Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Dziwny opis.... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=42065)

Heliwurab 15-07-2005 13:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chessterr
No no no ciekawe. Można spróbować rozwiązać tą zagadke.

No to nie gadaj tylko rozwiązuj :P

Może to też być tylko kawałek jakiejś bitwy, który nie ma nic wspólnego z znalezieniem excalibuga... moze tak być.Ciekawi mnie też, gdzież to oni się spotkali, żeby urządzic taką bitwe.. i ciekawe jak dawno. Może są jeszcze jakieś pozostałości, trzeba się różnych NPC pytać o wojne, czy coś takiego... może Big War.. :evul:

Fish Mashine 15-07-2005 13:56

) Oh nie !!! Jednego z rycerzy Kruzak zamienil w Noodlesa !!! ( wiec Noodles blakal sie po Tibi az zaopiekowal sie nim Tibianus )

Moze Noodles ugryzl imperatora bo ten zamienil go kiedys w psa ?

slimaczek 15-07-2005 14:09

W ankrahmun w piramidzie gdzie są boots of water walking i green djinn była książka baardzo podobna, z baardzo podobnym językiem :] Myślę że was to zainteresuje (mnie też) i wam dzisiaj podam jej treść. Pozatym spróbójcie też to tłumaczyć językiem takim, w jakim są czary, i nie pytać każdego o excalibuga i kinga, bo to jasne że excalibug to warlord sword, a king to tibianius -.-

Dwarf 15-07-2005 14:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slimaczek
W ankrahmun w piramidzie gdzie są boots of water walking i green djinn była książka baardzo podobna, z baardzo podobnym językiem :] Myślę że was to zainteresuje (mnie też) i wam dzisiaj podam jej treść. Pozatym spróbójcie też to tłumaczyć językiem takim, w jakim są czary, i nie pytać każdego o excalibuga i kinga, bo to jasne że excalibug to warlord sword, a king to tibianius -.-

Excalibug to nie jest warlord sword!! Ile mozna powtarzac :P Ale z mila checia zpbacze ta ksiazke fast plx :D

Dr.Byczek 15-07-2005 14:49

Zapytałem się King Tibianus o excalibug to odpowiedział tak:[color=Red]It's the sword of the kings. If you could return this weapon to me I would reward you beyond your dreams.Niezabardzo zadowoliłem się tą odpowiedzią. Zapytałem o Marvika a on na to: We need the druidic healing powers to fight evil..Moim zdanie pisze że excalibug to miecz krulów o wielkiej mocy

Serina Daeth 15-07-2005 14:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Byczek
Zapytałem się King Tibianus o excalibug to odpowiedział tak:[color=Red]It's the sword of the kings. If you could return this weapon to me I would reward you beyond your dreams.Niezabardzo zadowoliłem się tą odpowiedzią. Zapytałem o Marvika a on na to: We need the druidic healing powers to fight evil..Moim zdanie pisze że excalibug to miecz krulów o wielkiej mocy

Byczuś, Tibianus nie tylko Ci powiedzial, że Excalibug ma wielką moc, mówił też, że jak mu go oddasz, to on Cię wynagrodzi "ponad twoje najśmielsze marzenia".

@topic
Jak ja uwielbiam takie zagadki :p Nawet już mam na tapecie ten cały napis 8o
Czy to już obsesja? :D

Maciosek 15-07-2005 15:00

Mam coś ciekawego:
14:59 Lynda: This fabled weapon was lost in ancient times. If someone found it, this person would benearly invincible. - Ta bajkowa broń była zagubiona w starożytnych czasach. Jeżeli ktoś znajdował to, ta osoba była prawie niepokonana.

Jak coś jeszcze znajde to dodam. ;)

Serina Daeth 15-07-2005 15:37

Mam coś nowego. Podlazłam do NPC Quentina w Thais i spytałam o excalibug. Ten odpowiedział:
"Legends tell us that that Excalibug is a gift of the gods. Banor used in his battles. They say it was passed on to one of his followers."
"Legendy mówią nam, że excalibug jest prezentem od bogów. Banor używał go w jego bitwach. (...)"
Nic więcej nie chciał mówić. A tego ostatniego zdania to nie mogę przetłumaczyć :/
Pewnie ta księga zawierała właśnie tą legendę...

