Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Piewszy raz na rooku... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4057)

picek 25-05-2004 13:07

Jestem nowym tutaj uzytkownikiem,jak ja miałem pierwszą postać to nieodrużniałem dzióry na dół od dzióry do góry:blazen: ale to juz przeszłość miałem takrze problemy z wejściem po drabince i przez to padłem chyba z 3 razy :P Pozdrowionka

Cadonis 25-05-2004 13:23

Ja chciałem sprzedać ludziom pochodnię :D:D:D:D:D

Wojownik 25-05-2004 13:24

Ja bałem sie kazdego wyzszego Lvl bo myslalem ze mnie zabija. Kiedyś spojrzalem na cap(udzwig) patrze a tam 365 no to ja uradowany do sklepu i przez kilka minut chce cos kupic myslalem ze to ilosc kasy ale sie niektorzy wkurzyli ze kolejke robilem.

Krodarr 22-06-2004 20:07

Cytuj:

Czy może mi ktoś powiedzieć co to jest "mlvl" ?
mlvl to jest magic level mozna go zdobyc jedynie na mainie a zdobywa sie go poprzez spalanie many przy uzywaniu czarow

mizorda 22-06-2004 20:38

Ja nie umialem wchodzic po drabinie .Mowilem do NPC welcowe i prubowalem od lily kupic studded armor.

Piotress 06-07-2007 18:23

:p

ja na poczatku tez nieumialem schodzidz po drabinie i napoczoatku myslalem ze cluby i jackety mozna sprzedac wiec zbieralem a inni sie zemnie smieli ze ja to zbiram

Yrlik 07-07-2007 02:37

Ja jak pierwszy raz gralem to chcialem jacked sprzedac 8 jablek :PP

Morther 07-07-2007 02:51

ja prubowalem sie wylogowac jak mialem pz i muslalem ze mozna sie wylogowac jak cie potwory leja

LomilThol 07-07-2007 10:19

Ja nie umialem chodzić po drabinie jak wszyscy :D
Jak byłem pierwszy raz na szczurach to sie wkurzyłem i biore logut ale nie mogłem więc nacisnąłem krzyżyk :P

Derius 07-07-2007 11:04

Ja raz dalem koelsowi 100 gp i chain armora za doubleta bo fajnie wyglondalo xDD

Maniew 07-07-2007 12:25

Ja odziw niemiałem problemu z drabinkami.....

Ale walnołem gafe jak nikt:

Myślałem że NPC to zwikli ludzie grający w Tibie.... I sie ciągle denerwowałem dlaczego mi nie odpowiadają... :D
Wszyscy koło sklepu sie śmiali jak podchodziłem do npc i mówiłem:
-Czesc, masz coś na sprzedasz? np: jakąś zbroje......

Ale tera mam juz 5 postaci po 30 levele.... Aktualnie gram paladynem :D :lucznik:

Ujo 09-07-2007 14:00

ja kupiłem antidote rune i myślałem że ona bije potwora i ją urzyłem na snake i sie dziwiłem że nic mu nie zrobiła

cbo666 09-07-2007 19:46

nie umialem wlazic po drabinie
twierdzilem ze pacc outfity sa dla facca ale musisz byc kims tam zeby miec dany~
trzymalem bp w rece a bron w miejscu na strzaly/bolty:cup:

Realfun 13-07-2007 22:04

Ach te chodzenie....

Myslalem ze jak bede naciskal myszka na podloge to szybciej mi bedzie char chodzic...

dartra111 13-07-2007 22:22

A ja myślałem że czarowanie i granie druidem/sorcerem było strasznie dziwne i trzebabyło znac języka eng. ale jak zobaczyłem moim pierwszym knightem jak kolega sorcerer rzuca czary to się zdziwiłem xD

@down: ale mówię że na roku o tym nie wiedziałem.

darushu 13-07-2007 22:40

@up
Pomyliles temat...

kuva5 13-07-2007 23:18

Nie umiałem włazić po drabinie myślałem ze trzeba mieć line żeby wyjść po drabinie.uciekałem od deera.jak zobaczyłem studded cluba to wpadłem w szał że znalazłem takiego rarka.jak mialem coat to sie tak podniecałem a jak zobaczyłem chain armor to myślałem ze to jakies guwno, takie to były czasy. troszke śmieszne ale prawdziwe xD ^.-

Marcin24 13-07-2007 23:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez darushu (Post 1548127)
@up
Pomyliles temat...

A ty SPAMujesz.
@topic
Ja na początku umiałem,to i owo... ale wchodzenie po drabinkach to był jakiś koszmar! A jak kolega zrobił sobie postać na innym świecie (też był wtedy newbie) to się dziwił, że mnie nie może ze mną pogadać.

