Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Cluby czy Swordy dla Sorca? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41586)

Vercenti 06-09-2005 23:13

Według mne najlepsze dla sorca są Cluby ponieważ nie są zbyt drobie a maja dobry atak i obrone np. Dragon Hammer można też trenować swordy jak kto woli ale swordsy są o WwwwWwwiele droższe

Budaw 07-09-2005 10:04

Moim zdaniem postac magiczna powinna zaopatrzyc sie w SSa:
Po 1. Lekki (17.0 oz.)
Po 2. Tani (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=28837)
Po 3. Duży Atk (Atk: 36)
Moim zdaniem postac magiczna nie powinna zaopatrzyc sie w SSa:
Po 1. Mało Defa (Def: 12)

Moim zdaniem postac magiczna powinna zaopatrzyc sie w War Hammera:
Po 1. Duży Atk (Atk: 45)
Po 2. Tani (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=28837)
Moim zdaniem postac magiczna nie powinna zaopatrzyc sie w War Hammera:
Po 1. Ciężki (85.0 oz.)

Moim zdaniem postac magiczna powinna zaopatrzyc sie w Bright Sworda:
Po 1. Atk taki ja SS (Atk: 36)
Po 2. Duży Def (Def: 30)
Po 3. Cięższy tylko o 12.0 oz. od SSa
Moim zdaniem postac magiczna nie powinna zaopatrzyc sie w Bright Sworda:
Po 1. DROGI! (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=28837)

Moim zdaniem postac magiczna powinna zaopatrzyc sie w GSa:
Po 1. Duży Atk (Atk: 46)
Moim zdaniem postac magiczna nie powinna zaopatrzyc sie w GSa:
Po 1. Średni Defa (Def: 22)
Po 2. Drogi (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=28837)
Po 3. Trudno dostępny (na nowych światach)
Po 4. Niewyobrażalnie CIEEEŻKI!! (180.0 oz.)

Statystyka (Pozytyw:Negatyw)
SS 3:1
WH 2:1
BS 3:1
GS 1:4

Statystyka (Cluby:Swordy - Pozytywy)

5:4

Statystyka (Cluby:Swordy - Negatywy)

2:5

WIEC TERAZ WIDZICIE!!! Nie ma co sie sprzeczac i powtarzac ciagle tego samego "(...)a ja wole cluba bo lżejszy(...)" "(...)lepszy sword bo BS ma wiecej obrony(...)" B)
DZIECI :baby:

P.S. Ja wybrałem Cluby:P
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=28837 - Strona z Cennikiem (Price List). Dawno nie aktualizowana:P

Lady Vanity 08-09-2005 21:05

Ja tam wale na 14 lvl Fire Swordem i oczywiście jestem sorcem.
Macie ludzie racje, miecze są bardzo drogie, ale ich kupno jest opłacalne.
Tak czy siak, polecam je każdemu :]

Wladek - Celesta 11-09-2005 21:00

Sorc

Sorcer raczej Club (skull staff) B)
abo jesci chcerz to war hammer ( jeśli masz capa) :)

Bokoszek z Mythery 18-09-2005 11:26

Ja jak wiekszoś ludzi tutaj polecam swordy. Ale to zawsze zależy od grającego. Na rooku cieżko jest znaleźć jakiegoś naprawde dobrego cluba. Latwiej jest ze swordem sa bardzo łatwe Qesty na rapier i short sworda. Dlatego też je polecam. :p

Pozdro B)

zaitsev 18-09-2005 11:45

a ja polecam cluby.. sa tansze i slabsze ale z drugiej strony to po jaka cholere sorcowi dobra bron? ;/
lepiej od razu robic hmmy i isc na dragi bez eq.. najtaniej i najlepiej wg. mnie..

Myst Rydan 18-09-2005 11:55

Ja gram druidem i również wybrałem sword. Fire Sword lekki bright sword troche cięzszy ale za to jaki def. A co do chodzenia od razu z hmm na dragi to jakos nie jestem za tym bo taki sorc z niskim mlvl bedzie musial bardzo duzo stracic runek. Lepiej chyba poexpic na czyms latwiejszym przy okazji zdobyc mlvl i pozniej huncic :P

Tretogorczyk 18-09-2005 12:16

No przeciez dowolnie, jak kto chce i co aktualnie ma. Teoretycznie na starszych swiatach to jest zupelnie wolny wybor... A czemu axe'ami nie walic ? Tez rodzaj broni, tez calkiem uzyteczne... Ogolnie rzecz biorac ostatecznie sorc i tak biega z demon shield i bsem bo najlzejsze...

