![]() |
Cytuj:
|
Plota...
Cytuj:
Podkreślałem że to "podobno"... Pliz nie bluzgajcie mnie za bardzo gdyż sam podkreślam że to na 99,99999% plotka podaje ją tylko ze względu na realizm przedstawionej sytuacji ;) |
Jak juz ktoś napisał (tak chyba ze 2razy-powtorze się..) - niemożna określić która profesja jest potrzebna. Sam gram knightem i nie narzekam na 11lvl bezproblemowo pokonuje 2minosy i orc warriora. Ale bez paomocy mych runemakerów nia dałbym rady. To proste przecież jest:
-Mag - sudden death, hmm i inne takie ; do życia na wyższych levelach przydatny jest bloker -Druid - no a jak ja bym przeżył bez IHow i UHow ? Dzieki druidom mamy te cuda... jednak na wyższych lvl z powodu braku SD tym bardziej potrzebuje blokera -Knight - zapotrzebowanie duże ;) Każdemu przyda się bloker, szczególnie w czasie wypadów na silniejsze stwory. Ale hmm i uh a juz w szczególności UH są knightowi potrzebne. Więc jakby nie patrzeć każda profesja działa dobrze na korzyść tej 2 ale i sama potrzebuje jej pomocy. |
Moim zdaniem Knight to bardzo dobra postać chociaz ma swoje minusy i plusy.Plusem jest to ze jak zrobi dobre skile i lvl to mozeblokowa praktycznie wszystko. Minusem jest to ze bardzo długo nie moze uzywac uhow i ze trening jezt bardzo żmudny. Dla mnie najlepszą profesją jest paladyn sam nim gram :D bardzo przypadł mi do gustu. Ale knight nie jest gorszy.
Nick:xxxxxxx Profesja: Paladyn :lucznik: Lvl:31<rośnie> Świat: Elysia :flaga_pl: Skills:78/66<rosną> :cup: M lvl: 14 <wolno ale rośnie> :mag: Best solo: Dragon,Orc Lider, Orc berserker Best Team: Dragon Lord, Giant Spider |
Najpotężniejsze sa druidy i sorcowie .
Sd i Uhy to jest cos . A nie jakaś profesja bez możliwości robienia run |
kazdy pier.... ze nie ma najlepszej profesji a temat sie juz na 5 stron rozwinal =/
|
:wiking: Knight to wcale nie najsilniejsza profesja!Wydaje mi się, że najsilniejszą profesją jest mag a to dzięki SD i UE :mag: .Druid też jest silny ale nie może sam robić powyżej wspomnianych runów,jednak może robić UH-y.
|
-.-
Cytuj:
ten twoj knighcik to padlby na moje 2 strzaly z sd, mam 70 druida i jest dobrze -.-' |
Ktoś tu gadał że knight to najbogatrza postać wcale że nie sorcerer jest najbogatrzy bo zrobi sobie taki bp gfb hmmuw sd ff i ma kase a knight musi isc na hunta jakiegos dobrego w kturym napewno pojdzie sie walic bp uhuw
|
Cytuj:
ech... *******icie hipolicie. na stalkery moze byc tez exori. moze byc tez gfb. jakos nie zauwazylem, zeby moj dzielny knight pomimo tego ze mial na sobie 20 bp uhow walczyl lepiej. knight ma tez dobra obrone. powyzej pewnego levela roznice pomiedzy sorcem, drutem i palkiem W ZASADZIE sie zeruja ( jest to etap wackow i demonowofensywnych czarow spontanicznych sorca nie uzywa sie wcale a tak czesto, nawet ue ktory wykorzystuje sie w sumie tylko do questow i czasem do pk oraz do testhitow. na hunty ida gfb, hmm, sd i uhy. czesto tez explo. Cytuj:
|
Apropo tej siły ofensywnej palków.
Nie bylbym taki pewien, bo combo exori + ice rapier jest znacznie silniejsze niż bolt + SD. Wiadomo, że knight musi podejść ale... tak jak już wcześniej mówiono może poczekac aż palkowi się bolty/runy skończą. Tak samo z sorcem. |
a ja prosiłbym Modków o zamknięcie tematu (choc go nie zakładałem)> Bezsensowny temat do nabijania postów. Sorc powie ze jest najbogatszy i najsilniejszy bo sprzedaje runy i SD, knight że to on jest najmocniejszy, zacznie się smiać - powie zeby taki mag poszedł bez blokera na demona i jeszcze spyta kto zazwyczaj bierze najwięcej z huntów. I każdy będzie zachwalać swoją a wyzywać cudzą -.-.... NIE MA NAJSILNIEJSZEJ PROFESJI !!