Xetrix 13-07-2007 23:32

hehe

ja tez nic kiedyś niepotrafilem i bylem wielkim n00bem jak na maina poszłem siedzialem w depo na gle gość rozdawał itemy za darmo mi zucił bohy ja zobaczyłem ze ma 0 obrony to wyzuciłem puzniej jak sie dowiedziałem ile to jest warte to chchało mi sie płakać :P teraz sie z tego śmieje i staram sie pomogac i "uswiadamiać" początkujących graczy

Freyu 14-07-2007 00:00

@up
Totalnie o0 bohy wyzucic xD naprawde mozna sie zalamac.
@topic
Tez mialem problem z drabina XD nie klikalem na kratke na ktorej stoi tylko na to gdzie sie konczy ;D i wmawialem sobie ze to jakis lag xDDD
Inna sytylacja:
Dawalem follow na ludzi i myslalem ze to jest party hehe.
itp. numery ;P
Fajnie jest do tego wracac...

Scobel 14-07-2007 00:35

Hmm w sumie to tak dawno temu bylo ze hohoho, niech no pomysle ... Stwierdzilem po pierwszych 3 minutach ze jest TU(w tibi ofc)tak ciemno(wbilem na rooku do podziemi)ze az wywalilem tibie z kompa, po kilku miesiacach w caffe koles pokazal mi co to Torch i podstawowe funkcje tibi, wiec jak juz to ogarniac zaczelem to jesli mozna to tak ujac powrocilem do tibi :) ...

Flaorath 14-07-2007 01:54

Pierwszy raz na Rooku nie umiałem ani wchodzić po drabinie, ani używać pochodni. Pórbowałem sprzedać każdego śmiecia za astronomiczną kwotę ;) (np. ser za 50gp) a jak zdobyłem spodnie, buty, armor i helmet (oczywiście wszystko leather :D) i zarobiłem 100gp to wydawało mi się że mam super itemki i wogole :D.. ehh stare, dobre czasy... :D

Encounter 15-07-2007 20:10

no to co ja odwalaŁEM xD

ja miałem sworda ktorego znalazlem na ziemi pod zabitym orkiem
i myslalem ze to f sword po uzyciu
i polazłem do wioski krzycząc sell FIRE SWORD 230 GP MSG ME PLXPLX!!
w końcu podchodzi do mnie koleś na 17 lvl i powiedział buy fire sword
ja mu pokazalem tego sworda i mowi mi
to jest zwykly sword!!
ja mu wtedy powiedziałem
to jest f sword tylko ze sie wypalił ... :D:D

matti92 15-07-2007 20:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Monoskar (Post 43696)
Cze, dopiszę się w tym wątku bo już nie chcęzaśmiecać forum pytaniami na jedną odpowiedź. Czy może mi ktoś powiedzieć co to jest "mlvl" ? Np:

Dymmek
lvl 12, prawie 13

mlvl 2 <- ?

mlev = magic level
to poziom twojej magii. Im wiecej wklepiesz zaklęć, tym wyższy mlev, tym twoje zaklęcia dają lepszy efekt. aby go trenic musisz oczywiscie wbic 8 level i wyjsc z rooka.

Gregsix 16-07-2007 19:11

nie mogłem wyjsc z ratow, nie umialem wyjsc poprzez drabine, zabijalem deery, kroliki itp, myslalem ze z rooka wychodzi sie mostem na pacc area :P

Ters 16-07-2007 19:37

hehe niezly ubaw

Ja zbierałem blueberries i myślałem że to ma jakąś szczególną wartość
a na mieście wszyscy "...50GP....", "...15GP..." to pomyślałem że GP=Blueberries haha:p

onip 18-07-2007 03:12

napisze może tak:fajne akcje z rooka moje i kumpla
-problem z drabiną
-nie wiedzialem jak trade zrobic bo mialem wlączone tcc
-qumpel usłyszał pytanie "czy można chodzic klawiaturą" to sie zalamal i przez tydzien nie gral w tibie
-dostalem hunta na rooku na swecie non-pvp
-nie wiedzialem jak przesuwac potwory i ludzi
-jak coś se przypomne to dopisze

rosolzkory 18-07-2007 09:40

To było za tibi 7.6 Mój kolega który był roocksteyerem(chyba źle napisałem) gdy kończył grać dał mi magic light wand bo wylotował kiedys z Apprentice Sheng (miałem w tedy 2 lvl był to mój 1 char) położyłem go w Akademii i jakiś gość powiedział, że jak dam ctr+q to będę miał takie 2 staną za mną ja dałem i wand poszedł się paść;(:D

Besidillon 18-07-2007 09:49

Witam
Najgłupsza rzecz... Ja na przykład kupiłem Leather Legs za 35 gp ( w sklepie kosztują 15 gp), zabijałem owce i sie denerwowałem, że mi level nie rośnie no i takie tam jeszcze głupoty.....:p