Monster 19-09-2005 16:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frycu
Mam male pytanko co jest lepsze biorac pod uwage start jak i wyzszy poziom sorca czyli czym lepeij bic Swordem czy Clubem?

Jak zaczynałem grać moim sorcem miałem ten sam klopot... Ale wybrałem swordy - przeważyło to że swordy fajniej wyglądają :p No ale istnieją przecież jeszcze axe :) To też jakiś wybór...

Thorus Tibi 19-09-2005 18:17

Dla mnie lepszy sword :miecz: Już tłumacz dlaczego: oczywiście , że cluby są taniutkie , ale sorc dużo zarabia. Więc lepiej uzywac swordów.

To nie ma różnicy bo sorc\druid walą hitują szczególnie z runek :mag:

Człowiek jesteś spoko , że grasz na celescie :flaga_pl: . Wszyscy moji kumple grają na celescie :wiking: :wiking: :wiking:

Vil 19-09-2005 18:33

@up: przeczysz sam sobie.

Galrathiel 23-09-2005 00:40

Moim osobistym zdaniem duzo lepiej wypadaja cluby. Po pierwsze sa tanie a od kiedy ceny runy wzrosly znaczaco kazdy grosz przyda ci sie na kupno run. Po drugie Skull Staff jest bardzo lekki , w sam raz pasuje do Magazarowno wygladem jak i statystykami.Po trzecie niskie lvle zawsze moga sie zaopatrzyc w warhammera czyli maszynke do rozbijania rotow szybki exp za mala kaske.

Asthan 23-09-2005 08:49

Cluby Skull Staff łatwo dostępny w miare tani a lekki i atak ma wystarczajacy
dokupujesz war hammer w komplecie i wychodzi ci taniej nisz a jednego BSa Poco Sorcowi obrona armor nosi sie tylko na exp na slabych potworach naprzyklad roty dwarfy podcas robienia runek na takiego smoka niepujdzesz walic hyba z male albo z blokierem albo dsem

Dark Lord Piotrex 23-09-2005 23:22

Najlepsze są cluby..

CLUB CLUB CLUB dla sorca i druta to najlepszy wybor. kupujesz se skull staf i naginasz :D.Co do swordow ***** drogie i trudno sie zdowbywa lepsze( skad mam sdobyc mamgic longsword? X( ).ja se gralem knightem ale postanowilem byc sorcem. najlepszy do pk ;) , oczywiscie wybralem club> obecnie zbieram kase na skull staff a o to moje wyniki ps ocencie czy dobre :) .
Profesja: sorc :mag:
Mlv:10
skille 16/17
potworki na ktorych expie:hunter, dwarf soldier, :elf: :Ork: roty oczywiscie elfy trolle , gobliny, dwarfy, minosy i co sie napatoczy :)
skilluje na: moim koledze :D
lv 10 :baby:

Master Grzechotnic 25-09-2005 17:49

Preferuje cluby :p

Dla sorca radzilbym cluby poniewaz na przyklad skull staff wazy 17 oz a u sorca wazne lekkie zeczy zreszta i tak zadecydujesz ty, ja mam tylko swoje zdanie ze po co sorcowi defensnsywa np w bs i tak bije z dysta z runek B)

Swiat:celesta :cup:

Profesja:paladyn ;)

Poziom:17

Skills:60/38 non pvp world 8o

Nick:Master Grzechotnic

Chilo 25-09-2005 19:40

Club

Według mnie najlepsza broń dla postaci magicznych jest club. Najlepiej na początku pozbierać troszkę pieniędzy i kupić skull staff. Jest to naprawdę według mnie najlepsza broń dla sorca. Wprost idealna. Jest lekka i dobra. Najważniejsze żebyś nazbierał na niego pieniądze. Napewno będzie się dobrze sprawował.
B)
Pozdrawiam