Knight bez run za długo nie pociągnie, magowi/druidowi też się w końcu znudzi chodzenie na te same stwory(na te które moze pokonać), palladyn też w końcu padnie od ciągłeg uciekania od ponad połowy potworów... |
odpowiem wedlug mnie najpoteznijeszy jest master sorc kombo ue i sd w kazdym budzi respekt ale jezeli knight umie dobrze grac i ma dobre skills do moze dac rade masteorwi jesli bedzie unikal sd poniewaz knight nwezie wiecej uh niz i benda 3 wyjscia knight padnie przez kicka laga lub kombo
sorc padnie przez kicka laga lub exhasted(ew brakruny uh i many na utani gran hur) 3 sorcek walnie utani gran hur i zwieje |
Moze nie jestem bardzo doswiadczonym graczem ale mam troche wyobrazni i wkurza mnie jak mowicie ze:Sorc pusci utani gran hur i z sd bedzie walil wtedy knight nie ma szans, a Go*no prawda. Tak sor bedzie dawal duze hity a knight nie bedzie mogl go dogonic ale knight moze sobie poczekac az sorcowi skoncza sie sd. I jeszcze jedna najwazniejsza rzecz:wy mowicie to tak jakby sorc vs knight zawsze bili sie na otwartym terenie ale tak nie jest jesli np: bija sie w ankharum to knight przed sd moze uciekac na piramidy a wtedy zeby sorc go trafil musi wejsc zanim, ale zanim sorc w niego wyceluje to knight walnie go i szybko zejdzie na dol i tak w kolko moze robic. wiec nie gadajcie ze ta czy ta profesja jest lepsza, to wszystko zalezy od umiejetnosci gracza, skili i terenu na ktorym sie bija ów postacie ;)
|
Cytuj:
pvp 1v1 to jest bitwa nie na obrazenia czy czary tylko na ilosc zabranych run .. |
Knight=inne profesje
Moim skomniutkim zdaniem najsilniejszy atak ma sorcerer (UE,SD) najsilniejszą obronę ma Knight,paladyn jest dobry w ataku z boltów i innych strzał, a druid ma słabe hp ale za to uh'y i może się leczyc.
Tak jak mój poprzednik zaznaczył nie ma najsilniejszej profesji, każdy porządny tibijczyk to wie ;). |
Zdecydowanie nie pomimo iż atakować 70+ ek to jak oblegać dobrze broniony zamek. Naprawde nie jest łatwo trafić a co dopiero zabić coś co biega i jest wypchane runami.
UE? pff.. tak jeżeli masz 50 lvli więcej niż przeciwnik to go zetniesz na 2 ue, w innym wypadku na knightów bezużyteczne - przydaje sie na palków lub postacie magiczne które mają mało hp:>. Mana shield? ok 5 sdków i niema many, 3 minuty walki z kinghtem i niema many. i co wtedy pewna śmierć dla sorca/druida bez utani gran może się pożegnać z ucieczką. Exori? rówineż nie należy do potężnych. Przydatne przy pkowaniu DUUUŻO niższych lvli lub w trapach (czekanie az przeciwnik bedzie red:)) Mówicie, że druid najsłabszy? bo co niema ue? pfff. granie druidem może przynieść DUŻO więcej radości niż sorcem Pal? nie wypowiadam się bo nie grałem palem 70+. Imho jest to dobra prfesja. Brakuej jej jednak czegoś czym mogła by sie pochwalić. |
Cytuj:
Widac że nie masz pojecia. Kombo to może knight puścić, więc następnym razem zastano się. |
-.-
Idiotyczny temat ale pominiemy to -.-
A moim zdaniem sorc to potęga ;D ()***()Knight jest jak papier toaletowy-do dupy()***() |
Cytuj:
tibia to gra zespolowa, nie ma co porownywac walki 1 na 1 |
Boze ... ludzie dobijacie !