Voyteq 15-07-2005 16:03

ostatnie zdanie mowi, ze zostal przekazany jego potomkom. czyli trzeba znalezc jego potomkow :P a moze basilisk pozarl ten miecz?

WSH 15-07-2005 16:11

No no ładnie sie zagadka rozwiązuje.Dodam tylko że Zathroth byl złączony duszą z Umanem -
Cytuj:

Uman i Zathroth były to dwa istnienia, jednakże byli jednym
Uman był dobry a Zathroth zły.Już troche nie pamiętam ale chyba Zathroth stworzył orki( ale beholderow nie) a Fardos(potem stworzył Tibię z innymi bogami) i Uman probowali z nim walczyc...

Co do tej bitwy...Zathroth mół poprzeć Kruzaka i stowrzyć Bazylicha który by mu słuzył...

Caer 15-07-2005 16:13

Ludzie, dajcie sobie spokój z excalbugiem! Skoncentrujcie się na tym co może znaczyć ta książka, a nie robicie kolejny temat o excalibugu.

@Evil Maul:
Jak dla mnie twoje tłumaczenie nie ma zbyt wielkiego sensu. Gdy porównuje orginalny tekst z twoim "tłumaczeniem", to myślę, że przetłumaczyłeś inną książkę. Btw. Skąd ty tam wytrzasnąłeś Thalasa?!

@WSH:
Uman i Zathroth byli dwoma połowami jednego istnienia. Uman był dobrym bogiem, póżniej razem z Fardos i Tibiasulą tworzyli Tibię. Zathroth był złym bogiem, który starał się zniszczyć wszystko co stworzyli Uman i reszta paczki.

Człowiek honoru 15-07-2005 16:33

A o to i urywek rozmowy z pewnym panem:
16:37 Mystick Tomek: excalibug
16:37 Gregor: Many brave warriors died on the quest to find that fabled weapon.

CZyli jest quest na exc

16:40 Mystick Tomek: excalibug
16:40 Marvik: Even in my visions, I couldn't get any enlightenment about the whereabouts of this weapon of legend.

@Edit

17:52 Mystick Tomek: excalibug
17:53 Baxter: Gorn and I searched for this weapon in the darkest corners of each dungeon, but found nothing.
Szybka rozmowa z knightem strzezacym zamku króla;)

No i teraz cos najbardziej ciekawego chyba...
18:08 Mystick Tomek: quest
18:08 King Tibianus: I will call for heroes as soon as the need arises again and then reward them appropriately.
18:08 Mystick Tomek: reward
18:08 King Tibianus: Well, if you want a reward, go on a quest to bring me Excalibug!

potem ktoś tylko już zapomniałem kto mówił że żeby go zdobyć trzeba pujśc w niebezpieczne miejsce: i o to tabliczka koło zamku..
18:11 You see a sign.You read: Don't enter the caves!Evil creatures are in the dungeons.

Chessterr 15-07-2005 19:15

Napewno tekst zawiera słowa z języka ślepego orka z rooka. Myśle że to wszystko jest powiązane

Gagagigo 15-07-2005 19:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez vaviec
rozmowa z muriel(npc od czarow dla sorca w thais)
14:20 Kuxidom: hi
14:20 Muriel: Greetings, Kuxidom! Looking for wisdom and power, eh?
14:20 Kuxidom: excalibug
14:20 Muriel: The enchantements on this weapon must be awesome.
14:20 Kuxidom: weapon
14:20 Kuxidom: kruzak
14:20 Kuxidom: king
14:20 Muriel: The king is a patron of the arcane arts.
14:21 Kuxidom: mintwallin
14:21 Kuxidom: noodles
14:21 Kuxidom: basilisk
14:21 Kuxidom: zathorth
14:21 Kuxidom: elf
14:22 Kuxidom: minotaur
14:22 Kuxidom: ab'dendriel
14:22 Kuxidom: kazzordon
14:22 Kuxidom: marvik
14:22 Muriel: Marvik and his druids lack spells with real power.
14:22 Kuxidom: druids
14:22 Kuxidom: power
14:22 Muriel: Of course, power is the most important thing in the universe.
14:23 Muriel: Farewell.
14:23 Kuxidom: hi
14:23 Muriel: Greetings, Kuxidom! Looking for wisdom and power, eh?
14:23 Kuxidom: zatragil
14:24 Kuxidom: bye
14:24 Muriel: Farewell.

