojnie jak chce i kiedy chce.....(mi go zabil w 40 sekund)

""No Comment""

Gogo 26-06-2005 20:34

to dobre

faktycznie dobry sposub
ale jednak trzeba juz miec jakis lvl zeby tak skilic na 8 np to nie wiem jak ty dojdziesz do tego geo i jak zrobisz tego monka

hahahaha

Sir Emilio 26-06-2005 21:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mozobun on Secura!!!
1 wielki debilizm.....

geo zabije monka spokojnie jak chce i kiedy chce.....(mi go zabil w 40 sekund)

""No Comment""

buaha czlowieku rozwaliles mnie!
monk ma duuuzyy def i leczy sie szybko (szczególnie kiedy obrywa potrafi kombo leczenia robic)
wiec ty tu nie ******* ze ci monka w 40 sec zabil bo to nie mozliwe X(

ro0t 26-06-2005 21:18

Jak już kiedyś skomentowałem trening DOSKONAŁY!. Nic gratz pomysłu :) szkoda że wczesniej wastowałem uhy.

Draconis Dragontooth 26-06-2005 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gal'Anonim
Można chyba Monka zastawić parcelami.Wtedy Sorc może sobie gdzieś iśc a Monk zostaje z nami :)

monk parcele przesunie ;)

Knight Lukasz 26-06-2005 21:45

dobre to ;)

HAIL HARMONIA :D

Sir Saneris 26-06-2005 21:47

Temu co zabil monka w 40 sekund.. to nie jest debilizm.. trzeba miec wprawy troche zeby dobrze ich ustawic.. mi jakos jeden monk starczyl na 4 godziny.. i nie dlatego ze mi pozniej zginal tylko dlatego ze juz mi sie nie chcialo trenic.. kilka osob juz sprawdzilo metode i jest ok.. sprobuj drugi raz.. nie moge nic za to ze Ty nie umiesz grac summonami.. a z poziomu wypowiedzi zastanawiam sie czy wogole potrafisz grac wlasnym charem.

Co do sposobu.. skorzysta kto chce, umie.. i bedzie zadowolony :).

By$iu 26-06-2005 21:52

Może pomysl i dobry, ale dla niskich lv trening na potwrkach jest lepszy. Zakladajac, ze 8 lv na trolach i dwarfach zrobi skile 60/60 to w miedzy czasie wbije 3-5 lv. Znow wyzszy lv palek, spokojnie moze wziasc wlucznie w lape i isc np. do dyclo i pod expi i potreni. Rycerz o skilach 90/90+ bierze sword, lub tak jak ja machete i idzie trenic na cyklopach, srednio na 3-4h idzie mi 1 uh, czasem nawet przez caly dzien 0, jesli tylko żarcia wezme tyle by starczylo :)
Moze lurowanie 2 cyklopow na 0.5-1h jest uciazliwe( lecz malo), ale znalezienie sorca, druida by summonowal monka na trening bedzie trudniejsze, a takiego, ktory zrobi to za darmo i bedzie stal caly dzien graniczy z cudem.

Xaziz 26-06-2005 22:19

Dobre

Nizle GZ Saneris!! fajny pomysl :P

HARMONIA ROX

Sir Saneris 26-06-2005 22:46

Masz racje Bysiu ale to sposob ze nie trzeba latac za potworkami.. co dla palka z wyzszym lvlem i distem.. taki mino pada po 2 sekundach :P. Ja mam kumpla co mi postawi sorka i na caly dzionek.. mozna sie jakos dogadac.. Ty mu poblokujesz pozniej czy pojdziecie razem na hunt itp..

By$iu 27-06-2005 07:33

Ale kto palkowi kaze na minoskach Saneris, to dla rycka o skilach ~60.60.
Palki od 55-60 dista spokojnie moga isc na cyce, guardy, lidery i fe w cyclo.

Xan Arcanist 27-06-2005 09:13

Całkiem niezły pomysł na non pvp

ro0t 27-06-2005 09:18

Bysiu, Bysiu :) Chodź sobie na cyclo paladynem to zobaczysz że jest to niewydajne trenowanie. Train to train, exp to exp. Więc lepiej chyba miec druida/sorca - ewt. nawet mu zapłacić i rzucać spearami bez przerwy.

gari 27-06-2005 11:02

Po pierwsze:
Ja nie panikuję i nie jestem chamski, ale po prostu bronie swojego interesu.