Dla kazdego jest potezniejsza inna profesja i tyle ! |
kazda profesja ma swoje zle i dobre strony i muwie wam ze cipsoft nie zrobilo profesji zeby jedna z nich byla najlepsza(co by to bylo kazdy by chodzil ta jedna profesja to by zniszczylo urok i atmosfere tej gry) kazda jest dobra i nie ma najsilniejszej
sorc ma sdeki ale to nie znaczy ze jest himenem palek mi sie podoba ale musze siedziec i robic strzaly nim knight tez jest dobry ale ewentualnie nie wiem co o nim powiedziec druid ma uhy i jest uhmaykerem bez niego tibia by byla diabelnie trudna tyle mam do powiedzenia. |
Knight to najlepsz postac i najtańsza
np idziesz sam na gs sorcem i tak kupujesz 5 bp mana fluiduw to masz 10k np 3 bp sd i zabijasz 1 gsa z 5 sd to i z 10 mana fluid czyli pokonasz 10 gs i zostanie ci 10 sd i straciles 20k a knajtem za 20 k kupisz 8 bp uh liczmy tez 5 uh na jednego czyli zabijesz 4 od 1 bp czyli zabijesz około 32 gs PROSTE NIE :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:
|
Cytuj:
to tylko moja sugestia, wiele ludzi napewno jest innego zdania, ja to szanuje wiec niekrytykujcie glupimi postami typu "guwno prawda knight rox". |
Moim zdaniem jeżeli chodzi o POTĘGE to master sorcerer ty wymiata (ileż to filmów jest o potężnym zabijaniu sdkami oraz UE ) zaś jeżeli chodzi nam i SIŁE ty wymiata knight ma tyle ze bardzo trudno go ubic i jedynie skyteczny trap i kilka/naśćie playerow stzrelających z sd/bolcow moze go ubić . Jeżeli chodzi nam o UNIWERSALNOSC tu wymiata palek sdki,bolty,vita,duzo hp,duzo many ma wszystko, jest uniwersalny, Druid ? mozna traktowac go jako POTĘGE lecz brak UE sprawił ze druid ma mało zwolenników.
SO .... Jeżeli mam temat najbardziej uniwersalna profesja, palek Jeżeli mamy temat najbardzie potężna profesja, sorc Jeżeli may temat najsilnijesza profesja , knight |
Cytuj:
grales kiedys postacia na 15+ levelu ? edit: Cytuj:
Cytuj:
nie. sorcem nie mozna sieknac fast combo ( exhausted ) Cytuj:
|
zadna postac niejest najpotezniejsza Cipsoft stworzyj te tak aby wszystkie byly rowne i mialy swoje plusy i minusy
np.knight ani rzadna inna profesja niemoze odeprzec atakow runiczych,spatanicznych na tarcze zato sorc zawsze tak 1 na 10,15 atakow bezposrednich knighta moze blokanac na tarcze |
Cytuj:
Hlvl sorc w pojedynkę nie jest w stanie zabic knighta o tym samym levelu. Knight sorca tez nie zabije bo po prostu go nie dogoni. A co do tego respektu: Znacznie bardziej boje się kogoś, kto ma na pokładzie 100 bp + uhów, do tego 1500+ HP, niż kruchego sorca, polegającego wyłącznie na runach, i UE. |
Chyba nie....
Według mnie knight to nie jest najlepsza profesja. Dla mnie najlepszą profesją jest Paladyn. Atakuje z odległości, ma dużo shielding i w ogóle jest zajefajnie
|
No nie wiem ja gram sorcem i jakos nawet dobrze mi sie gra ;) ale sam robie knighta na non-pvp xD
|
knajt ,sorc, drut czy palek
ja uwazam ze...knajt jest silny ma mzoliwosc szybkiego nabijania skili (miecz shield i wogle),sorc ma mozliwosc uzywania sd ale za to ma malo zycia ; /
drut moze robic uhy taki sorc leczniczy, a palek jak to palek moze z duzych odleglosci walic w potworki |xD @offtopic nie wie ktos czy po nowym upade bedzie mozna w takiej samej cenie qpic bp of uh i hmm czy ih cena wzrosnie przez konkurencje npc xD |
SORC na wojnie to potęga... SD i UE potrafi rozwalić nawet najlepszego knighta w najmniej oczekiwanym momencie. Co innego w pojedynkę
Po 1 knight to czołg, a SD i UE to ataki pół-fizyczne których dmg zależy od zbroi. Pozatym knight ma olbrzymią jakość życia ;) (hp) i olbrzymi udźwig więc udźwignie dużo UH :) Sorc z kolei zadaje olbrzymie obrażenia w jednej chwili UE + SD w najmniej oczekiwanym momencie, do tego EWAVE które też jest mocne i nieraz używane przez sorców nawet z PACC. Na niskie LVL knight sorcowi wystarczy 2 FE, SD i UE wtedy gdy mu już na FElementalach nie będzie zależało ;) Myśle że z takim składem pojechałby SORCERER knighta do 40 lvl, jeśli ten nie poświęci całej swojej uwagi na UHaniu się, chociaż nie widziałem nigdy takiego pojedynku. Jeśli SORC będzie za dużo obrywał, może użyć Strong Haste i uciec knightowi który dysponuje tylko haste. Najwięcej i tak zależy od umiejętności gracza, takie jest moje zdanie. |
Co tu duzo kryć! Proste ze jesli ktos zawsze chcial sie wcielic w osobę która CHOLERNIE ryzykuje, duzo zyskuje, jest nieoceniona przy huntach na lepszych potworkach to wybierze knajta. Jesli chcecie stac caly dzien robiac runy to wybierzecie druta. Jesli chcecie stac caly dzien robiac runy a potem zniszczyc przeciwnika przxy pomocy magii to wezmiecie Sorca, a jesli chcecie byc przebiegli, szybcy i potrzebni, wybierzecie Palka. Pamietajcie ze nie kazdy Knight jest dobry. Ja teraz gram na takim otsie ktory jhest bardzo podobny do rl tibii ( pod wzgledem trudnosci potworow), mam 70 level i skille 88/85 (jezus, ale dlugo trenilem...ech to byly czasy) i nie daje rady kazdemu! To oczywiste ze jesli wyskoczy ci sorc na 70sce to padniesz bo facet jest: szybszy, mocniej uderza. Kiedy zaczynalem to po 6 godzinnym treningu na skillach 45/45 nie moglem bloknac nawet trolla! (trudne to potwory jka ...). Ale kocham mojego knajcika bo po prostu lubie czuc sie potrzebny. Moi kumple oczywiscie ze potrafia solowac trudne potwory, ale ze mna jest bezpieczniej.