edit1
rozmowa z noodlesem(psem króla tibianusa
4:27 Kuxidom: hi
14:27 Noodles: <sniff> Woof! <sniff>
14:27 Kuxidom: noodles
14:27 Kuxidom: kick
14:27 Kuxidom: king
14:27 Noodles: Wooooof! <wiggle> <wiggle> <wiggle>
14:27 Kuxidom: haha
14:27 Kuxidom: bye
14:27 Noodles: Woof! <wiggle>
14:28 Kuxidom: hi
14:28 Noodles: <sniff> Woof! <sniff>
14:28 Kuxidom: excalibug
14:28 Kuxidom: weapon
14:28 Kuxidom: kruzal
14:28 Kuxidom: kruzak
14:28 Kuxidom: kick
14:28 Kuxidom: king
14:28 Noodles: Wooooof! <wiggle> <wiggle> <wiggle>
14:28 Kuxidom: mintwallin
14:29 Kuxidom: basilisk
14:29 Kuxidom: zathorth
14:29 Kuxidom: elf
14:29 Kuxidom: minotaur
14:29 Kuxidom: book
14:29 Noodles: <wiggle>
14:29 Kuxidom: wiggle
14:29 Kuxidom: ab'dendriel
14:29 Kuxidom: marvik
14:29 Kuxidom: god
14:29 Noodles: Woof! Woof!
14:30 Kuxidom: zatragil
14:30 Kuxidom: zatragil
14:30 Kuxidom: kinh
14:30 Kuxidom: king
14:30 Noodles: Wooooof! <wiggle> <wiggle> <wiggle>
14:31 Kuxidom: mel'thinas
14:31 Kuxidom: Mel'thinas
14:31 Kuxidom: Tibianusa III
14:31 Noodles: Wooooof! <wiggle> <wiggle> <wiggle>
14:31 Kuxidom: fardos
14:32 Kuxidom: "exevo gran mas vis"
14:32 Kuxidom: bye
14:32 Noodles: Woof! <wiggle>

jak widać pies reagował na takie wyrazy jak-book,king,tibianus,god,i chyba coś tam jeszcze:P

edit2 król thais-tibianus:)
14:35 Kuxidom: excalibug
14:35 King Tibianus: It's the sword of the kings. If you could return this weapon to me I would reward you beyond your dreams.
14:35 Kuxidom: king
14:35 King Tibianus: I am the king, so mind your words!
14:35 Kuxidom: weapon
14:35 Kuxidom: kruzak
14:35 Kuxidom: mintwallin
14:36 Kuxidom: nooddles
14:36 Kuxidom: noodles
14:36 King Tibianus: The royal poodle Noodles is my greatest treasure!
14:36 Kuxidom: basilisk
14:36 Kuxidom: zathorth
14:36 Kuxidom: elf
14:36 Kuxidom: minotaur
14:36 King Tibianus: Vile monsters, but I must admit they are strong and sometimes even cunning ... in their own bestial way.
14:36 Kuxidom: dwarf
14:37 Kuxidom: cyclops
14:37 Kuxidom: ab'dendriel
14:37 Kuxidom: kazoordon
14:37 Kuxidom: marvik
14:37 King Tibianus: We need the druidic healing powers to fight evil.
14:37 Kuxidom: druid
14:37 King Tibianus: We need the druidic healing powers to fight evil.
14:37 Kuxidom: zatragil
14:37 Kuxidom: warlord sword
14:37 Kuxidom: bye
14:37 Harsky: LONG LIVE THE KING! You may leave now!
14:37 Stutch: LONG LIVE THE KING! You may leave now!
14:37 King Tibianus: Good bye, Kuxidom!