Paweł Chilo

Grey field 25-09-2005 23:24

Re

IMHO wszystko zależy od świata czy jest nowy lub starszy ja niestety popełniłem ten błąd ,że wybrałem swordy druidem i teraz żałuje gorzko iż nie wybrałem clubow gram na nowiutkim świecie i taki serpent sword z 26 ataku jest co tu dużo mówić do żopy. Zazdroszcze sorkom ich skull stafow ktore kupuja za jakies 16k a ja musze wyłożyc 40k na głupiego fsa. Wg mnie jedną z głownych wad swordów prócz ich ceny jest przepaść między serpentem a fsem różnica ceny jest znaczna nie ma nic pośrodku jak w clubach d-hammer a w axe chodzby dwarven axe na starszym świecie jak najbardziej swordy są dobrym wyborem ale na nowym całkowicie odradzam nie warto!!

Edek Rozprowacz 25-09-2005 23:44

zdecydowanie jestem za clubami ( swoim sorkiem uzywam sworda ) ale uwazam ze to byl blad. Swordy sa znacznie drozsze a poza tym sorcerer potrzebuje broni tylko na poczatku puzniej staje sie ona prawie bezuzyteczna na im silniejsze potwory sie chodzi tym mnie taki sorc zwojuje obojetnie jakim rodzajem broni
Ps. w przypadku deda latwiej pogodzic sie ze strata np skull stafu niz bright sworda który jest o wiele drozszy a i róznica w defie nie robi róznicy przy tych hitach :] a cap to zawsze pare runek wiecej na huncie B)

stysiek 28-09-2005 17:06

typowy fs ma 23 oz a taki war hammer ile ??? maja podobne staty i cluby sa ciezsze a fs swieci!!!!! i to jest gites jak uzbierasz bs to joz wogole gietessss (takie moje zdanie)

ogorek 28-09-2005 17:25

in my opinion: SWORDs roX

ludzie narzekaja ze cluby sa drogie... moze dla sorca to problem ale jak sie jest druidem to w 3-4 dni mozna nazbierac na bright sworda. a jak sie ma PACCana to 1-2 dni. jednak nawet jak grasz sorcem to robisz kilka bp of hmm kupujesz fire sword po czym robisz kolejne bp of hmm i kupujesz bright sword.
ktos tam wyzej pisal ze obrona nie ma znaczenia dla maga na wyzszych lvlach. no nie wiem bo nawet jak masz ten 100 lvl to i tak i tak od czasu do czasu oberwiesz i zawsze troche wieksza ilosc def moze sie przydac. jesli jednak koniecznie chcesz uzywac clubow to tylko i wylacznie Skull Staff.
chyba najlepiej bedzie jesli zajrzysz TU a nastepnie TU i sam zadecydujesz co dla ciebie lepsze.

qba14 30-09-2005 08:53

Swordy

Moim zdaniem lepsze swordy. Ja swoją postacią gdy grałem na rooku uzbierałem kase potem na maine jeszcze wspomógł mnie kolega :D i kupiłem sobie FS na 10 lvl. Swordy są ciężkie ale maja dużo ataku :p DLatego swordy są cool :cup:

PinGOnE 30-09-2005 13:41

Po kiego grzyba wciaz odswierzacie ten temat ?! kazdy gra czym lubi i nigdy nie bedzie najlepszej broni dla sorca kur... jego w dup.. pierdo... mac ! jedni wola duzo defa inni wola zeby bylo lekkie ja pierd...

Neverblood 01-10-2005 17:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Murzyn barbarzynca
Ja tez radze swordy ;) poniewaz dla sorca jawazniejsze zeby byl lekki sorcki i druidzi maja naj mniej capa a gdzies przeciez musza trzymac runki nie? :> no a jako ze robisz runki to powinienes miec duzo kasy :)
P.S. gram w tibie juz kilka lat to w miare wiem ale zawsze lepiej popatrzec na to co mowia inni ;)

zaprzeczas sam sobie.Jezeli maja byc lekkie to cluby bo skull staff jest bardzo lekki :) ja osobiscie polecam ci cluby bo nawet na poczatku mozna szybko kupic bo sa tanie

Marian Mistrz 01-10-2005 21:09

Ja bym wybrał cluba poniewaz na początku chodzenie z dh jest miłe a na lepszych skilach fajnie sie expi na rotach i dwarfach> :o

Derkases 07-10-2005 09:52

Większość druidów i sorców walczy clubem...jeśli masz dość sporo kasaki zainwestuj w swordy ponieważ mają najwięcej obrony ze wszystkich broni lecz jak już mówilem są drooogie.... :)