@Offtopic: MATKO, ALE DLUGI POST xD |
Teraz troche samokrytyki. Ja gram Knightem, a odpowiedź na Twoje pytanie: nie ma najlepszej profesji, każda ma zalety i każda jest potrzebna, a kiedy masz kumpli z kazdej z nich to cała gra jest wasza :) :)
|
Denerwują mnie posty typu "Sorc jest najpotężniejszą postacią spamm UE i sd-ki"
NIEMA NAJPOTĘŻNIEJSZEJ POSTACI !! |
To po kiego piszesz? Tutaj ludzie mowia jaka jest WEDLUG NICH najpotezniejsza postac. jak nie amsz nic do powiedzenia to nie pisz.
Przepraszam za offtopic. |
[quote=Vil] nie dostanie bo to marnotrawstwo.
>>dam ci do reki sorca na 30 lev i zaloze sie o 100 zlotych ze nie zabijesz >>mojego knighta na 20 lev. Ja cie nie zabije tylko dlatego ze jestes szybszy daj mi 31 masterka a przyjmuje zaklad ... utevo res "fire elemental ahhhh... ahhhh... (ahhhh...)razy iles utevo res "fire elemental troche ahhhh i mozemy jechac ^_- |
[quote=Ivanov Galil]
Cytuj:
poza tym chodzilo raczej o tak ubostwiane przez wszystkich tutaj sdki, z summonami przyznaje ze sprawa wyglada _troche_ inaczej na korzysc sorca poza tym jesli nie masz utani hur a ja mam to wybierzesz miedzy nie strzelaniem we mnie a strzelaniem w siebie ( melee combat plx ) a to ze sorc moze rozwalic dobrego knighta to mozna sobie postawic na poleczce kolo Kubusia Puchatka i bajek Andersena. |
[quote=Vil]
>>jesli nie masz utani hur a ja mam to wybierzesz miedzy nie strzelaniem we mnie a strzelaniem w siebie ( melee combat plx ) na 31 lvlu sorcem mam 300hp... wiec nawet stojac w miejscu moge oddac 2-3 strzaly i sie dopiero uhnac ... (i wiem ze nie dzwigne tyle sd zeby cie dropnac ;p chyba ze przy dobrym farcie pushne cie na niskim hp a ty nie trafisz w siebie uhem) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ >a to ze sorc moze rozwalic dobrego knighta to mozna sobie postawic na poleczce kolo Kubusia Puchatka i bajek Andersena. w sumie zaden voc nie rozwali innego solo przy podstawowym przygotowaniu atakowanego... no moze jedynie sorc druida dzieki ue ale to tez by potrzeba duzego szczescia ... mag ucieknie przed knightem/palkiem knight ma wystarczajaco uh zeby z palkiem/magiem na garbie zwiedzac sobie spokojnie tibie a palek wrzuci sheilda na garba i pobiegnie w strone dp ... no chyba ze bedzie mial pecha przy sorcu i po 2 sd sie nie uhnie ... wtedy ue i nara ... ale nie sadze zeby powiedzmy taki palek na ~60+ lvl \nie uhal sie po 2 strzalach z sd ... i chodzi mi o podstawowe przygotowanie a nie ze taki szczepan z amerki na ~70 lvlu nosil 2 bp uh i biegal podniecony ... chodz i na tych uhach pewno by uciekl i przed magiem i przed palem ... i oczywiscie zblizone lvle =] |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:36. |