edit3 sam-sprzedawca broni w thais.
14:39 Kuxidom: hi
14:39 Sam: Welcome to my shop, adventurer Kuxidom!
14:40 Kuxidom: excalibug
14:40 Sam: It is rumoured to be a weapon beyond mortal craftsmanship.
14:40 Kuxidom: weapon
14:40 Sam: I have hand axes, axes, spears, maces, battle hammers, swords, rapiers, daggers, and sabres. What's your choice?
14:40 Kuxidom: kruzak
14:40 Kuxidom: hi
14:40 Sam: Welcome to my shop, adventurer Kuxidom!
14:40 Kuxidom: king
14:40 Sam: The king supports Tibia's economy a lot.
14:40 Kuxidom: mintwallin
14:40 Kuxidom: noodles
14:41 Kuxidom: basilisk
14:41 Kuxidom: zathorth
14:41 Kuxidom: elf
14:41 Kuxidom: minotaur
14:41 Kuxidom: ab'dendriel
14:41 Kuxidom: kazzoordon
14:41 Kuxidom: marvik
14:41 Kuxidom: zatragil
14:41 Kuxidom: bye

edit4 aruda...
14:44 Aruda: Oh, hello, handsome! It's a pleasure to meet you Kuxidom.
14:44 Kuxidom: excalibug
14:44 Aruda: Oh, I am just a girl and know nothing about magic swords and such things.
14:45 Kuxidom: weapon
14:45 Aruda: I know so little about weapons, so tell me something about weapons, please.
14:46 Kuxidom: noodles
14:46 Aruda: Oh, he is sooooo cute!

nic ciekawego u tej babki...

edit5 Lynda...
14:49 Kuxidom: hi
14:49 Kuxidom: excalibug
14:49 Lynda: This fabled weapon was lost in ancient times. If someone found it, this person would be nearly invincible.
14:49 Kuxidom: king
14:49 Lynda: King Tibianus is our benevolent sovereign.

Pies reagował...pomyśleliście że to moze niebyć pies ?
przecierz istnieje czar przemiany w zwierze !
Moze Noodles to jakiś rycerz którego zły bóg tibi zamienił w psa ?

Voyteq 15-07-2005 19:57

sadze ze jestesmy na dobrej drodze. zaraz popytam NPC o tego psa

Niestety, nic sie nie dowiedzialem. sadze, ze przydaloby sie zorganizowac wyprawe do lochow pod zamkiem. jesli ktos jest na antice, ma wysoki lvl (sam mam 8) mozemy taka zorganizowac.

Tedson 15-07-2005 20:10

Ja sie popytam o ten niezwykly mieczyk ślepego orc'ka na rooku.
moze cos bedzie wiedzial.Wkoncu jest takie przyslowie "Najciemniej jest pod latarnia".A tak na uboczu to jakie potwory opanowaly rooka?Minotaury.A z tym mieczykiem sa powiazane Minosy wiec ja sie biore do roboty i pytam slepego orcka o excalibura.Moze sie pomylilem ale zawsze mozna prawdzic :D

Adek 15-07-2005 20:21

cos z tym psem jest nie tak

Człowiek honoru 15-07-2005 20:21

Niech ktoś zapyta króla minosów o exc~
Mysle że to może duzo odkryć>:)

Voyteq 15-07-2005 20:24

jak sie wita z krolem? :p

Teddy Burn 15-07-2005 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voyteq

Raczej nie "Elo ziomal". Moze "hi"?

Dwarf 15-07-2005 20:34

Hail King, ablo Hi King xD

Celastian Kight 15-07-2005 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voyteq

,,Hello King" chyba

Grue 15-07-2005 21:56

Uga Buga!

Mi sie wydaje że Noodles to jest przemieniony w psa rycerz, mag lub cos takiego (jeden z bogów raczej nie). Pozatym nikt nie zauważył że Noodles jest powiazany z Postman questem. Widać że zna sie na zapachach i ubraniach ;) , a to też może dać do myślenia. Widać że to nie jest zwykły pisesk :p. Raczej to chyba nie rycerz a Druid lub sorc (albo żona Tibianusa xD).