Ravax 07-10-2005 21:30

Ja polecam Cluby

Cluby sa spoko sam jestem sorcerer i walcze clubami :p .
Cluby sa spoko bo sa tansze od sworduw i taki np.Skull staff jest tanszy i lekszy od broght sworda a maja tyle samo ataku.
Ja radze cluby . :D

Kertoipp 07-10-2005 23:54

Lepiej swordy .. maja wieksza obrone

Orzelek 08-10-2005 02:45

mi do gustu przypadly axe

trenisz hatchetem na rooku :baby:
wychodzisz kupujesz barbariana ( tani i dobry ) :]
a potem k axe :cup:

@down

ja mam 24 ale nabije a co ?

Dest 08-10-2005 03:43

Jestem ciekaw czy ktokolwiek nabil tutaj 30+ lvl sorcem/druidem... Bo jak czytam te wasze profesjonalne teksty to zal dupe sciska.

Silverix 08-10-2005 09:41

spoko że sword!!

moim zdaniem sword jest lepszy jest więcej swordów niż clubow masz większy wybór są tańsze -SILVERIX z SILVERY

Black Warior 08-10-2005 10:41

Club!

CLUB jest najleprzy dla sorca miałem sorca ktury bił swordami ale daremne hity zadawal z fs teraz mam sorca z clubem kupiłem se skull staff i nie nażekam ( sword pasuje tylko do knighta) ale to zależy od gustu ;)

Vil 08-10-2005 11:00

Silverix jesli u ciebie na serwie swordy sa tansze od clubow to tylko powinszowac ...

_chosen_one 10-11-2005 14:33

Swordy!

jak dla mnie swordy sa lepsze bo maja najwiekszą obrone, a magowi to poczebne, bo on z sd(hmm) strzela

Vil 10-11-2005 15:20

Solidna obrona to by sie Realowi Madryt przydala. Dla sorca nie robi roznicy..

Qbol 10-11-2005 16:18

Tak przy okazji (nie chce zakładać nowego tematu). Mam sorca na 20 lvl skile 19/22. Wale axami (długa historia ale powiem tylko, ze miał być knajt). Czy opłaca mi się teraz zmieniać na cluby (chciałbym kupić skull staff bo jest lekki)?
Prosze o szybką odpowiedź.

Vil 10-11-2005 17:37

nie oplaca ci sie.

Rambo Bambo 10-11-2005 18:00

Sądzę, że dla sorca lepsze są swordy. Jeśli chodzi o wagę... Jest TYLKO JEDEN lekki club- skull staff. Reszta clubów od cerial mace (czy jakoś tak, wiecie o co chodzi) ma ponad 50 oz. A patrząc na wagę swordów (od Spike Sworda w dół czyli coraz lepsze) mają poniżej 50 oz. (nielicząc pharaoh sworda i Giant Sworda). Najgłupsze jest to , że Thunder Hammer (1-ręczny) jest cieższy od Magic Longsworda (2-ręczny) -.-

*Cygan 11-11-2005 08:34

tylko cluby

mówicie tu o swordach, że są lepsze -.- po co swordy zakładać, jak może mają zdeczka więcej defa i ataku jak i tak skille będziesz miał niskie... a takie staffy są tanie i w miare dobre dla sorca, żeby coś nosił, a na wyższych lvl z czarów będzie zabijał...
to jest moje zdanie, ale jestem troche newbie B)

paw3 11-11-2005 08:41

Tylko cluby.

A to przedewszystkim ze względu na war hammera który przeciętnie kosztuje kolo 3k ( bardzo tanio jak na broń tej klasy ), a pozwala na szybkie expienie na rotach, larvach. Na niskim levelu jest to najlepsza metoda expienia. Reszta broni z swordów i clubów jest bardzo porównywalna, a większa ilość defa u swordów ma naprawdę minimalne znaczenia.

Frezer 11-11-2005 13:57

Axe

Powinny bic axe bo maiom duza atk po co komu def kiedy np.sorek nawala z sd a knajta sie szybko ubije utamo vita i sd wall B) ale jak hcecie muj kolega gral druidem walił z axa mial fire axe ale haka mial

POPROSTU AXE
:axeman::axeman:

:axeman:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:13.