Kiepa 19-07-2007 19:11

Ja pierszy raz na rooku nieumiałem podnieść niczego :< i biłem z fista bo nieumiałem nic podnieść baga niemiałem jak wyskoczył mi troll to myślalem ze zędleje ;D

ulwi aladim 19-07-2007 23:02

ja na poczontku nie umialem otwierac drzwi, wchodzic po drabinie nie wiedzialem jak zbierac kase w dodatku nie zauwazylem ze jestem babom xDDDDDD

Heh kazdy newbie nie jest "idealny"

Xanthil 20-07-2007 13:47

Jak pierwszy raz gralem to zbieralem te nic nie warte książki z biblioteki u Seymoura i nie umialem wejść po drabinie

-Kamil'ek- 20-07-2007 21:16

To co ja robiłem, gdy byłem po raz pierwszy na Rooku.. jest chyba szczytem wszystkiego.

a) Nie umiałem posługiwać sie liną ani wchodzić po drabinie.

b) Nie wiedziałem jak `ubierać na siebie` części eq..

c) Kiedy już nabyłem, jakże niezbędną wiedzę na temat ubierania eq myślałem, że eq sie niszczy, po pewnym czasie.. Więc w mym bagu znajdowały się rzeczy takie jak (oczywiście wyżebrane xD): zapasowa Sabre, zapasowy Jacket, zapasowe leather legs, zapasowe buty..

d ) Chyba nikt z nas nie wiedział co to trade.. Ja także xD.. wiązały się z tym liczne kradzieże na stołach :<

BTW.. To chyba jedyny temat w którym ludzie śmieją się sami z siebie ; o ?

-Kamil'ek-

Agrael 20-07-2007 21:41

Hihi

Mi jak kasa wypadała z szczurów to nie zbierałem, bo myślałem, że to szczurze flaki :D:D:D

zoliax 21-07-2007 00:02

Ja... swoich początków za bardzo nie pamiętam... Nie potrafiłem wchodzić po drabinie(a raczej klikałem na drabinę, a nie na pole, na którym ona stała)... Poszedłem za jakąś ekipą na Mino Hell, kliknąłem na skrzynię i pomyślałem: "Haha, co za leszcz taki dobry miecz tu zostawił?!". ;) Miałem też problemy z komunikacją z NPCami: "Bay sword" itp. ;]

Stare, dobre czasy...

los997 21-07-2007 20:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kafil (Post 1560669)
I na chuj Klamiesz?
MLW bylo dostepne od update 7.7

Dobrze mu powiedziałeś.Nie rozumiem co z tego ma że okłamuje nas...
Ja tam dobrze pamiętam pierwszą postać.Nie umiałem wchodzić po drabinkach.Nie nosiłem eq i expiłem na snakach z trudem na wolfach.Pamiętam jak sie zastanawiałem po co Tibia zrobiła Trolla skoro nikt go nie zabije...^^ potem mnie hakneli na 13 lvl ;) byłem palladynem i waliłem z macy ;P

Vesh 21-07-2007 21:08

Hmm..
więc tak :P
Najpierw tydzień zmarnowałem na przeszukiwanie rooka w poszukiwaniu potworów :P gdy już je odnalazłem, to było tak ciemno, że ustawiłem na monitorze jasność na maxa, żeby coś widziec :P oczywiście nie umiałem wejść po drabinie itp
Również dziwiło mnie to, dlaczego nie mam takich outfitów jak większośc miasta (dopiero na 20lvlu zorientowałem się, że jestem babą :P). W ogóle nie miałem pojęcia, ze istnieje coś takiego jak PROFESJE :P
Za dużo by wymieniać :P

Szybki'lols 21-07-2007 21:11

Fajny temat można się z siebie pośmiać ^^

-Gdy miałem 1 lvl nie wiedziałem jak zabić rabbita:D or rata jak sie chodzi co to eq i takie tam... wiem jedno gdy grałem w tibie 7.4 wszedłem na górkę na roku i nagle nie wiem czy to NPC czy monsters wyglądał jak wrl teraz te same kolory:)
wchodzę i tu nagle jeb koło mnie 15 ratów tak jak by je stworzył.

Koniec lektury-

OrsonKastrator 21-07-2007 22:19

ja kiedyś chodziłem po podziemiach rooka(tych dla 1lvl z ratami) i się pytam qmpla skąd on ma takie przedmioty ?on mi powiedział, że trzeba mieć złoto i kupić w sklepie
a ja do niego skad wziąśc to "złoto".

Dopiero po jakiś 30 minutach przyszedł do mnie na chate(mieszkamy na tym samym osiedlu)|i pokazał mi że potwory się da otwierać:D:D:D

Uther92 22-07-2007 09:32

Przez miesiąc lałem owce i sie dziwiłem, czemu expa nie dostaje.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:11.