@ up up
Do króla sie mówi: "fuck" lub "ass'ihane". :evul: :evul: :evul: <joke>

Pozdro!

Evil Maul 15-07-2005 23:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Ludzie, dajcie sobie spokój z excalbugiem! Skoncentrujcie się na tym co może znaczyć ta książka, a nie robicie kolejny temat o excalibugu.

@Evil Maul:
Jak dla mnie twoje tłumaczenie nie ma zbyt wielkiego sensu. Gdy porównuje orginalny tekst z twoim "tłumaczeniem", to myślę, że przetłumaczyłeś inną książkę. Btw. Skąd ty tam wytrzasnąłeś Thalasa?!

@WSH:
Uman i Zathroth byli dwoma połowami jednego istnienia. Uman był dobrym bogiem, póżniej razem z Fardos i Tibiasulą tworzyli Tibię. Zathroth był złym bogiem, który starał się zniszczyć wszystko co stworzyli Uman i reszta paczki.

Faraonowie to bogowie !!! Poczytaj obojetnie jaka ksiege ktroa jest w Anrkrahmun kazda pisze dokladnie lub uswiadamia nam ze faraonowie stworzyli miasto Ankrahmun lecz chciwosc pierszych Bogow opetala ich i walczyli o miasto To byla pierwsza bitwa!!! druga bitwie opisuje ta ksiega !!! Bitwa na meinlandzie zauwazyc mozna ze cala gra Tibia ma nie ktore powizania z naszym zyciem tzn mitologia i bibilia , wydaje mi sie ze to nie jest quest ale opis wojny ktora moze sie zdarzyc gdzy ludzie na tibi beda mieli najpoteznijesz bronie a zaprgna czegos wiecej !!! Miecz ten moze bedzie do zdobycia teraz po update moze wydawac sie ze to Magic Long Sword ale bysmy musielei cownac sie o kilkadziesiat lat !!! pokaze teraz opis poczatkow Tibi

epizod I - narodziny pierwszych Bogow i pierwszych ludzi powstanie Tibi
epizod II - pierwsze miasto Ankrahmun i faraonowie
epizod III- wojny narodziny zla , i wszelkiego czego z nim zwiazne ( to tutaj powstal slawny miecz )
epizod IV - triumf dobra bitwa pierwszych kroli
epizod V - Powstanie kroli i nowych miast . Bogowie zapomnieli o wojnie i o mieczu lecz stare ksiegi wciaz o nim pisza . Basilisk ukryty daleko pod ziemia znow knuje zly plan .
epizod VI- ????

Heliwurab 15-07-2005 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evil Maul
Faraonowie to bogowie !!! Poczytaj obojetnie jaka ksiege ktroa jest w Anrkrahmun kazda pisze dokladnie lub uswiadamia nam ze faraonowie stworzyli miasto Ankrahmun lecz chciwosc pierszych Bogow opetala ich i walczyli o miasto To byla pierwsza bitwa!!! druga bitwie opisuje ta ksiega !!! Bitwa na meinlandzie zauwazyc mozna ze cala gra Tibia ma nie ktore powizania z naszym zyciem tzn mitologia i bibilia , wydaje mi sie ze to nie jest quest ale opis wojny ktora moze sie zdarzyc gdzy ludzie na tibi beda mieli najpoteznijesz bronie a zaprgna czegos wiecej !!! Miecz ten moze bedzie do zdobycia teraz po update moze wydawac sie ze to Magic Long Sword ale bysmy musielei cownac sie o kilkadziesiat lat !!! pokaze teraz opis poczatkow Tibi

epizod I - narodziny pierwszych Bogow i pierwszych ludzi powstanie Tibi
epizod II - pierwsze miasto Ankrahmun i faraonowie
epizod III- wojny narodziny zla , i wszelkiego czego z nim zwiazne ( to tutaj powstal slawny miecz )
epizod IV - triumf dobra bitwa pierwszych kroli
epizod V - Powstanie kroli i nowych miast . Bogowie zapomnieli o wojnie i o mieczu lecz stare ksiegi wciaz o nim pisza . Basilisk ukryty daleko pod ziemia znow knuje zly plan .
epizod VI- ????