Po drugie:
Pomysł, pomysłem - ale nie Sir'a, tylko od dawien, dawna znany - to nie jest wynalazek Sir'a. On to ujawnił, kiedy mu już nie było to praktycznie potrzebne - nie myśląc o tych, dla których dyskrecja o tym pomyśle, była jeszcze potrzebna.

Po trzecie:
Mam nadzieję, że kolejek nie będzie. Znam to miejsce, wiem, gdzie to jest. Oby znowu nikt się głupio nie wygadał.

Sir Saneris 27-06-2005 11:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez By$iu
Ale kto palkowi kaze na minoskach Saneris, to dla rycka o skilach ~60.60.
Palki od 55-60 dista spokojnie moga isc na cyce, guardy, lidery i fe w cyclo.

Ten post jest o treningu... trening na liderach? Fe? Zrob palka i daj znac jak Ci idzie trening na nich ^^.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gari
Pomysł, pomysłem - ale nie Sir'a, tylko od dawien, dawna znany - to nie jest wynalazek Sir'a. On to ujawnił, kiedy mu już nie było to praktycznie potrzebne - nie myśląc o tych, dla których dyskrecja o tym pomyśle, była jeszcze potrzebna.

Wyobraź sobie ze ja niedawno to dopiero odkrylem i podzielilem sie tym z innymi.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gari
(...) ale po prostu bronie swojego interesu.

Właśnie.. to jedyne na czym Ci zależy

Norrin 27-06-2005 11:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gari
Po pierwsze:
Ja nie panikuję i nie jestem chamski, ale po prostu bronie swojego interesu.

To znaczy co jest Twoim interesem tutaj? Oznacza on może: MINE!!!! ?

Cytuj:

Po drugie:

Może i nie jego, ale co Ci do tego? Twój?
Szukasz dyskrecji zadzwoń na telefon zaufania.
Nie bądź egoistą, jak sama nazwa wskazuje Multiplayer jest grą masową, chyba zapominasz cały czas, że nie jesteś sam w tej pisakownicy.

Cytuj:

Po trzecie:
Mam nadzieję, że kolejek nie będzie. Znam to miejsce, wiem, gdzie to jest. Oby znowu nikt się głupio nie wygadał.

Ja powiem wszystkim gdzie to jest celowo, żeby zrobić Ci na złość. Bo powtarzam po raz następny miejsce nie jest TWOJE. Znów mi się coś przypomniało, dzieciaczki często tak się przemądrzają... "a mój tata budował to podwórko, idź sobie, MOJE!!!!!!!!!"

Edit: Z tego wszystkiego zapomniałem o temacie posta ;)
Trening fajny, miejsce fajne, ide wypróbować ;)

Piotrek~ 27-06-2005 12:06

Ale biedaczki macie problem.......
Ktoś treni tam,a ktoś inny idzie do mt sternum na geo (nie będe dawać ss'ków, bo to będzie za latwe)
Zawsze można znaleźć trzeci, piąty, dziesiąty resp geo z możliwością treningu ... to nie jest gra, gdzie wszystko masz gotowe, trzeba troszkę poszukać, poodkrywać nieznane.

gari 27-06-2005 13:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Norrin
Może i nie jego, ale co Ci do tego? Twój?
Szukasz dyskrecji zadzwoń na telefon zaufania.
Nie bądź egoistą, jak sama nazwa wskazuje Multiplayer jest grą masową, chyba zapominasz cały czas, że nie jesteś sam w tej pisakownicy.

Ja powiem wszystkim gdzie to jest celowo, żeby zrobić Ci na złość. Bo powtarzam po raz następny miejsce nie jest TWOJE. Znów mi się coś przypomniało, dzieciaczki często tak się przemądrzają... "a mój tata budował to podwórko, idź sobie, MOJE!!!!!!!!!"