Sam do tego doszedłeś? 0.o(to nie sarkazm :) )
P.S. jak chcesz napisać poprawnie Tibia jako "jej", to napisz Tibii, a nie Tibi. Tibii piszemy przez dwa "i" ponieważ jest to słowo obce.. tzn. łacińskie czy jakieś tam.. (napewno nie angielskie)... słowa "obce" piszemy przez 2 "i".. ale się rozpisałem na ten temat :P

Caer 16-07-2005 01:40

@Evil Maul:
A genezis Tibii czytałeś? Jeslibyś przeczytał, wiedziałbyś, że bogowie stworzyli człowieka na samym końcu. Wcześniej powstały inne rasy, które nie mogły sobie poradzić z istotami, których twórcą był Zathroth. Przeczytałem sporo ksiąg z Ankrahmun i nie pisze tam nic o tym, że faraonowie to bogowie. Książki nie wspominają też o tym, że to faraonowie stworzyli miasto.

@Topic:
Pisałem już wcześniej, lecz napiszę jeszcze raz: Ludzie, odpuśćcie sobie ten excalibug i zajmijcie się książką!

Heliwurab 16-07-2005 02:18

RE:Caerlionne

wiesz, jeśli zajmiemy się Excalibugiem, to może dojdziemy do książki... ^.- co nie? Excalibug to część książki. Teraz wzieliśmy się za Noodlesa(czy jakoś tak) i teraz też będziesz o tym gadał? :D

callek 16-07-2005 05:20

tak quest z tym psem jest w tibii a teraz co pies ma do rzeczy w quescie-

Misja 9
1) Znajdź zgniły ser, skórka banana i kawałek futra
2) Idź do zamku w Thais
3) Zagadj do <<<Noodles>>>
4) powiedz sniff moldy cheese-->Do you like that?
5) powiedz sniff banana skin-->Do you like that?
6) powiedz sniff piece of fur-->Do you like that?
7) Idź do Kevina i powiedz hi-->new dress pattern-->yes

pelikanus 16-07-2005 09:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez callek
tak quest z tym psem jest w tibii a teraz co pies ma do rzeczy w quescie-

Misja 9
1) Znajdź zgniły ser, skórka banana i kawałek futra
2) Idź do zamku w Thais
3) Zagadj do <<<Noodles>>>
4) powiedz sniff moldy cheese-->Do you like that?
5) powiedz sniff banana skin-->Do you like that?
6) powiedz sniff piece of fur-->Do you like that?
7) Idź do Kevina i powiedz hi-->new dress pattern-->yes

No i co to ma do ksiazki? To jest czesc postamana w ktorej pies wacha jakies smieci i nie widze zadnych powiazan... N/C.

Człowiek honoru 16-07-2005 11:39

Jak już ktoś mówił w tym temaci krl zadaje nam misje odnalezienia excalibuga ale jesli zapytamy go o pomoc odsyła nas do królowej... tak więcpogadałem z nia :)

11:45 Mystick Tomek: help
11:45 Queen Eloise: Visit the church or the townguards for help.
11:45 Mystick Tomek: excalibug
11:45 Queen Eloise: A mans tale ... that means 'nonsense', of course.
Zaraz poszukam tego miejsca o którym mówi nam królowa...i editne...

Darth_Ziutek 16-07-2005 12:12

Hm.., w którymś poście było napisane iż król mo, że Noodels jest jego najcenniejszym skarbem... Może noodels ma w sobie ten miecz, albo jakiś ważny klucz, lub księgę z ważnymi informacjami? 8o ? cieakwe jak by tak zabić tego psa :evul: i zobaczyć jego loota.

Teddy Burn 16-07-2005 12:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Darth_Ziutek
Hm.., w którymś poście było napisane iż król mo, że Noodels jest jego najcenniejszym skarbem... Może noodels ma w sobie ten miecz, albo jakiś ważny klucz, lub księgę z ważnymi informacjami? 8o ? cieakwe jak by tak zabić tego psa :evul: i zobaczyć jego loota.

To jest NPC chyba.

Człowiek honoru 16-07-2005 12:22

@upup
Nie da się go zabić!!