Masz problemy z piaskownicą, że tak ciągle o niej opowiadasz? A może miałeś porblemy w dzieciństwie? Jeśli tak, to zapraszam do psychologa, a nie nam sie tu na forum wyżalasz, co to ty nie miałeś z piaskownicą, jak byłeś mały :/.
Cytuj:

Ja powiem wszystkim gdzie to jest celowo, żeby zrobić Ci na złość.

No popatrz - a jednak nie powiedziałeś. Pewnie sam nie wiesz, albo również (tak jak ja) nie chcesz, aby inni wiedzieli o tym miejscu, tylko zarywasz na forum ostro, jaki ty to jesteś dobry, słowem "Matka Teresa" - innym w treningu pomagać będzie...

@Sir:
Weź ty mnie nie rozśmieszaj <very_funny_nice_lol>.

Norrin 27-06-2005 14:06

Cytuj:

Masz problemy z piaskownicą, że tak ciągle o niej opowiadasz? A może miałeś porblemy w dzieciństwie? Jeśli tak, to zapraszam do psychologa, a nie nam sie tu na forum wyżalasz, co to ty nie miałeś z piaskownicą, jak byłeś mały :/.

Troszke nie rozumiesz co się do Ciebie mówi, wróc do paru postów wcześniej to załapiesz.

Cytuj:

No popatrz - a jednak nie powiedziałeś.

A skąd jesteś tego taki pewnien? Coś ograniczony jesteś chłopie.

Cytuj:

Pewnie sam nie wiesz, albo również (tak jak ja) nie chcesz, aby inni wiedzieli o tym miejscu, tylko zarywasz na forum ostro, jaki ty to jesteś dobry, słowem "Matka Teresa" - innym w treningu pomagać będzie...

To, że Tobie nikt nie pomagał nie znaczy, że nikt nikomu pomagać nie może. I prawidłowo, że został podany taki sposób na trening bo zaoszczędzi to masę cennego czasu dla niektórych ludzi. jak znajdę czas to zrobię filmik do tego miejsca, żeby każdy mógł przyjsc i Cie stamtąd wyrzucić.
A ja osobiście mam w tyłku czy ktoś o tym wie czy nie. Co mnie to obchodzi. Powtarzam Ci po raz ostatni, że to nie jest TWOJE miejsce i nie grasz w Tibie SAM egoisto. Reszta ma też pewnie daleko w tyłku, że Ty tam sobie siedzisz, ja się dzielę swoją wiedzą, i mam w nosie takich ludzi jak Ty i ich egoizm.
A teraz idź popłacz, że dużo ludzi będzie trenować w tym miejscu.

Sir Saneris 27-06-2005 14:21

Właśnie egoizm i samolubstwo.. nic dodać nic ująć. Dla mnie to nie jest śmieszne.. chociaz Ciebie to moze bawi..

Rzewnis 27-06-2005 14:35

@topic Trening swietny, prawie jak dla knitha z ghoulem na pvp. Proponuje dac to jako poradnik, bo sama metoda dobra (mozliwosc wykorzystania na kilku kreaturach, dla roznych profesji i w roznych miejscach).

Proponuje takze zamknac ten topic, gdyz wszyscy sie zgodzili, ze metoda jest git, a ta klutnia o piaskownicach, kubelkach i grabkach do nieczego nie prowadzi B)

Barbon Avec 27-06-2005 14:59

Mam prosbe mozesz zrobic filmik tego "traina"? za***iscie to wyglada ale mam 1 problem nei wiem gdzi e jest pojedynczy resp i jak do niego dojsc?

Lord Dreathan 27-06-2005 15:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Saneris
Słucham Waszych opinii..

No więc wg. mnie nowatorski pomysł godny zarazem podziwu jak i uwagi ;)

Krakowiaczek jeden 27-06-2005 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Barbon Avec
Mam prosbe mozesz zrobic filmik tego "traina"? za***iscie to wyglada ale mam 1 problem nei wiem gdzi e jest pojedynczy resp i jak do niego dojsc?

do tamtego miejsca nie mozna podac drogi poniewarz jest tam quest, jest jeszcze 1 miejsce z geo wmiare dobre ale tam tez quest -.- chodzi mi o trojkatna wieze niestety drogi nie mozna opisac powodzenia w szukaniu drogi ^^

gari 27-06-2005 16:42

Cytuj:

A skąd jesteś tego taki pewnien? Coś ograniczony jesteś chłopie.