Myst Rydan 16-07-2005 12:55

I czemu dalej nikt nie sprawdza w Venore i w Calin. Tzn ktos juz pytal krolowa ale za malo. Pytajcie wiecej npc w tych miastach. To moze pomoc. Koniecznie przepytajcie w Venore tego hero co gadal cos o misiu. Moze on cos bedzie wiedzial :D.

Człowiek honoru 16-07-2005 13:10

Zaraz tam bede i editne posta xD

Edit@
13:23 Mystick Tomek: hi
13:23 Abran Ironeye: Hail, Mystick Tomek!
13:23 Mystick Tomek: excalibug
13:23 Abran Ironeye: If someone would bring me that weapon I could reshape the realm... and reward this hero beyond his dreams.
13:24 Mystick Tomek: king
13:24 Abran Ironeye: I would like to see a true warrior-king in Thais... like in the old days. But who knows, perhaps one day the tides of fatewill bring such a man to power. Who knows...
na więcej pytan nie odpowiadal xD
Teraz npc z bronmi
13:26 Mystick Tomek: excalibug
13:26 Romella: I heard the amazons are after it.
13:27 Mystick Tomek: king
13:27 Romella: The only royal thing we feel here is the royal tax.
Podobnie jak hero nic wiecej nie mówiła ;(

Voyteq 16-07-2005 13:23

dzisiaj udalem sie do lochow pod zamkiem Tibianusa, gdzie znalazlem ksiege. lezala ona na stolku miedzy 2 pochodniami, wiec raczej nikt jej tam nie polozyl. oto co w niej znlazlem : You can find the ancient treasures in the Adventurers Hall (Mozesz znalezc starozytne skarby w Pokoju(?) Poszukiawaczy Przygod . byc moze excalibug jest jednym z nich.

Człowiek honoru 16-07-2005 13:37

No to popatrzcie na to...
13:45 Mystick Tomek: you are men
13:45 Noodles: Woof!

P!3TR@$ 16-07-2005 14:03

14:12 Urud Heli: hi
14:12 Phillip: Hello, seeker of knowledge Urud Heli. How may I assist you?
14:12 Urud Heli: noodels
14:12 Urud Heli: king
14:12 Phillip: The southern king is called Tibianus. He and our queen Eloise are in a constant struggle.
14:12 Urud Heli: Tibianus
14:13 Urud Heli: queen Eloise
14:13 Phillip: The southern king is called Tibianus. He and our queen Eloise are in a constant struggle.
14:13 Urud Heli: Marvik
14:13 Urud Heli: excalibug
14:13 Phillip: This weapon is said to be very powerful and unique. It was hidden in ancient times and now is thought to be lost.
14:14 Urud Heli: war
14:14 Urud Heli: big war
14:14 Urud Heli: beholders
14:14 Urud Heli: goods
14:14 Urud Heli: gods
14:14 Phillip: To learn about gods, visit the temples and talk to the priests.

P!3TR@$ 16-07-2005 14:12

4:22 Urud Heli: hi
14:22 Tibra: Welcome in the name of the gods, pilgrim Urud Heli!
14:22 Urud Heli: excalibug
14:22 Tibra: The mythical blade was hidden in ancient times. Its said that powerful wards protect it.
14:22 Urud Heli: wards
14:22 Urud Heli: king
14:22 Urud Heli: noodels
14:22 Urud Heli: tibianus
14:22 Tibra: The world of Tibia is the creation of the gods.
14:23 Urud Heli: war
14:23 Urud Heli: orcs
14:23 Urud Heli: minotaurs
14:23 Urud Heli: beholders

sorry za double post jeszcze poznijej poszukam w ab

Pozdro :evul:

Japon 16-07-2005 16:38

Ktoś pisał żeby sie pytać w venore.
Zapytałem sie Xeda(on sprzedaje łuki i te inne rzeczy)

Sila Verwyn: hi
Xed: Greetings, Sila Verwyn. Welcome to the distance fighting booth of the Ironhouse.
Sila Verwyn: excalibug
Xed: I think that was the sword they were talking about. Said something about a man in Edron that could get it for him.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:26.