Ograniczony to ty sam jesteś, bo jak widać, rację miałem mówiąc, że sam nie wiesz, gdzie to jest. Sam się do tego przyznałeś.
Cytuj:

To, że Tobie nikt nie pomagał nie znaczy, że nikt nikomu pomagać nie może. I prawidłowo, że został podany taki sposób na trening bo zaoszczędzi to masę cennego czasu dla niektórych ludzi. jak znajdę czas to zrobię filmik do tego miejsca, żeby każdy mógł przyjsc i Cie stamtąd wyrzucić.
A ja osobiście mam w tyłku czy ktoś o tym wie czy nie. Co mnie to obchodzi. Powtarzam Ci po raz ostatni, że to nie jest TWOJE miejsce i nie grasz w Tibie SAM egoisto. Reszta ma też pewnie daleko w tyłku, że Ty tam sobie siedzisz, ja się dzielę swoją wiedzą, i mam w nosie takich ludzi jak Ty i ich egoizm.
A teraz idź popłacz, że dużo ludzi będzie trenować w tym miejscu.

Może ja to inaczej ujmę. Wyobraź sobie, że masz świetny sposób na to, aby w krótkim czasie wytrenować sobie świetne skille. Nikt nie przychodzi w to miejsce i nie korzysta z tego sposobu, co ty, bo mało, bardzo mało kto o nim wie. Jednak ktoś na forum, ujawnia ten sposób i na głowę i w miejsce, gdzie trenujesz i wykorzystujesz swoją wiedzę, zwala ci się kolejka ludzi, którzy próbują cię na siłe wykurzyć z ów miejsca i jak ostatnie nooby wybijają ci potworki, abyś się wyniósł z tego miejsca. Jaka jest twoja reakcja? Skaczesz z radości i oznajmiasz, że jesteś bardzo zadowolony z tego, że inni już także wiedzą i że się im pomogło? Nie sądzę... Może taki przykład wytłumaczy wam moją reakcję i frustrację tą sytuacją. Nie jest to chamstwo i egoizm, tylko swego rodzaju bunt. Zrozumcie mnie choć trochę - tak po ludzku...

Barbon Avec 27-06-2005 16:59

Ale ja chce zobaczyc droge a nie questa :) Wystarczy jak dojdziesz do dziury ew. ropnie geomancera i poterenisz. Ni eobchodiz mnie quest :)

gari 27-06-2005 17:12

No właśnie o to mi chodzi, co widać post wyżej. Mam nadzieję, że ten gość nie jest z Harmonii. Serio, z chęcią bym pokazał drogę, ale mi TibiCam filmów nie zapisuje do pliku.

Grim 27-06-2005 17:41

Gratz opracowania.

Ale ja i tak preferuje krasnoludy (zwykłe), rotwormy...

Sir Saneris 27-06-2005 19:07

Wiesz.. ja tez tam nadal trenie.. i raz.. nie zauwazylem zadnej kolejki.. a dwa.. jakos to ze ja nadal tam trenie nie przeszkadzalo mi podzielic sie z innymi wiedza.. Ty preferujesz gre solo wszystko dla siebie.. a dla mnie to multiplayer i przede wszystkim rozrywka dla mnie i innych ludzi..

Czistan 27-06-2005 19:15

Super trening dla palka ;)

gari 27-06-2005 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Saneris
Wiesz.. ja tez tam nadal trenie.. i raz.. nie zauwazylem zadnej kolejki.. a dwa.. jakos to ze ja nadal tam trenie nie przeszkadzalo mi podzielic sie z innymi wiedza.. Ty preferujesz gre solo wszystko dla siebie.. a dla mnie to multiplayer i przede wszystkim rozrywka dla mnie i innych ludzi..

OMG! Już nie przynudzaj! Jakbym preferował gre solo, to bym sobie sypał w OTS na własnym twardzielu albo w IGI Project/GTA. Lubię grę z ludźmi i dlatego gram w Tibię, więc skończ już te swoje dyrdymały i pierdzielenie za przeproszeniem o grze solo i tych sprawach...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:51.